- 19 Eylül 2013
- 2.166
- 1.823
- Konu Sahibi NightStalker
Kimse dogurmuyormu yahu hani hikayeler.. Son sayfası koparılmış roman gibi kalmis bu topik...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba canim bir oglum ve bir kizim var. Ikiside normal dogumla oldu. Kizim 38. Haftamda dunyaya geldi. Oglum ise 42 de cikmaya niyeti yoktu yani.Merhabalar hamişler ve bebişkosu doğanlar
Bugün bu konuyu açma sebebim biraz motivasyon ihtiyacımızın oluşu ve fazlaca merak.
Annem eskiden hep anlatırdı "Nasıl bişey Anne doğum? " diye sorduğumda "40 tane kemiğinin birden kırıldığını düşün" derdi. Öyle bir acıymış. Tabi herkesinki aynı olmaz ama annem öyle bi anlatmış ki benim aklımda da sanki herkeste böyle oluyormuş gibi kalmış
ben 36. Haftada girmek üzereyim karnımda minnak bi kız bebesi var.
Sorularıma geleyim..
Özellikle kız bebeği olanlar kaçıncı haftada doğum yaptınız?
Doğumunuz nasıl geçti?
Eşinizin tepkisi doğuma saatler kala ve dogumdan sonra nasıldı?
Doğumun geldiğini nasıl anladınız?
Kafamda deli sorular , tesekkurler
canım doğuma az kala ılık suya oturmak ve o bölgeye zeytinyağı sürmek ve doğuma girerkende doktor sürünce daha kolay oluyormuş diye okudum.. bende yeni hamileyim bakalım zaman ne gösterecek..Benimde 3 yaşında oğlum var dogum yapicagim gün nisanda gelmedi suyumda gelmedi geceden hafif kasilmalar baslamisti neredeyse 24 saat ara ara sancilar oldu ama cok agrili degildi sancilar siklasmaya baslayinca küvete ilik su doldurup icine oturdum bu annenin rahatlamasini sagliyormus daha sonra hastaneye gittik ve 3 saat icinde dogumum oldu kesinlikle dayanilmiyacak bir agri olmuyo bebisin dogum ani zaten 10 dakika falan suruyo hamileyken bol bol hareket etmek lazim ve fazla kilo almamak
canım açıklık ne kadar olması gerekiyor.. bir de epiduraldan sonra bel ağrısı vs kalıyor mu merak ediyorum..Benim 37+2 de suyum gelmişti ,3 cm açıkla gittim,1,5 saat sonra sancı başladı ,şiddeti artıp dayanamayınca 8 cm de epidural istedim 10 cm açıklıkta 3. Ikınmada birazda ebenin karnına bastırmasıyla doğurabildim,evet kamikler açılıyor, ama epidural olduğumdan o acıyı hissetmedim,sonrası bol bol mutluluk gözyaşı,bebişi hemen kucağıma aldım daha silinmeden ten tene temas önemli ilk doğunca,kelime yetmez anlatmaya, eşimde çok heyecanlı idi oda ağladı tabi; toplamda suyun gelmesi ve bebişin doğması 7,5 saat sürdü ,lakin ıkınma doğum son 20-25 içinde oldu,öncesinde açılma bekleniyor her dakika ıkınmıyorsun yani
Şimdi ikinciye yine normal doğurucam inşallah
evde miydin duş falan deyinceCanım ilk başlada sancı 10 dk da bit geliyor 30 sn felan sürüyor adet sancısının biraz daha fazlası gibi sonra 7 dk bir sonra 5 dk bir sonra 3 dk bir şeklinde ben doğuma kadar 3 kere duş aldım sıcak su çok rahatlatıyordu birde plates topuna oturup daireler çiziyordum
Evet canım ben gece 2 de başladı sancım sabah 11 de hastahaneye gittim zaten 13:55 dede doğum yaptımevde miydin duş falan deyince