Normal doğum hikayeleri

benim de en merak ettiğim konulardan biri.
normal doğum yapan arkadaşlar kilonuz,hamilelikte hareketliliğiniz nasıldı ve bebek kaç kilo doğdu? sezeryan tek korkum oldu merak ediyorum?
Canım toplamda 16 kg aldın hergün 1 saat yürüyüş yaptım 2.830 gr doğdu 37+5 te

Gece 1de başlamış . Ertesi günü öğlen doğum yapmışsınız. Cook fazla bir saat. Nasıl dayandınız peki . O sancılar bütün gece çektiniz mi. Arada bir mi geliyor. Herkes 10 12 saat 1 gün boyunca şancı çekiyor ertesi günü doğum yaptığını söylüyor. Nasıl bir sey bu ya :KK43:
Canım ilk başlada sancı 10 dk da bit geliyor 30 sn felan sürüyor adet sancısının biraz daha fazlası gibi sonra 7 dk bir sonra 5 dk bir sonra 3 dk bir şeklinde ben doğuma kadar 3 kere duş aldım sıcak su çok rahatlatıyordu birde plates topuna oturup daireler çiziyordum

Canım ilk başlada sancı 10 dk da bit geliyor 30 sn felan sürüyor adet sancısının biraz daha fazlası gibi sonra 7 dk bir sonra 5 dk bir sonra 3 dk bir şeklinde ben doğuma kadar 3 kere duş aldım sıcak su çok rahatlatıyordu birde plates topuna oturup daireler çiziyordum
Gerçekten adet sancısının şiddetlisi mi ? Kime sorsam onun tarifi yok diyorlar :/

Gerçekten adet sancısının şiddetlisi mi ? Kime sorsam onun tarifi yok diyorlar :/
Canım şöyle söyleyeyim 5. Cm açılmaya kadar adet sancısı nın biraz fazlası 5 cm den sonra evet biraz daha fazla ağrı oluyor ama onuda derin nefesler alarak dolaşarak atlatıyoraun zaten abartıyorlar bence tabi herkesin ağrı eşiği farklıdkr ki benim ağrı eşiğin çok düşüktür

Canım şöyle söyleyeyim 5. Cm açılmaya kadar adet sancısı nın biraz fazlası 5 cm den sonra evet biraz daha fazla ağrı oluyor ama onuda derin nefesler alarak dolaşarak atlatıyoraun zaten abartıyorlar bence tabi herkesin ağrı eşiği farklıdkr ki benim ağrı eşiğin çok düşüktür
Ağrı eşiği derken .. ? Mesela benim âdetlerim çok sancılı geçerdi. Yataktan kalkamazdım. O anlamda mi diyorsunuz . Kimi insanlar sancısız atlatıyor mesela

Ağrı eşiği derken .. ? Mesela benim âdetlerim çok sancılı geçerdi. Yataktan kalkamazdım. O anlamda mi diyorsunuz . Kimi insanlar sancısız atlatıyor mesela
Benimde adetlerim çok sancılı geçerdi hatta iğne vurulmadan geçmezdi ama doğum sancısı çok hafif adet sancısı gibi başlayıp gittikçe şiddetleniyor ve doğumdan sonra hiç adet ağrısı çekmedim bçrdaha adetlerim ağrısız oldu normal doğurunca geçer derlerdi de inanmazdım

Benimde adetlerim çok sancılı geçerdi hatta iğne vurulmadan geçmezdi ama doğum sancısı çok hafif adet sancısı gibi başlayıp gittikçe şiddetleniyor ve doğumdan sonra hiç adet ağrısı çekmedim bçrdaha adetlerim ağrısız oldu normal doğurunca geçer derlerdi de inanmazdım
Evet onu ben de duymuştum. InşaAllah öyle olur

Selam arkadaşlar
Ben de normal yapmayı planlıyorum, kendimi kestirmek çok daha ürkütücü geliyor bana :)
Hem sezaryen doğumu hem de normal doğumu izledim internetten. Bence normal çok daha iç açıcı :)
Ben de hikayeleri dinlemek için şöyle kenarda bekliyorum :kahve:

Nışan rahim ağzına yetleşen tıpa gibi birşey çocuğa pislik ve milrop gitmesini engelliyor doğum yaklaştığında da o tıpa gibi şey yani kan pıhtısı sanırım bozuluyor kan geliyor çamaşırda görünüyor :) baya açık oldu sanki

Bence kenarda sessiz sedasiz bekleyeyim hikayeleri :)
Nişan nasil geliyo yani et parcasi mi nasil düsünmeliyiz? Su gelmesini az cok tahmin ediyorum da... 2ü+5 deyiz insallah normal dogumu nasib eder Rabbim.

NOT : kimse etkilenmesin :))
merhaba kizlar..
26 agustos 2014 sali gunu sabah 9 gibi gelen akinti ile uyandim.wc gidip baktim siradan bi akintidir deyip gectim.normale gore biraz daha fazlaydi tabi. sonra kahvaltimi yaptim evi toparladm supurdum derken oglen oldu.annemlerle parka ciktik hava almaya.caylar borekler keyif bende :) saat 4 e geliyodu ayaga kalktim ve birden yine ayni akinti oldu hissettim.hemen annemi ve teyzemi alip eve geldim.wc de baktip camasirim oylece islanmis.anneme gosterdim kadinin suyu gelmemiski hic bi dogumunda anlamadi tabi.bisey olmaz dedi.2 saat basimi beklediler ve gittiler.buarada bende 9ay cektigim sancinin zerresi yok.kuş gibi rahatim.sonra nolur nolmaz dedim actim bide kayinvalideme sordum.oda bisey olmaz dedi sanci varmi diye sordu yok dedim.konustuk kapattik.saat 7de bize geldi kv. ici rahat etmemis hemen esimi aradik geldi apartopar hastaneye gittik.arabadan indim yine ayni akinti.ama yuruyemiyorm fazlalasti.acile girdik hemen.ebe bakalim dedi daha masaya cikmadan ebenin onune oylece su bosaldi.hemen dogumhaneye cikardilar beni.acikliga baktilar 3cm.ama hic sanci yok nst de. suyum cok azalmis.bebegi tehlikeye atamayiz dediler ve verdiler suni sanciyi saat 20.30 da.ilk 3 saat nst de cikan yuksek sancilari hic hissetmedim.evettt basliyoruz.saat gece 12 yi gormemle birlikte basladi bende bi bel agrisi. kasiklarim agriyo kalbim carpiyo.gelip gidip acikliga bakiyolar yokkkk.gece 3e kadar bagira bagira cektim sanciyi acilma yok bi igne yapti ebe.o igneyi verdikten sonra basladi vucudumda bi yanma ama anlatilmasi mumkun degil.10 dk da bi gelip gidip acikliga bakiyo ama benim sanci felaket bisey ha cikti ha cikacak.oyle bagiriyorm ki ve korkumdan kalbim carpiyo nefesim daraliyo.getirdi taktilar bana oksijen maskesini saati 4 yaptik.ebe geldi bi daha bakti cok guzel 15 dk olmadan dogum yapicaz dedi.beni aldi bi korku.basladim ebeye yalvarmaya nolur beni bayiltin bisey yapin dayanamiyorum diye.doktor geldi bu arada bakti ikin dedi ikindim dur sakin ikinma dedi aldilar hemen beni catala. doktor dikissiz dogum olcak aferin dedi bana.ama sevinecek halim yokki
ben sancilardayim.sonra hemen ikin dedi ilk ikinmada bebek cikmis saat tam 4.20de.ama ben okadar aci cekiyorumki belimden hissetmedm bile.bebek cikmis bi koseye almis sarmislar ben halen bagiriyorm ikiniyorum ebe bagiriyo sus bitti diye.ama yok nefesimi tutup okadar bagirmisim kendimi zorlamisim ki dikissiz olacak dogumumda bebek degil ben yaptim yirtiklari.mecburen basladik dikislere.ama aci umrumda degilki artik.. aglamaya basladim 9 aydir bekledigim beni her an birakmaya hazir olan oyuzden 9ayi yatarak gecirdigim ugrunda herseyi goze aldigim minik melegim yatiyo tam sag tarafimda.aglamasi ninni gibi.elleri ayaklari yumuk yumuk beni bekliyo herseyim :)

Kizlaaarr :) ben sözümü tutuyim yazıyım size. Biliyosunuz normal doğum istiyodum ama bebeğim kanala inmemişti. Dualar ediyodum insin normal sancım Allah tarafından gelsin. 13 ocakta sabah 08:00de randevum vardı artık yatışım yapılcak bana suni sancı verilecek eğer bebek gelmezse sezeryanla alınacaktı. 12 ocak perşembe gecesi saat 12:40ta kasıklarıma bir ağrı girdi böyle adet sancısı gibi ama hafifçe kıvrandırdı beni. Aklıma giç gelmedi doğum sancısı olduğu. Sonra 1:00 oldu saat bi daha bi sancı gibi vurdu. O sırada genelde adet dönemlerindeki gibi bi sancı olduğu zaman sıcak kalorifere yaslanırdım. Aynısını yaptım. Ama bele veya popoma hiçbir ağrı vurmadı. Hani derler ya bele vurur ağrı yada büyük tuvalet gelir gibi olur diye benim öyle değildi. Neyse ben o sırada dusa girdim tam 1 saat duş aldım ertesi gün randevum var diye temizlendim sonra keyif falan yaptm bu arada sancı hala geliyodu ama dediğim gibi hiç düşünmedim doğum sancısı olduğunu. Çıktım duştan yattım saat zaten 2:30 olmuştu eşim uyuyodu ben arada sırada sancılanıyodum yatakta böyle sanki köpek gibi duruyodum. Hatta wcte gidip küçük tuvaletimi ve hatta büyük tuvaletimi bile yapabildim hatta tüh doğum sancısı değilmiş olsaydı yalancıktam büyük tuvaletim varmış dedim doğum sancısı olsa yapanazdım dedim. Yatagıma geldim saat 4:30a kadar ara sıklıklarla sancı giriyodu. Eşimi uyandırdım bana sarılmasını rica ettim hemen sancımı sordu sıklıklarını takip etti saat 5e kadar 7dkda bir geliyodu annemi aradım anlattım durumu atla arabaya hadi hastaneye dedi. Bisik gittik saat 6da hastanedeydik bu arada 5 dkda bir geliyodu sancım. Nstye bağlandım sancılarım güzel dedi ebe hanım. Çatı muayenesi yaptı daha sonra 5 cmdim. Yarım saat sonra sancılarım çok acıtıyodu yarım saat içinde 3 kez çatı yaptı açılmam güzEl gidiyodu 6-7-8 cm sürekli yürüdüm ben ve doğumhane ve nst odası arası gidip geliyodum. Wcye çıkıp küçük tuvaletimi yaptırdı ebe ama hemen yap çık dedi yapabildim ama bide bana sorun o sancıyla nasıl yapabildim Allah bilir :) buyuk tuvalete evde ciktigimi soyledim lagma yapmadilar saat 7:30 olmuştu çatı yaptı tekrar bu sefer acilmam 9 cmdi doktorum geldi yalvardim sezeryana al diye acidan doktorumda dediki ikinsan cocuk dogucak ne sezeryani manyak misin dedi guldu ustunu deistirdi catala aldi suyumu patlatti ayaga kalktim yine ben ordaki lavaboda soguk suyu alip enseme alnima suruyodum ferahliyim diye. Sonra bi sanci daha. Doktor aldi hemen catala beni el dopleriyle oglumun kalbi dinlendi hersey duzgudu cati yapti doktorum 10 cm dedi dogum basladi dedi hazirliklar tamam ve ikin dedi. Sanci geldiginan ikin dedi. Tamam dedim ama yapamiyorumki nefesini tut kafani gogsune dogru bastir ve ikin yok ben ciglik kiyamet. Diktoruma yalvardim oldurun beni diye manyak gibi :) esimi almadi doktorum esle ugrasamam ben seninle mi ilgilenicem onunla mi diye ama benimle basa cikamadinkadin yazik kocam girdi yanima hemen basima geldi. Oylece hemde montla falan :) O soyledi ben yaptim toplamda 3 ikinma yaptim birinde kocamin elini isirmisim hala sis adamcagizin eli 2ncide doktor kafasini gordum sacli dedi ben ikinmagi biraktim sari mi diye sordum :) doktor kumral dedi. Gulduk :) ama son ikinmamda doktor geliyooo dedii esim geliyo oglumuz geliyo geliyo oglumuz hadi askim dediiii ve ben kelimeyi sehadet getirdim yallah bismillah dedim oluyorum sandim o an ama yavrum dunyaya geldiii 7:30da başladı doğum 08:02de doğdu. Eşim en baştan yanımda olsaydı belkide daha erken doğurabilicektim :)) bu arada ağzım dilim damağım kurumuştu yalvardım su dıye pamukla dudaklarımı ıslartılar ben o pamugu emdim resmen :) 2 kere bu sekilde verdiler aanki cennetten geldimişti o su :) bildiğimiz su ama tadı o kadar güzeldiki aslaa unutmıycam :) esim basimdan konuştu doğdu dedi şoka girdi adam bayılcak sandım hamd olsun dirayetli çıkti :) neyse oğlum doğduktan sonra içimde be var ne yok çıltı gitti bir rahatlama geldi anlatamammm. Eşimi çıkardı doltorum dikişimi attı 3 tane dikiş attı. Sonra oğlumu gösterdiler bana yıkamışlar bile :) eşime çok benziyodu ağladım falan duygusal anlaaar :) sora odaya geldi oğlum yanıma emzirdim o an ben sanki bulurların üstündeydim işte :) Allahım herkesi korusun evlatlarını onlara bağışlasın sağlıkla sıhhatle gelsinler ve ömürleri çok güzEl gitsin inşallah. Hepinizi öpüyorum :)

çok güzel anlatmışın gözün aydın canım. ama o acı çektiğin kısımlarda ürperdim ne yalan söyleyim darısı başımıza artık :KK15:

çok güzel anlatmışın gözün aydın canım. ama o acı çektiğin kısımlarda ürperdim ne yalan söyleyim darısı başımıza artık :KK15:
Hiç ürpermeyin sakın yalan söylemedim çelyim acı ama doktor bebeği rahimden çıkarınca anında o acı geçiyo anında derlerdide inanmazdım yemin ederim sanki bıçak gibi kestiler ağrımı :anne: inşallah darısı başınıza benden nacizhane tavsiye bol bol yürüyün ağır tempo hızlı tempo. Açın bacaklarınızı omuz genişliğinde dikkatlice eğilin aşagıya kalkın (tabii riskiniz yoksa) ben 6dan 7:30a kadar 5 cm açıldım çok kolay oldu dedi yanımda yardımcı olan ebeler. Normalde daha uzun sürermiş. Allahım sizleri be bebiileriniİ korusun sağlıklı doğumlar olsun. Sizler hamilesimiz şimdi ve doğum yapıcaksınız ben sizler içinde heyecanlıyımmm :KK200: çok öptümmm

Merhaba normalde benim yarın dogum yapmam lazim bi kaç gündur belimden agri vuruyor ve rahmimde kasilma ve kasiklarimda ağrı oluyor ama suyum falan hala gelmedi azda gelmedi son 1 gün var ama tık yok eger yarinda bi gelişme olmassa yarin kendim gidicem tecrübelerinizi paylaşır misinz ilk gebeligim bu arada

En sağlıklısı normal doğum hem anne hem bebek için ben yinede şimdiden korkuyorum rüyalarıma giriyor bazen video izlemiştim sanırım onun etkisi var umarım burada güzel doğum hikayeleri dinleriz ve cesaretlenirim

X