Normal doğum fazla dikiş

Moral bulmak değil de normal de olsaydı aynı acıyı yaşayacaktım demek ki diye düşündüm sizin konunuzu görünce.
Evet hiç planlandığı gibi olmuyor süreç. Gebeliğim boyunca spor yaptım yürüyüş yaptım yoga pilates yaptım. Eğitimlere katıldım. Her gün squat yaptı kilo almadım. Normal doğuma çok hazırdım. Ama ateşler içinde acil sezaryene girdim bir gün aniden. Kafa olarak kendimi hazırlamadığım bir durumun içinde buldum kendimi yani. Sezaryenin nasıl yapıldığını bile bilmiyordum. Hala da kabullenemedim maalesef.
Ben de kendimi teselli ediyorum işte normal de olsa dikişim olacaktı diye. Ama gözümün önünde olmayacaktı işte..

Ben de sizin gibi çok güzel hazırlandım doğuma yürüyüş squat hep aktiftim hatta evden 7 cm açıklıkla gittim 3 saat sancı çektim sadece o kadar güzeldi ki herşey doğum anına kadar 4 gün hastanede yattım kımıldayamadan emziremediğim için meme reddi oldu, göğüslerim mastit oldu çok acılar çektim hala da çekiyorum her gün acılardan ağlıyorum kimse de tam olarak anlamıyor bu kadar zor doğurmamış kimse allah hepimize yardım etsin çünkü tükendim artık

Bu ne biçim bir soru
Sizi rahatlatan şey bu kadının acısı sıkıntısı derdi olduğu için ağırına gitti tabi
Kadın ciddi bir sıkıntıdan bahsederken siz iyi bari diyip moral buluyorsunuz başkasının acısına sıkıntısına bakıp şükretmek kadar aciz ve kötü bir hal var mı

Çok geçmiş olsun canım bende 2 normal doğum yaptım 1 de dikişlerim geç iyileşti sanki oturunca iğne batiyormus gibi oluyordu 2 de ondan biraz erken iyileşti ama senin durumun farklı arkadaşımın çok fazla dikişi vardı 24 tane erken doğumdu normal doğum d yaptı içinde parçamı ne tam hatırlamıyorum yalan olmasın geri o dikişleri açıp baştan dikmişler sende ihmal etme canım farklı bi yere git yine sadece dıştan bakarlarsa anlat durumunu çekinme Allah şifa versin inşallah sana da

Diğer doktorum ultrasondan baktı bir olumsuzluk söylemedi Rahime bir aletle bakıyorlar ya onu sokacaktı çok dikişim var diye bir ay sonra gel dedi kaldı öyle yani doğumu yaptıran doktor da her seferinde iyiye gidiyor diyor tıbba olan inancım azaldı çünkü parasıyla gidiyorum ne gerekiyorsa yapmaları lazım cidden iyi miyim ona emin olabilsem acılara katlanacağım ama bir anormallik var gibime geliyor tam tetkik yapmadıkları için emin olamıyorum 3. Bir doktor şart sanırım

Gerçekten bazı doktorlar çok ilgisiz gerekiyorsa 4 kere de git 6 kere de git ama inşallah gerek kalmadan iyileşirsin bugünleride unutursun ben nasıl geçti anlayamadım zor oldu tabi ama geçti işte hem yorucu hem eğlenceli

Canım canını sıkma,herkesin dikissiz olacak diye bisey yok.Benimde bebeğim kucuk doğmasına ragmen karnıma cok bastirdilar.Umarım dikişlerde bir problem yoktur.Tekrar baska bir doktora gidip durumu iyice ogrenin.Bir de küvete bir miktar sicak su doldurup, demlenmis papatya cayi dök icine.Papatya cayi dikislerin kolay toparlanmasini sagliyor.

@Kkimodelii ebe falansiniz heralde normal dogum yapmazdim, korkardim diyenlere bu kadar begenmedim attiginiza gore
Ya kadın derdinden bahsediyor.Siz de diyorsunuz ki boyle olsaydi normal dogum yapmazdim faln.Üstteki uye de ayrı bir teselli buluyor kendine.Yani ben anlamıyorum kadın çözüm arıyor.Moral bulmak istiyor.Siz de tam tersine moralini bozuyorsunuz Bu yuzden begenmedim.

Bende 6 ay önce normal doğum yaptım bebek yukarıda olmasına rağmen kimse karnıma bastirmadi hiç müdahale bile etmediler sadece ikin nefes al vs dediler. Her doğum gerçekten kendine özel. Bugün olsa yine aynı şekilde normal doğumu tercih ederdim. Üstelik haftası dolmasına rağmen oğlumun gelmeye niyeti yoktu suni sanciyla zorla getirdik

Konu sahibi size gelince benimde düzensiz ikinmadan dolayı çok fazla dikisim oldu o gerilme hissini bende uzun süre yaşadım ama dayanılmaz değildi. Tabi herkesin ağrı eşiği farklı onunla da ilgili olabilir.İlk günden beri bebeğimin herşeyiyle ben ilgilendim. Bence farklı doktora gorunmenizde fayda var en azından bisey yoksa bile rahatlamanizi sağlar.

Biz hallettik yanlış anlaşıldım. Siz karışmayın.
Onun derdi var diye nasıl rahatlamış olabilirim allah aşkına.
Herkesin doğumu maalesef hayalindeki gibi gitmiyor. Benimki de öyle gitmedi onu ifade etmek istemiştim. Yalnız olmadığını bilsin istedim. Oh iyi olmuş mu demişim.

İşte keşke bu ihtimallere de kendimizi hazırlayabilmiş olsaydık. Instagramda yürüyerek doğumhaneden çıkanları görüp her şey öyle olacak sanmıştım.
Kusura bakmayın alttaki dikişler hakkında bir bilgim yok ama annem de 40ım çıkana kadar oturamadım üstüne diyordu hep. Sanırım bu kadar çok dikiş olunca normal bir süreç.

Ben yaşadım ve maalesef tam iyileşme 2 ayı buldu.
2 ay derken normal insan gibi hareket edebilmem ama duş alırken, ilişki ya da regl hassasiyet ve acısı 1 senede anca geçti diyebilirim.
Hassas tenlisinizdir ve üzerine 10dan fazla dikiş varsa maalesef çok uzun sürüyor bu süreç.

Hayır değil, bazen gerekiyor, bebeğin gelesi olmuyor yada artık doğması gerek çok kaldı kanalda bebek için riskli denen durumlarda bastırılıyor

Bendr bastirmadilat hic ve dikisim yok ama teyzemde cok vardi onunda agriyordu ama
Inan gecti seninde gececektir

Aynı hisleri mi yaşadınız siz de zamanla geçti mi şikayetleriniz 5 dk ayakta durunca kıvranıyorum çok dikişle mi ilgili sadece
sizin tam olarak nasıl bilmiyorum.
hamileliğin son aylarında başlamıştı ayakta 5-10 dakika durunca vajinada baskı hissi, doğum yaptıktan sonra da devam etti. sanki dikişler patlayacak gibi hissediyordum ayakta kalınca, büyük bir acı duyuyordum baskı hissiyle beraber. oturamiyordum bile açıkçası, bir kaç kez acile gittik hatta bir sorun var kesin diye. umarım sizin de önemli bir şeyiniz yoktur. eğer gitmediyseniz bir de başka doktora gidin. ve bolca dinlenin.

İlk doğumum hiç ıkınamadığım için hem ebe karnıma bastırdı hem doktor kesi attı ve sonuç 20 den fazla dikiş. (İkincisi ıkınmayı öğrendiğim için dikişsiz oldu ) günlerce oturamadım yan tarafıma devrilip yatıyor kalkıyordum. Kötü günlerdi ama geçti, geçecek merak etmeyin. Bol sıvı tüketin, direnç arttıran besinler tüketin. Birde gittiniz mi bilmiyorum başka bir kadın doğum uzmanına görünün isterseniz. İnsanın cilt tipiyle de alakalı. Benim ameliyat izlerim 2 senede anca derimle bütünleşiyor 2 seneye kadar koskocaman kıpkırmızı iz duruyor taze iz gibi.. teniniz hassassa belki, ondan da sıkıntıyı fazla hissediyor olabilirsiniz. Bebeğiniz sağlıkla mutlulukla ve çok ama çok uzun yıllar yaşasın, sizde buna şahitlik edin, gözünüz aydın. Tez elden ve kalıcı şifa diliyorum

Benim de büyük bir baskı var kocaman ağır bir top her an patlayacakmış gibi daha önce hiç yaşamadığım bir his o kadar rahatsız edici ki oturamıyorum yürüyemiyprum

Teşekkür ederim inanın aynı durumdayım artık hiç düzgün yürüyemeyecekmişim gibime geliyor haftaya kayınvalidem gidecek bebeğe nasıl bakacağımı düşünüyorum kara kara kucağımda tutamıyorum uzun süre inşallah düzelirim artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…