- 23 Aralık 2020
- 328
- 103
-
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
Henüz hiç doğum yapmamış ama olursa normal doğum düşünen biri olarak korktum, gidiyorum.
Çok geçmiş olsun.
Konuya yorum yapacak arkadaşlar olursa bir sorum var: normal doğumda karına bastırmak şart mı?
merhaba, lütfen korkmayın, iyi bir doktora bulursanız gerek olmadıkça kesi bile açmıyor artık.Henüz hiç doğum yapmamış ama olursa normal doğum düşünen biri olarak korktum, gidiyorum.
Çok geçmiş olsun.
Konuya yorum yapacak arkadaşlar olursa bir sorum var: normal doğumda karına bastırmak şart mı?
merhaba, karna bası için söylemiştim, biraz belirsiz olmuş :)Anne yeterince ikinsa da düzensiz ve olmaması gereken yerlerden yirtiklar oluşma ihtimaline karşı hemen hemen tüm doktorlar kesi yapıyorlar
Zaten acıdan ve moralsizlikten her gün ağlıyorum keşke gelip altına içime su serpti yazmasaydınız size moral vermek için açmadım soruyu ölecek birine ben çok sağlıklıyım demek gibi olmuş tavrınız biraz empati lütfen ben de bu şekilde doğurmak ve bir aydır acı çekmek istemezdimNormal doğum yapamadığı için hala hüzünlenen yeni anne olarak bu konu bana da bir su serpti. En azından karnımda dikişim
Hayır şart değil bu arada ama her doğum kendine özel. Sürecin ne getireceği belli olmuyor.
Benim doktorum kesisiz dikişsiz normal doğum vaat etmişti. Sonuç bu
Teşekkür ederim doktorun açıklaması ıkınamamışım ve bebeğin kalp atışları düşmüş bu sebeple bastırmak zorunda kalmış herkes de böyle olmuyor korkmayınHenüz hiç doğum yapmamış ama olursa normal doğum düşünen biri olarak korktum, gidiyorum.
Çok geçmiş olsun.
Gene kadın doğum doktoru mu bakıyor cnm iki doktor da hiç bu ihtimalleri kontrol etmedi sadece dikişleri kontrol edip iyisin dediler ama ben emin değilim iyi olduğumdanRahim ve mesane sarkması olabiliyor 2. Bir ameliyatla rahimi ve mesafeyi asıyorlar kendi doktorunuz a değil farklı bir doktora gidip muayene olmanızı tavsiye ederim
Aynı hisleri mi yaşadınız siz de zamanla geçti mi şikayetleriniz 5 dk ayakta durunca kıvranıyorum çok dikişle mi ilgili sadecemerhaba, benim de doğumda karnıma bastirdilar, bebeğin yüzü yukarıda ihtimali olduğu için biraz fazla müdahale oldu ne yazık ki. benim iki kat dikişim vardı, hem vajina içinde hem dışında. sizinki ne kadar çok bilmiyorum ama doktorunuz sorun yok dediyse inşaallah yoktur. ben de bir buçuk ay hiç rahat edemedim. ama iyilesiyor merak etmeyin, ılık-sicak suda oturun doktorunuza sorarak, ayaklarınızı sıcak tutun ve ağır kaldırmayın.
ilk dogumumdan beri (3 sene önce) artık adet olduğumda özellikle ilk günler ayakta çok durursam dediğiniz baskı hissini yaşıyorum ne yazık ki
Bilemiyorum ki nedense içeri bakmıyorlar dışarıdan dikiş kontrolü yapıyorlar ama benim hissettiğim içeriden gelen bir baskı ilk doğumum olduğundan bu hisler normal mi bilmiyorum çok uzun sürdüİçeride bir şey unutmuş olmasınlar. Karşılaşıyoruz ne yazık ki böyle durumlarla
Kızlar zaten moralim bozuk her gün ağlıyorum keşke bunun altına moral buldum iyi ki normal doğurmadı
Zaten acıdan ve moralsizlikten her gün ağlıyorum keşke gelip altına içime su serpti yazmasaydınız size moral vermek için açmadım soruyu ölecek birine ben çok sağlıklıyım demek gibi olmuş tavrınız biraz empati lütfen ben de bu şekilde doğurmak ve bir aydır acı çekmek istemezdim
Size de geçmiş olsun her doğum kendine özel bilemiyoruz ne olacağını seçme şansım olsa ben de o an sezaryene alın derdim normal diye diretmedim hiçbir zaman , fakat 3 aydır psikolojinizin bittiğini nerden bileyim öyle bir şeyden bahsetmeden moral bulduğunuzu yazmışsınız ben acımı tarif edip fikir almak moral bulmak için soru açtım siz acımı iyice gözüme soktunuz ne diyeyim sağlık olsunAyy yanlış anladınız öyle değil.
3 aylık karnımdaki dikişler yüzünden ben de her gün ağlıyorum dokunamıyorum. Psikolojim çok bozuldu. Herkes beni ikna etmeye çalışıyor normal de olsa dikişin olacaktı diye. Gerçek biri diyince inandım açıkçası.
Tabi ki içime su falan serpilmedi. Lafın gelişi. Ben de 3 aydır aynada karnıma bakamadım. Elimi oraya süremedim. Bitik durumdayım o konuda. Çok korkuyordum sezaryenden. O kadar uğraştım yine başıma geldi.
Ben de bu şekilde doğurmak istemezdim.
Çok yanlış anlaşıldım.
Ayrıca 3 aydır psikolojisi bitmiş bir kadına az da moral vermiş olmak neden ağrınıza gitti ki.