İnşallah sağlıkla istediğiniz şekilde kucağınıza alırsınız, tavsiyem şartlamayın kendinizi. Çok istedim normal doğumu, burda sayılan şeyleri de yormadan kendimi hep yapmaya çalıştım ama olmadı mı olmuyor akışa bırakmak gerek. Nişan gelme durumu olmadı bende suyum geldi tam 40+0da süreç bu şekilde başladı, ardından sancım geldi, 22 saat bekledim. Dokuz cm açılmam da oldu, ama bebeğim inmek istemedi aşağıya. Herşeyi denedik, suni de verildi, doktor eliyle itmeye de çalıştı:) en son sezaryenle geldi minik kız, sağlıkla geldi çok şükür. Her anını doya doya yaşayın, altı aylık oldu şu an ama hala karnımdaki anlarını da özlerim:)Temizlik yapıyorum yürüyorum oturmamaya çalışıyorum yeterki normal doğum la gelsin diye
BAŞtan sona yazdıklarınızı okudum. İkinizde hamilesiniz ve yanlış anlamaya çok eğimlisiniz ama ben çok anlayamadım. Neden ısrarla konuyu uzatıp doğurmak üzere olan bir anneyi geriyorsunuz. Bilimin ışığı diyorsunuz. Aykırı yapılan birşey yok. Üzülüyorum gerçekten. Burda insanlar birbirlerine fikir sorar veya fikir sunarken ters yanıtlar dalga geçmeler gereksiz üstünlük mücadeleleri. Kalp kırmaktan başka bir işe yaramıyor. Allah evlatlarınızı sağduyulu akıllı ve hayırlı etsin.Bu seni ilgilendiren bir konu değil ben iz tasiyacaksam nornal doguran da bi tarafında iz taşıyacak. benim hayatım benim.kararim bence sende bana kendi fikirlerini empoze etmeye çalışarak kendini yorma derim hangi konuya yorum yazacağıma ben karar veririm. Iyi forumlar. Burdaki yazılanlar sana yardımcı olmaz biraz bilimle ilgilenseniz keşke böyle tuhaf konularda görmeyiz neyse yazmıcam daha fazla .
Bende daha öyle bişeyler yok bakalım bekliyoruz ama bazı kadınlar da doğum sırasında da gelebiliyormuş nişanYok ağrı sızı olmadan oluyor o tıpa görevini gören bişey, çıkınca kanlı bir salya, yoğun kıvamlı. Orayı boş kalmış hissedersin. Tutan bişey o bebek gelme yerini.
Amin Allah razı olsun bende öyle duydum suni sancı çok eziyetliymiş beklicem inşAllah gelir sancım bugün 39+2 olduk bakalım duş alıyorum elimden geldiği kadar da yürüyorum inşAllah hayırlısı olurAllah kurtarsın, inşallah sağllıkla alırsın kucağına, seni çok iyi anlıyorum. Oğlumu 41. Haftada doğurdum, benim doğum başlamadı, dr. İlaç ile başlattı. Suni sancı çok fena, mümkün olduğunca kendi sancını bekle suni alma.. bende faydası olmadı ama o dönem, sık sık duş almamı, yürüyüş yapmamı tavsiye etmişlerdi..
Tamam canım zaten sancım sıklaşana kadar hastaneye gitmeyi de düşünmüyorum planladığım gibi olursa tabi..Bak bu yazacağım çok önemli
Sancın başlar başlamaz yürü, koridorda, odada, nerede yapabiliyorsan. Doğum süreni kısaltacaktır.
3 de normal mi olduHiçbir yöntemin ne doğumu başlattığı ne de kolaylaştırdığı var bana göre. 3 gebelik geçirdim. İlk ikisi kızdı 40. Haftanın dolduğu gün doğum başladı.hurmalar sporlar ahududu çayları merdivenler yürüyüşler...üçüncü erkek 40 hafta olsa ona da razıydım,yapmadığım denemediğim şey kalmadı, 41+3 de doğum başladı,hurma ve bitki çaylarının sporun da doğumu hızlandırıcı açılmayı kolaylaştırıcı bir etkisi olmadı bende.
Ay ne güzel ya maşallah sizeKızlar bugün 39 haftalık olduk ama daha gelemye niyeti yok paşamın doğum başlatmak için kendim neler yapabilirim acaba doğumum normal görünüyor dedi doktor
İlk ikisi sezeryan üçüncü normal doğum oldu.3 de normal mi oldu
Allah gönlüne göre versin canım inşAllah işte her kulun bi derdi varAy ne güzel ya maşallah size
Keşke benim de günüm dolsa da ufaklığın gelmesi için böyle bir arayışa girsem
Erken doğacak diye günlerim stresle geçiyor maalesef
Sorunuza gelecek olursam çömelme ve emekleme hareketi işe yarıyor diye biliyorum. Benim de günüm dolarsa inşallah evi baştan aşağıya temizleyeyim diyorum. Akşama da Doğuma giderim herhalde o kadar hareketten sonra
Allah alla halbuki ilki Sezeryan olunca diğerleri de öyle olur derler amaİlk ikisi sezeryan üçüncü normal doğum oldu.
Devlette kabul etmiyorlar özelde yaptıran belli doktorlar var. İlkinde bebek inmedi sezeryan a döndü, ikinci makat gelişti yine normal olamadı ama üçüncüde herşey yolunda ilerleyince normal oldu, hakınızda hayırlısı sağlıcakla gelsin.Allah alla halbuki ilki Sezeryan olunca diğerleri de öyle olur derler ama
Ya bende yürüyorum bende nişan falan gelmedi daha bakalım bugün 39+4 oldukBenim doktorum bana bol bol yürüyüş yap, squat yap ve pilates topun varsa ona oturarak egzersiz yap dedi. Ben de beklemedeyim. Hatta nişanım bile geldi ama onun dışında hiçbir belirtimiz yok.Sağlıkla gelsinler de, umarım çok geç gelmezler. Ayrıca cinsel ilişki tetikleyebiliyormuş onu ben de duydum ama açıkçası şu durumda pek yapabileceğim bişey değil