Nolursunuz fikir verin

fascinatingjasminne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
278
76
Merhabalar.Ben üniverstede okuyorum.2014 yılının nisan ayı gibi grup projemiz vardı.3 kişilik bir projeydi.Ben bu projede 2 erkekle aynı grupyaydım.Daha rahat iletişim kuarmak için hocalara kızların olduğu bir gruba geçmek istediğimis öyledim.Hocalar da beni iki kızın olduğu bir gruba verdiler.Kızların isimlerinin baş harfleri E ve G.Bu şekilde anlatmaya devam edeceğim.Ancak bu projeyi yapma sürecinde benim sorunlarım vardı,yapmaya çalışıyordum ama yapamıyordum.E,G'ye fısıltı şeklinde benim için hiçbir boka yaramıyor dedi,ama ben bunu duydum,bir şey demedim.Proje alanını gezerken E bana konuşmayacaksan,fikrini belirtmeyeceksen boşuna peşimizde dolanıp kendini yorma dedi,ben içine kapanıktım üniversiteye başladığım ilk zamanlar.Onda da bir şey demedim.Proje 3 hafta sürdü.Gnin yurdunda yapmaya devam ediyorduk.Sabaha kadar çalışıyorlardı,ben de yapmaya çalışıyordum ama bir şeyler çıkartsam da benim fikrimi beğenmediklerinden koymuyorlardı,ya da çıkartamıyordum.Bir şeyler çıkartmayacaksan neden uykundan feda ediyorsun dedi bana E.Biri ölüyor(kendisini kastediyor),biri çabalıyor(Gyi kastediyor),diğeri yatıyor(beni kastediyor) dedi E.Ben de keşke grubumu değiştirmeseydim de en azından bu kadar aşağılanmazdım dedim.Onlar bu söylediğimi çok taktılar.G,tamam abi anladık biz yaa dedi.Bu sözümden sonra 2 hafta boyunca beni azarladılar.E benimle bağıra bağıra konuşuyordu.Fakültenin önündeki masada otururken sana diyorum! diye bağırıyordu.Projenin teslim saati beşteydi.4te hala projeyi yapmaya devam ediyorlardı.Çıktı esnasında çok fazla sıra olduğundan bizim proje sona kalmıştı ve geç teslim oldu.Hocamız geç teslimleri kabul etmiyordu.Bu teslim kabul olmazsa bir dönemimiz uzayacaktı,etkisi büyüktü.E bana biz seni kurtaralım dedik,sen aldın bizi yanına çektin dedi.Git hocaya söyle,senin şeyini niye biz çekelim ki dedi.E bir yandan da bu 3 haftalık süreçte beni bir kenara çekip konuşmaya çalışıyordu,derdimi söylemem için.Teslimden sonra piknik yapıldı.Piknikte projenin kabul olup olmayacağı belli değildi.E belindeki ceketi çıkartıp benim üstüme silkti.Ben de o sırada tepki vermedim.Çok kötü bir psikolojideydim.Sonrasında hoca bu grup projesi olduğundan ben kimi cezalandırdığımı bilmiyorum dedi ve projeyi kabul etti.Proje kabul olduktan sonra E bana gülümsüyordu.Bu yaşadıklarım özellikle Enin ceketini benim üstüme silkmesi canımı çok acıtıyordu.E ve G ile can ciğer kuzu sarması olamazdım,çok yüz vermedim.E bana bizimle hiç konuşmuyorsun,birlikte kaç hafta geçirmiştik oysaki dedi.Bir keresinde okula giderken karşılaştık,naber,nasıl gidiyor falan dedi,ben de cevap verdim,konuştuk bir arkadaş gibi.Bir kere daha somuştu.Fakat 2017 yılında ceketini silkmesi hayvana bile yapılmayacak bir hareket olduğundan iyice soğumuştum.Artık E ile hiç konuşmamaya başladım.Bir şey sorduğunda cevap vermedim.E bunun farkındaydı yani onunla konuşmadığımın.Artık hiç konuşmuyorduk.Bir keresinde yolda gördüm,hemen karşı tarafa geçtim görmemiş gibi yapıp.O da bunun farkına vardı.Çünkü iyice soğumuştum.Bir derste sandalyemi ittirdi.Haziranda annem vefat etti.Annem yoğun bakımdayken dualara ihtiyacımız var diye instagrama yazmıştım.G de bu konularda çok aktif olduğundan bana mesaj atmış.Merhaba,nasılsın,sınıfın whatsapp gruvbuna yazıp sınıftakilere söyleyelim ve yasin toplayalım mı diye.Ben de tamam dedim.E,annem vefat edince bana değil de benim en yakın arkadaşıma mesaj atmış."Annesi mi vefat etti,çok üzüldüm gerçekten.Ne zaman oldu,benim şimdi haberim oluyor.H'YE(ben) destek olalım cenazede.Çok zor ya,Allah sabır versin ailesine falan demiş"Bana baş sağlığı dilemedi ama iki ay sonra doğum günümdü,doğum günümü kutlamış.Annemi kaybettim,acım çok büyük.Bu durumla alakalı konular açmıştım çok.Şimdi de bu konu aklıma takıldığı için atıyorum.Şimdi benim bir dahaki dönem başka okula yatay geçiş yapma ihtimalim var,bu dönem de okulu dondurdum.E'ye keşke bu şekilde tavır almasaydım diyorum bazen,konuşmak istiyorum aslında onunla.Ama aradan uzun bir süre geçtiğinden nasıl yapacağımı bilmiyorum.En yakın arkadaşım da "kızım sen keko musun,seni azarlyan,hayvanmışsın gibi ceketini üstüne silken biriyle mi konuşcaksın" diyor.Nasıl davranmalıyım?Konuşsam,sonrasında yanlış bir hareketi olursa ona göre mi tavır alsam?Bu arada E'nin içinde bulunduğu arkadaş grubu çok sevdiğim insanlardan oluşuyor ama E nedeniyle onlarla da iletişim kuramadım çok fazla.Nolursunuz fikir verin.Nasıl davranmalıyım?

Cok uzun ve karisik yazmissin anlayamadim bazen
Halbuki erkekler kizlardan daha iyi arkadas oluyorlar cogu zaman Keske grubunu degistirmeseydin. Annen vefat etmis anladigim kadariyla basin sagolsun mekani cennet olsun
Proje bittiyse teslim olduysa kes onlarla arkadasligini zira kendileri insan degil. Biri bu kadar dislanabilirmis ancak

Tepkilerinizi olayların olduğu esnada verseydiniz şimdi bu kadar üzülmezdiniz. Belki gerektiği yerde arkadaşınıza abuk sabuk hareketlerinden dolayı ayar verseydiniz o da bu kadar çirkinleşemezdi. Kendi içinizde tavır alıp konuşmama kararı almak yerine direkt arkadaşınıza bu çirkin davranışlarından ötürü onunla arkadaşlık yapmak istemediğinizi söyleseydiniz.

E bana projeyi yapma sürecinde biz sana yardımcı olmaya çalışıyoruz,sen anca bizi düşman belle,laf yetiştirmeye çalış diyordu.Halbuki sadece bağırdıkları ya da ters bir şey söyledikleri zaman cevaplarını verdim.En başta yardımcı olmaya çalışıyordu.Sonra ben bir şeyler çıkarmayınca bu şekilde davranmaya başladı.Sen bizi kullanıyorsun,sen bizden geçiniyorsun,kusura bakma ama ben böyle bir şeye izin vermem dedi

Daha iyi iletişim kurabilmek için kızların olduğu gruba geçmek istemen bana baştan saçma geldi. Neden böyle düşündün sorabilir miyim? Üniversite öğrencisisin, neden yani neden??

Sabırla okudum
Senin davranislarinda hiç normal değil
Şu Hayatda öğrendiğim birşey varsa asla ama asla ne olursa olsun kendini ezdirme
Seni ezenle de görüşme.

Projenin basinda gercekten ise yaramamis becerememis olabilirsiniz, grup arkadaslariniz da sinirlenmis haliyle ama usluplari elbette daha duzgun olmali. Siz veya onlar,birbirinizin karsisina gecip duzgun sekilde “bak arkadasim sen yapamiyorsun edemiyorsun ,gel su isi boyle halledelim,sen bunu yap,biz bunu halledelim” denmesi gereken noktada bunu becerememissiniz. Bunu yapamayinca da gerilim tirmanmis. Siz de hatalisiniz,arkadaslariniz da. Ve karsi karsiya gelip de sorunlarinizi birbirinize anlatmadiginiz surece araniz iyi olamaz. Size kotu de davranilmis olsa yetiskin insansiniz,uni okuyorsunuz. Siz onlara dogru bir adim atin konusmaya calisin. Sizinle duzgun iletisim kurarlarsa arkadasliginiz devam eder. Yok yapmam derseniz de siz bilirsiniz.

Yani simdi ortada yapilacak bir is varken birillerinin benim sorunlarim var, psikolojim bozuk diye katkida bulunmamasini ben hakli bulamiyorum kusra bakmayin. Her insanın zor donemleri olur, yataktan bile cikmak istemedigi zamanlar olur ama pasa pasa isimize/okulumuza gidiyoruz iste. 3 kisinin calismasi gereken yerde 2 kisi calismak zorunda kalmak onlari sinirlendirmis, bu asamada ben onlara hak verdim.

Sonraki davranışlarında ise cok pislik davranmislar. Hakli olmalari karaktersizlik yapmalarına da bahane olamaz.
Anneniz ölünce tabii ki üzülecek. Insanin can dusmaninin annesi olse bile üzülür. O ayri konu, size yaptıkları ayri. Bu yuzden vicdan azabi duymayin. Bir özür bile dilememiş. Ne diye konuşacaksınız ki? Hadi bir ozur dilesin de affedin diyeyim. Bence tekrar konusursaniz yapilanlari kabul etmis olursunuz.

Tepkilerinizi olayların olduğu esnada verseydiniz şimdi bu kadar üzülmezdiniz. Belki gerektiği yerde arkadaşınıza abuk sabuk hareketlerinden dolayı ayar verseydiniz o da bu kadar çirkinleşemezdi. Kendi içinizde tavır alıp konuşmama kararı almak yerine direkt arkadaşınıza bu çirkin davranışlarından ötürü onunla arkadaşlık yapmak istemediğinizi söyleseydiniz.
evet aynen dediğiniz gibi yapmam gerekiyordu ama bir yandan da evde annemin hastalığı için mücadele ediyorduk.2 yıl boyunca kanserle savaştı annem ve ben evin tek kızıyım,en büyüğüm.Okula gittim bu süreçte ama çok sancılı geçti.Tepkileri olayların olduğu esnada veremedim,normal davranamadım

Siz çok yıpranmışsınızdır

Önceki kokunda da bu vardı

Bence psikolojik destek ile bir toparlayın kendinizi

Üni birinci sınıftaki arkadaşların ile mezun oluncaya kadar konuşmadım

Sonraki yıllardakilerle de bir şeyler oldu arada birazı koptu vs vs

Geriye en sağlam eşim kaldı

Yani çok da önemli değil lakin 3,5 yıl önceki olayları dahi bu kadar ayrıntılı hatırlatıp takmak iyi değil

Geçmişi unutup geleceğe odaklan

Okulu hazır dondurmuşken de bir kurs vs bul yeni ortamlara gir yeni bir sen ol

Acın büyük ama bu psikolojiden kurtulup yarınları hayal edip mücadele etmeye başlamalısın

Ben olsam erkeklerle yapardim.Hadi onu gectim hicbir seye cevap vermemissin ki sende yani niye kendine hic deger vermiyorsun bundan sonra kimsenin sana boyle davranmasina sesini yukseltmesine izin verme

bilmiyorum size sordum bu yüzden ama içimde herkesle iyi geçinmek gibi bir duygu var

kendine değer ver.
seni azarladıklarında susmuşsun işte o da içindeki o duygudan ve kendine güvenmemenden.
herkesle iyi anlaşılmaz senin kişiliğin zevklerin vs vs ortak olanlarla arkadaş olunur.
diğerleriyle ayak üstü sohbet, merhaba yeterlidir.
destek alma şansın varsa al mutlaka.

kendine değer ver.
seni azarladıklarında susmuşsun işte o da içindeki o duygudan ve kendine güvenmemenden.
herkesle iyi anlaşılmaz senin kişiliğin zevklerin vs vs ortak olanlarla arkadaş olunur.
diğerleriyle ayak üstü sohbet, merhaba yeterlidir.
destek alma şansın varsa al mutlaka.
cevap verdiğim zamanlar da oldu.Ama E cevap verdiğim zaman "biz sana yardımcı olmaya çalışıyoruz,sen anca bizi düşman belle,laf yetiştirmeye çalış vs." diyordu

X