Nolur yardım edin... İhtiyacım var.

Pelinciginiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2014
27
5
28
Merhaba ben 21 yaşındayım, 5 yıllık bir sevgilim var ama 5 yılda çok zorluk çektik ailem derslerim için ilişkiyi tasvip etmedi başlarda buluşturmadılar, baya husumetler oldu. Ama şimdi aileler alıştı, hatta aynı üniversiteye gidiyoruz, aynı evde kalmamıza bile bir şey demiyorlar. Fakat sevgilimle bu 5 yıl çok zor geçti, aşırı kıskançlıklar(kimseyle görüştürmeme) kavgalar, güvensizlik, küfür. Daha önce birkaç kez dayak bile oldu. Babamın bunlardan haberi olmadığı halde en başta siz birlikte yapamazsınız, pişman olursun demişti. Bense bütün bunlara rağmen herkese rest çekip bir sürü fedakarlık ettim. Onun ailesiyle arası pek iyi değildi birkaç aydır, onun da etkisiyle benimle ilgilenmedi kavga ettik sürekli değer vermiyor gibi davrandı. Bir aradayken bir sorunumuz yoktu ama yaz tatilinde ayrılınca kavgalar etmeye başladık bir sürü. En sonunda 2 hafta önce yine hakaret ettiği bir gece, onu her yerden engelledim. Bir şekilde bana ulaşmaya çalıştı. Ve ulaştı da telefonla konuştuk, yeminler etti, bir daha böyle yapmayacağına dair. Hayatının dönüm noktasının bu olduğunu söyledi, hayatta tek tutunduğum dalım sensin beni tek anlayansın dedi. Dönersen sana en ufak surat dahi asmayacağım, seni mutlu etmek için elimden geleni yapacağım, sen dön yeter ki istediğin ilgi olsun dedi. Kaç kez bıkmadan usanmadan telefonda anlattı mesajlara yazdı. Bense artık inancımı kaybettiğimi yazdım. Şu an o okuduğumuz şehirdeki evimizde, dön buraya her şey güzel olacak diyor. Bir daha yaparsam o zaman terk et ama yapmam, çünkü seni kaybetmek istemiyorum diyor. Artık yüreğim olgunlaştı diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Her şeyin ilkini onunla yaşadım, duygusallığımı yenemiyorum, çok özlüyorum, her gün kahroluyorum. Ona gerçekten çok bağlandım. Şu an ailemleyim. Bana ne olursa olsun biz senin arkanda dururuz diyorlar, çok iyi davranıyorlar. Ne yapmalıyım değişir mi, vazgeçer mi eski huylarından? Nolur yardım edin....

5 yildir birliktesiniz. Suan ayni evdesiniz, kari koca hayati yasiyorsunuz. Yani her seyini biliyorsunuz artik. Bugune kadar degismediyse bi daha degismez. 5 yil icinde kac kere ikaz ettiniz beni kaybedersin diye Allah bilir. Kaybettikten sonra olgunlasan kalbi napicaksiniz?

Aynı evde yaşamak çok büyük bir yanlış. Siz evli değilsiniz. Ailenizin buna ses çıkarmaması ayrı ilginç geldi bana. Sevgililikte herşeyi yaşayarak evliliğe birşey bırakmamışsınız zaten. Ailenizin senin arkandayım demesini gerektirecek de bence birşey yok. Boşanma yok sonuçta. Yürümeyeceğini düşünüyorsan ayrıl ve bir daha da böyle aynı ev olayına girme. Daha 21 yaşındasın.

Aileniz hiç mi bişey demiyor aynı evde yaşamanıza hani arada bir gidilir haftada bi filan kalınır üniversite hayatı sonuçta ama her gün karı koca gibi evli değilken yaşamak evlilik hayatına ne kadar olumlu bişey katar ki zaten

bence resmen stockholm sendromu yaşıyorsun, çocuk yaşından beri berabersin çünkü, o yüzden başka hayatlar başka dünyaları görmen senin için zorlaşıyor
asla bu adamla barışayım evleneyim falan deme, babanın bile yüzüne bakamazsın sonra çünkü yüzün olmaz, üstelik küfür ve şiddetleri bile bilmiyor adam, bence ne kendini ne aileni üzdüğüne kesinlikle değmez bu adam

Yaşadığım hayatı eleştirmeniz için yazmadım, varsa tecrübelerinizden yardım almak için yazdım. Lütfen yardımcı olmaya çalışın. Fikrini söyleyenlere çok teşekkür ediyorum, inanın çok ihtiyacım var.

Duygu sömürülerine de kanma ayrıca. Tek dayanağı sensen az ona göre davransın. Hem herşeyimsin derler hemde ağzına ederler. Bu insanlar hepppppppp aynı aynı aynı. Nasıl ki balık uçamazsa bunlarda verdiği sözü tutamaz.

Kesinlikle haklısınız kurulamıyorum bir türlü, bağlanmışım, alkol gibi uyuşturucu gibi.

Biz sana hatanın nerden başladığını anlatmak için eleştiriyoruz. Kimsenin yoksa seni tükaka yapma derdi yok. Nasıl ki evlilikte aynı eve girince insanlar değişiyor yada nasıl ki gizem kalmıyor sizinki de öyle olur demek istiyoruz. Evliliğe birşeyler saklanmalı benim fikrim bu.

Değişmez tabi ki de. Hatta affederseniz, daha da kötülerini yaşarsınız emin olun. Her şeyin ilkini onda yaşadım diyorsunuz ama maalesef buna şiddet te dahil . İyi tarafından bakın boşanmakla uğraşmak zorunda değilsiniz.

Kucuk yastan beri birlikte oldugunuz icin sende ki durum aliskanlik..Misal en sevdigimiz esyadan bile kopamiyoruz. Soyle dusun insan cok sevdigine el kaldirir mi,kufur eder mi,boyle birinden adam olur mu? Simdi sana karsi nasilsa carpi yuz diye dusun..Unutma kimse ama kimse asktan olmedi,olmez de. 21 yasindasin, bir yerden basla artik ve hayatina guzel bir sekil ver. Baban seni elin herifi sana dayak atsin onun kahrini cek diye buyutmedi. Kendine saygin olsun oncelikle, lutfen hayatini karartma. Bu insanla devam ettigin takdirde senin 5-10 yil sonraki halini tahmin etmek inan hic zor degil..

ya şu anne babanızı ne diye dinlemezsiniz acaba :)
tabi ki de değişmeyecek.
hayatının hatasını yapmadan kaçıp uzaklaşmalısın.
şiddet, küfür, sosyal hayattan alıkoyma....
ayrıldıktab 1-2 ay sonra 'yaşadığımı hissediyorum, lanet olsun napmışım kendime' diyeceksin.
sakın kabul etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…