- 7 Nisan 2017
- 1.034
- 1.809
- 48
- 36
- Konu Sahibi Olakimefta
-
Sizin dusuncenizi bilmiyorum yorumunuz biraz alayvari geldi ama bence kahrolsunKahrolsun kapitalizm ayol !
Haklisiniz sanirim söylediklerim biraz utopya gibi duruyirBuna kapitalizm mi dersiniz popüler kültür mü
Ne yaparsanız yapın varolmaya devam edecek
Ütopya hayali kurmak tomhas more kitabından öteye gitmez
Karşı durmanız sizi farklı gösterir dışlanırsınız
En basiti tv izlemiyoruz evde tv yok dediğimde insanların sen iyimisin tavrıdır:)
Haklisiniz anneler gunu sevgililer gunu yilbadi ve bin turlu yolla insanlar kapitalizm tuzagina dusuruluyorAz eşya az insan , çok mutluluk :)
Şimdi de anneler günü geliyor sömürsünler milleti hediye bahanesiyle. Bir sürü saçma sapan gün var sırf para harcansın diye
Haklisiniz bu luzumsuz masraflarin coguda dugunde oluyor geneldeHer kelimesine katılıyorum, aşırı rahatsız ediyor beni de aynı şeyler... sırf düğün curcunasını bir kere daha yaşamamak için evlilikten bile kaçıyorum. Alınacak gereksiz eşyalar, olmazsa ayıplanacaklar aklıma geldikçe çıldırıyorum valla. Kınalarda - bilimum davetlerde dağıtılıp %99 u çöpe atılan o süsler hele, canımı acıtıyor resmen. Yazık, resmen artan bir ivmeyle dünyayı tüketiyoruz..
Haklisiniz bu luzumsuz masraflarin coguda dugunde oluyor genelde
Nisandan basliyor davetiyesdir susudur suyudur buyudur derken ayni sekilde dugune kadar ilerliyor cogu dugunde daha dugun bitmeden o susleri kinalari yerlerde goruyorum ozellikle en luxu en pahallisi secilen davetiyeleri daha secerken cope atilacagini bile bile neden o kadar pahallisinida seciyoruz anlayabilmis degilim
Sadece o mu estetik cerrahi kozmetiğe harcanan paralar azımsanmayacak jadar fazlaHaklisiniz bu luzumsuz masraflarin coguda dugunde oluyor genelde
Nisandan basliyor davetiyesdir susudur suyudur buyudur derken ayni sekilde dugune kadar ilerliyor cogu dugunde daha dugun bitmeden o susleri kinalari yerlerde goruyorum ozellikle en luxu en pahallisi secilen davetiyeleri daha secerken cope atilacagini bile bile neden o kadar pahallisinida seciyoruz anlayabilmis degilim
Konu özeti: Ne insanlar gördüm üstünde kıyafet yok ne kıyafetler gördüm içinde insan yok..
Bir de insanların keyfine karışamayız değil mi? Yani maddi durumlarının iyi olmadığının farkında olup gene de her gün farklı kıyafetler giymek isteyen, giymek için yapmayacağı kalmayan insanların aklından şüphe ederim... Sosyal medya itici güç ne yazık ki...
Zaten estetik kozmetik gibi badit gorulmeye baslanmis durumda kucuk bkr yerde yasiyorum ama cevremde burun estetigi olan kac kisi var birde olmayi dusunenler varSadece o mu estetik cerrahi kozmetiğe harcanan paralar azımsanmayacak jadar fazla
Petrolü olan arap devletlerinin sadece lüx arabalara harcadığı paralarla afganistan tekrardan inşa edilir
Çok şey varda
Bunun çözümü yok ama. Sosyal medyayla iyice patladı artık düzelmez. En yakın örneğim teyzem. Bizi hep aynı şeyler giymemiz yüzünden eleştirirdi. Şimdi kendi her gün aynı şeyi giyiyor. O dönem o bizi eleştirdi diye gidip ondan bundan elbise almadım gene aynılarını giydim. Maddi durumumuz kötü değil orta. Ama kendi şu an parasız. Konunun özeti de budur bence :)Haklisiniz dediginiz gibi insanlara karisma hakkimiz yok ama toplumda karsisindaki insan kendisi gibi yasamiyor diye kinayan o kadar cok insan var ki belkide insanlarin imkanlari yokken sartlari zorlamalarinin nedenide kınanma korkusudur
Şu beybi şovıra diş buğdayına o kadar katılıyoum ki,Allahını seven çocuk doğurmasın diyorum onları görünce,bi saçma bi komik.Merhaba degerli hanimlar paylasacagim dert belki beni uzuyor ama bence toplumun derdi olmali diye dusunuyorum tabi herkes ayni dusuncede olmayabilir onlarin dusuncelerinede saygi duyuyorum
Arkadaslar son zamanlarda cevrede tv de sosyal medya mecralarinda gordugum kadariyla bi kapitalizm ruzgarı var ve herkesi savuruyor gibi geliyor
Ustumuzden basimizdan tutunda yasayis bicimimize kadar sardi
Cevremde o kadar insan var ki durumlarinin iyi olmadigini duyuyoruz ama bir giydiklerini bir daha giyinmiyorlar gecen bi arkadasim baska bir arkadasini anlatti bi ayakkabiyi yada kiyafeti cok begenince diger renklerinide aliyormus hatta anlattigina gore o arkadasiyla bi magazada spor bi ceket gormus cok begenmis ama kendine uygun bedeni bulamayinca alamayip cok uzulmus eve gidince arkadasimi aramis o ceketten aynisi evde varmis ve unutmus bilmiyormus
Yetiskinleri gectim cocuklar bile bu furyaya takilmis durumda ogretmen bi tanidigim var koy okulunda ve kiz ogrenciler farkli giyinebilmek icin herkes birbirinin kiyafetini giyiniyormus
Hatta hatirliyorum bi arkadasim anlatmisti cocukken durumlari cok iyi degilmis ogrenciligi doneminde yeni bi kıyafet giyince arkadasi aaa kiyafetini degistirmissin hayirli olsun diye kinayeli konusup gulmus arkadasim anlattigi zaman o gun nasil uzulduysem ne zaman aklima gelse ayni sekilde uzuluyorum
Kendimden ornek vermiyorum ama kisaca kapitalizmim uzdugu insanlardan hatta kırıp doktugu inaanlardan biride benim diyeyim
Bi ogretmen arkadasim vardi yasadigimiz ilcenin geneli orta duzeyde oyle cok kotu durumda fakirler yok diye biliyorduk ogretmen arkadasimda ogretmenlik yaptigi mahalledeki insanlarin coplerden yiyecek cikarip yediklerini soylemisti ve ben bunu duydugumda cok sasirmistim
Ve birde yasayisa etki ettigi var ki sosyal medya sayesinde insanlara kendi hayatinin vasat oldugunudusunmeye sebep olan yasayislar herkesin evi sanki cok pahalli mobilyalarla dekorlarla dolu ceyizlere sirf ele gune ayip olmasin yada benimki baskasininkinden kotu olmasin diye alinan en pahalli ywmek catal bicak takimlari zuccaciye urunleri vs
Hele birde son zamanlarda cıkan cocuklar icin satafatli dogum gunlerinden tutunda dogumdan once yapilan baby şavır yazilisi her ne ise ardindan dis bugdayi sonra soz de nosanda dugunde hatira diye dagitilan dunyanin parasi dokulen ani susleri
Bu ani sualerini bi yandan evde is yapan kadinlara destek oldugu icin begeniyorum ama bir yandanda verilen bircok inaan tarafindan copu boyladigi icin uzuluyorum
Yani bu liste uzadikca uzar arkadaslar evet birkac saatlik zevk ve belki hosunuza gidiyor ama emin olun artik insanlar bunu yapma zoruulugu hissediyor hele su var ki hic unutamiyorum
Bi arkadas bi internet sayfasinda gormus artik cenazelerdede tabi bu sekilde eglenceye suse vs dokulmesede cikolatalar pastalar borekler ikram ediliyormus arkadasim birinin yazdigi yorumda adamin birinin babasi oldugunde sirf bu saydigim seylere giden cenaze masraflari yuzunden borc aldigini yazmis
Bunun sonu hic gelmeyecek gunden gune çığ gibi onu tutulamaz bi hal alacak bugun baskasinin cocuguna yaptigini ben cocuguma yapmadigim ixin benim cocugum yarin benim yaptigimi komsum cocuguma yapamadigi icin komsumun cocugu uzulecek
Arkadaslar biz cocugumuza cesit cesit kiyafetler alirken koylerde hala ayaginda yirtik ayakkabi ustunde mont olmayan cocuklar var cocuklarimizin kiyafetleri dolaplari tasiracagina ihtiyac sahibi cocuklarida giydirelim
Yada bi ayakkabinij bilmem kac rengini alacagimiza yada ayni modelin bi tık farklisina bilmem ne kadar para verecegimize ihtiyaci olan bi ogrenciye destek saglamak gelecegini kazanmasina yarsimci olmak daha guzel degilmidir
Bizim 10-15 cantamiz olacagina okula giden cantasi yirtik bir cocugun cantasini yenilemek daha guzel olmaz mi
Benim burda saydiklarim binde bir dahi degil ama lutfen nolur aekadaslar magazalarda cilginlar gibi alisveris yaparken cantaniza bi tsort yada bi ayakkabı ne bileyim belki bi tokada ihtiyaci oldugunu dusundugunuz biri icin atalim
En saçmasıyla yeni karşılaştım "gender party " bebeğin cinsiyetini şampanyalarla filan kutluyorlar bu sosyal medya fenomenlerinden bazıları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?