nolur akıl verin

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.043
9.554
398
Kızlar merhaba. Konu evliliğim, hayatım...Dışardan hiç bir sorun yok gibi görünen ama dışı seni içi beni yakar diyeceğim bir evliliğim var. Eşimle 5 senedir evliyiz ve ilk yıldan sonra kv kaynaklı sorunlar yaşadık, bu sorunların en sonuncusu en şiddetlisi oldu ve o günden bu yana eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Eşim benim yanımda ailesiyle ilgili bir şey söylemiyor ben de sormuyorum ama görüşüyor konuşuyordur diye düşünüyorum çünkü aynı ildeyiz yakınız. Zaten kv de her şeyi didikleyen birisi, eşim de tipik bir anakuzusundan hallice. Başa dönersek eşimle çok çabuk evlendik, saftım o zamanlar iki ilgiye hemen kanıyordum, ailem de çok baskıcıydı çalışıyor olduğum halde arkadaşlarımla dışarı bile zor çıkardım. Evlilik benim için özgürlük kapısı, büyüme olgunlaşma sosyalleşme... kapısı gibi görünüyordu. Evlenene kadar tatile bile gitmeme izin vermedi ailem düşünün. Çalışıyorum ama hem çok stresli hem bol ayak kaydırmalı kurtlar sofrası bir sektör, yeni evlenmişim, herkes bir şeyler bekler, kendi ailemde bir çok sıkıntı ortaya çıktı hastalık vs derken karman çorman sıkıntılı bir döneme adım attım ve bu dönem 4 senedir devam ediyor. Akıl veren bana yol gösteren kimsem yok. Eşim annesinin doldurmasıyla aylarca yüzüme bakmadığı zamanlar oldu, beni cinsellikle cezalandırdı (hala da öyle) velhasıl bir çok şey yaşadım. Fiziksel değil ama psikolojik şiddet gördüm. Eşim dışardan çok kibardır ama aşırı titiz takık bir insan. Aşırı işkolik, her şeyi kafasına takan biri. Zor bir insan. Yaş farkımız da var ve aslında çok zıttız. Herkes bizden torun çocuk beklerken benim kafamda hala acabalar var. Psikolojik olarak çok yıprandım, tedavi gördüm, şimdi de içimde bir isteksizlik başladı. Kafamda acabalar. Mutlu muyum değil miyim onu bile bilmiyorum. Bir yandan bulmuş bunuyorsun eşinden ayrılsan etraftakilere bak daha iyisi yok ki diyorum. Eşim beni seviyor mu onu bile anlayamıyorum, dışardan kaskatı bir yapısı var, ben ise duygularını belli eden birisiyim. Bana karşı sürekli duvar örer, atıyorum sarılırım sarılmaz. İlk evlendiğimiz zaman sarılır ederdi ama eli çok ağır canım çok acırdı kızardım sonra kızdı bıraktı. Beni ağlatacak derecede canımı acıtıyor, dokunmasını istemiyorum o zaman. Şu satırları yazarken bile ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Nolur bana bakış açıları sunun. Evliliğim için kalıp savaşmalı mıyım? Eşimin beni sevdiğinden benden gizli gizli ailesiyle gülüp oynamadığından nasıl emin olabilirim ?

eşin sanki seni sevmiyor gibi canım yaa
üzüldüm durumuna
çocuk için iyi düşün taşın
evlilik kararın gibi bunuda oldu bittiye getirme olur mu

eşini gözlemlersin tartarsın biçersin artılarını eksilerini hesaplar karar verirsin
hayatın ile ilgili bu kadar ciddi bir konuda sana radikal bir tavsiyede bulunamam
ama şunu bil senin üzüntülerini ihtiyaçlarını hassasiyetini göz önünde bulundurmayana ben eş demiyorum
aynı evi paylaşıyorsunuz o kadar

Can alıcı noktasında konunun gıdısatını degıstırmıssınız
Ben suanda yorum yapamıyorum sahsen

eşini gözlemlersin tartarsın biçersin artılarını eksilerini hesaplar karar verirsin
hayatın ile ilgili bu kadar ciddi bir konuda sana radikal bir tavsiyede bulunamam
ama şunu bil senin üzüntülerini ihtiyaçlarını hassasiyetini göz önünde bulundurmayana ben eş demiyorum
aynı evi paylaşıyorsunuz o kadar
ya işte iki ucu b.k lu değnek karşımdaki karakter benim zıttım olduğu için bir türlü emin olamıyorum eşim bazen gidip camdan mı atlayayım ispat için diyor o biraz ağır abi tarzında yaşından da dolayı belki ama benim ruhum çocuk biraz :)

Eşin ailesi ile görüşecek,görüşmeli ve asla buna müdahale etme hakkın yok!
Aranızdaki sorunları oturup konuşmak zorundasınız..Boşanmak böyle bir durumda kolaycılık gibi geliyor nedense!Karşındaki insan için bir yorumum yok tipik ana kuzusu!
hayır hayır yanlış anladınız kesinlikle görüşmeli zaten bu zamana kadar asla görüşme demedim demem de demeye de hakkım yok. benim acabam benden gizli mi görüşüyor?

ya işte iki ucu b.k lu değnek karşımdaki karakter benim zıttım olduğu için bir türlü emin olamıyorum eşim bazen gidip camdan mı atlayayım ispat için diyor o biraz ağır abi tarzında yaşından da dolayı belki ama benim ruhum çocuk biraz :)
Kaç yaş fark var ki

hayır hayır yanlış anladınız kesinlikle görüşmeli zaten bu zamana kadar asla görüşme demedim demem de demeye de hakkım yok. benim acabam benden gizli mi görüşüyor?
Ne farkeder görüşebilirde bu sizin için neden mesele!eğer sorun yapıyorsanız mutlaka gizliyordur görüştüğünü!

Ne farkeder görüşebilirde bu sizin için neden mesele!eğer sorun yapıyorsanız mutlaka gizliyordur görüştüğünü!
hayır kv eşimi sürekli benim hakkımda dolduran ve bizi bu hale getiren insan. eşim de tabi ona inandığı için bu hale geldik. gizli gizli yine benim hakkımda dolduruyor mu diye sinirleniyorum.ben asla ve asla eşime görüşme demedim demem de.

10 yaştan fazla diyeyim...
O biraz çokmuş. Kuşak farkı gibi oluyor resmen. Oyüzden bazı konularda anlaşamamanız normal. Birde evlilikte 5, 10. Yıllar dönüm noktaları (kriz zamanları) olurmus , sizde böyle bir dönemden geçiyor olabilirsiniz. Ben çokta elle tutulur bir sebep göremedim boşanmak için..

hayır kv eşimi sürekli benim hakkımda dolduran ve bizi bu hale getiren insan. eşim de tabi ona inandığı için bu hale geldik. gizli gizli yine benim hakkımda dolduruyor mu diye sinirleniyorum.ben asla ve asla eşime görüşme demedim demem de.
Ok ben yerinizde olsam biraz kurnaz olurdum,görüşmesine teşvik edin şu durumda kv haklı çıkıyor değil mi doldurmak için fazlaca gerekçesi de oluyor hak ediyorsunuz demiyorum yanlış anlaşılmasın!
Eşiniz bu duruma şaşırır,ve sizin açınızdan bakmaya da çalışır....Hem ölümlü dünya küs kalmayın kimseyle....

O biraz çokmuş. Kuşak farkı gibi oluyor resmen. Oyüzden bazı konularda anlaşamamanız normal. Birde evlilikte 5, 10. Yıllar dönüm noktaları (kriz zamanları) olurmus , sizde böyle bir dönemden geçiyor olabilirsiniz. Ben çokta elle tutulur bir sebep göremedim boşanmak için..
Evet annemle babam arasında da aynı şekilde yaş farkı var ve hiç mi hiç anlaşyamadılar ah salak kafam örnek alsana. Hiç biri de bana kızım napıyorsun demedi. Aslında biz çok mutluyduk ama kv yüzünden eşimden soğudum resmen. Ona nasıl inanır da bana böyle davranır diye aklıma geldikçe hazmedemiyorum. Son zamanlarda eşim değişti gibi benim tarafımda gibi ama hala emin değilim çünkü kv inatçı biri gecenin 11 inde dahi eşimi arar çekinmez. Baskın bir karakter yıllarca avcunun içine almış eşimi şimdi hazmedemiyor ben elinden aldım gibi geliyor ona.

Back