Nokia Lumia 520 Kullanan Var mı? Kararsızım.

Jumblante

Guru
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
7.437
987
363
arkadaşlar aranızda Nokia lumia 520 kullanan varsa memnun olup olmadığını artılarını eksilerini yazabilir mi.
almak istiyorum ama kararsızım bazıları iyi diyor bazıları kötülüyor :44:

ben kullanmayı bir türlü beceremedim neden bilmiyorum iphone' a alışmıştım ama o bozuldu bunu aldım heveslenip ama kullanamıyorum yeniden iphone alıp bunu yeğenime ötelemeyi planlıyorum.

Mesele Nokia değil de Windows Phone 8 olması. Problemli ve henüz oturmamış bir işletim sistemi ve uygulama kıtlığı var. Akıllı telefonda en önemli şey uygulamalar biliyorsun. Android işletim sistemli bir telefonu tercih etmeni öneririm. Veya maddi durumun varsa Iphone.

ben kullanmayı bir türlü beceremedim neden bilmiyorum iphone' a alışmıştım ama o bozuldu bunu aldım heveslenip ama kullanamıyorum yeniden iphone alıp bunu yeğenime ötelemeyi planlıyorum.

android ve ya ios kullananlar telefona zor alışıyor diyorlar.
benim ilk akıllı telefonum olacağı için alışırmışım gibi geliyor bana ama bilmiyorum.
ne konuda zorlandınız siz?

Nokia 2 sene güncelleme vermiş bu telefona.
uygulamaları da gittikçe gelişiyormuş.
çevremde samsung kullanan var kasmalardan vs çok şikayetçiler.
kardeşimde de iphone var keşke bu kadar para verip almasaydım diyor.

android ve ya ios kullananlar telefona zor alışıyor diyorlar.
benim ilk akıllı telefonum olacağı için alışırmışım gibi geliyor bana ama bilmiyorum.
ne konuda zorlandınız siz?

aynen bu sebeplerden sanırım çok zorlandım kullanadım. ki windows 8' le bilgisayarda bile aram iyi değilken ios' a alışmışım telefonu hiç kullanamıyorum.

Ben belki piyasadaki bütün telefonları kullanmışımdır . En uzak durulacak şu anda Windows Phone işletim sistemli telefonlar. 2 sene güncelleme vesaire işin hikaye kısmı; 2 sene sonra telefonu belki kullanmayacaksın bile. Akıllı telefonlar artık eski telefonlar gibi 5-6 sene kullanılmıyor. Bir kaç sene sonra yeni modeller, uygulamalar çıkacak ve işine yaramadığı için değiştireceksin. Çok çabuk gelişiyor artık telefon piyasası.

Takılma meselesi android'i öğrenmeye bağlı; biraz kurcalayıp kurdu olduğun zaman problem yaşamıyorsun. Iphone'da bu güzellik var; biraz daha bilmeyen/öğrenemeyen insanlara rahat/kolay geliyor. Iphone o kadar paraya değer mi dersen bence değmez ayrıca; kardeşin bundan bahsetmiştir. Fiyat/performans oranı iyi bir telefon almanı öneririm; bayanlar için samsung galaxy s3 mini veya s4 mini, samsung dışında htc one mini(bu ay çıkacak) tercih edilebilir.

s3 mini hakkında da çok şikayet var aslında neredeyse her telefon hakkında elbette şikayetler var beklentiler neticesinde.
Nokia lumia hakkında birçok forum okudm genelde f/p olarak piyasadaki en iyi telefon deniyor ama benimde wp olması aklımı karıştırıyor.

Hepsinin artıları eksileri var; uzmanlara sor bir de istersen. Nokia'nın donanım olarak tasarım olarak bir problemi yok zaten; problem işletim sisteminden geliyor. Bir telefoncuya veya teknoloji marketine gidip telefonu 10 dakika kurcala, bir şeyler kurup dene, hangisi kolayına geliyorsa anlarsın zaten.

işinin ehli olduğuna inandığım bir kaç arkadaşıma sordum 1i hariç hepsi f/p olarak piyasadaki en iyi telefon.
sen daha önce ios ve ya android kullanmadığın için çabucak alışırsın dediler.
çevremde kimse kullanmadığı için tecrübe sahibi biri de yok olsa ona sorup fikir edineceğim.
uygulama merkezi de her geçen gün gelişiyormuş geçtiğimiz temmuz ayı amber uygulaması vs gelmiş.

Ben lumia kullanıyorum çok memnunum. Önceki üyeliğimde konu açmıştım hangisini almalıyım diye herkes samsung dedi ama bana da samsungtan gına geldi. İçimde ki lumia aşkına dur diyemedim ve gittim aldım. Pişman değilim iyi ki almışım.
Hep söylüyorum bir telefondan ne beklediğin önemli.
Zilyon tane özelliği olmuş olsa nolur kullanmadıktan sonra.
Ben müzik dinler, fotoğraf çekerim. Mesajlaşırım arada nete girerim. Onun dışında oyun, uygulama beni bağlamaz. Olan oyunları bile sildim.
Gereken uygulamalar da zaten mevcut

Özellikle net hızı çok iyi. Akıyor resmen. Samsung s3 abimde var şimdi satacak yer arıyor
Ben gayet memnunum. Tasarım olarakta, içerik olarakta fiyatına göre bana ederinden daha çok keyif veriyor.
Alacaksan hiç düşünme.
wp 8 kullanmak ayrıcalık diyorum ben :) şuana kadar hiç bir eksisini görmedim
Dediğim gibi telefondan ne beklediğine bağlı....

Bence hata olur. Daha yeni bir sistem desteği çok az. Uygulaması yok. Satmaya kalksanız elinizde kalır. Misal şimdi ben kk adlı android uygulaması ile yazıyorum bu cevabı. Android telefon alın keyfini sürün. Bi link vardı alıp pişman olan biri bulursam atayım link okuyun anlayacaksıniz demek istediğimi.

Buldum www.egonomik.com/2013/06/lumia-920-telefonumu-kimseye-satamiyorum-gelsin-nokia-geri-alsin/ okuyun karar verin.

arkadaşlar aranızda Nokia lumia 520 kullanan varsa memnun olup olmadığını artılarını eksilerini yazabilir mi.
almak istiyorum ama kararsızım bazıları iyi diyor bazıları kötülüyor :44:

tatlım artık nokia kullanan pek kalmadı zaten samsung daha popüler galaxy alabilirsin wonder, ace olabilir fiyatları aynı sayılır. hem lumianın görünüşü pek iyi değil bence

verdiğiniz linki sonuna kadar okudum. arkadaşın derdi lumia değil kesinlikle marka bozuculuğu yapmak. telefonu hem kötülüyor hemde bin liraya satıyor. Daha indirdiği dosyanın nerede olduğunu bilmeyen adama lumia gibi üst segment bir telefon alıp verirsen böyle olur tabi.
Bir telefondan bilgisayar performansı beklemek nedir acaba? Windowsu bilgisayarında kullanıp telefonunu yermekte ayrı bir ironi. O zaman gitsin bilgisayarına da ios kursun. Hayret yani.

Canım internet performansı gayet iyi fiyatına göre çok çok iyi ama foroğraf çekerken sorunlu flashı yok flaşsız telefon mu olur yahu ama diyorsan ben foto çekmek için fazla kullanmam o ayrı. fiyatına göre iyi bir telefon

Lumia hakkında bilgim yok,bütçenizi bilemiyorum ama 1600 civarında bir bütçe ayırabilirim beni kasmaz diyorsanız kesinlikle Samsung Galaxi S4 diyorum.3 aydır kullanıyorum 8 çekirdekli olması sayesinde tek takılma yaşamadım muhteşem hızlı.Benim en çok yaptığım işlem fotoğraf çekmek,mesajlaşmaktır.13 megapiksel kamerası ile çektiği fotoğraflar inanılmaz ve beni fazlasıyla tatmin ediyor.Çok memnunum.

Kendi telefonum sony xperia U
950 tl ye aldım 9 ay önce.
Android işletim sistemi var.
Ama hiç memnun değilim.
Android bence kötü bir işletim sistemi.

Eşime geçen ay Lumia 520 aldık ama ben el koydum :)

Benim tel salondan çıkınca bile wireless a bağlanamıyor.
Lumia apartman kapısında bile çekiyor.
Lumianın ekranı daha büyük.
windows phone daha çok gelişecek, şimdiki uygulamalar bile yeterli bence.

windows gerçek bir bilgisayar işletim sistemi, her siteyi, her videoyu açabiliyorum.
android'de ise her uzantı desteklenmediğinden yapamadığım çok şey var.

lumia da photobeamer diye bir program var. anında hiç ama hiç uğraşmadan bütün çektiğin fotoları bilgisayarında görebiliyorsun
benim gibi çok kaybolan biri için sesli navigasyonu var ve internetsiz de çalışıyor.
arabada da kullanıyoruz.

kısacası ben çok seviyorum lumia 520 yi

çok sağ olun. kullanan birisinin olması içimi rahatlatıyor.
ben de çok olumlu özellik okudum ama olumsuzları da okuyunca içime kurt düşüyor.
ben çok mesajlaşırım whatsapp vs çok kullanırım. whatsapp var dimi?
fotoğraf benim için çok öenmli değil ama birkaç internet sitesinde gördüm gündüz gayet iyi fotoğraflar çekiyor lensleri çok iyiymiş.
bir de rica etsem sizde çekebilirseniz gündüz ve gece olarak birkaç fotoğraf çekip koyabilir misiniz? :26:

android telefonun da ömrü az diyorlar.
çevremde android kullanan arkadaşlarım var ve çoğu pişman. :44:

tatlım artık nokia kullanan pek kalmadı zaten samsung daha popüler galaxy alabilirsin wonder, ace olabilir fiyatları aynı sayılır. hem lumianın görünüşü pek iyi değil bence
annemde galaxy var ama çok kasıyor ve donuyormuş internet hızı vs çok iyi değil. :44:

eve zaten f/p olarak en iyi telefon deniyor.
maalesef o kadar para veremem bir telefon için şu an.

bende görünüşünü ekranının büyüklüğünü vs çok beğendim
interneti hakkında da şu ana kadar olumsuz bir yorum okumadım.
çok sağ oluuun

Gece fotoğraf çeken biri değilim hiç o yüzden şuan yok ama çekerim senin için :)
Bu gündüz çekmiştim fhotoroom uygulaması ile. Pek özenmedim odaklama vs özenince güzel bir kamerası var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…