• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Noel Baba Kelime-i Şehadet Getirip Müslüman Oldu

"Noel kutlamak insanı dinden çıkartır"cılar,haydi elleri görelim
12188951_909912889100065_1052867484465104850_n.jpg

"Noel kutlamak insanı dinden çıkartır"cılar,haydi elleri görelim
Eki Görüntüle 1732484
Öncelikle noel kutlamak insanı dinden çıkarmaz...
Burdaki fotoda emine hanım başbakan eşiydi...bir bakanla beraber kilise ziyaretindeydiler...ziyaret esnasında mum yakması teklif ediliyor ve emine hanım nezaketen (dinler arası hoşgörü) bir mum yakıyor...her kiliseye girip mum yakan dinden çıkmayacağı gibi,camilerimizi ziyaret eden ve nezaketen kapanan gayrimüslimlerin de müslüman olacağı anlamına gelmez....
Ha şöyle olsaydı;
Emine hanım gayri resmi bir ziyaretle, dur şu falanca derdim için kiliseye gidip hz.isaya bir mum adıyayım da dileğim olsun ümidi taşısaydı,yerden göğe haklıydın...

• Beğen
Reactions: H M
Öncelikle noel kutlamak insanı dinden çıkarmaz...
Burdaki fotoda emine hanım başbakan eşiydi...bir bakanla beraber kilise ziyaretindeydiler...ziyaret esnasında mum yakması teklif ediliyor ve emine hanım nezaketen (dinler arası hoşgörü) bir mum yakıyor...her kiliseye girip mum yakan dinden çıkmayacağı gibi,camilerimizi ziyaret eden ve nezaketen kapanan gayrimüslimlerin de müslüman olacağı anlamına gelmez....
Ha şöyle olsaydı;
Emine hanım gayri resmi bir ziyaretle, dur şu falanca derdim için kiliseye gidip hz.isaya bir mum adıyayım da dileğim olsun ümidi taşısaydı,yerden göğe haklıydın...
Noel(aslında noel de değil,yılbaşı) kutlamanın dinden çıkaracağını düşünmüyorsan üzerine alınıp cevap vermene gerek yoktu zaten
Bence Emine Hanım'ın kiliseye gidip mum yakmasında bir sakınca yok zaten,isterse ayine katılsın kendi bileceği iş.
Ben dediğim düşünceyi savunanların bunu görünce ne düşüneceğini merak ettim sadece,malum bu mantığa göre yılbaşı kutlamak sakıncalıysa kilisede mum yakmak ohooo yani

Bencede çok sacmaliyoruz bu yılbaşı - noel olayında. Yıllardır çözemedik meseleyi,komik oluyoruz bence. İnsanların yeni yılını kutlamak çok normal birşey ne var bunda,isteyen de istediği gibi kutlasin he evet hristiyanların dini bir bayramı olduğu da bilinmeli aynı zamanda. Yani adamlar yeni bir dünya düzeni oluşturup kendi kültürlerini dünyaya empoze ederken biz gözümuzu kulağımızi acsaydik,bilimden uzaklasmasaydik dünyanın takvimini biz belirleseydik ozaman.ama şuan dünyada ortak bir kültür var aynı zamanda, hala bizim yıl başımız bu değil düşüncesi bana çok sığ geliyor.

Sapıkça. Sanane elalemin noelinden de yılbaşından da. Noel baba Müslüman olmuşmuş. Millet kafayı yemiş yemin ediyorum. Esas bunlar fena, başkasının kutlamasına, eğlencesine, inancına takanlar, bununla yatıp kalkanlar sapık zihinliler.

Ayrıca Noel'in yılbaşıyla alakası yok. O 25 Aralıkta kutlanan dini bir bayramdır.

Noel= Christmas, çam ağacı, noel baba, kutlama/anma.
Yeni yıl= yeni bir yıla giriş.

Bari sapla samanı ayırsınlar.

Son düzenleme:
Birilerinin tepkisiz durumunda olmadığını görmek güzel.

Bir de eski Türkler yılbaşı kutluyormuş diyenler olmuştu , komik...

Bu tepki mi allah aşkına?
Kendini komik duruma düşürmüş bir grup insan sadece.
Hem tepki vermek niye? Birileri zorla size yeni yıl mı kutlatıyor, evinize zorla çam ağacı sokup boğazınızdan şarap mı boşaltıyor? Neye tepki yani?

Ben olaylara verilen tepkiye , boykota , eyleme pek takılmam .

Yani biri bir şeyi benimsemiyor ve hayatında uygulamıyorsa onu neden yapmadığını ifade etme özgürlüğüne de sahip bence .

in vino veritas in vino veritas nın dediği gibi kimse kimsenin evine zorla çam ağacı koyup , boğazından aşağıya şarabı boşaltmadığı gibi , kimse kimsenin evinden çam ağacı alıp , elindeki şarabı tuvalete dökmediği sürece :rolleyes: mesele yok .

Tabii şu da var , kutlamayan insan neden kutlamadığını açıkladığında , he bi sen müslümansın biz değiliz savunması oluşuyor . Çok saldırgan bir tutum ve inançlara dil uzatma olmadığı sürece çok umursamam tepkileri .

Bu arada sevde_ sevde_ de noel ve yıl başı ayrımını maddelemiş ama tuhaf olan şu ki noelde yazdığı her şey (noel baba, çam ağacı,kutlama / anma ) yeni yıla girişin simgesi olmuş durumda . Sanırım insanların ikisini arasındaki farkı bilse de ikisini aynı kefede eleştirme durumu burdan çıkıyor . Yani yine ona ne denilecektir ama dediğim gibi size müdahale etmediği sürece onunda eleştirme hakkı var . (o her kimse :confused:)

Bak bir geceydi geldi geçti işte , hem biz yan topikte epey eğlenceli kutladık :KK73: Yeni bir yıldan bir şey umut etmekle , pazartesi diyete başlamak arasında pek fark yok benim için . Bazı kararlar için takvimdeki başlangıçları bekleriz , bu da büyük bir başlangıç .

Bu arada sevde_ sevde_ de noel ve yıl başı ayrımını maddelemiş ama tuhaf olan şu ki noelde yazdığı her şey (noel baba, çam ağacı,kutlama / anma ) yeni yıla girişin simgesi olmuş durumda . Sanırım insanların ikisini arasındaki farkı bilse de ikisini aynı kefede eleştirme durumu burdan çıkıyor . Yani yine ona ne denilecektir ama dediğim gibi size müdahale etmediği sürece onunda eleştirme hakkı var . (o her kimse :confused:)

Bak bir geceydi geldi geçti işte , hem biz yan topikte epey eğlenceli kutladık :KK73: Yeni bir yıldan bir şey umut etmekle , pazartesi diyete başlamak arasında pek fark yok benim için . Bazı kararlar için takvimdeki başlangıçları bekleriz , bu da büyük bir başlangıç .
Noeli kutlamayan ülkeler için geçerli olabilir bu. Bunun da sebebi bilgisizlik ve dışarıya özenti bence. Yılbaşıyla Noel yakın tarihte olunca, dışarısı noel hazırlığını böyle yapınca, bu ikisini birbirine karıştırmış dışarıdan görenler.
Noel bilen ve kutlayan ülkelerdeki insanlar noel ve yılbasini gayet iyi ayırt ediyorlar hazırlık olarak. O kurulan çam ağaçlarını ve noel simgesini bile bir çok insan noelden hemen sonra evinden kaldırıyor, yılbaşına kalmıyor bile bu figürler yani.

Benim sizin evinize girip yaşayışınızda beğenmediğim bir şeyi çıkıp sokakta protesto etmem neyse, bu haber de o. Burada milletin hayrına, gurur duyulacak bir tepki yok. Burada absürdlük, komiklik, rezillik var. Kimin neyine tepki veriyorsunuz ki, size ne kutlayandan....
Şahsen ben utandım. İnşallah yurtdışı basınına filan gitmez bu haber. Daha da rezil oluruz.
Millet olarak biraz zooor yol katederiz biz.

Back