• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Noel Baba Kelime-i Şehadet Getirip Müslüman Oldu

Noeli kutlamayan ülkeler için geçerli olabilir bu. Bunun da sebebi bilgisizlik ve dışarıya özenti bence. Yılbaşıyla Noel yakın tarihte olunca, dışarısı noel hazırlığını böyle yapınca, bu ikisini birbirine karıştırmış dışarıdan görenler.
Noel bilen ve kutlayan ülkelerdeki insanlar noel ve yılbasini gayet iyi ayırt ediyorlar hazırlık olarak. O kurulan çam ağaçlarını ve noel simgesini bile bir çok insan noelden hemen sonra evinden kaldırıyor, yılbaşına kalmıyor bile bu figürler yani.

aynı anda yazmışız, ben diğer konuya yazarken sen de buraya yazmışsın bu detayı.. millet o ağaçları sökerken biz kuruyoruz :27:

Yilbasi kutlanir da agacli noel babali olunca özenti duruyor. 25 Aralik noelde dini bayram geleneklerini yilbasi kutlamasina tasimayi ilk kim akil etti acaba?? :-)

İster özenti olsun, ister başka bişey, hristiyanların ağacı noelde kurup yılbaşında kaldırmaları da çok önemli değil benim için. Ben o ağacı, rengarenk ışıkları süsleri, hediyeleri seviyorum. Enerji veriyor, mutlu ediyor beni. Kime ne...

Orasi öyle. Ben hristiyan degilim ama noel de harika oluyor sokaklar Avrupada. Türkiyede ayni sey yilbasi icin gecerli. Insana mutluluk veriyo güzel olan hersey. Keske bizim bayramlarda. Yani islami bayramlarda da herkes izinli olsa AVM market ne varsa kapali olsa, sokaklar süslense, hediyeleşsek programlar, planlar yapilsa... yilbasinda da yapilsin. Ben kutlarim ama agac süslemem. isteyen süslesin mutluluk veriyorsa. Güzel duygunun kimseye zarari yok. Ama Almanya 'ya tasindigimdan beri Almanlar bi tuhaf karsiliyor sanki yilbasinda dini geneleklerini yapmamiz. Benim gözüme de egreti durmaya basladi. Onun icin ilk kim akil etti acaba dedim. Gercekten merak ediyorum bir de:KK45:. Dünden beri düsünüyorum:KK48:

Orasi öyle. Ben hristiyan degilim ama noel de harika oluyor sokaklar Avrupada. Türkiyede ayni sey yilbasi icin gecerli. Insana mutluluk veriyo güzel olan hersey. Keske bizim bayramlarda. Yani islami bayramlarda da herkes izinli olsa AVM market ne varsa kapali olsa, sokaklar süslense, hediyeleşsek programlar, planlar yapilsa... yilbasinda da yapilsin. Ben kutlarim ama agac süslemem. isteyen süslesin mutluluk veriyorsa. Güzel duygunun kimseye zarari yok. Ama Almanya 'ya tasindigimdan beri Almanlar bi tuhaf karsiliyor sanki yilbasinda dini geneleklerini yapmamiz. Benim gözüme de egreti durmaya basladi. Onun icin ilk kim akil etti acaba dedim. Gercekten merak ediyorum bir de:KK45:. Dünden beri düsünüyorum:KK48:

Noelle yılbaşını karıştıran bi aklı evvel akıl etmiştir kesin.

Ben hediyeleşmeyi çok severim, o yüzden her özel gün benim için birilerine ufak tefek hediye verme fırsatıdır. Dini bayramlarda da hediye veririm, milli bayramlarda da. Ama en çok yılbaşında seviyorum hediye olayını nedense. Sanırım alışveriş yaparken bulunduğum o atmosfer etkiliyor.

Bu tepki mi allah aşkına?
Kendini komik duruma düşürmüş bir grup insan sadece.
Hem tepki vermek niye? Birileri zorla size yeni yıl mı kutlatıyor, evinize zorla çam ağacı sokup boğazınızdan şarap mı boşaltıyor? Neye tepki yani?

Sadece yılbaşı için değil genel tepkisellikten bahsetmiştim.
Tepki tabi ki, aşağıdaki yorumda denildiği gibi absürd ayrıca dikkat çekici bir tepki...
Demokratik iddiasında bir ülkeysek bu tepkiler de doğal, karşı eleştiriler de...

Benim sizin evinize girip yaşayışınızda beğenmediğim bir şeyi çıkıp sokakta protesto etmem neyse, bu haber de o. Burada milletin hayrına, gurur duyulacak bir tepki yok. Burada absürdlük, komiklik, rezillik var. Kimin neyine tepki veriyorsunuz ki, size ne kutlayandan....
Şahsen ben utandım. İnşallah yurtdışı basınına filan gitmez bu haber. Daha da rezil oluruz.
Millet olarak biraz zooor yol katederiz biz.

Bize ne kutlayandan size ne tepki verenden, bunlar olacak elbet...
Madem batıyı referans alıyoruz, özgürlük anlayışlarını, haksızlıklara karşı duruşlarını da örnek alalım.

Bana saçma gelen oluşturulan doğu batı kompleksinin, batılıları taklit ederek aşmaya çalışmak.

Back