- 20 Aralık 2014
- 10
- 9
- 3
- 36
- Konu Sahibi moonlight_sonata
-
hala kullanıyor musunuz yazarsanız sevinirim ? saçlarınızın son durumu nedir ?merhabalaaar :) ben de no-poo yu 1 aydır deniyorum ve çook çok memnunum.bu yaşa kadar şampuana harcadığım paralara, doğaya verdiğim zarara ve kendime verdiğim boşa zarara yanarım. Kesinlikle denemenizi öneririm. Saçların şampuansız döneme alışması gerekiyor tabi bir süre. Bu süreç herkeste farklılık arzediyor. Ama bu süre uzun bile olsa buna değer. Benim 1 ayda toparlanmaya başladı. Saçlarımda çok hoş bir koku var artık kendiliğinden. Çok daha hacimli sanki sürekli maşalı gibi kendinden hareketli. Renginde de çok hoş bir değişme oldu çok tatlı oldu. daha 1 ay sonucunda bunları yaşamaya başladım bir daha şampuan kullanırmıyım hiç. Töğbe
şampuan yerine karbonat-su karışımı
saç kremi yerine elma sirkesi-su karışımı
bunların ölçüsü tamamen sizin saç tipinize göre değişiyor. saçlarınız kuru ise daha az karbonat, saçlarınız yağlı ise daha az sirke gibi deneyerek kendi ölçünüzü bulmalısınız.
Vakit kaybetmeden deneyin bayanlaaar
ay inanamıyorum.......Merhaba arkadaşlar :)) Bende 1 aydan daha uzun bir süredir saçlarımı şampuansız yıkıyorum. Saçlarım ince telli, çok dökülür ve kepek problemim olurdu eskiden. Sırf kimyasala alışmasın diye hiç bir zaman aynı şampuanı bir kutu bitince arkasından tekrar alıp kullanmamışımdır, düzleştirici, maşa ya da fön kullanmam ama ona rağmen saçlarım her banyoda avuç avuç dökülür ve her gün yıkamazsam hem yağlanır hem kaşınırdı. Sonra tesadüfen nette dolaşırken no-poo yöntemini gördüm, hemen uygulamaya geçtim. Cildimi temizlemek için kendim elma sirkesi yapmıştım o da işe yarar dedim ve koyuldum işe. Neyse ilk yıkamada köpürmediği için insan kendini çok garip hissediyo onu belirtmeliyim ve ilk yıkamada saçımda garip bi koku vardı, elma sirkesiyle durulamama rağmen saçlarım yapış yapıştı. Saçlarımı kuruttuktan sonra dipleri yağlı yağlı duruyodu. 2 hafta boyunca karbonatlı suyla yıkadım ve yine bu yağ kusma işlemi sürekli devam etti. Yastık kılıfımı her gün değiştirceğim kadar çok koku oluyodu abartısız bunu söyleyebilirim ve saçımı tepeden toplamak zorunda kaldım. Yağlanma beni aşırı rahatsız ettiği zaman ya da dışarı çıkmam gerektiğinde, aldım elime hacışakir kalıp sabunu onunla köpürte köpürte yıkadım ve o sorunu da hallettim. Şimdi 1 aydan fazla bir süredir no-poo yöntemini kullanıyorum ve saç diplerimde hala az da olsa yağlanma olmasına rağmen saçlarım günde en fazla 20 tel dökülüyo, üşenmeden sayıyorum. Kaşıntı ve kepek sorunum tamamen ortadan kalktı. Artık karbonat ya da sirke kullanmıyorum direk suyla yıkıyorum ve banyoda harcadığım zaman %80 azaldı diyebilirim. Hem paradan hem zamandan tasarruf ediyorum. Saçlarımın renginde açılma var, saçlarımın uçları yumuşak kökleri biraz yağlı ve daha sert uçlarına göre. Kötü kokmuyo hatta garip bi şekilde kokusu çok hoşuma gitmeye başladı, koku bebek saçı kokusuna benziyo aslına bakarsanız. Saçlarımda boya yok bu da yönteme saçın cevap vermesinde etkiliymiş. Saçlarım acayip rahat şekil alıyo, kabarma asla olmuyo ama öyle kafama da yapışmıyo. Her gün saçlarını yıkayan yıkamayınca kaşıntıdan ölen ben artık 3 gün yıkamadan çok rahat duruyorum, elimi atıp kokluyorum yağ kokusunu alınca yıkıyorum, işi iyice tembelliğe vurmuş durumdayım. Saçlarım föne asla ihtiyaç duymuyo, böyle kolay şekil alan ve kolay taranan saçlar şahane gerçekten. Bu kadar kısa sürede getirisi benim için çok fazla oldu. Saç diplerim tertemiz görünüyo, eskiden ne yaparsam yapayım kepeklerim olurdu. Saçlarım daha parlak artık. Kısa sürede böyle etki ettiyse uzun sürede neler olur düşüncesi bile heyecanlandırıyo beni. Vakti ve sabrı olanlara kesinlikle tavsiye ederim, hiç değilse detoks gibi en azından 1 hafta yapıp kimyasallı saç derimizden uzaklaştırmakta fayda var diye düşünüyorum :)
bende bir ara saç kremi yerine elma sirkesi kullanmıştım. duştayken kötü kokuyor ama saçlar kuruyunca kokusu kalmıyordu.
karbonatla yıkamayı hiç denemedim. ama deniyeceğim umarım memnun kalırım. çünkü saçlarım kıvırcık ve çok kabarıyor.
bir sorumda şu olacak eşimin saç derisinde egzama var cildinde de.doğal sabun vs. hiç bişey bu egzamaya iyi gelmedi. sadece eczaneden aldığı bir şampuan var o işe yarıyor. acaba eşimde de no poo işe yarar mı?
Ben zarar vericeğini düşünmüyorum açıkçası saç spreyinden ziyade deodorant da kullanabilirsin sonuçta buda aynı şey bence boya değil nede olsa sprey şeklinde ve yıkanınca kaybolan bişey.. için rahat olsun canım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini MevlamMerhaba arkadaşlar bilgisi olan varsa cevap verebilir mi 4 aylık hamileyim sacimda beyazlar var ben de kuru sampuanlarin kahverengi renkli olanindan alıp siktim bugün beyazlarim kapandı ama sonra aklima geldi ben saç spreyi yada jöle gibi bişe dusunmustum acaba bebeğe bi zararı var mıdır parfümü bir kokusu var tabi inşallah yoktur çok moralim bozuldu bi daha da sıkma zatrn ama içimi rahatlatmak istiyorum Lütfen cevap
Inşallah Sağol canimmmBen zarar vericeğini düşünmüyorum açıkçası saç spreyinden ziyade deodorant da kullanabilirsin sonuçta buda aynı şey bence boya değil nede olsa sprey şeklinde ve yıkanınca kaybolan bişey.. için rahat olsun canım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini Mevlam
Eki Görüntüle 1507678 Eki Görüntüle 1507679 Eki Görüntüle 1507680 Eki Görüntüle 1507680 Eki Görüntüle 1507682 Eki Görüntüle 1507683 Eki Görüntüle 1507684 Eki Görüntüle 1507685 Eki Görüntüle 1507686 Eki Görüntüle 1507687 Eki Görüntüle 1507688 Eki Görüntüle 1507689 Eki Görüntüle 1507690 Eki Görüntüle 1507691 Eki Görüntüle 1507692 Eki Görüntüle 1507693 Eki Görüntüle 1507694 Eki Görüntüle 1507695
bunun gibi sonuçlar buldum burdaki kullananlara soruyorum sizde buna benzer sonuçlar aldınızmı
hep kuaför salonunda çekilmiş resimler neden se pek inandırıcı gelmiyor bana kuaför eli değmiş gibi saçlar ve maşa yapılmış yani özellikle en baştaki resim bunu bariz bir şekilde açıklıyor..Eki Görüntüle 1507678 Eki Görüntüle 1507679 Eki Görüntüle 1507680 Eki Görüntüle 1507680 Eki Görüntüle 1507682 Eki Görüntüle 1507683 Eki Görüntüle 1507684 Eki Görüntüle 1507685 Eki Görüntüle 1507686 Eki Görüntüle 1507687 Eki Görüntüle 1507688 Eki Görüntüle 1507689 Eki Görüntüle 1507690 Eki Görüntüle 1507691 Eki Görüntüle 1507692 Eki Görüntüle 1507693 Eki Görüntüle 1507694 Eki Görüntüle 1507695
bunun gibi sonuçlar buldum burdaki kullananlara soruyorum sizde buna benzer sonuçlar aldınızmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?