Şampuan ve Saç Kremleri No poo şampuansız saç yıkama

Merhaba arkadaşlar :)) Bende 1 aydan daha uzun bir süredir saçlarımı şampuansız yıkıyorum. Saçlarım ince telli, çok dökülür ve kepek problemim olurdu eskiden. Sırf kimyasala alışmasın diye hiç bir zaman aynı şampuanı bir kutu bitince arkasından tekrar alıp kullanmamışımdır, düzleştirici, maşa ya da fön kullanmam ama ona rağmen saçlarım her banyoda avuç avuç dökülür ve her gün yıkamazsam hem yağlanır hem kaşınırdı. Sonra tesadüfen nette dolaşırken no-poo yöntemini gördüm, hemen uygulamaya geçtim. Cildimi temizlemek için kendim elma sirkesi yapmıştım o da işe yarar dedim ve koyuldum işe. Neyse ilk yıkamada köpürmediği için insan kendini çok garip hissediyo onu belirtmeliyim ve ilk yıkamada saçımda garip bi koku vardı, elma sirkesiyle durulamama rağmen saçlarım yapış yapıştı. Saçlarımı kuruttuktan sonra dipleri yağlı yağlı duruyodu. 2 hafta boyunca karbonatlı suyla yıkadım ve yine bu yağ kusma işlemi sürekli devam etti. Yastık kılıfımı her gün değiştirceğim kadar çok koku oluyodu abartısız bunu söyleyebilirim ve saçımı tepeden toplamak zorunda kaldım. Yağlanma beni aşırı rahatsız ettiği zaman ya da dışarı çıkmam gerektiğinde, aldım elime hacışakir kalıp sabunu onunla köpürte köpürte yıkadım ve o sorunu da hallettim. Şimdi 1 aydan fazla bir süredir no-poo yöntemini kullanıyorum ve saç diplerimde hala az da olsa yağlanma olmasına rağmen saçlarım günde en fazla 20 tel dökülüyo, üşenmeden sayıyorum. Kaşıntı ve kepek sorunum tamamen ortadan kalktı. Artık karbonat ya da sirke kullanmıyorum direk suyla yıkıyorum ve banyoda harcadığım zaman %80 azaldı diyebilirim. Hem paradan hem zamandan tasarruf ediyorum. Saçlarımın renginde açılma var, saçlarımın uçları yumuşak kökleri biraz yağlı ve daha sert uçlarına göre. Kötü kokmuyo hatta garip bi şekilde kokusu çok hoşuma gitmeye başladı, koku bebek saçı kokusuna benziyo aslına bakarsanız. Saçlarımda boya yok bu da yönteme saçın cevap vermesinde etkiliymiş. Saçlarım acayip rahat şekil alıyo, kabarma asla olmuyo ama öyle kafama da yapışmıyo. Her gün saçlarını yıkayan yıkamayınca kaşıntıdan ölen ben artık 3 gün yıkamadan çok rahat duruyorum, elimi atıp kokluyorum yağ kokusunu alınca yıkıyorum, işi iyice tembelliğe vurmuş durumdayım. Saçlarım föne asla ihtiyaç duymuyo, böyle kolay şekil alan ve kolay taranan saçlar şahane gerçekten. Bu kadar kısa sürede getirisi benim için çok fazla oldu. Saç diplerim tertemiz görünüyo, eskiden ne yaparsam yapayım kepeklerim olurdu. Saçlarım daha parlak artık. Kısa sürede böyle etki ettiyse uzun sürede neler olur düşüncesi bile heyecanlandırıyo beni. Vakti ve sabrı olanlara kesinlikle tavsiye ederim, hiç değilse detoks gibi en azından 1 hafta yapıp kimyasallı saç derimizden uzaklaştırmakta fayda var diye düşünüyorum :)

Kızlar ben bu yöntemi 20 güne yakın deniyorum. Ama benim saçım önceden dökülmezdi şimdi çok dökülme olmaya başladı yağlanma açısından az biraz bir düzelme söz konusu sanırım. ama bu dökülme işi kafamı çok karıştırdı acaba devam etsem mi etmesem mi diye zaten saçlarım ince telli napıyım devam edeyim mi??

hala kullanıyor musunuz yazarsanız sevinirim ? saçlarınızın son durumu nedir ?

ay inanamıyorum.......
nasıl uyguluyorsunuz anlatırmısınız......
gerçekten mucize gibi......

bende bir ara saç kremi yerine elma sirkesi kullanmıştım. duştayken kötü kokuyor ama saçlar kuruyunca kokusu kalmıyordu.
karbonatla yıkamayı hiç denemedim. ama deniyeceğim umarım memnun kalırım. çünkü saçlarım kıvırcık ve çok kabarıyor.
bir sorumda şu olacak eşimin saç derisinde egzama var cildinde de.doğal sabun vs. hiç bişey bu egzamaya iyi gelmedi. sadece eczaneden aldığı bir şampuan var o işe yarıyor. acaba eşimde de no poo işe yarar mı?

Merhabalar bende bu sabah sacimi karbonatla yikadim. Durularken sertlesme oldu ama oyle kazik gibi olma durumu yok. Ardindan sirkeli suyu sac boylarima uygulayip biraz bekledikten sonra tekrar duruladim ve kuruttum. Sanki biraz zor kurudu gibime geldi ama sonuc; goruntu olarak hic bir sikinti yok gayet temiz gozukuyor saclarim :) Kafami karistiran tek nokta forumun baska bir yerinde sacinin dokuldugunden bahsedenler olmus. Ben sampuanla yikarken de elime dokulen saclarim dolanirdi yani bu sabahta ayni sekilde oldu fazladan bir dokulme farketmedim yada dokulduysede gormedim. O yuzden bir muddet denemek istiyorum ama karbonatin dozunu kacirmamak sartiyla. Cunku daha iyi temizlesin diye daha fazla karbonat kullandiysaniz ve bir de iyi durulanmadiysa zarari olmustur diye dusunuyorum. No poo da amac saci sadece suyla yikamak oldugu icin karbonatin zamanla azaltilmasi gerekiyor bu gecis asamasi diye bahsettigimiz donemde. Ben bundan sonraki yikamalarimda karbonat oranini yavas yavas indirerek 9. yikamamda suya donmeyi dusunuyorum. Cunku baslangic olarak haftada 3 kere sac yikayipta 3unde de tam tatli kasigi karbon kullanmak saci deriyi yipratir diye dusunuyorum. Mesela 2 aylik bi surec olsa ve ne kadar azaltsanizda karbonati bu saci karbonata alistirmak olur bence. Benim amacim suya gecis suresini en az karbonatla en kisa surede tamamlamak. Bilmiyorum kendimi ifade edebildim mi ama uyguladikca gelismeleri yazacagim...

Yani bu konuda uzman olan birinin yorum yapmasi lazim cunku "Bence ise yarar" diyen birini dinleyip de daha kotu olursa esiniz cekecek bunun sikintisini. Ama olasilik durumu %50 - %50 ya bi faydasi olur ya da olmaz, esinizin alacagi bi risk soz konusu.

Merhaba arkadaşlar bilgisi olan varsa cevap verebilir mi 4 aylık hamileyim sacimda beyazlar var ben de kuru sampuanlarin kahverengi renkli olanindan alıp siktim bugün beyazlarim kapandı ama sonra aklima geldi ben saç spreyi yada jöle gibi bişe dusunmustum acaba bebeğe bi zararı var mıdır parfümü bir kokusu var tabi inşallah yoktur çok moralim bozuldu bi daha da sıkma zatrn ama içimi rahatlatmak istiyorum Lütfen cevap

Ben zarar vericeğini düşünmüyorum açıkçası saç spreyinden ziyade deodorant da kullanabilirsin sonuçta buda aynı şey bence boya değil nede olsa sprey şeklinde ve yıkanınca kaybolan bişey.. için rahat olsun canım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini Mevlam

Inşallah Sağol canimmm

Neredeyse 1 yıl olacak, saçıma şampuan sürmeyeli.

1,5-2 kaşık karbonatı bir bardaktan biraz fazla su ile karbonat suyun içinde kaybolana dek karıştırıyorum. Bu karışımı şampuan niyetine sadece saç köklerine uyguluyorum. Sonra saçı durulama ve 2-3 kaşık elma sirkesi+1bardak kadar su karışımını saça, sadece boyuna saç derisine değil, uyguluyor ve birkaç dakika bekleyip duruluyorum. Bu kadar.

Böylece yağlı saçım hemen ertesi gün yağlanmıyor, eskisi gibi. Beni bir-iki gün kadar idare ediyor. Özellikle kışın rahat oluyor. 1 yıllık deneyimim ile tavsiye ederim bu yöntemi. Ancak burdaki yorumlar yetersiz, benimki dahil. Denemek isteyen arkadaşlar araştırsınlar, akıllarında soru işareti kalmasın. Türkçe fazla uygulayıcı ve haliyle fazla deneyim, kaynak yok ama İngilizce çok güzel bloglar var bu akımla ilgili. Uygulanırken karşılaşılan birçok sorun ve çözümü de yer alıyor bu bloglarda. Kısaca okuyun, araştırın kafanıza yatarsa o vakit uygulamaya başlayın. Sevgilerle.

bunun gibi sonuçlar buldum burdaki kullananlara soruyorum sizde buna benzer sonuçlar aldınızmı

Eklentiler

• before-after-3-586x349.jpg
    84,9 KB · Görüntüleme: 410
selam arkadaşlar. saçlarımın çok dökülmesi üzerine bu yöntemi denemeye karar verdim. saçlarım ince telli, az ve aşırı yağlı. yıkadıktan 2 gün sonra yağlanmaya başlar, 3üncü gün vıcık vıcık olur. o yağlı halde işe yarayacak mı diye bekledim ve bugün saçlarımı yıkadım. saçlarım seyrek olmasına rağmen 1 bardak su yetersiz geldi, saçlarımı temizlemedi; biraz daha yapıp tekrar yıkamak zorunda kaldım. yine de o yağlı histen kurtulamadım, bu yüzden ekstra yumuşatsın diye sirke kullanmadım. hafif yağlı olmasına rağmen temiz gözüktüğünü söyleyebilirim ayrıca koku falan da yok. ancak şampuanın oluşturduğu görüntüde olmadığını söylemeliyim. gerçi bugün ilk denemem olduğundan biraz acemice davrandım. yarın tekrar yıkamayı düşünüyorum. saç dökülmesine gelirsek daha ilk günden belli olmaz tabi ki, bir avuç saç gene bana veda etti... 1 ay kadar deneyeceğim, umarım bir işe yarar.

Ben normalde sabun kullaniyordum su an sadece uc kisimlarini sabunla yikiyorum. Karbonat kullanmayip sadece elmas sirkesi su an memnunum. Yaglanma olayi hemen olmuuor daha canli sac.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…