7 Kasım 2022 66 kilo
8 Kasım 2022
Kilo 65.3 (Hep elim 55'e gidiyor, nasip eder mi bee)
Bel 77 cm
Göbek 98 cm
Basen 108 cm
Sol İç Bacak 63
Sağ İç Bacak 62
9 Kasım 2022 65.1 kilo
Ama dedim ya ilk günler ödem, her gün eksi olur sonra haftada bire çekerim tartılma işini diye :)) Teşekkür ederim.Hergün tartılmayın :)
10 Kasım 2022 64.10 kilo
Başarılar.. ne gibi bir diyet yapıyorsun?5. güne filtre kahvemizle başladık. Güneş yerinde, her şey yolunda!
Bu aralar uyku işini çözemiyorum. Vucüdun ihtiyacı mı var yoksa tembellik mi yapıyorum çözemiyorum. Kalkamıyorum diye kendimi strese sokup ayrı bir problem yaratmak istemiyorum ama çözmem gerekiyor bunu.
Sabah bir şeyleri halletmek hem daha kolay hem de güne güzel bir motivasyonla başlamayı sağlıyor. Bakalım adım adım çözeceğiz hepsini. Dün yine bol yürümeli bir gündü ama spor adı altında bir spor yapmadım. Bunun için de ne bekliyorum bilmiyorum. Motivasyon gelmesini beklemeden harekete geçmek bu işin anahtarı. Birazcık zorlayalım bakalım.
Çok teşekkür ederim. Aslında diyetten ziyade klasik olarak hayatım boyunca sürdürebileceğim bir beslenme şekli oturtmaya çalışıyorum. Diyetisyenle çalıştığım dönem sonrasında biraz daha bitkisel bazlı beslenmeye ağırlık verdim. Kırmızı et ürünlerini zaten çok severek tüketmiyordum. Olabildiğince azaldı. Beyaz et olarak tavuğun pek de faydalı olmadığını biliyoruz, imkan oldukça o noktada hindi tüketmeye çalışıyorum ama seçeneğim olmadığında tavuk da yiyorum tabii ki. Hayatımdaki en büyük değişiklik peynir konusunda oldu. Süt ve süt ürünlerinin deri altı yağlanması yaptığı senelerce konuşulan bir şeydi. Ancak peynir ciddi anlamda aşırı kalorili ve düşündüğümüz kadar da faydalı değil aslında. Eskiden peynirin her türlüsüne aşırı düşkündüm. Şu anda ciddi anlamda aramıyorum ancak canım çektiğinde yemezlik edip kendime eziyet de etmiyorum tabii. :) İşin özü tükettiğim yiyeceklerin vücuduma faydalı olmasına özen gösteriyorum. İmkan oldukça her öğünde sebze tüketmek lazım. Gerek yemek formunda, gerek salata formunda, gerekse içecek (soğuk sıkın juicelar) ama bir şekilde o lifleri almak lazım vücuda. Bir de yumurtaya alternatif olarak tofu tüketmeye başladım Yumurta da yiyorum tabi ama sabahlar için bir alternatifim oldu. :) Baklagil temiz ve vücudu çok yormayan bir protein kaynağı olarak hayatımda epey bir yer kaplıyor artık.Başarılar.. ne gibi bir diyet yapıyorsun?
Çok doğruÇok teşekkür ederim. Aslında diyetten ziyade klasik olarak hayatım boyunca sürdürebileceğim bir beslenme şekli oturtmaya çalışıyorum. Diyetisyenle çalıştığım dönem sonrasında biraz daha bitkisel bazlı beslenmeye ağırlık verdim. Kırmızı et ürünlerini zaten çok severek tüketmiyordum. Olabildiğince azaldı. Beyaz et olarak tavuğun pek de faydalı olmadığını biliyoruz, imkan oldukça o noktada hindi tüketmeye çalışıyorum ama seçeneğim olmadığında tavuk da yiyorum tabii ki. Hayatımdaki en büyük değişiklik peynir konusunda oldu. Süt ve süt ürünlerinin deri altı yağlanması yaptığı senelerce konuşulan bir şeydi. Ancak peynir ciddi anlamda aşırı kalorili ve düşündüğümüz kadar da faydalı değil aslında. Eskiden peynirin her türlüsüne aşırı düşkündüm. Şu anda ciddi anlamda aramıyorum ancak canım çektiğinde yemezlik edip kendime eziyet de etmiyorum tabii. :) İşin özü tükettiğim yiyeceklerin vücuduma faydalı olmasına özen gösteriyorum. İmkan oldukça her öğünde sebze tüketmek lazım. Gerek yemek formunda, gerek salata formunda, gerekse içecek (soğuk sıkın juicelar) ama bir şekilde o lifleri almak lazım vücuda. Bir de yumurtaya alternatif olarak tofu tüketmeye başladım Yumurta da yiyorum tabi ama sabahlar için bir alternatifim oldu. :) Baklagil temiz ve vücudu çok yormayan bir protein kaynağı olarak hayatımda epey bir yer kaplıyor artık.
İşin özü şunu söyleyebilirim, ben iki ay diyetisyen ile çalışırken beslenmeyi öğrendim. Olay şu ya da bu listelerin çok ötesinde bir yerde. Özel durum, kişinin kendi şartları nedeniyle katı bir diyet listesine uyma zorunluluğu olabilir buna bir şey diyemem tabii ki. Ama sanıyorum kilo problemi olan insanların bir süre de olsa kendilerine beslenmeyi öğretecek bir diyetisyenle çalışmasında fayda var. Bahsettiğim ayda 10 kilo verdik, x kürü, y çayı tadında instagram fenomeni diyetisyenler değil tabii ki. Onlardan birini de deneyimledim merak etmeyin. Sonuç aldım mı? Hem de kısa bir sürede çok iyi sonuç aldım, peki sonra ne oldu? O bir şehir efsanesi gibi gelen olay gerçek oldu ve x2 olarak inanılmaz bir şekilde o kiloları geri aldım.
Kilo verme sürecinde bir kısım fedakarlıklar yapmak gerektiği doğru ama bu bir kısıtlama şeklinde olamaz. Beslenmeyi öğrenmediğimiz sürece yoyo şeklinde kilo alıp vermeye devam ederiz.
Dilerim hepimiz vücudumuza neyin iyi geldiğini öğrenir, kendi ruh ve beden sağlığımız için en güzel şekilde besleniriz. Bir de ilk mesajımda bahsettiğim gibi olay sadece yemek olayı da değil. Mental olarak iyi olmadığımız ilk anda yiyeceklere sığınıyorsak burda çözülmesi gereken sorun yemek/kilo olayı değil. Kendimizi geliştirip iyileştirmemiz gerekiyor. Motivasyonun gelmesini beklememek gerekiyor. Bazen bazı şeyler için kendimizi kendi sırtımızdan iteceğiz başka yolu yok. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?