• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nissen fundoplikasyon (reflü mide fıtığı) ameliyatı olan varmı?

Lolo

eşim ve oğullarım
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
3.704
10
356
3 yıl önce mide ameliyatı oldum ve o günden sonra hayatım değişti zaten var olan mide hastalığım baya bi arttı.iyi olacağıma daha kötü oldum ve doktorlar kenara çekildi faydalarını görmedi.
şu an hala tedavi görmekteyim.
bu ameliyatı olan varmı benim gibi sorun yaşadınızmı?

ben reflü ameliyatı oldum ama bu dediğin isimle anılıyor mu ondan emin değilim, laparoskopi ile kadıköy ün meşhur hastanesi yaptı, ama memnun değilim, çünkü iki sene geçti ve herşey başa döndü. boşuna bir ameliyat oldu sanki.

Benim de gebelik döneminde midem bebeğimin kesesi nedeniyle yer dğiştirdi ve fıtık oldum. Hayatım doğumdan sonra değişecek derken zehir oldu bana. Çünkü gebelikte asşırı boğaz reflüsü nedeniyle boğazımda kanamalar, globus(sağ tarafta tıkanma hissi),acıma ve boğulma hissi oluştururken doğum yaptıktan sonra bu durum daha çok arttı..aslında boğaz reflüsü ile gör reflünün ortaya çıkış dinamikleri farklı olsa da bir anda iki reflü de hayatımın içine girdi. Boğazımda ciddi kasılmalar, tıkanma hissi oluştu...yaptırdığım 6. endoskopimde yemek borusu yaraları ve mide yaraları oluşmuş..psikolojik tedavi bil görmeme rağmen çok rahatsızım..gırtlağım gerim gerim geriliyor ve gırtlağımın sağ tarafında kocaman bir top tıkanma hissi yaratıyor..ben de bu ameliyatı yaptırmak istiyorum artık..ama sizden gördüğüm her şeyin kötüye gittiği :KK43:((

arkadaşlar aynı durum bendede var miğde fıtıgı dedi doktor 2hafta önce acil ameliat olmam gerktiğini yemek borum yanmaya devam ederse yemeklerin asitinden kansere çevireceğini söylediler hergünüm kabus lütfen yardımcı olurmusunuz daha 1.5 yıllık ewliyim bebek düşünürken bu korku sardı beni acaba hamilelikte kötü olurmuyum .kuzenimin komşusunun hamileyken karınla miğde arasında top gibi şişme oldugunu hamileyen miğde fıtıgınının oldugunu öğrendigini acil ameliat olması aksi takdirde masada kalacagını söylemişler ve kadın durumu olmadıgı için olamamış doktorlar acıdıklarından doğumda çok özen göstermişler 2 ameliatıda yapmışlar bebeği anneyi kurtarmışlar ...çok korkuyorum ya bendede olursa die profösör bi doktora gidicem fakultede özele gittiğim için söylediler die düşündüm sizce bebek düşünmeden önce olmalımıyım ama gerçekten bebek çok istiyorum ya olmassa çünkü karın 2gün açılan yerler bana sorun yaşatırmı die kokuyorum gerildikçe offffff :(

arkadaşlar aynı durum bendede var miğde fıtıgı dedi doktor 2hafta önce acil ameliat olmam gerktiğini yemek borum yanmaya devam ederse yemeklerin asitinden kansere çevireceğini söylediler hergünüm kabus lütfen yardımcı olurmusunuz daha 1.5 yıllık ewliyim bebek düşünürken bu korku sardı beni acaba hamilelikte kötü olurmuyum .kuzenimin komşusunun hamileyken karınla miğde arasında top gibi şişme oldugunu hamileyen miğde fıtıgınının oldugunu öğrendigini acil ameliat olması aksi takdirde masada kalacagını söylemişler ve kadın durumu olmadıgı için olamamış doktorlar acıdıklarından doğumda çok özen göstermişler 2 ameliatıda yapmışlar bebeği anneyi kurtarmışlar ...çok korkuyorum ya bendede olursa die profösör bi doktora gidicem fakultede özele gittiğim için söylediler die düşündüm sizce bebek düşünmeden önce olmalımıyım ama gerçekten bebek çok istiyorum ya olmassa çünkü karın 2gün açılan yerler bana sorun yaşatırmı die kokuyorum gerildikçe offffff :KK43:

çok geçmiş olsun.eşimde 1 ay önce mide fıtığı ameliyatı oldu.istanbulda iseniz prof.dr.servet şükrü Karahan'ı tavsiye ederiz.muayenessi 350 lira.ameliyatı Okmeydanı devlet hastanesinde yapıyor.2.000 lira masrafı var.hiç korkma ol bir an önce.eşim hergün yatıp kalkıp dua ediyor.iyiki olmuşum.boşuna çekmişim bunca zaman diyor.ameliyatını olmadan hamilelik sakın düşünme.midesi sağlıklı olan insan bile bazen bulantılara yanmalara dayanamıyor.seni hiç düşünemiyorum bile...

çok geçmiş olsun.eşimde 1 ay önce mide fıtığı ameliyatı oldu.istanbulda iseniz prof.dr.servet şükrü Karahan'ı tavsiye ederiz.muayenessi 350 lira.ameliyatı Okmeydanı devlet hastanesinde yapıyor.2.000 lira masrafı var.hiç korkma ol bir an önce.eşim hergün yatıp kalkıp dua ediyor.iyiki olmuşum.boşuna çekmişim bunca zaman diyor.ameliyatını olmadan hamilelik sakın düşünme.midesi sağlıklı olan insan bile bazen bulantılara yanmalara dayanamıyor.seni hiç düşünemiyorum bile...
TEŞEKKÜR EDERİM CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN AMA BEN KAYSERİDE YAŞIYORUM .BİRDE BENDE MİĞDE RAHATSIZLIGI YOK BEN KARIN ŞİŞKİNLİĞİ İÇİN GİTTİM ÖZEL HASTANEYE SONRA ENDOSKOPİDEN BAKILDI MİĞDE FITIGI DEDİ YEMEK BORUNU YAKIYOR YAKMAYA DEVAM EDERSE BORUN ZARAR GÖRÜR VE ALINIR DEDİ AMELİAT DEDİ. ÖZEL HASTANELER GENELDE AMELİAT BIÇAK PARASI İÇİN HERŞEYİ SÖYLÜYOR YAKIN ZAMANDA FAKULTEDE PROFÖSÖRE GİDİCEM HAMLİLEKTE SIKINTI ÇEKMEM TEK KORKUM ŞUAN OLURSAMDA İLERDE ÇOCUGUM OLUMU OLMAZMI BİLEMİYORUM BEN ÇOCUK HAYALİYLE EWLENMEYE KARAR VERDİM EVLİLİĞİ DÜŞÜNMEZKEN EN BÜYÜK HAYALİM BENİM YA OLMASSA KORKUSU ARTIK SARDI İÇİMİ..MİĞDEMDE SIKINTI YOKKEN ÇIKTI BU FITIK ANLAMIŞ DEĞİLİM

İyi gunler benim eşimde de mide fıtığı problemi var, önerdiğiniz doktorun Prof. Dr. Servet Şükrü Karahan'in teli falan var mı, internetten bulamadım çünkü. Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi gunler benim eşimde de mide fıtığı problemi var, önerdiğiniz doktorun Prof. Dr. Servet Şükrü Karahan'in teli falan var mı, internetten bulamadım çünkü. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar öncelikle herkese geçmiş olaun.ALLAH herkese şifalar verain.Bende 2 sene önce hiatus mide fıtığı ve reflü nissen ameliyatı oldum çok kötüydüm barret dokusu olusmustu hep kusuyordum çare olarak Kadikoy şifada bu ameliyati olsum Ilk baslarda iyiydi takilma haeic onu endoskopiyle genislettiler ama gas bloat denilen bir rahatsizlik nüksetti gaz var ve cikaramiyorsunuz karnınız 9 aylik gibi şişiyor ve acildesiniz.ufacicik bozuk birsey yeseniz artik kusamasiğinız icin ya ishalsiniz yada zehirlenmeden dolayı acilde.Bu ameliyati olup anlattiklarimi yaşayan var mi yada dikilwn fitik yerini geri açtiran yada nissen sonrasi gebelik yaşayan.Suan birde safra kesesinde taşlarim var ameliyat olucam ve ameliyati yapacak olan hoca nissenide açabilirim ama reflün tekrarlar dedi.Napmam gerek bilemiyorum ALLAH rızası icin ameliyat olan birileri bunu cevaplayabilir mi tesekkürler

Birde bebek istiyorum artik ALLAH nasip ederse 2 sene yasakliydim bu ameliyattan dolayi.

bu ameliyatı olan yokmu
Geçmiş olsun bende aynı ameliyati old 2 sene önce benimde çok şikayetim var.Sizinkiler neler acaba .Doktorlar ilac verip yolluyor sosyal hayatim bitti tüm fizyolojik aliskanliklarim deģisti gaz ishal aşiri siskinlik agri sikayetleri var kusmak ne buyuk nimetmis

Benim de gebelik döneminde midem bebeğimin kesesi nedeniyle yer dğiştirdi ve fıtık oldum. Hayatım doğumdan sonra değişecek derken zehir oldu bana. Çünkü gebelikte asşırı boğaz reflüsü nedeniyle boğazımda kanamalar, globus(sağ tarafta tıkanma hissi),acıma ve boğulma hissi oluştururken doğum yaptıktan sonra bu durum daha çok arttı..aslında boğaz reflüsü ile gör reflünün ortaya çıkış dinamikleri farklı olsa da bir anda iki reflü de hayatımın içine girdi. Boğazımda ciddi kasılmalar, tıkanma hissi oluştu...yaptırdığım 6. endoskopimde yemek borusu yaraları ve mide yaraları oluşmuş..psikolojik tedavi bil görmeme rağmen çok rahatsızım..gırtlağım gerim gerim geriliyor ve gırtlağımın sağ tarafında kocaman bir top tıkanma hissi yaratıyor..ben de bu ameliyatı yaptırmak istiyorum artık..ama sizden gördüğüm her şeyin kötüye gittiği :KK43:((
Merhaba ameliyat oldunuzmu

arkadaşlar aynı durum bendede var miğde fıtıgı dedi doktor 2hafta önce acil ameliat olmam gerktiğini yemek borum yanmaya devam ederse yemeklerin asitinden kansere çevireceğini söylediler hergünüm kabus lütfen yardımcı olurmusunuz daha 1.5 yıllık ewliyim bebek düşünürken bu korku sardı beni acaba hamilelikte kötü olurmuyum .kuzenimin komşusunun hamileyken karınla miğde arasında top gibi şişme oldugunu hamileyen miğde fıtıgınının oldugunu öğrendigini acil ameliat olması aksi takdirde masada kalacagını söylemişler ve kadın durumu olmadıgı için olamamış doktorlar acıdıklarından doğumda çok özen göstermişler 2 ameliatıda yapmışlar bebeği anneyi kurtarmışlar ...çok korkuyorum ya bendede olursa die profösör bi doktora gidicem fakultede özele gittiğim için söylediler die düşündüm sizce bebek düşünmeden önce olmalımıyım ama gerçekten bebek çok istiyorum ya olmassa çünkü karın 2gün açılan yerler bana sorun yaşatırmı die kokuyorum gerildikçe offffff :KK43:
Merrhaba, hangi doktor söyledi acaba. Şimdi iyi misiniz? Aynı şeyler bana da söylendi. Ben ameliyat oldum ama hala sıkıntı yaşıyorum...

Kahretsinki REFLÜ ameliyatı olanlardan biriyim. 14 yaşımdan beri reflü vardı. İlerde kansere çevirebilir gerekçesiyle oldum. Aylarca ağrım oldu. Ameliyatı sadece ağıza acı su gelmesin diye olmuşum bunu anladım. 1 ay sonra bir lokma bile yesem aşırı gaz hazımsızlık başladı.Sürekli hamile gibi geziyorum. İki gündür açlıktan ölüyorum. O kadar şişkinlik var ki midem yemek almıyor. Sürekli gaz. Erken doyma başladı. O kadar pişmanım ki olduğuma. ASLAAAAA AMA ASLAAAAAA OLMAYIN bu ameliyatı. İle kullanın çok daha iyi.

arkadaslar ameliyat oldunuz memnun kalanınız yok mu nissenin iki tipi var biri 360 biri 270 derece hangisini oldunuz? bu ameliyat sonrası hamilelik izni kac ay sonra cıkıyormus? ameliyat olup bogaz yanması ses kısılması gecen varmı?

Back