Nişantaşı'nda sarıklı Müslüman ile Laikçi karşılaşırsa...

Tamam da bunun çözümü çarşaf çıkarmak olmamalıdır
Sıkı bir kontrol yapılabilir içeri girerken bayanlar tarafından

Onlar kim ya
Nerden biliyorsun da böylesi iğrenç yargılıyorsun
Ayrıca diyelim senin iftiralarındaki gibi günahkar insanlarız
Sana ne ki kul ile allah arasında değil miydi
Günahkar olmak kapanma hakkını elimizden alma yetkisi mi veriyor

ben onu oky le konustum yazımın ıcınde meryemd diye bişey geciyomu yok eee o zaman?

Tamam da bunun çözümü çarşaf çıkarmak olmamalıdır
Sıkı bir kontrol yapılabilir içeri girerken bayanlar tarafından
yapılırda bizim ülkede nasıl olur. her gün bunu yapacak kadın bulacaklarmı.
Sorular,sorular...
kontrolsüzlük, bunu bazı kötü niyetli kişilerin amaçlarına erişmek için kullanmalarına sebep olacaktır.

ben onu oky le konustum yazımın ıcınde meryemd diye bişey geciyomu yok eee o zaman?
Oky bahsettiğin konuyu bana yönelmiş.
Çarşaflı kopya çeken kul hakkı yiyen açıkları horlayan...
Saymış da saymış
Kişi kendinden bilir işi

tabikii önemli olan içimizin temiz olması.dürüst olmamız. kapalı,açık farketmez.

Güvenşiklerden birinin görevi bu olur
Hiç de sorun değil ama ulkemizde çarşafa gerek bile yok pis işler çevirmek için

pardon. suçlandımmı şimdi..

Hayır oky tolin in yazdıkları için söyledim ben sana yazmış o yüzden ismini belirttim
Sence de kötü bi niyet yok mu
Çarşaflı açık olanı dışlıyor kul hakkını takmıyor mu tek önemli olan kapalı olmak mı nbize göre

kapalı,çarşaflı açık minili. tartışmayalım bunu hiç. birbirimizi kırmaktan öteye gitmez.
sadece kabul etmek zorundayız birbirimizin seçimlerini.

Son düzenleme:
tabikii önemli olan içimizin temiz olması.dürüst olmamız. kapalı,açık farketmez.

benımde yazmak ıstedıgım bu aslında kapalı olabılır ama kotu bırısıdır kul hakkı yer acıktır mını gıyer ama kalbınden ıyılıkten baska bişey gecmez bu ıkı ınsanı kıyaslamak dogru olmaz ayrıca meryemd sabahta yazdım din konularının bu kadar dile getirilmesınden her yorumun din üzerinden yapılmasını dogru bulmuyorum bazı şeyler içte kalmalı içte yaşanmalı

canım benim,meryemin hayatında en önemli şey dindir belki. insanlar en değer verdikleeri şeye odaklanırlar. seninbaşka şeydir benim başka şey. bu kişilerin tercihidir. hayata bakışlarıdır tolinciğim. bak ben modanın makyajın moduyum ayrıca. gidip orada devamlıkonu açarım. mod olmadanda açıyordum. onun gibi

Son düzenleme:

Sen burnuna kadar mi kapalisin? Hani Kuran'i baz aliyordun? Hani Allahin emri idi? Kuranin neresinde yaziyor burnuna kadar kapan diye? Demek hepsi yalanmis...Sen bizim bile bilmedigimiz bir inanctan dolayi burnuna kadar kapaniyormussun... Kuran'dan dolayi, Islam'dan dolayi degil... Seninki de kimbilir neye inandigi icin sarik ve cubbe giyiyor.. Yoksa sadece inkilaplara karsi oldugunuz icin olmasin? Yok canim, artik insanlara olan guvencemi kaybettim, beni hep soke ediyorsunuz.. Artik hic birinize inanmiyorum. Bildigim tek sey var, siz boyle giyindikce ben memleketimden utaniyorum...

aynen canim bende bunlari yazicaktim :) ne hikmetse tasdevrine dönünce insanlar modern oluyor sonra cübbelilere kapalilara carsaflilara gerici diyorlar bu durumda kim daha gericiymis acik ortada :))) (lafim cübbeli sakalli carsafli insanlarin cogalmasindan rahatsiz olanlara)

simdi bunu da buraya aktarmak, aciklamak bir vazife oldu bana neden bu millet cübbe giyor sakal birakiyor carsaf giyor???

PEYGAMBERİMİZLE İLGİLİ AYET-İ KERİMELER

وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ

"Biz seni bütün insanlara ancak müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik; fakat insanların çoğu bilmezler."

Sebe suresi ayet, 28

لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا

"Andolsun, Allah'ın rasûlünde sizin için, Allah'a ve âhiret gününe kavuşmayı umanlar için ve Allah'ı çok ananlar için güzel bir örnek vardır."

Ahzâb suresi ayet, 21

قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ ۗ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ

"De ki: Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki, Allah da sizi sevsin ve günâhlarınızı bagışlasın..."

Âl-i ımrân suresi ayet,31

وَاتَّبِعُوهُ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ

“O Peygamber’e uyun ki, doğru yolu bulasınız.”

A’raf suresi ayet, 158

وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ

“Peygamber’e itaat edin ki rahmete erdirilesiniz.”

Nur suresi ayet, 56

وَأَطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ

“Eğer siz gerçekten müminlerseniz, Allah’a ve Peygamberine itaat ediniz.”

Enfal suresi ayet, 1

مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطَاعَ اللَّهَ ۖ وَمَنْ تَوَلَّىٰ فَمَا أَرْسَلْنَاكَ عَلَيْهِمْ حَفِيظًا

“Kim Resûl'e itaat ederse, gerçekte Allah'a itaat etmiş olur. Kim de yüz çevirirse, Biz seni onların üzerine bekçi göndermedik.”

Nisa suresi ayet, 80

burada kac tane ayet var "ALLAHin kelami" (sözümde en cok müslümanim deyipte carsafa, cübbe ve salvara karsi olup dalgaya alanlara)
Rasulume uyun itaat edin size ne veriyorsa alin! yani giyim kusami dahi Sünnettir..!
bizler Efendimiz sav sünnetine uyuyoruz carsafimizida giyeriz Fatima annemiz Aise annemiz ve diger annelerimizede uyariz bizleri beser olan insanogullarinin ne dedigi düsündügü ilgilendirmez bizleri Baaki olan ALLAHin emirleri ilgilendirir...
Giyim kusam degipte gecmeyin zaten osmanli zamaninda nezaman ki dinden taviz verildi (sadece kiyafet degil) cok kalmadi oda yikildi..!

bakin ALLAHu Teala nediyor

10/7,8- Şüphesiz bize kavuşacağını ummayan ve dünya hayatına razı olup onunla yetinerek tatmin olan kimseler ile âyetlerimizden gafil olanlar var ya işte onların kazanmakta oldukları günahlar yüzünden, varacakları yer ateştir.

ALLAH askin altini gümüse degismeyelim...

Tasdevrine donen kimmis anlayamadim, atip tutmak adet haline gelmis herhalde... Ancak sarik ve cubbeyi irtica diye niteleyen benim. En azindan KKde.. Evet, fi tarihinden kalma bir kiyafeti insanlara ille de bugun de giyilebillir, ne varmis canim, hak hukuk ozgurluk gibi palavralarla savunursaniz ben de gayet acik ve net sekilde tepkimi koyar, fikrimi de sonuna kadar savunurum. Sonucta abes olan ben degilim, o yuzden icim rahat, abes olan 21. yuzyilda kalkip 3., 4., 5. yuzyillardan, belki de cok daha eskiden kalan kiyafetleri, papazin cubbesini, insanlara Kuran ayetlerinden "yakistirma" yaparak savunandir. Bir de bu milattan kalma kiyafetlerin geriye ozenme, ya da diger adiyla IRTICA olmadigini iddia edendir. Akillara zarar yani.. Elli tane ayet yazmissin, "peygambere uyun" diyen... Ne alaka? Sarik peygamber giysisi degil, peygamberin muslumanlar icin bulup ozel olarak meydana getirdigi bir kreasyon degil, araplarin muslumanliktan once de kullandigi bir bas sarma bicimidir. Kuran'dan ayet indireceksen "Araplara uyun!" diyenleri secersen daha isabetli ve daha inandirici olur yani.. Ya da "Yahudi papazlarina uyun!" diyenleri.. Cubbe giyeceksiniz ya... Komiksiniz...

Son düzenleme:

Yil olmus 2014, siz hala peygamber gibi dolasin ortalikta... Elalem aya biz yaya.. Iyi ki Islam peygamberi Adem olmamis, haliniz nice olurdu sonra?

Cumhuriyet Sizden Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Nesiller İster.

Ne güzel bir söz değil mi? Bırakalım herkes özgürce fikrini yazsın, saygıyla, adap ve edeple düşüncesini yazanlara gem vurmayalım, yeter artık, gerçekten yeter, insanlar ister çarşaf giyer ister şortla atar kendini sokağa.

Giyilene değil düşüncelere bakmak lazım, kimse kimseye baskı yapıp birşeyleri zorla dayatmadığı sürece giyimin kuşamın ne olduğunun hiçbir önemi yok.

İlim irfan üretsin, yeter ki üretsin, tüketen değil üreten, düşünen, sorgulayan, doğruyu yanlışı kendince bulmaya çalışan olsun da, ister başında sarığı ister fötr şapkası olsun.

Kusura bakma da adın geçmiyor alıntı yapmıyorum deyip sabahtan beri benden bahsediyırsun.
Sana ne ki dini ağırlıklı yorum yapıyorsam.
Ben imanlıyım sen imansızsın ben iyiym sen kötüsü mü diyorum??
Rahatsız oluyormuş.
Oöursan ol da konumu bulandırma bana ve benim gibilere de iftira atma.
yazacaksan edebinle konuya yaz yorumunu.
Bizim tartıştığımız konu kapanma hakkı sen kalkmış açıktır ama iyidir kapalıdır ama kötüdür diyorsun..
Konu bu sanki.

Yazdığın yorum ortada :

ya bıraksana oky onlar için önemlimi sankı onemlı olan sadece carşaflı olmak kapalı olmak yoksa sen iyi insan olmuşsun kul hakkı yememişsin ama acıksın o zaman senden kotusu yok tek ıstedıklerı kapalı olmak carsaflı olmak yoksa sınavda başkası girse yerine onemlı değil o sınavda başı kapalımıydı kapalıydı bitmiştir

Son düzenleme:

Saraylım islam demek Kuran ve Hadis demektir.
İbni kesir'e ait çarşaf hadisleri vardır,ilama en uygun kıyafet de çarşaftır. Ben de bunu islam adına yapıyorum,inkılaplara karşı çıkmak hedefim falan olamaz!!
Birazdan ayet ve hadis paylaşımı yapacam. EE o zaaman ne diyeceksin.
Hee tamam doğruymuş islama bu uygunmuş!! İyiki Adem değilmiş peygamberiniz mi diceksin?

Sokakta nişantaşı gibi yerlerde bu insanın tepki alması gerçekdışı değil bence. Göruyorsun oky burada da tepki almıyor muyum çarşaflıyım diye,demekki gerçek hayatta da oluyor bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…