- 30 Ağustos 2014
- 490
- 327
- 35
-
- Konu Sahibi misss_girl
Iyi ozmn öyle devam etsin bakalım mutlu olabilcekmi ayrıca yarın obursugun kızın ailesine belki bir borç isteyecek ozmn nasıl olacak 35 bin liranın yanında bence 5 binliranin fazla zararı olmayacaktır benm düşüncem böyle 4 yıldır ben böyle mutlu oluyorum onun ailesi isteyince götürüp ben veriyorum benm kardeşim isteyince eşim götürüp veriyor olayı bukadar abartmaya gerek yok benm düğününde hiçbişey yardimci olmadı eşimin babası hala daha calismiyor ama arada benim kocamin hatrina var herkesin fikri kendine ben o arkadaş sormuş fikrimi söyledimBu yaşa getirdi de adam evleniyor farkındaysanız ve parası yok kredi çekiyor hazırda parası olsa neyse sağlıkla ilgili durum olsa neyse evde 3 maaş var bu konu sahibinin nişanlısı haricinde zaten 5 yıl bakmış 700 lira her ay para yollamış evlilik aşamasında olan birinden para istemek enden destek olmalarını geçtim bari para almasınlar
nişanı biz yaptık sadece o ona düşen masrafları karşıladı atıyorum benim kıyafetim yüzüğüm uzaktaan geldiler yol parası ymek parası bohçaya alınacak şeyler vs vs o da kardeşine 2 bin liralık yardım yapıcakmış ki kardeşi evde söz yapıcak sadece abisi olarak ona hiç yardım edememiş öyle diyor
bu yüzden beni fesatçı konumuna filan düşürüyor bu beni canımı dahada sıkıyor bizim buralarda ailesi borç bulur yine yardım eder ama yok bunlarda böyle bir düşünce ben anlamıyorum yaa..hoş bu para muhabbetinden ailenin haberi yok benim nişanlım verecek o parayı...Son derece haklisin. Ne bicim aileler var ben anlamiyorum. İnsan daha cok azim ederde aman oglum evleniyor kredi odemesin der. Ama ne olursa olsun o parayi ailesine verecektir. Sıkma yani bosuna canini
teşekkür ederim canım böyle birşey dediğimde hemen önümü kesiyor ben paraya çok düşkün oluyorum onun gözünde vs vs. ama şunuda ekleyeyim ailesinin haberi yok bu paradan yani ailesi istemiyor benim nişanlım verecekmiş bu parayı ama öylede olsa demeleri gerekmezmi ya sen artık para gönderme para biriktir vsvs birde nişandada aldığım şeylere karışmazlar mı yok 25o liraalık bornoz almışım yok bilmem ne ya size ne siz mi aldınız diyeceksin ama demedim tabi...sen zaten cok sabirlisin ve bana gore cok fazlasina musade etmissin bile canim bu konuda samimiyetimle tebrik ediyorum ben dayanamazdim
birsey yapmayacaklar iyi hos, ustune yuk neden oluyorsunuz, dusuncesizligin bukadari, simdiye kadar cocugun parasini yemisler, dugun arefesinde bari bir rahat birakin hey Allahim
senin yerinde olsam yapacagim seyi yaziyorum, uygulayip uygulamamak sana kalmis
* once, tatli dille askim ben bu parayi vermene karsiyim vermeni istemiyorum bizde yuva kurucaz vs guzelce anlatirim, illada o parayi verecem diyorsa
* madem benim dusuncem, isteklerim sana bukadar onemsiz geliyor, beni dinlemiyorsun Yolun acik olsun, butun parani bundan sonra ailene ver 100 bin cek 100 bin ver zira o 100 bin bile yetmez onlara ben boyle bir iliskide evlilikte yokum
bunu yaparim
senin icin evlenincede durum degismeyecek sanirim, o yuzden ya es adayina tepkini koy yoksa omur billah kendi ihtiyaclarindan once onlarinkini karsilarsin
hastalik olur, fakirlik olur anlarim basimizin ustune ama boyle ota b.ka olmaz
birde en son dediğini yaptım rest çektim ama para yüzünden ayrılıyor oldum bakalım ne olacaksen zaten cok sabirlisin ve bana gore cok fazlasina musade etmissin bile canim bu konuda samimiyetimle tebrik ediyorum ben dayanamazdim
birsey yapmayacaklar iyi hos, ustune yuk neden oluyorsunuz, dusuncesizligin bukadari, simdiye kadar cocugun parasini yemisler, dugun arefesinde bari bir rahat birakin hey Allahim
senin yerinde olsam yapacagim seyi yaziyorum, uygulayip uygulamamak sana kalmis
* once, tatli dille askim ben bu parayi vermene karsiyim vermeni istemiyorum bizde yuva kurucaz vs guzelce anlatirim, illada o parayi verecem diyorsa
* madem benim dusuncem, isteklerim sana bukadar onemsiz geliyor, beni dinlemiyorsun Yolun acik olsun, butun parani bundan sonra ailene ver 100 bin cek 100 bin ver zira o 100 bin bile yetmez onlara ben boyle bir iliskide evlilikte yokum
bunu yaparim
senin icin evlenincede durum degismeyecek sanirim, o yuzden ya es adayina tepkini koy yoksa omur billah kendi ihtiyaclarindan once onlarinkini karsilarsin
hastalik olur, fakirlik olur anlarim basimizin ustune ama boyle ota b.ka olmaz
birde en son dediğini yaptım rest çektim ama para yüzünden ayrılıyor oldum bakalım ne olacak
Genelde dugun zamani yaşanan şeyler sen ne dersen de hicbir işe yaramicaktir haklısın ama bu bence hepsi tarafından alınan karardır sadece kendini uzersin zamana bırak bakalim belkide vazgeçermerhaba arkadaşlar düğün yaklaştıkça nişanlılık süresi uzadıkça gerçekten problemler sorunlar yaşanıyormuş bende sizinle yaşadığım olayı paylaşmak fikir almak istiyorum.. nişanlım yaklaşık 4-5 senedir çalışıyor ve her ay hiç aksatmadan 500 700 arası ailesine para gönderdi yardım etti hiç problem yok gayet normal ... daha sonra nişanımızın için kardeşinden 10bin para aldı ve bu şekilde nişanımızı yaptık takılar yol parası bohça kıyafet kuaför vs. bu şekilde nişanımızı yaptık ailesinin 1 kuruş yardımı olmadı yolda yedikleri yemeğe kadar nişanlım ödemiş 15 kişi filan geldiler ... buarada babası emekli kardeşi kuaförün yanında çalışıyor bir diğeri de bankada çalışıyor birde nişanlım o eve her ay para gönderiyor o eve 4 maaş giriyor az çok ve düğün takılarımızı nişan takılarımızının hepsini nişanlım aldı... konumuza geliyorum düğünümüzün aklınıza gelecek en ufak şey dahil hepsini nişanlım karşılayacak bunun için kredi çekecek 35 binlik filan yine düğünden 4 5 ay önce üstüne birde 5 milyarlık ailesine kredi çekecekmiş ailesine yardım yapacakmış 3 bin babasına verecekmiş 2 binde kardeşine verecekmiş(kardeşinin nişanına yardım olsun diye) bende kavga ettim ben asla istemiyorum böyle bir yardım ben yeni ev kurucam düğünümü kendim yapıcam bir kuruşluk faydaları olmayacak bana üstüne de ben onlara 5 bin vericem ben o krediyi yeri gelicek pazar masrafımdan kısıcam yeri gelecek istediğim bir şeyden geri kalacağım dedim vermek istemiyorum dedim bir hastalık olur bir ihtiyaçları olur başım üstüne ama bunu benim mantığım almıyor benim gönlüm yok verirsende bu para hayır getirmez onlara filan dedim o da sen benim aileme vereceğim paraya karışamazsın vsvs diye kavga ettik haklı mıyım sizce haksızmıyım gerçekten aklım mantığım almıyor birde bu yüzden fesatçı paraya düşkün biri oluyorum kızlar yardım edin
nasıl yapabilirim peki?Sizin problemin nişanlılık süresinin uzamasıyla alakası yok. Para hesaplarını böyle sadece geleceğe yönelik yaparsanız öyle olur. Çalışmayabilirsiniz, o zaman paranın dert olmayacağı bir ilişkide sorun yaşamazdınız, çalışabilirdiniz ortak bütçe işlerini beraber hallederdiniz eşit söz hakkınız olurdu. Ama şimdiye kadar kabul ettiğiniz karakteriyle illa ki sorun çıkacaktı. Yapabiliyorsanız düğünden önce değiştirmeye bakın, bana kalırsa değişmez, kolay gelsin.
gereksinim yok yani benim nişanlım ev kirasını ödüyordu şuan iki kardeşini bu parayı çok rahat sırtlayabilirlerok,anladim. evlilik arifesi olmayacak sey evet ama herkes gucu yettigince calisiyormus nisanliniz tarafinda , bence gereksinim olmasa durup durduk yere kimse kendini bu skintiya sokmaz, ihtiyac durimu soz konusuysa bunu problem etmeyin derim. borc odenir, rahatlik bollik gelir ama bu konular cok hassas kirginliklar unutulmaz, sizin icin soyluyorum bunlari, kavga edin ezdirmeyin parayi yedirmeyin de diyebilirdim ama bunun size hic bi faydasi olmaz ki
çalışmamıda istemiyor devlet işi olmadıkça ...evlendikten sonra rahat yasamak istiyorsan..
simdi bir ise gir calis para biriktir biran önce kardesine olan borcu ödeyin!
sonrada makul bir dügün ve makul bir ev döseyin
evlenince calismaya devam et dügün esya masraflarini ödeyin
bu arada ailesine kredi cekmemeye ikna et edemezsende birak ceksin ama dügünden önce bitirsin kredi borcunu
1 seneye kalmaz bitirirsiniz kendi borclarinizi sonrada bir cocuk yaparsan istersen oturursun evinde missss :))
bizim burdada öyle onada anlatıyorum bak bizim burada böyle olur filan diye ama herşeyin farkında bence benim ağzıma laf vermemek adına böyle yapıyor birde yanlış anlaşılma olmasın ailesinin paradan haberi yok nişanlım kendi çekip vermek istiyor ailesi istemiyor tabi bu benim bildiğim belkide borçtan filan ağlıyorlar onaseni seviyorsa ayrilmaz canim, sevmiyorsa zaten seni sevmeyenle isin ne.. nisan atmak birsey degil hamile, cocuklu bayanlarimiz bosaniyor bosver, bitecekse simdi bitsin
Allah doyursun paraya o aileyi zaten vermiste vermis cocuk daha ne istiyorlar, senin nisanlin banka mi bankamatik mi
Ben olsam ailesiyle bir araya geldigimde konusurdumda acik acik, isteyen fesat desin isteyen paragoz desin ne derse dedin
aranizda para mevzusu konusulmus ama nisanlim zaten borc cekecek, borcla evlenicez keske boyle olmasada sizede daha bol bol verebilse, ama zaten kendi borcu olacak en iyisi sizde kendiniz borc cekin, bedavaya gelin alinmaz hem de gulerek sakaya vurarak
utansinlar biraz utanma olur insanda, benim annem babam ac durur ne eder eder borc bulur evlendirir beni, oylede olmali
nasıl yapabilirim peki?