Merhaba içim Çok sıkıldığı için buraya yazıp sizlerden fikir almak istiyorum.Ben yaklaşık 5 yıldır şu nişanlı olduğum çocukla anlaşıyorm ve birbirimizi çok seviyoruz. Öyle çok sık kavga eden bir çift de değiliz fakat şöyle bir durum var ki Nişanlım İstanbul'da oturuyor ben ise İzmir'de ama kilometrelerce mesafeye rağmen birbirimizden 5 yıldır hiç vazgeçmedik her ne kadar mesafeden kaynaklı Arada ufak tefek sorunlar yaşıyor olsak da hep birbirimizi tolere edip ilişkimizi bugüne kadar getirdik nişanlımın Ailesi beni çok seviyor Her zaman yanımda arayıp soruyor sevdiğini hissettiriyor. Onlar açısından hiçbir sıkıntım yok ama kendi ailem onlar uzak olduğu için 5 yılda geçmiş olsa hiçbir şekilde onunla evlenme taraftarı değil. Ve nişanlımı sevdiğim günden beri ailemle sürekli bir imtihan içindeyim ne yaparsam yapayım hiçbir zaman bu konuda yanımda olmadılar zaten bana çok düşkün ebeveyn değildirler ama konu ne zaman nişanlıma gelse hep beni üzecek laflar söylüyorlar. Büyük ihtimalle madem razı değiller nasıl nişanlandınız diye soracaksınız ailem onları hiçbir zaman uzak oldukları için istemedi fakat ben 5 yıldır sevdiğimden Vazgeçmediğim için mecburen tamam deyip verdiler. Zaman oldu nişanlımla 6_7 ay görüşmedik hep uzaktan hep hiç görmeden telefonla konuştuk bazen özlediğimizden ağladığımız oldu. Evet şimdi nişanlıyız ama ailem maddi olarak 5 kuruş bile harcama yapmayacağını söylüyor ve her fırsatta bana laf sokup vazgeçirmeye çalışıyorlar nişanlımı ve ailesini çok seviyorum. Yaklaşık 1 yıl sonra Düğünümüz olacak ama Kayınvalidem ailemi defalarca aramasına rağmen annem veya babam ya telefonu bilerek açmıyor ya da açarsa da sanki yabancıymış gibi konuşuyor ve hep beni mahçup bırakıyorlar ne yaparsam yapayım nişanlımla evleneceğini hiçbir zaman kabul edemiyorlar. Ve Sırf bu yüzden düğünle ilgili hiçbir şey konuşulmuyor ailem hiçbir şekilde iletişim kurmaya yanaşmıyor Ve bu yüzden beni üzüyorlar artık aileme hiçbir sıkıntımı anlatamıyor ve onlarla dertleşemiyorum her fırsatta beni bu konuda terslemeleri onlardan soğumama sebep oluyor. Annem babam sanki yabancıymışım gibi davranıyor Bu durum çok canımı sıkıyor Lütfen bana yardım edin ne yapmalıyım Annem evlenince Evine bile gelmem Madem bizi dinlemeyip oraya evleneceğim diye tutturdun. Kim ne hali varsa görsün diyor gerçekten 5 yıldan beri sadece bir çocuğu sevdiğim için ailem bana yabancı gibi davranıyor psikolojik olarak bir çıkmaza giriyorum neden istemiyorlar diye soracak olursanız da uzak oldukları için nişanlımın onlara herhangi bir saygısızlığı olmadı veya bir yanlışı yok. Lütfen bana Fikir verin Bu durumda nasıl davranmalıyım. Yürüdüğüm bu yolda tek başımayım ailem 24 yaşıma kadar olduğu gibi yine yanımda yoklar çok çaresiz ve sıkıntılıyım