Sizin Kardeşi karıştırmanız pek hoş olmamış ama nişanlınızın sizi kardeşine kesmesi hiç hiç hoş olmamış. Kol kırılır yen içinde kalır; baştan ailesinden birilerini tartışmaya bir yerinden dahil ediyorsa sonradan durum daha çirkinleşebilir.
Ayrıca giyiminize karıştırmama konusunda haklısınız, hele ki sevgiliyken de tarzınız aynı olup da bir şey demediyse. Ama bu benim eşimde de oldu bir nebze. Ben de açık giyinmem, normaldir giyimim. Etek elbise falan giyerdim. “Giyimini makyajını beğeniyorum dozunu kaçırmıyorsun” derdi sevgiliyken, ama elbise veya etek varken araba kullanmamdan rahatsız olurdu yüksek arabadakiler görür diye
evlendikten sonra etek ve elbiseden komple rahatsız olmaya başladı
ama hakkını yemeyeyim Allah var kavga çıkarmaz, kırmaz; pantolon daha çok yakışıyor falan der. “Giyecek” dediğimde de uzatmaz. Ablasıgil benden daha rahat giyinirler mesela onlara da laf eder, bana ettiğinden daha çok. Mesela taytın üzerine kısa tişört giymişlerse “alt tarafının biraz daha kapalı olması gerekmiyor mu, bununla mı çıkacaksın?” Falan der, rahatsız olduğunu belli eder ve karşısındakini de rahatsız eder. Ama ben hiçbir zaman “ablanlar benden daha rahat” demedim, kızar biliyorum, haksız da olmaz diye düşünüyorum.
Eğer bu konularda orta yolu bulamayacağınızı düşünüyorsanız, bir de böyle laf taşımakta ise oturup bi düşünün derim.