Gelinlik Modelleri nişanlımla bırbırımıızı yedık:(

ben olsam gelinliğimi

• kiraladım

OY: 37 40,2%
  • kesinlikle alırdım

OY: 23 25,0%
  • çok ıstesemde almayı karsı taraf zor durumda kalmasın dıye kıralardım

OY: 18 19,6%
  • benim aklımda secenek bırazda kendım para verıp ıstedıgım gelınlıgın benım olmasını sağlardım

OY: 14 15,2%

• Ankete Katılan
    92
  • Anket Kapalı .
3000 demıstım canım;)

Mantıklı olarak düşündüğümde gerçekten 5-6 saat üstünde duracak bişey için 3000 lira vermek saçma geliyor. Ama duygusal düşündüğümde hayatında bir kere olacak bişey bu, hangi modeli beğendiysen tabiki de vermeli o parayı nişanlın diyorum(o parayı verebilecek durumu var belli ki, evimize harcayalım dediğine göre sadece gelinliğe vermek saçma geliyor diye anladım ben). Öte yandan madem balayı yapmayacaksınız (tatiliniz mi yok, bütçeniz mi yetmedi tam bilemiyorum orasını ama) bu parayı çok güzel bi balayı planında kullanabilirsiniz de. Bu opsiyonlar tamamen nişanlının neye ikna olabileceği üzerine değişecek şeyler.
Şimdi düşünüyoruuum; bu durum benim başıma gelseydi 3000 liralık gelinliği gerçekten çok istemişsem ağzından girer burnundan çıkar nişanlımı ikna ederdim, ama tatlılıkla öyle çocukça ya da tripli konuşmalarla değil. Balayı da sonuçta bir nevi tatil, hayatınız boyunca tatil yapma fırsatınız olur, eve eşyayı da sonra istediğiniz zaman alabilirsiniz ama gelinliği bi daha giyemezsin. Bu benim hayatıma göre çizdiğim yol tabi. Sen de nişanlınla ortak bi karara varmak için kendine uyarlamalısın bu fikri.
Evlilik üstü trip yapıp tad kaçırmanın manası yok bence canım, bunu iyi düşün yerimseniben

Canım sımdı tatıle gıtmek ıcın bütçemız var ama bız nısanlımla cok zor zamanlar gecırdık aılevi yonden degıl cok ozledık bırbırımızı hep evımızın hayalıyle beraber aynı yastıkta kendı evımızde gunlerın hayalıyle geldık bu gunlere oyuzden ortak karar evımızde gecırelım dedık doya doya.. akşamları yemege cıkarız eglenmeye gıderız vs. ben esya konusunda evımıze esya alırız bahanesını cok sevmedım cunku zaten evımıze ıstedıgımız esyayı almak zorunda cok bıseyde ıstemıyorum sdece gelınlıgım konusunda cok ısrarcıyım ıstedıgım gelınlıgın benım olmasını ıstıyorum onunda benı anlaması lazım. bu konularda cok hassasım yanı dusnuyorum baabama desem bana hemen alır ama bır omur boyu beraber olucagım ınsan bana bunların lafını yapıo ya bıde ben ve aılem nısanda altın felan da ıstemedık kı:((( YANI KIZLAR ŞÖLE SOLIYIM GITMEK ISTEDIGIM KUAFORE BİLE KARISIO OLMAZ PAHALI DIYO :((((

eğer durumunuz çok çok iyi değilse o kadar pahalı bişey almanıza gerek yok zaten. benim eşimde aynısını yaptıydı kırıldım ama tamam dedim ve hiç aileme söyledim. hatat düğünden sonra annem deseydin ya kızım biz verirdik dedi ama eşiminde bir gururu var sonuçta. eşimin bütçesine uygun bir gelinlik iraladık giydiğim sadece 5 saat tamam oldu bitti. önemli olan mutluluğunuz böyle ufak şeylerle kafanızı yormayın. bizim bütçemiz iyi olmadığı için ucuzlarına kaçtık herşeyin. ama şimdi 2. yılımızda hem evimiz hem arabamız vardı. şükürler olsun. şunu isterim bunu isterim, naz yapayım dersen araya soğukluk girer. bizim bir arkadaşımız şırf kızın kaprisleri yüzünden dğün öncesi yüzüğü attı ne yaptılarsada barışmadı salonu, gelinliği herşeyi hazırdı. çok naz aşık usandırır unutma.

nişanlın pinti evlendiğinde eğer çalışıyorsan elindeki parayıda alacaktır sana para vermiyecektir bakalım sadece aşk ile yaşayabilecekmisin ? Sürekli para biriktirme meraklısı olur böyleler bir ruj dahi aldırmaz zevk duyar

ya okdar olmaz heralde

Yok ya bence de o kadar olmaz. Zor zamanlar geçirmişsiniz, hep birlikte olacağınız zamanları hayal etmişsiniz, bizim de böyle olduğu için çok iyi anlıyorum. Nişanlın şundan dolayı almayalım demiş olabilir; sonuçta o zamanlar hep ikinize dair hayaller kuruyosunuzdur ve senin gelinliğinle ilgili ne düşündüğünü bilmiyodur. Üstüne durmamışsınızdır konuşsanız da. Şimdi doğal olarak kızsal içgüdüler gelinlik konusunda coşar ve en güzeli olsun en beğendiğim olsun der. Nişanlın da bunu bi tür bencillik olarak görebilir, onu böyle bişey olmadığına, -klasik ama- her genç kızın hayali olan bişeyi istediğini anlat sakinlikle. İstediğin gelinlik olursa ne kadar mutlu olacağını anlatmaya çalış. Satın almak zorunda değilsiniz, diktirebilirsiniz, kumaşı falan uygun bi yerlerden alabilirsiniz bu opsiyonları da söylersen senin inatçılık yapmadığını, ortak bi yol bulmaya çalıştığını görür ve ikna olur bence. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye boşuna dememişler bence kaydirigubbakcemile3 Benim sevgilim Rizeli, has be has Laz, ben onu ikna ediyorsam sen de seninkini ikna edersin bence :dance:

Yok ya bence de o kadar olmaz. Zor zamanlar geçirmişsiniz, hep birlikte olacağınız zamanları hayal etmişsiniz, bizim de böyle olduğu için çok iyi anlıyorum. Nişanlın şundan dolayı almayalım demiş olabilir; sonuçta o zamanlar hep ikinize dair hayaller kuruyosunuzdur ve senin gelinliğinle ilgili ne düşündüğünü bilmiyodur. Üstüne durmamışsınızdır konuşsanız da. Şimdi doğal olarak kızsal içgüdüler gelinlik konusunda coşar ve en güzeli olsun en beğendiğim olsun der. Nişanlın da bunu bi tür bencillik olarak görebilir, onu böyle bişey olmadığına, -klasik ama- her genç kızın hayali olan bişeyi istediğini anlat sakinlikle. İstediğin gelinlik olursa ne kadar mutlu olacağını anlatmaya çalış. Satın almak zorunda değilsiniz, diktirebilirsiniz, kumaşı falan uygun bi yerlerden alabilirsiniz bu opsiyonları da söylersen senin inatçılık yapmadığını, ortak bi yol bulmaya çalıştığını görür ve ikna olur bence. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye boşuna dememişler bence kaydirigubbakcemile3 Benim sevgilim Rizeli, has be has Laz, ben onu ikna ediyorsam sen de seninkini ikna edersin bence :dance:

inşallah ıkı tarafta ıncınmeden bu sorunu cözume ulastırırız sagol canım ilgin ıcın

kirala gitsin cnm yaa. ne senin içinde kalsın nede nişanlın üzülsün. orta yolu bulun bence.
bende gelinlik kiralamak niyetiyle çıktım ama beğendiğim gelinlik için kiralama ve satın alma arasında fiyat farkı çok az olunca aldım. ama bence hiç gerek yok. sen bilirsin yinede karar senin.

Bu konuyu keşke bir derdim var bölümüne açsaydınız. Ben gelinliğimi satın almayacağım beketince ewde durunca neye yarayacak diye düşünenlerdenim. Aynı modeli farklı bir yerlerede sorun ne kadar fiyat çıkıyor.

kirala gitsin cnm yaa. ne senin içinde kalsın nede nişanlın üzülsün. orta yolu bulun bence.
bende gelinlik kiralamak niyetiyle çıktım ama beğendiğim gelinlik için kiralama ve satın alma arasında fiyat farkı çok az olunca aldım. ama bence hiç gerek yok. sen bilirsin yinede karar senin.

tesekkurler fıkır verdıgınız ıcın

tatlım bak şöyle söyliyim bende alma taraftarı değilim .... şimdi beğendiğin modelin aynısını diktiriyosun kendi üstüne göre düğündem 1 hafta 15 gün sonra neysi işti o zaman götürüp o yere veriyosun. o zamn daha bi ucuza geliyo gerçekten baya düşüyo fiyat.. böylelikle hem istediğin modeli giyiyosun hemde uygun oluyo hem ilk sen giyiyosun o gelinliği

bence gelinlik bir bayan için en özel şey hersey maddiyat degil . hayatta asla gelinlik kiralamazdım hersey paramı ya bırakın

aynı benım gıbımış valla bı gelınlıgı sorun edıordu evlenıncede sorum edecektı ıyıkı nişanı attım dıordum nıe attıgımı soran olursa aldarttıgı ıçın attım nişani :) 5 saat gıycegıne satın alalım dıordu o kadar para yazık 3 mılyar satılık yazık deılde 900 tl paramı yazık

kusura bakma da bence haksızsın. Beğendiğin gelinliği düğününde giyceksin dimi? E ozamn ha kiralamışsın ha satın almışsın ne fark eder? Sonuçta yine aynısını giyceksin ama üzerinde yazmıcak dimi senin olduğu yada kiralık olduğu. Hatıramı istiyosun? Emin ol 5-10 sene sonra sararmaya başlıcak, dolapta koca gelinliğe yer bulamadığın için bi yerlerde katlı kalıcak-buruşucak ve yıldönümü vs özel günlerde yeniden giymek istesende zaten aynı tadı vermicek sana. O zaman alıp dolap beklemesinin mantığı ne? Boşver kirala, hem sonra senin gibi beğenen başkalarıda kiralayıp giymiş olur gelinliği-bi işe yarar hiç olmazsa:) Bence çok abartıp herşeye çooooook fazla anlam yüklüyorsunuz. Düğünler mutluluğu paylaşmak içindir gösteriş için değilki. Sen kendi mutluluğuna bak bırak ayrıntıları bence...

bencede 1 kere giyileceği için kiralamak daha mantıklı ama bazen kira ve satış fiyatı arasındaki fark çok çok az oluyo. E o kadr para verilcekse 200-300 daha fazla verilsin, benim olsun madem zemuszemus

Back