Nişanlımla aramızdaki sorun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet anlatma diye çok söyleyen oldu ama ben dinlemedim dediğiniz gibi bugün kızıp yarın unutuyorum ama o unutmuyor ben ailemi savununca onlar şunu yapmıştı diyor gerçekten ne yapacağımı şaşırdım
O an seni yakın gördüm dertleştim ama onlar benim ailem laflarına dikkat et demelisin en azından bunu hissettirmelisin bence sevgilin olgun bir insan değil. Ben de eşimle dertleşirim birbirimize ailelerimizden dert yanarız ama hiç sonradan ama şunu yapmıştı demedik. Eğer evlilik düşünüyorsan sevgilinin bu tavrı o zaman daha pervasızca devam edecek iyi düşün.

Gerçekten böyle mi devam eder
neden degissin ki? insanin karakteri fegismiyir. nisanlin da kindar. bu kindarlık zamanla sana da yansiyacak. sana da kin tutmaya baslayacak.

alttan alinmaya alisan insan sonra her hareketinde alttan alinmayi bekliyor. hareketlerinin dozunu da zamanla arttirabiliyor.

sinirini one surup kendini hep hakli goren adamin gelisme gostermesini beklemem ben. cunku soru gormuyor. sorun yoksa duzeltilecek bir sey de yok.

bu tip adamlar ileride sen cayi acik koydun diye ben sana vurdum, senin hatan, benim sucum yok diye de uste cikmaya çalışabiliyorlar.

O an seni yakın gördüm dertleştim ama onlar benim ailem laflarına dikkat et demelisin en azından bunu hissettirmelisin bence sevgilin olgun bir insan değil. Ben de eşimle dertleşirim birbirimize ailelerimizden dert yanarız ama hiç sonradan ama şunu yapmıştı demedik. Eğer evlilik düşünüyorsan sevgilinin bu tavrı o zaman daha pervasızca devam edecek iyi düşün.
Sevgilim değil zaten nişanlım bunu sürekli söylüyorum ama kin tuttuğu belli yani dile getirmese olmadık yerde koyveriyor

Çok güzel yazmışsınız bunu söyledim terapiste gidelim dedim fakat kabul etmedi

Önce kendiniz gidin, gelmese bile cevabı bulmakta destek alırsınız en azından düşüncelerinizi açıktan söylemiş olursunuz, ilişkiyi devam ettiriyorum/evlilikten beklentilerim nedir gibi sorulara kısa zamanda cevap alırsınız

Reddetmesi de bir işaret unutmayın.

Bu kişiyle siz bir ömür yaşayacaksınız.Siz biraz dişinizi gösterin bazı durumlarda net olun sonuçta aileniz bu önceliğiniz onlar olsun evlenince şuanki durumdan daha fazlasını yapmak isteyecektir.

Merhaba arkadaşlar umarım doğru yere yazıyorumdur. Lafı uzatmadan konuya geçeyim. Nişanlımla onun görmediği, görmek istemediği problemlerim var. Aileme içten içe kinli bunda benim de payım var daha sonradan sorun olacağını düşünmediğim için aile içi problemlerimi anlatmıştım ama o kinlendi bunu nasıl düzeltebilirim? Ayrıca her tartışmada kendini haklı görüyor, sinirini öne sürüyor, ters yapıyor ve özür dilemiyor. Çevremdeki ilişkilere bakıyorum hiç öyle değil bizimkisi. Artık mecburi alttan almak zorunda kalıyorum tartışmalarda azıcık avucumun içine alıp sözümü dinletmek istiyorum. Lütfen yardımcı olun bana
Canım bu fragman, film daha uzun ömürlü ve zorlu geçecek.
Aşk sevgi bitecek evlenince sürekli sinirli alttan almayan bir adamla kalacaksın 4 duvar arasında. Aile durumunu yüzüne vuracak ve sürekli huzursuz edecek seni... ailen belki evine gelemeyecek. Değer mi?

Bence Yol yakınken ayrıl Allah’a şükredip sana şimdiden bunları gösterdiğine...

Siz de garipsiniz benim sözüm geçsin artık derseniz çok beklersiniz en azından beraber eşit olalım diyin. Ailenizi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. Doğrudan diyeceksiniz ben sana dertlerimi anlatmaya korkacak miyim senin ne haddine benim yerime aileme kinlenmek diyceksiniz bu kadar

*Sinirli ( bu çok çok önemli)
*Özür dilemeyi bilmeyen (gururluysanız kaldıramazsınız)
*Aileye karşı kinli olan ( bu çok tehlikeli)
Bunların üçü evleneceğiniz kişi de bulunuyorsa "AYRILIN"

Yoksa kendinize yazık edersiniz..O gülüm ailenize de yazık olur.

"Nişan" Evliliğin fragmanıdır ayrılın gitsin..Nişanlıyken bunları yapan evlenince +1000000... yapar!

Evet anlatma diye çok söyleyen oldu ama ben dinlemedim dediğiniz gibi bugün kızıp yarın unutuyorum ama o unutmuyor ben ailemi savununca onlar şunu yapmıştı diyor gerçekten ne yapacağımı şaşırdım

Sanane diye bir kelime var güzel dilimizde. Aile benim ailem, sorun bizim aramızda seni alakadar etmez. Her ailede sorun olur... Şimdiden bu kadar aileniz ile alakalı laf hakkı vermeyin lütfen.

Bence avucuna alma işini bırakıp önce kendiniz kurtulun adamın zincirinden. Sinirliymiş bilmem neymiş diye neden alttan alıyorsunuz ki? Almayın. Bana böyle davranmayı kes yoksa bitsin deyin. O zaman anlarsınız size değer veriyor mu vermiyor mu ona göre de yol çizersiniz.

Beraber uzmandan destek alın yok gelemem sen git derse bitireceğinizi söyleyin. Karşınıza alıp durum bu bu ben ailemle bir küser bir barışırım sana anlatarak olaya seni dahil etmiş olabilirim ama benim ailem benim sorunlarım eğer bu yüzden aileme kin tutup ilerde bak bunları yaptılar gitmem ya da sen gitme dersen baştan bitireceğinizi söyleyin. Nişanlılığın evlilik olmadığını ona bağlı olmadığınızı ve fazla çabalamayıp vazgeçeceğini söyle hareketlerinden belli et baktın olmuyo ayrıl gitsin. Tabi bize ayrıl gitsin demek kolay ama düşünsene evlendin ve çocuğun var ve bu durum devam ediyo torunlarını bile ailene zor gösteriyo yada seni oraya göndermiyor sence böyle bir insan ve böyle gelecekle nişanlılıkta mı ayrılmak daha iyi evlilikte mi? Ne karar verirsen ver inşallah doğru karar verip mutlu olursun

Alttan almanız sorunları çözmez, adam kendini haklı zannetmeye devam eder, sorunlar geçiştirilir. Siz de siner, yıpranırsınız.

Terapiye gitmeyi kabul etmez, çünkü kendisi erkek olmasından kaynaklanan bir mükemmelliğe ve idare edilme, pohpohlanma hakkına sahip olduğunu düşünüyordur muhtemelen. Size de "kadın dediğin" ile başlayan bir sürü misyon yüklemiştir. Terapiye niye gitsin, sizin alttan almanız, sesinizi kesmeniz, onu idare etmeye çalışmanız varken? Bu model erkeklerin mantığı bu işte. İlişkinizi değerlendirecek kapasitesi olsa, bağrınıp duracağına, işler yoldan çıktı, nasıl yoluna sokarız konuşmaları yapardı sizinle.

Diğer yandan "avucumun içine almak" lafınızı okuyunca, bu yontulmamış odunu olgun bir insan seçmezdi zaten diye düşündüm. Önemli olan birbirinizi anlamaya çalışmak, saygıyı korumak, iletişim kurabilmek değil mi? Nişanlınız gibi bir adamla bunu yapmanız imkansız. Ama sizinle de pek imkanlı değil. Taktik maktik değil mantık lazım size. Böyle biriyle evlenmek mantıklı mı düşünün bir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X