nişanlımın çeyizi

matg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2011
113
0
46
Ankara
Canım çok sıkıldı kızlar çünkü geçen gün nişanlımın sözde çeyizini getirdiler bize ve felaket :52::52::52::52:
Çünkü annesi her şeyi kendi çeyizinden getirmiş. :(
Halbuki benim çeyizimde neler neler var ama o zamanında kullanmadığı her şeyi bana getirmiş. Haliyle ben çok üzüldüm hemde aileme karşı mahcup oldum.
Yani uzun yastık kılıfı var mesela ki o şekilde bir şey şuan kullanılmıyor. Üç kuruşa kıyıp ucuzundan bile olsa yeni bir şeyler almaması çok korkunçtu.

Canım çok sıkıldı kızlar çünkü geçen gün nişanlımın sözde çeyizini getirdiler bize ve felaket :52::52::52::52:
Çünkü annesi her şeyi kendi çeyizinden getirmiş. :(
Halbuki benim çeyizimde neler neler var ama o zamanında kullanmadığı her şeyi bana getirmiş. Haliyle ben çok üzüldüm hemde aileme karşı mahcup oldum.
Yani uzun yastık kılıfı var mesela ki o şekilde bir şey şuan kullanılmıyor. Üç kuruşa kıyıp ucuzundan bile olsa yeni bir şeyler almaması çok korkunçtu.

ailenin bayanlar yaş ortalaması çok yüksek sanırım. yokmuymuş çıkıpda yahu bunlar olmaz az olsun öz olsun ama biraz yenisi olsn diyecek biri???

öyle insanlar var mesela bnm arkadaşımın annesi vrdı o da kendi çeyizinden kalma ne kdr eski şey vrsa doldurmştu.zamannında kullanmıyorlar snra zamanı geçiyor bizim içinde aynı şeyler geçerli kızlar danteldir yok kılıfdır örtüdür zamanında kullanıp eskiticeksin snra el emeği diye kıyamıyor insan bn olsaydım nişanlı oğlumun çeyizi diye çıkarmazdım gerçi kıyamıyorsam da saklardım yine o ayrı birşey ama gerçkten ayıp olmuş çk haklısınız bence...

ailenin bayanlar yaş ortalaması çok yüksek sanırım. yokmuymuş çıkıpda yahu bunlar olmaz az olsun öz olsun ama biraz yenisi olsn diyecek biri???

öyle insanlar var mesela bnm arkadaşımın annesi vrdı o da kendi çeyizinden kalma ne kdr eski şey vrsa doldurmştu.zamannında kullanmıyorlar snra zamanı geçiyor bizim içinde aynı şeyler geçerli kızlar danteldir yok kılıfdır örtüdür zamanında kullanıp eskiticeksin snra el emeği diye kıyamıyor insan bn olsaydım nişanlı oğlumun çeyizi diye çıkarmazdım gerçi kıyamıyorsam da saklardım yine o ayrı birşey ama gerçkten ayıp olmuş çk haklısınız bence...[/QUOT

Canım bişe söyleyemedik artık nası diyelim. Ya kıyıp kıyamaması değil olay şöyle zamanında 1-2 kere zaten kendisi bir şekilde kullanmış bunları sonra da sanıyorum ki beğenmediklerini koymuş bir kenara sonra çeyiz diye veririm demiş. Şahsen ben olsam hayatta böyle bir şey yapmazdım. Hiç aklımın ucundan geçirmeyeceğim bir şeydi çok şaşırdım ve üzüldüm. ya ben her şeyi taç tan sarardan aldım çok zoruma gitti. Marka almayabilirdi .Ama yeni alsaydı. :( of ya

nişanlın biliyor mu dedin mi inceden hafiften çıtlat bakalım n diyecek cimri mi hem aile onu anlarsın....

ne desem anlamaz ki sonuçta ailesi hemen onları savunmaya geçeceğini bildiğim için hiç bir şey söylemedim.

Allah aşkına boşverin böyle şeyleri, dert edecek şeyler değil bunlar inanın ki..
Kullanmazsınız olur biter, sonuçta nişanlınızla mutlu huzurlu olduktan sonra ailesinin yaptığı ya da yapmadığı her şey onların şanına şerefine kalmıştır bence..

Allah aşkına boşverin böyle şeyleri, dert edecek şeyler değil bunlar inanın ki..
Kullanmazsınız olur biter, sonuçta nişanlınızla mutlu huzurlu olduktan sonra ailesinin yaptığı ya da yapmadığı her şey onların şanına şerefine kalmıştır bence..

Evet haklısınız ama işin içine aile girince malesef öyle olmuyor. Yani sadece ikimiz olsaydık üzülürdüm bir süre sonra geçer giderdi yani ama şimdi öyle değil sonuçta benim ailemde işin içinde giriyor en çok da bu üzüyor işte beni ben mahcup oldum aileme karşı. Çünkü yeri geldi bazı şeylere karşı çıktım her şeyin en iyisi en güzeli olsun diye. Ve bu olanda çok güzel cevap oldu işte bana. Ailem açısından yani bak sen böyle uğraştın onların umrunda değil gibisinden.

Canım sana bütün samimiyetimle yazıyorum,,

Bugün bana aynısı yapılsa elbetteki üzülürdüm ama asla bunu dillendirmezdim, umrumda bile olmazdı..
Nedir ki ya iki yastık bir çarşaf, varsın kötü olsun, belkide el emegi göz nuru diye özenmiştir insanlar ama öyle olmasa bile,
böyle maddesel şeylere sakın takılma derim ben,
sana karşı dilleri kalpleri güzelse, ve nişanlınla aran iyiyse bunlara sakın takılma...
sanki sen onların getirdikleri olmasa evlenemeyecekmisin?
zaten senin çeyizin olacak kendi emeginle hazırladıgın..

hiç takılma.. aranızdaki muhabetiniz iyi olsun, sen onları onlar seni sevsin saysın,, geri çeyizdir, yastıktır kılıftır olmasın..
ailen belki içrlenip kızabilir ama onlarada aradaki muhabetin önemli oldugunu anlatmaya çalış..

.

Son düzenleme:
canım nolur böyle şeylere takılmayın. evlendikten sonra kapınızı kapatıp evinize geçince herkes hem senin ailen hemde onun ailesi dışarda kalacak unutma.önemli olan çul çaput değil sizin sevginiz anlaşmanız.

boşer be canım şu ölümlü dünyada üzülmeye değmez. ver seninkileri al benimkileri dememişki. getirmiş işte elinde ne varsa bi süre görümlük tutarsın sonra kaldırıp atarsın peehh. sen kendi yenilerini kullanırsın. şunun şurasında yeni de olsa eski de olsa pılı pırtı değilmi hepsi. bi süre sonra yenilerde eskiyor atıyoruz üzülmeye değmez ortada bir ayıp olduunu düşünüyorsan da oda onun ayıbı salla gitsin şekerim.

p.s. belki oğlunun eskilerle yatmasını istiyordur olamazmı yani hehehe. şaka bir yana üzme tatlı canıanı sen böyle ufak tefek şeylere.

Ya kullanırım kullanmasına ama üstleri lekeli hep. yani bütün günümüz onları yıkamakla geçti ve sonuç olarak hiç bir leke çıkmadı. Ayıp ama yaa çok üzüldüm ve sinirlendim artık hepsini geri vermeyi düşünüyorum. En azından insan bir yıkar ütüler öyle getirirdi yani. Bunları yapmadığı gibi bide koca koca lekelerle getirdi durumları kötü olsa anlarım ama orta halliler yani ucuzundan da olsa yeni birşeyler getirmemesi beni çok üzdü.Durum böyle işte.

Son düzenleme:
olsun ya belki parası yoktur.benim nişanlımın annesi yok küçükken ölmüş eskiden diktiği saten yorganlar çetikler falan varmış ben onları istiyorum annesinden hatıra bi bez parçası bile olsa yeter yani mesela hiçbir mutfak eşyası ev tekstili falan bardak bile yok nişanlımdan yani nişanlımın çeyizi yok herşeyi ben aldım ama olsun ben takmyorum sende boşwer huzur olsun çeyiz önemli değil onlarda sana hatıra olarak kalsın saklarsın kullanamazsanda.tabi kaynananı seviyorsan:)

Canım üzülmekte çok haklısın kim olsa senin düşündüğün gibi düşünür. Ama şöyle bir durum var herkes eşit şartlarda yaşamıyor.. Yani bu görgü meselesi oda içende bulunduğun yaşadığın hayattan kaynalanıyor.. Senin ve ailenin koşullarıyla nişanlının ve ailesinin koşulları çok farklı demekki.. Bilmiyorsa ne yapılcanı yada görmemişse çok görmemek gerekiyor.. Bence geri verme durumundada bulunma bu nişanlınla aranda sorun oluşturur.. Önemli olan sizin birbiriniz sevmeniz saymanız.. SEn onları kullanmazsın olur biter... Haklısın çok haklısın ama üzme kendini bunu da nişanlınla sorun haline getirme sakın.. Bu aşamalarda giren kırgınlık hiç geçmior.. Ailenede bu şekilde yansıtma olayları.. Heleki aileler arasına giren kırgınlıklar hiç geçmiyor.. Bende nişanlıyım ve seni çok iyi anlıyorum o yüzden nacizhane tavsiyelerde bulunmak istedim..

mal mülkle kafanı yorma be canım yastığa başını koyduğunda huzur ara sen kişiliğe bak gerisi boş...benim ablama da aynı şeyi yaptılar ablam laf etti şimdi çok pişman keşke etmeseydim diyo ilk evlendiği yıl huzuru yoktu valla takılma bu varmış belki sende alışverişe çıkar alırsın nişanlınla ailenede dersin herkes şanına yakışanı yapar...

Ya kullanırım kullanmasına ama üstleri lekeli hep. yani bütün günümüz onları yıkamakla geçti ve sonuç olarak hiç bir leke çıkmadı. Ayıp ama yaa çok üzüldüm ve sinirlendim artık hepsini geri vermeyi düşünüyorum. En azından insan bir yıkar ütüler öyle getirirdi yani. Bunları yapmadığı gibi bide koca koca lekelerle getirdi durumları kötü olsa anlarım ama orta halliler yani ucuzundan da olsa yeni birşeyler getirmemesi beni çok üzdü.Durum böyle işte.

canm çok haklısın bir hafta öncesne kadar olsa üzülme değermi ya derdim diğer arkadaşlar gibi ama ailene karşı mahçup olmaının heleki laf arasında kendi annenin laf sokmasının ne acı olduğunu yeni öğrendim. kesinlikle keşke olmasaymş ama bu benmkinin yanında hafif kalır şükredersin canını sıkmamaya çalış.
:43:

Tatlım senin açından baktığımda, elbette çok haklısın.
O çeyizlerin beğenilmediği için kullanılmadığını ve atmaya kıyamadığı için oğluna sakladığını hiç sanmıyorum.
Ya çok beğendiği için kullanmaya kıyamamış ve kendinden daha değerli olan evladına saklamıştır.
Ya da alternatiflerini kullandığı için onları kullanmasına fırsat olmamıştır.
Üzerinden yıllar geçince de lekeleniyorlar maalesef. Yıkamış olsaydı lekelerin çıkmadığını görünce
size getireceğini sanmıyorum. Kullanılmamış olduğunun anlaşılması için yıkamak istememiştir.
Sen nasıl ki şimdi çeyizinin kaliteli ve gönlünce olmasını istiyorsan, Onlarda yıllar önce aynı duygularla
göz nuru ile hazırlandı. Maddi değerleri olmasa da, manevi değeri paha biçilmezdir.
Bir süre sonra zamanımız şartlarında bunların kullanılmasının mümkün olmadığını, saklamak da istemediğini
söyleyebilirsin.
3 - 5 parça bezden farklı anlamlar çıkarmaya çalışma canımcım. Artık kendi aileni kuruyorsun.
Hayatının en heyecenlı en özel anlarının keyfini çıkar.
Çok beğendim, teşekkür ederim deyip, bildiğini okumaktan zarar gelmez. Yeter ki gönüller hoş olsun.
İşlerinizde kolaylıklar, evliliğinde sonsuz mutluluklar dilerim. :16:

Benimde kayinvalidem ceyizinden kalma ama hic kullanmadigi bir esyasini bana vermisti hatira icin
bende onu kullanmiycam gelinime vericem meselaaaaa
ama burda durum cok farkli sen simdi ve ilerde mutlu olmana bak,
birde iyi tarafindan bak sen herseyi zevkine gore alirsin dayarsin dosersin.
Bizimkiler herseyin en pahallisini aldilar ama bazi seyler benim icimde kaldi cunku benim gidipte begenme gibi bir durumum olmadi,
o yuzden markadir kalitelidir dedim kullaniyorum ama icime sinmiyor

Ya uzulmekte haklısın ama boşver bence takılma gerı verırsen olay buyur sorun yaşarsın Allah korusun boşver koyarsın yatagın altına vakıt gectıkten sonrada verırsın ıhtıyacı olan bırılerıne bır ıkı parça bırakırsın gostermelık kafana takmana değmez bılıyomusun. ınsan bu sureclerde cok hassas oluyor kafana takıp huzurunu kaçırma bence. Sen evinde eşinle mutlu hzuurlu olmaya bak onlarıda dengede tut bence sakın gerı verme o ayıp etmıs ama sen gerı verırsen daha da buyuk ayıp etmış olursun. nacizane fikrim , sevgiler.

lekeli olması konusunda bişey diyemem ama benim annemde benim çeyizime kendi çeyizinden hiiç kullanmadığı saten yorgan,havlu vs verdi... tabiki normal yorganlarım havlularım da var ama bunlar da olsun hatıra bi tane evinde bulunsun dedi ve kendi çeyizinden bisürü şey kakaladı bana...kullanmayacağımı biliyor aklı sıra içini rahatlatıcak...lekeli getirmesi hoş olmamış ama.. uzun yastık kılıfı koymasında sakınca görmedim ben..hatta annemin de uzun yastıkları vardı aa bunu ad alayım ben dedim aslında kullanılır neden kullanılmasın,bir yastıkta kocayın dememişler boşuna:)ama artık herkes o kadar rahatına düşkünkiii herkes bireysel takılıo:)

Back
X