- 2 Kasım 2015
- 1.117
- 9.328
- 208
- Konu Sahibi Pembezakkum22
-
Al sana ciddiyet..seni bilemiyorum da kafamı taşlara vurasım var.
Arkadaşlar herkese merhaba,
KK'ya yeni üye oldum, uzun zamandır takip ediyordum.
Sizlere danışmak istediğim konular var.
Üniversitede başlayan ilişkimizde 3 aylık nişanlıyız. Adanalılar biz İstanbul'da yaşıyoruz. Nişandan sonra istanbula yerleşti işe başladı benimki. Annesinin tutumlari hoşuma gitmiyor. Buraya gelmesine çok karşıymış, düğünden sonra gelmeliymiş, para biriktirmeliymiş.
Mesela nişanlımla beraberken oğlunu arayıp benimle soğuk konuştu diye şikayet ediyor sonrası malum biz tartışıyoruz. Nişanlıma hemen her telefonda beni neden aramıyor diye şikayet ediyor halbuki 2haftada bir konuşmak yeterli konuşacak konumuz yok diye düşünüyorum.
Aslında o kadar doluyum ki fazla karışık anlatmak istemiyorum.
Geçen hafta annemi aradı, "canım gelin mi aldık birşey anlamadık valla gülüm öyle işte" diye bir cümle kurdu arkasina bitmeyen bir kahkaha bastı duydum ahizeden. Kurduğu cümlenin saçmalığına takılmıyorum arkasına o kahkaha da enteresan geldi.
Bana sormadan nişan alışverişi yaptı eski bir valizi bohça diye getirdiler nişanda sonra Adanaya döndükten sonra beni aradı "ayyy gülüm valizi de almayı unuttuk" diye ben birşey demedim.
Bana kalsa nişan bohçasına da gerek yok ama oldu bi kere.
Her seferinde elinde birşeyle gelir Allah var ama etiketi üzerinde gönderilir mi?
Aldıkları kız tarafına düşen şeyler istemiyorum çünkü evimde kullanmam. Daha ev yok ortada bana sormadan sen beğenirsin diye düşündüm aldım diyor altın renkli süs eşyası; ki altın rengini de hiç sevmem.
En son konumuz geçtiğimiz kurban bayramı beni beklemişler el öpmye gidecekmişim. Beni aradı (anneme gelinimizi bekliyoruz diye arama tenezzülünde bile bulunmuyor hep bana söylüyor) sana hediye aldım bekliyorum gelirsiniz artık diye. Nişanlıma söyledim bizde kız tek başına öyle gitmez. Kız tarafına hediyeli hediyesiz bayram ziyareti yapar erkek tarafı benim gelmemi bekleme babamlara söyledim çok kızdı dedim. Annen söyle bizde adet böyle diye. Ama bana söyledim dedi sanırım söylememiş hala aramalarda söylüyor bekliyoruz diye.
İstanbul'a geliyorlarmış oğullarının evini görmeye. Annesi her telefonda söylüyordu ama bu sefer teyze de söyledi " ee biz bekledik gelen olmadı, biz gelelim dedik gülüm" buyrun tabiki bekleriz dedim ne diyeyim.
Sizden beklediğim şu ben çok mu önyargılıyım yoksa baa sürekli laf mı sokuluyor?
Evlenmekte kesin kararlı mısınız?
Bendede var bitane ondan,ben tv izlerken tebessum ederim o kahkaha atar alt kattaki komsu duyar bu kadar komikmiydi diye aval aval suratina bakarim:)Evet sanırım cvp vermediğimiz için. Öyle ezik biri değilim hakkımı her şekilde savunurum ama nişanlımın annesi deyip sustuğum için sanırım böyle davranıyor. Alakasız yerlerde kahkahalar atıyor çözmeye çalışıyorum hata yapmamak için o da.
Dua et uzakdasin,benim ust katimda 6 yildan beri cekiyorum bide kp var al birini vur otekine 2 tane kaynana var bende birbirlerini gazliyip duruyolar:)Ben cahilliğine veriyorum artık ama sinir bozmuyor değil yeeeaaaaniii gülüm ööuuuuöyle olüüyooor işte kaynanamın tabiriyle
Etsinler valla İstanbullu hanım hanımcık bir gelin Adanalılara baş gelemezTüm BDV haline şükredecek gibi bu paragraftan sonra
Dua et uzakdasin,benim ust katimda 6 yildan beri cekiyorum bide kp var al birini vur otekine 2 tane kaynana var bende birbirlerini gazliyip duruyolar:)
Etsinler valla İstanbullu hanım hanımcık bir gelin Adanalılara baş gelemez
Acaba şanslımıyım kv min eşi varla yok arası görümce desen yazık kendine hayrı yok 4 yaş küçüğüm abla yenge demek yerine tatlım canım cicim böceğim demekten başka yaptığı birşey de yok.
Ama kv karışıyor gerçekten nişanda onca insanın içinde kocasına bile "sen içme ne gerek var bak sonra fazla kaçırma diye küçük düşürmüştü" herkes ayıpladı.
Eşime başka erkeklerin içinde bunu söyleyemem nasıl karışırımm söyleyeceksem de başbaşayken derim hoş değil.
Her cümlemde rahatlıyorum kızlar iyi ki varsınız :))))
Senin kv benimki gibi herkesi herseyi ele gecirmis yonetiyo en tehlikeli kv tipi,laf sokar gulerek sonra ben kotu niyetli demedimki derken kp di cok guzel doldurur,simdilik oledir kp in evlenince ne kadar degisicek gor sen oda kv gibi laf sokmaya basliycak:) benim gorumcede zararsizdir karismaz gibi durur ama ana kiz basbasa kalinca cekistirde cekistir:)
valla kv çok bilmiş ve terbiyesiz bir bence.Eşinle evlenince ailesiyle de evleniyorsun eminol.nişanlın kız başına bayram ziyaretine gidemeyeceğini onlara söyleyemiyormu o da bi enteresan,valla çok konuşursa annen bn buna katlanamam de yarın çook zor olacak çünkü,sabrın yoksa yol başında dön derim bn bu tiplere uyuz oluyorum evlenince oğlunun evinden de çıkmaz oArkadaşlar herkese merhaba,
KK'ya yeni üye oldum, uzun zamandır takip ediyordum.
Sizlere danışmak istediğim konular var.
Üniversitede başlayan ilişkimizde 3 aylık nişanlıyız. Adanalılar biz İstanbul'da yaşıyoruz. Nişandan sonra istanbula yerleşti işe başladı benimki. Annesinin tutumlari hoşuma gitmiyor. Buraya gelmesine çok karşıymış, düğünden sonra gelmeliymiş, para biriktirmeliymiş.
Mesela nişanlımla beraberken oğlunu arayıp benimle soğuk konuştu diye şikayet ediyor sonrası malum biz tartışıyoruz. Nişanlıma hemen her telefonda beni neden aramıyor diye şikayet ediyor halbuki 2haftada bir konuşmak yeterli konuşacak konumuz yok diye düşünüyorum.
Aslında o kadar doluyum ki fazla karışık anlatmak istemiyorum.
Geçen hafta annemi aradı, "canım gelin mi aldık birşey anlamadık valla gülüm öyle işte" diye bir cümle kurdu arkasina bitmeyen bir kahkaha bastı duydum ahizeden. Kurduğu cümlenin saçmalığına takılmıyorum arkasına o kahkaha da enteresan geldi.
Bana sormadan nişan alışverişi yaptı eski bir valizi bohça diye getirdiler nişanda sonra Adanaya döndükten sonra beni aradı "ayyy gülüm valizi de almayı unuttuk" diye ben birşey demedim.
Bana kalsa nişan bohçasına da gerek yok ama oldu bi kere.
Her seferinde elinde birşeyle gelir Allah var ama etiketi üzerinde gönderilir mi?
Aldıkları kız tarafına düşen şeyler istemiyorum çünkü evimde kullanmam. Daha ev yok ortada bana sormadan sen beğenirsin diye düşündüm aldım diyor altın renkli süs eşyası; ki altın rengini de hiç sevmem.
En son konumuz geçtiğimiz kurban bayramı beni beklemişler el öpmye gidecekmişim. Beni aradı (anneme gelinimizi bekliyoruz diye arama tenezzülünde bile bulunmuyor hep bana söylüyor) sana hediye aldım bekliyorum gelirsiniz artık diye. Nişanlıma söyledim bizde kız tek başına öyle gitmez. Kız tarafına hediyeli hediyesiz bayram ziyareti yapar erkek tarafı benim gelmemi bekleme babamlara söyledim çok kızdı dedim. Annen söyle bizde adet böyle diye. Ama bana söyledim dedi sanırım söylememiş hala aramalarda söylüyor bekliyoruz diye.
İstanbul'a geliyorlarmış oğullarının evini görmeye. Annesi her telefonda söylüyordu ama bu sefer teyze de söyledi " ee biz bekledik gelen olmadı, biz gelelim dedik gülüm" buyrun tabiki bekleriz dedim ne diyeyim.
Sizden beklediğim şu ben çok mu önyargılıyım yoksa baa sürekli laf mı sokuluyor?
Bu ne rahatlık tek yatk hazırlamış bizimki Allah'tan öyle birşey yapmadı neleri var. Tuhaf oldukları aşikar.Neden ayrıldınız çok özel değilse paylaşmanızı istesem?
Bir kaç kez söyledim konuşurum annemle dedi ki yanımda da konuştu ispatlamak için ne yapsın daha. Ama öyle şikayet etmedim ne de olsa uzakta yaşayacağımızı bildiğim için. O da şikayet eder kocası iflas etmiş diye söyler ama tuhaf olan
2araba 2ev bir de arsaları var mirası söylemiyorum bile ama durumumuz yok diyorlar böyle iflas olmaz tabi. Eyw ihtiyacimiz zaten yok ama göz göre göre de yapıyorlar.
1.Mesafeyı korumaya bakın.
2. Acık acık anneniz kotu demeyın..Faturasını nısanlınıza cıkarmayın ama Böyle soylendı acaba ben mı yanlıs anladım dıye nisanlınıza sorun sıze tasvır etsın.. Yanlıs varsa da gozune carprsın.. Sizden daha ıyı tanıyan bırı olarak size tercüme ederken yanlıs anladıgınız konu varsa ona da acıklık getirir.Tam tersı hosnut oldugunuz yanlar olursa onları da ortaya koyun kı mennunıyetsız bırı oldugunuzu dusunmesın..
3. Begendıgınız begenmedıgınız her hedıyeyı tesekkur edıp kenara koyun.. Kullanmak zorunda degılsınız..
4. Düğün vesaire detayları ıcın Annenız yada babanız davet etsın gorusmek ıcın.. Onlara taleplerınızı ıletın..Onlar uzlasmaya calıssın..Fazla yüz göz olmamıs olursunuz.
5. Nişanlınıza söyleyin ara bulucu olması gerektiğini ve dengeleri kendisinin kurmasını gerektiğini .. Gerekli mesajları verın.. Sonucta iki kadında o erkeği cok sevdiği için bir araya geliyor..işinin cok zor oldugu ortada.. Ben nisanlıma ilk gun soylemıstım.. Arada kalma duvar ol... Dogru yolu sectı.. Simdi huzurluyuz..
6. Ön yargılarınızı bıraz kırın..
7.Valizini hemen gönderin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?