Arkadaşlar herkese merhaba,
KK'ya yeni üye oldum, uzun zamandır takip ediyordum.
Sizlere danışmak istediğim konular var.
Üniversitede başlayan ilişkimizde 3 aylık nişanlıyız. Adanalılar biz İstanbul'da yaşıyoruz. Nişandan sonra istanbula yerleşti işe başladı benimki. Annesinin tutumlari hoşuma gitmiyor. Buraya gelmesine çok karşıymış, düğünden sonra gelmeliymiş, para biriktirmeliymiş.
Mesela nişanlımla beraberken oğlunu arayıp benimle soğuk konuştu diye şikayet ediyor sonrası malum biz tartışıyoruz. Nişanlıma hemen her telefonda beni neden aramıyor diye şikayet ediyor halbuki 2haftada bir konuşmak yeterli konuşacak konumuz yok diye düşünüyorum.
Aslında o kadar doluyum ki fazla karışık anlatmak istemiyorum.
Geçen hafta annemi aradı, "canım gelin mi aldık birşey anlamadık valla gülüm öyle işte" diye bir cümle kurdu arkasina bitmeyen bir kahkaha bastı duydum ahizeden. Kurduğu cümlenin saçmalığına takılmıyorum arkasına o kahkaha da enteresan geldi.
Bana sormadan nişan alışverişi yaptı eski bir valizi bohça diye getirdiler nişanda sonra Adanaya döndükten sonra beni aradı "ayyy gülüm valizi de almayı unuttuk" diye ben birşey demedim.
Bana kalsa nişan bohçasına da gerek yok ama oldu bi kere.
Her seferinde elinde birşeyle gelir Allah var ama etiketi üzerinde gönderilir mi?
Aldıkları kız tarafına düşen şeyler istemiyorum çünkü evimde kullanmam. Daha ev yok ortada bana sormadan sen beğenirsin diye düşündüm aldım diyor altın renkli süs eşyası; ki altın rengini de hiç sevmem.
En son konumuz geçtiğimiz kurban bayramı beni beklemişler el öpmye gidecekmişim. Beni aradı (anneme gelinimizi bekliyoruz diye arama tenezzülünde bile bulunmuyor hep bana söylüyor) sana hediye aldım bekliyorum gelirsiniz artık diye. Nişanlıma söyledim bizde kız tek başına öyle gitmez. Kız tarafına hediyeli hediyesiz bayram ziyareti yapar erkek tarafı benim gelmemi bekleme babamlara söyledim çok kızdı dedim. Annen söyle bizde adet böyle diye. Ama bana söyledim dedi sanırım söylememiş hala aramalarda söylüyor bekliyoruz diye.
İstanbul'a geliyorlarmış oğullarının evini görmeye. Annesi her telefonda söylüyordu ama bu sefer teyze de söyledi " ee biz bekledik gelen olmadı, biz gelelim dedik gülüm" buyrun tabiki bekleriz dedim ne diyeyim.
Sizden beklediğim şu ben çok mu önyargılıyım yoksa baa sürekli laf mı sokuluyor?