- 23 Kasım 2015
- 61
- 20
- 3
- Konu Sahibi Pembezakkum22
-
"gülüm" kelimesine takıldım ben...köylü mü bunlar?
Ayy kendi kaynanami gordum.. benimkide adanali konusma tarzi falan hersey ayni şu yazdiklarini okuyunca tuylerim diken diken oldu. Nişanli iken kendini gostermeye baslamis dikkat et bunlar bu tür lafi sokup kacarlar.Arkadaşlar herkese merhaba,
KK'ya yeni üye oldum, uzun zamandır takip ediyordum.
Sizlere danışmak istediğim konular var.
Üniversitede başlayan ilişkimizde 3 aylık nişanlıyız. Adanalılar biz İstanbul'da yaşıyoruz. Nişandan sonra istanbula yerleşti işe başladı benimki. Annesinin tutumlari hoşuma gitmiyor. Buraya gelmesine çok karşıymış, düğünden sonra gelmeliymiş, para biriktirmeliymiş.
Mesela nişanlımla beraberken oğlunu arayıp benimle soğuk konuştu diye şikayet ediyor sonrası malum biz tartışıyoruz. Nişanlıma hemen her telefonda beni neden aramıyor diye şikayet ediyor halbuki 2haftada bir konuşmak yeterli konuşacak konumuz yok diye düşünüyorum.
Aslında o kadar doluyum ki fazla karışık anlatmak istemiyorum.
Geçen hafta annemi aradı, "canım gelin mi aldık birşey anlamadık valla gülüm öyle işte" diye bir cümle kurdu arkasina bitmeyen bir kahkaha bastı duydum ahizeden. Kurduğu cümlenin saçmalığına takılmıyorum arkasına o kahkaha da enteresan geldi.
Bana sormadan nişan alışverişi yaptı eski bir valizi bohça diye getirdiler nişanda sonra Adanaya döndükten sonra beni aradı "ayyy gülüm valizi de almayı unuttuk" diye ben birşey demedim.
Bana kalsa nişan bohçasına da gerek yok ama oldu bi kere.
Her seferinde elinde birşeyle gelir Allah var ama etiketi üzerinde gönderilir mi?
Aldıkları kız tarafına düşen şeyler istemiyorum çünkü evimde kullanmam. Daha ev yok ortada bana sormadan sen beğenirsin diye düşündüm aldım diyor altın renkli süs eşyası; ki altın rengini de hiç sevmem.
En son konumuz geçtiğimiz kurban bayramı beni beklemişler el öpmye gidecekmişim. Beni aradı (anneme gelinimizi bekliyoruz diye arama tenezzülünde bile bulunmuyor hep bana söylüyor) sana hediye aldım bekliyorum gelirsiniz artık diye. Nişanlıma söyledim bizde kız tek başına öyle gitmez. Kız tarafına hediyeli hediyesiz bayram ziyareti yapar erkek tarafı benim gelmemi bekleme babamlara söyledim çok kızdı dedim. Annen söyle bizde adet böyle diye. Ama bana söyledim dedi sanırım söylememiş hala aramalarda söylüyor bekliyoruz diye.
İstanbul'a geliyorlarmış oğullarının evini görmeye. Annesi her telefonda söylüyordu ama bu sefer teyze de söyledi " ee biz bekledik gelen olmadı, biz gelelim dedik gülüm" buyrun tabiki bekleriz dedim ne diyeyim.
Sizden beklediğim şu ben çok mu önyargılıyım yoksa baa sürekli laf mı sokuluyor?
açmazlar açmazlar da bu böyle katlanarak devam eder hem açılması lazım sonuçta taraflar oturup adetlerini konuşurlar zaten fazla ertelemeyin bu konuşmayı derim
hadi bakalım inşallah hayırlı haberlerini alırız şekerimOğullarını görmeye gelince elbet ziyarete gelecekler orda belli olur herşey
Ohooo dur sen daha birşey görmedin :))
Şaka bir yana hayatımın bir bölümünü Adana'lı bir nişanlı ile geçirmiş biri olarak şunu belirtmek isterim ki, fazlaca rahatlar. Biz ailecek Adana'ya gitmiştik, eski kayınvalide nişanlıyız daha ikimize tek yatak hazırlamıştı. Babamlar görse , duysa akşam akşam katliam çıkar. Sürekli, atla gel uçağa ne var ki 1 saat deyip dururlardı. Hayat onlara güzel, hep kahkaha ohh gül geç yaşıyorlardı valla. Alışkın değilseniz benim gibi çok yadırgarsınız. Allah'tan ayrılmışız diyorum :)
O neydi gıızzzOhooo dur sen daha birşey görmedin :))
Şaka bir yana hayatımın bir bölümünü Adana'lı bir nişanlı ile geçirmiş biri olarak şunu belirtmek isterim ki, fazlaca rahatlar. Biz ailecek Adana'ya gitmiştik, eski kayınvalide nişanlıyız daha ikimize tek yatak hazırlamıştı. Babamlar görse , duysa akşam akşam katliam çıkar. Sürekli, atla gel uçağa ne var ki 1 saat deyip dururlardı. Hayat onlara güzel, hep kahkaha ohh gül geç yaşıyorlardı valla. Alışkın değilseniz benim gibi çok yadırgarsınız. Allah'tan ayrılmışız diyorum :)
Amin inş canım.hadi bakalım inşallah hayırlı haberlerini alırız şekerim
Ayy kendi kaynanami gordum.. benimkide adanali konusma tarzi falan hersey ayni şu yazdiklarini okuyunca tuylerim diken diken oldu. Nişanli iken kendini gostermeye baslamis dikkat et bunlar bu tür lafi sokup kacarlar.
Agzına saglık...Nisanli da olsan evli de olsan bayramda seyranda erkek tarafi gelir once ziyarete
Sonrasinda ailenle beraber sen onlara gidersin diye biliyorum
Arti istanbuldan taaaa adanaya bir basina el opmeye de gitmek sacmalik o da ayri konu,hadi ailen olsa neyse
Arkadaşlar herkese merhaba,
KK'ya yeni üye oldum, uzun zamandır takip ediyordum.
Sizlere danışmak istediğim konular var.
Üniversitede başlayan ilişkimizde 3 aylık nişanlıyız. Adanalılar biz İstanbul'da yaşıyoruz. Nişandan sonra istanbula yerleşti işe başladı benimki. Annesinin tutumlari hoşuma gitmiyor. Buraya gelmesine çok karşıymış, düğünden sonra gelmeliymiş, para biriktirmeliymiş.
Mesela nişanlımla beraberken oğlunu arayıp benimle soğuk konuştu diye şikayet ediyor sonrası malum biz tartışıyoruz. Nişanlıma hemen her telefonda beni neden aramıyor diye şikayet ediyor halbuki 2haftada bir konuşmak yeterli konuşacak konumuz yok diye düşünüyorum.
Aslında o kadar doluyum ki fazla karışık anlatmak istemiyorum.
Geçen hafta annemi aradı, "canım gelin mi aldık birşey anlamadık valla gülüm öyle işte" diye bir cümle kurdu arkasina bitmeyen bir kahkaha bastı duydum ahizeden. Kurduğu cümlenin saçmalığına takılmıyorum arkasına o kahkaha da enteresan geldi.
Bana sormadan nişan alışverişi yaptı eski bir valizi bohça diye getirdiler nişanda sonra Adanaya döndükten sonra beni aradı "ayyy gülüm valizi de almayı unuttuk" diye ben birşey demedim.
Bana kalsa nişan bohçasına da gerek yok ama oldu bi kere.
Her seferinde elinde birşeyle gelir Allah var ama etiketi üzerinde gönderilir mi?
Aldıkları kız tarafına düşen şeyler istemiyorum çünkü evimde kullanmam. Daha ev yok ortada bana sormadan sen beğenirsin diye düşündüm aldım diyor altın renkli süs eşyası; ki altın rengini de hiç sevmem.
En son konumuz geçtiğimiz kurban bayramı beni beklemişler el öpmye gidecekmişim. Beni aradı (anneme gelinimizi bekliyoruz diye arama tenezzülünde bile bulunmuyor hep bana söylüyor) sana hediye aldım bekliyorum gelirsiniz artık diye. Nişanlıma söyledim bizde kız tek başına öyle gitmez. Kız tarafına hediyeli hediyesiz bayram ziyareti yapar erkek tarafı benim gelmemi bekleme babamlara söyledim çok kızdı dedim. Annen söyle bizde adet böyle diye. Ama bana söyledim dedi sanırım söylememiş hala aramalarda söylüyor bekliyoruz diye.
İstanbul'a geliyorlarmış oğullarının evini görmeye. Annesi her telefonda söylüyordu ama bu sefer teyze de söyledi " ee biz bekledik gelen olmadı, biz gelelim dedik gülüm" buyrun tabiki bekleriz dedim ne diyeyim.
Sizden beklediğim şu ben çok mu önyargılıyım yoksa baa sürekli laf mı sokuluyor?
Suçlu olan oğulları canim kusura bakma sakın ailelerin içinde hoş olmamış. Bekle bakalım. bir de senden özür mü bekliyorlar?? Göz göre göre bunu kabul etmiş eminim oğulları haklıdır onların gözünde. Ezdirme kendini inşallah hatalarını anlarlar düzelirler tatlım.Valla biktiriyor su kaynanalar bizi ya. ne istiyolar bizden niye surekli kendilerini kiz eviymis gibi naza cekip duruyolar. kendisi kizini tutupta tek basina gonderirmiymis nisanlisinin evine. adet falan degildir kendilerini naza cekiyolar baska bisey degil. benim nisanlimin ailesiyle tartistik kurban bayramindan bi ay once nisanlimla ben konusmuyoruz dort ayrdir nisanlimin ailesiylede ailem konusmuyor. ve haber gondermisler akraba araciligiyla kiz tarafi gelsin bizden ozur dilesin bize bayramci gelsinler bizde gelin kizi affedelim diye. sorunumuzda su : benim ailemin ve kendi ailesiinin yaninda nisanlim bana git diye bagirdi bende git demek oyle olmaz dedim yuzugu cikardim ama geri taktim poarmagima. ve benden ozur bekliyorlarmis. gitmedim bende. ne zaman gelirler konusmaya o zaman konusuruz cozeriz cozulcek bisey varsa. yok cozmeyecekler ve nisan bohcamizi verin derlersede gelir alirlar...
Biz 3 yillik ewliyiz sukur bi tanede ewladimi war kaynanam adanada biz ist.da yaşıyoruz ayni ilde olsak kesin bosanirdikAmin inş canım.
Babam Hatay'lı ama çocukluğu Almanya'da geçmiş. Biz de orda doğduk büyüdük bize o kadar ters geliyor ki. Ne zaman düğün sizinki de mi kaçıyor yoksa muhabbetten?
Ben adet gelenek bilmem falan diyen cinsten mi?
Suçlu olan oğulları canim kusura bakma sakın ailelerin içinde hoş olmamış. Bekle bakalım. bir de senden özür mü bekliyorlar?? Göz göre göre bunu kabul etmiş eminim oğulları haklıdır onların gözünde. Ezdirme kendini inşallah hatalarını anlarlar düzelirler tatlım.
Yahu kendimizi zorla mi begendiriyoruz oglun istemis sen de gorevini yapacaksin ben yanlis miyim dusuncelerimde ://Ogullari hakli tabi onlara gore. Oglu git demekle iyi yapmismiss !!! Ben yuzugu cikardim diye ozur dileyecekmisim hemde nisanlimdanda degilde kaynanayla kayinbabadan !! Kaynana bas bas bagirdi sen benim kizim degilsin kendini kizimla bir tutamazsin diye ve benden ozur bekliyorlar. Dilemem. Ne zaman canlari isterse o zaman kapima gelirler. Kendimi buyuk gordugumden ayagima bekliyor degilim yanlis anlasilmasin sakin. Ama bana kizim degilsin diyene ozurde dilemem ayaginada gitmem.
Şaka yollu laf sokuyor sana mesajlar veriyor besbelli işte. Evlen mesaj vermez direkt söler merak etme muammada kalmazsın :))Yaklaşık 5 senedir bir havayolunda çalışıyordum nişanda ayrıldım rahatsızlıklarım başladığı için.
Kendime göre iyi de bir birikim yaptım.
Nişanlımın annesi hayatı boyunca çalışmamış ve beni aradı hoş beş derken "Eee çalışmadan olurmu, çalışmayacakmisin?"
Bende anne senelerdir yeterince çalıştım bir kaç ay daha dinlenip öyle başlayacağım dedim.
Sanki ben hiç çalışmayacakmışım gibi ama bir elin nesi var iki elin sesi var , ama sen dinlendin nişandan beri dinleniyorsun deyip kahkaha atıyor.
Patavatsız mı yoksa bilerek mi yapıyor?
Biz 3 yillik ewliyiz sukur bi tanede ewladimi war kaynanam adanada biz ist.da yaşıyoruz ayni ilde olsak kesin bosanirdik
Bastan sona kadar haklisin ben kendim cilve işve yapipta oglunu cekmedim kendime oglu kendisi geldi ciddiyim evlencem seninle dedi. Geldi istediler simdide konusmuyolar banaYahu kendimizi zorla mi begendiriyoruz oglun istemis sen de gorevini yapacaksin ben yanlis miyim dusuncelerimde ://
Dileme tabi ki arayip kirdigi icin gonlunu almasi gelebiliyorsa da en kisa zamanda ziyaret etmelidir..
Hakında hayırlısı olsun
Şaka yollu laf sokuyor sana mesajlar veriyor besbelli işte. Evlen mesaj vermez direkt söler merak etme muammada kalmazsın :))
Bastan sona kadar haklisin ben kendim cilve işve yapipta oglunu cekmedim kendime oglu kendisi geldi ciddiyim evlencem seninle dedi. Geldi istediler simdide konusmuyolar bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?