- 23 Kasım 2015
- 61
- 20
- 3
- Konu Sahibi Pembezakkum22
-
Ailem sadece yadırgıyorlar. Bizi neden adam yerine koymuyorlar hep araya seni koyuyorlar diyorlar çok şükür nişanlımla ilgili birsey duymadım ama ailesinin tutumun beğenmediklerini söylüyorlar her defasındaCanım kayınvalide oğlunu kendisinden uzaklaştırıyorsun diye sana antipati beslemiş. İstese de sevemiyor. Asıl konu bu.
Tabi kültür farkı da var. Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin yapacak birşey yok. Nişanlının tutumlarına bu aralar dikkat et. Çok mu anneci, ortayı bulabiliyormu bunlar önemli.
Bir de bu arama konusunda sana laf etmişya, sen de demelisinki sen benim annemi aradınmı. bu konuda cekirgee ye katılıyorum.
Senin ailenin tutumları nasıl onlara karşı. Yani bu dengesiz tavırlara nasıl yorum yapıyorlar. Kötümser olmak istemiyorum. Herşeyin hayırlsı olsun
Sanki biraz önyargılı davranıyorsunuz gibime geldi ,şöyleki ;
Kadının sizden adanaya gelmenizi beklemesi yanlış düşünememiş sadece sizi görmek istemiş fikrini söylemiş kendince,
Hiç eli boş gelmez demişsiniz ne güzel işte yani sizin zevkinizi nerden bilsin kadın ama gene de almaya çalışıyor sizinde hoşlanacağınızı düşünüyor ,
Oğlu ile sitemi var sizinle ilgisi yok gibi sanki oralarda olması ondan uzak olması durumları yani,
Bana göre ortada birşey yok rahat olun,büyütmeyin derim....
Bayramdan 2 gün önce nişanlım iş görüşmesine gelmişti sonra bilet pahalı diye bayramın ikinci günü dönmek zorunda kaldı. Bunu sorun etmedi memnundu da iyi ki gelmişim dedi hatta ailemle bayram kutlamasını da yaptık. Sonra kv mi aradım bana trip attı dedim ki ben sizi kahvaltinizdan sonra yine arayayim bunu saymam dedim salaklığa bak. Öğlen aradım sabah iyi gelmiyordu sesiniz yine kutladım hoop trip neden oğlu bayramın ilk gününü bizde geçirdi diye. Bunda ne var ha bizde ha sizde. 1hafta anneyi toparlamaya çalıştı nişanlım. Yahu bana gelmedi iş görüşmesine geldi sonuçta.
2 telefon konuşmasında da düğünden sonra gelseydi erken oldu gerek yoktu biraz para biriktirirdi dedi bende güzel iş buldu belki o zaman firsat bulamazdı iyi tarafından bakalım dedim ne bileyim gülümler olmadı böyleler falan ne diyelim zor
kız ailesi olmadan o kadar uzağa gitmez ki benim babam da yarım saatlik mesafeye yollamadı paşa paşa onlar geldiler ayrıca bizim adetimiz olmaz kızın adetlerine uymaları lazım valla işin var ben sana söyleyeyimArkadaşlar herkese merhaba,
KK'ya yeni üye oldum, uzun zamandır takip ediyordum.
Sizlere danışmak istediğim konular var.
Üniversitede başlayan ilişkimizde 3 aylık nişanlıyız. Adanalılar biz İstanbul'da yaşıyoruz. Nişandan sonra istanbula yerleşti işe başladı benimki. Annesinin tutumlari hoşuma gitmiyor. Buraya gelmesine çok karşıymış, düğünden sonra gelmeliymiş, para biriktirmeliymiş.
Mesela nişanlımla beraberken oğlunu arayıp benimle soğuk konuştu diye şikayet ediyor sonrası malum biz tartışıyoruz. Nişanlıma hemen her telefonda beni neden aramıyor diye şikayet ediyor halbuki 2haftada bir konuşmak yeterli konuşacak konumuz yok diye düşünüyorum.
Aslında o kadar doluyum ki fazla karışık anlatmak istemiyorum.
Geçen hafta annemi aradı, "canım gelin mi aldık birşey anlamadık valla gülüm öyle işte" diye bir cümle kurdu arkasina bitmeyen bir kahkaha bastı duydum ahizeden. Kurduğu cümlenin saçmalığına takılmıyorum arkasına o kahkaha da enteresan geldi.
Bana sormadan nişan alışverişi yaptı eski bir valizi bohça diye getirdiler nişanda sonra Adanaya döndükten sonra beni aradı "ayyy gülüm valizi de almayı unuttuk" diye ben birşey demedim.
Bana kalsa nişan bohçasına da gerek yok ama oldu bi kere.
Her seferinde elinde birşeyle gelir Allah var ama etiketi üzerinde gönderilir mi?
Aldıkları kız tarafına düşen şeyler istemiyorum çünkü evimde kullanmam. Daha ev yok ortada bana sormadan sen beğenirsin diye düşündüm aldım diyor altın renkli süs eşyası; ki altın rengini de hiç sevmem.
En son konumuz geçtiğimiz kurban bayramı beni beklemişler el öpmye gidecekmişim. Beni aradı (anneme gelinimizi bekliyoruz diye arama tenezzülünde bile bulunmuyor hep bana söylüyor) sana hediye aldım bekliyorum gelirsiniz artık diye. Nişanlıma söyledim bizde kız tek başına öyle gitmez. Kız tarafına hediyeli hediyesiz bayram ziyareti yapar erkek tarafı benim gelmemi bekleme babamlara söyledim çok kızdı dedim. Annen söyle bizde adet böyle diye. Ama bana söyledim dedi sanırım söylememiş hala aramalarda söylüyor bekliyoruz diye.
İstanbul'a geliyorlarmış oğullarının evini görmeye. Annesi her telefonda söylüyordu ama bu sefer teyze de söyledi " ee biz bekledik gelen olmadı, biz gelelim dedik gülüm" buyrun tabiki bekleriz dedim ne diyeyim.
Sizden beklediğim şu ben çok mu önyargılıyım yoksa baa sürekli laf mı sokuluyor?
kız ailesi olmadan o kadar uzağa gitmez ki benim babam da yarım saatlik mesafeye yollamadı paşa paşa onlar geldiler ayrıca bizim adetimiz olmaz kızın adetlerine uymaları lazım valla işin var ben sana söyleyeyim
Kiskansin da benim ne suçum var sürekli oğlunu arayıp duygu sömürüsüne de başladı.Yani işiniz zor tamam ama annede oğlunu kıskanıyor işte,
Bence zamanla alışacak bu duruma
Kiskansin da benim ne suçum var sürekli oğlunu arayıp duygu sömürüsüne de başladı.
8ay öncesinde annemi kaybettik dediler nişanımızda biblo gibi oturdular biri kalkıp da oynamadı bizim malum durumumuz var diye. Hiç normal değil bu kıskanmak da değil. Işim zor canim
gıcıklığına yapıyor sizinkiler konuşsun bizim adetlerimiz böyle kız evinin adetlerine uyulur falan diye konuşmadınız mı hiçBizim adetlerimize de uyan yok ki karşımızda muhattap bulamıyoruz.
Ciddiye almıyor sürekli işin gırgırında Allah kahkahalarını eksik etmesin canım kv. Hayat ona güzel baksana ne kadar şen biri dimi maş.
gülüm dese ne olacak köylü olsa ne olacak ben de buna takıldım"gülüm" kelimesine takıldım ben...köylü mü bunlar?
Yol yakınken döneyim yani :)
O değil de aileler işin içine girince ne zormuş arkadaş.
gıcıklığına yapıyor sizinkiler konuşsun bizim adetlerimiz böyle kız evinin adetlerine uyulur falan diye konuşmadınız mı hiç
kaynanan problemli gibi, oğlu da tabi. eğer nişanlın da kaynananın ağzına bakıp seninle tartışıyorsa sorun var demektir.
bende pek aramam kaynanamı arasamda yok böyle boçlar varmnış, çok maddi sıkıntıdalarmıs vs vs. ha birde her teli kapattığında laf sokmadan da duramaz.
peki nişanlına annesinin dediklerini söyler şikayetlenir misin ?
açmazlar açmazlar da bu böyle katlanarak devam eder hem açılması lazım sonuçta taraflar oturup adetlerini konuşurlar zaten fazla ertelemeyin bu konuşmayı derimKv nesesini bozmak istemiyoruz onlar konuyu açarsa diyecekleri belli. Pat diye konu açamıyorlar haliyle yakışmaz diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?