Nişanlımın annesini anlayamıyorum?

Ailem sadece yadırgıyorlar. Bizi neden adam yerine koymuyorlar hep araya seni koyuyorlar diyorlar çok şükür nişanlımla ilgili birsey duymadım ama ailesinin tutumun beğenmediklerini söylüyorlar her defasında

Bayramdan 2 gün önce nişanlım iş görüşmesine gelmişti sonra bilet pahalı diye bayramın ikinci günü dönmek zorunda kaldı. Bunu sorun etmedi memnundu da iyi ki gelmişim dedi hatta ailemle bayram kutlamasını da yaptık. Sonra kv mi aradım bana trip attı dedim ki ben sizi kahvaltinizdan sonra yine arayayim bunu saymam dedim salaklığa bak. Öğlen aradım sabah iyi gelmiyordu sesiniz yine kutladım hoop trip neden oğlu bayramın ilk gününü bizde geçirdi diye. Bunda ne var ha bizde ha sizde. 1hafta anneyi toparlamaya çalıştı nişanlım. Yahu bana gelmedi iş görüşmesine geldi sonuçta.

2 telefon konuşmasında da düğünden sonra gelseydi erken oldu gerek yoktu biraz para biriktirirdi dedi bende güzel iş buldu belki o zaman firsat bulamazdı iyi tarafından bakalım dedim ne bileyim gülümler olmadı böyleler falan ne diyelim zor

Yani işiniz zor tamam ama annede oğlunu kıskanıyor işte,
Bence zamanla alışacak bu duruma

kız ailesi olmadan o kadar uzağa gitmez ki benim babam da yarım saatlik mesafeye yollamadı paşa paşa onlar geldiler ayrıca bizim adetimiz olmaz kızın adetlerine uymaları lazım valla işin var ben sana söyleyeyim

kız ailesi olmadan o kadar uzağa gitmez ki benim babam da yarım saatlik mesafeye yollamadı paşa paşa onlar geldiler ayrıca bizim adetimiz olmaz kızın adetlerine uymaları lazım valla işin var ben sana söyleyeyim

Bizim adetlerimize de uyan yok ki karşımızda muhattap bulamıyoruz.
Ciddiye almıyor sürekli işin gırgırında Allah kahkahalarını eksik etmesin canım kv. Hayat ona güzel baksana ne kadar şen biri dimi maş.

Yani işiniz zor tamam ama annede oğlunu kıskanıyor işte,
Bence zamanla alışacak bu duruma
Kiskansin da benim ne suçum var sürekli oğlunu arayıp duygu sömürüsüne de başladı.
8ay öncesinde annemi kaybettik dediler nişanımızda biblo gibi oturdular biri kalkıp da oynamadı bizim malum durumumuz var diye. Hiç normal değil bu kıskanmak da değil. Işim zor canim

Suçun oğluna gönül vermek canım
O şimdi kendini ona alıştıramadı size trip yapıyo işte azcık idare edin inşallah orta yol bulunur :)

Bizim adetlerimize de uyan yok ki karşımızda muhattap bulamıyoruz.
Ciddiye almıyor sürekli işin gırgırında Allah kahkahalarını eksik etmesin canım kv. Hayat ona güzel baksana ne kadar şen biri dimi maş.
gıcıklığına yapıyor sizinkiler konuşsun bizim adetlerimiz böyle kız evinin adetlerine uyulur falan diye konuşmadınız mı hiç

Yol yakınken döneyim yani :)
O değil de aileler işin içine girince ne zormuş arkadaş.

Ohooo dur sen daha birşey görmedin :))

Şaka bir yana hayatımın bir bölümünü Adana'lı bir nişanlı ile geçirmiş biri olarak şunu belirtmek isterim ki, fazlaca rahatlar. Biz ailecek Adana'ya gitmiştik, eski kayınvalide nişanlıyız daha ikimize tek yatak hazırlamıştı. Babamlar görse , duysa akşam akşam katliam çıkar. Sürekli, atla gel uçağa ne var ki 1 saat deyip dururlardı. Hayat onlara güzel, hep kahkaha ohh gül geç yaşıyorlardı valla. Alışkın değilseniz benim gibi çok yadırgarsınız. Allah'tan ayrılmışız diyorum :)

Nisanli da olsan evli de olsan bayramda seyranda erkek tarafi gelir once ziyarete
Sonrasinda ailenle beraber sen onlara gidersin diye biliyorum
Arti istanbuldan taaaa adanaya bir basina el opmeye de gitmek sacmalik o da ayri konu,hadi ailen olsa neyse

Valla kaynanam bana kendi zevknde dahi olsa her geldiğinde bieşeyler alıp gelmiş olsa ben çok mutlu olurum.Kullanmak zorunda değilim sonuçta onun getirdiğinden beğendiklerimi kullanırım beğenmediklerimi kendi zevkimegöre alırım nasılsa kız tarafına düşen şeylermiş. Ama kesinlikle çok mutlu olurdum.Bu bi gerçek. İkincisi sanırım kayınvalideniz biraz yakın olmak istiyor sizide kendi doğrularına göre biraz daha soğuk görüyor o yüzden bu kadar dile gelmiş bazı şeyler yoksa art niyetli konuşmalar ve tavırlar ben görmedim şahsen.İstenmeyen gelinlere yapılan muamele çok daha farklı biraz daha KK de takılırsanız zaten okuyacaksınız arada bir istenmeyen gelinlere neler yapıldığını :)))) Düğünde sinir krizleri geçiren kaynanalar okuduk biz. Ek olarak benim annemde damaat beni hiç aramıyo kırk yılda bir arıyo filan dese bende nişanlıma döner sorarım neden aramıyosun diye.Evet kızmam doğru düzgün söylerim ama mutlaka sorarım. Çünkü özellikle yaşlı insanların hal hatır sorulmaktan çok mutlu olduğunun bilincindeyim.Bunlar olumlu fikirlerim.
Olumsuzlarsaaaa, nişanlı kız tek başına bayramda el öpmeye diye ta istanbuldan adanalara gitmezki zaten doğru olan tam tersidir erkek tarafı kızın yanına gelir bayramda.Hatta baya burda konularıda oldu adettir bizde damat geline bayramlık alır alışverişlere çıkılırda millette yazdı bana almadılar almazlarsa almasınlar gerek yok zaten bilmemne diye. Kız tek başına evlilik yokken kalkıp damat evine gitmez hadi onlarda istanbulda olsa gidersin yarım saat oturur dönersin de öteki türlü saçmalamışlar yani kusura bakmasınlar. Ek olarak kaynana gülümle dalımda işi götürüyor anlaşılan o sebepten senin yerinde olsam kesinlikle sürekli gülüm gülüm diyen bir anneyi gören eşe nişanlıya sözlüye sevgiliye ''senin annen bana böyle böyle yapıyo'' diye şikayet etmezdim.Çünkü sen kötü olursun bundan şüphen olmasın buda diip nottt :)))

O kadar uzak mesafe nişanlı bile olsam gitmezdim. .
Evlenince mutlu olur musunuz bi düşündüm. .

kaynanan problemli gibi, oğlu da tabi. eğer nişanlın da kaynananın ağzına bakıp seninle tartışıyorsa sorun var demektir.
bende pek aramam kaynanamı arasamda yok böyle boçlar varmnış, çok maddi sıkıntıdalarmıs vs vs. ha birde her teli kapattığında laf sokmadan da duramaz.
peki nişanlına annesinin dediklerini söyler şikayetlenir misin ?

Bir kaç kez söyledim konuşurum annemle dedi ki yanımda da konuştu ispatlamak için ne yapsın daha. Ama öyle şikayet etmedim ne de olsa uzakta yaşayacağımızı bildiğim için. O da şikayet eder kocası iflas etmiş diye söyler ama tuhaf olan
2araba 2ev bir de arsaları var mirası söylemiyorum bile ama durumumuz yok diyorlar böyle iflas olmaz tabi. Eyw ihtiyacimiz zaten yok ama göz göre göre de yapıyorlar.

Üff işi gücü yok sana sarmış bu kadın. Allah.tan ayrı şehirlerdesiniz dicem ama ordan bile yetiyo, yanmışsın sen canım

Kv nesesini bozmak istemiyoruz onlar konuyu açarsa diyecekleri belli. Pat diye konu açamıyorlar haliyle yakışmaz diye
açmazlar açmazlar da bu böyle katlanarak devam eder hem açılması lazım sonuçta taraflar oturup adetlerini konuşurlar zaten fazla ertelemeyin bu konuşmayı derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…