- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
- 73
- Konu Sahibi Pembezakkum22
-
Oooo, biz Mersinliler ve Adanalılar acayip akrabacı oluruz öyle böyle değil. Dıdısının dıdısına bile saatlerce gezmelere gideriz, bir de onların komşularını da gezeriz. Adana bu konuda daha ağır basıyor hatta, bir gelin alınca tüm Adana'yı gezdirirler kabus gibi. Eve giren çıkan eksik olmaz mahremiyet 0. Acayip meraklı olurlar alınan gelin soyunsa orta yerde evirir çevirir incelerler her yerini. Tebrik de bitmez, gelin görmesi de gezdirmesi de bitmez, mevlüdü kırkı zartı zurtu ohooo... Kocanızdan çok akrabalarını görürsünüz.Telefonda beni tanımadığım biriyle konuşturmaya çalışmış aramış. Banyodaydım çıkar çıkmaz geri döndüm iyi ki dedim Allah'ım işim varmış. 3aydır evlerine misafir geliyormuş tebriğe hayırlı olsuna ne bitmez bir tebrikmiş. saolsunlar diyorum seni merak ediyorlar diyor yai orda yaşasak her gün beni gezdirecekti sanırım.
Evet nişanlıyken tek başına gitmez kız. En azından adetler çerçevesinde gitmez. Benim ailem de izin vermezdi.
Bunun dışında kadında kötü niyet göremedim, elinden geldiği kadar sana sürpriz yapmak istiyor hiç yapmayabilirdi de emin ol bundan.
2 haftada bir araman biraz uzun aralık kesinlikle. En azından aranızda sorun yokken. Geleneklerinizi bilmiyorum ama yaşlı insanlar Cuma türü kutlamalara önem verir. O günlerde bir kere araman şu aşamada senden bir şey götürmez. Ancak sen son derece ön yargılısın.
uzakta olmaları büyük avantaj.. bende yaşadığım şeylerden sonra iyice kaynanafobik biri oldum çıktım.nişanlın anneci mi yani daha önce başka olaylarda sezdin mi böyle birşey?
Anemin telefonun sesi çok açık her konuşmayı duyabiliyorum. Anneme yaptı bunu o da garibim konuyu değiştirdi bilmem kim nasıl diyerek. Kadın ne desin.Yahu valizi istemek nedir ayip ! Uzak olman avantaj mesafeni koru birde neden kahkaha attiniz cümle sonunda anlamadım demedin mi hiç. ?
Evlenince nisanlınla birlikte onlardan farklı sehirde mi yasayacaksınız ? Gerçi telefonda yeter onun sizi bunaltmasına ama aynı sehırde çekilmez ben sana diyeyim. Eşinle arana bile girer ilerde unutma ki evlenirken malsef sadece kocanla evlenmiyosun onun ailesiyle de ister istemez bağ kurmak zorundasın . Bu arada nisanlın ne diyor bütün bu olanlara sen abartıyorsun gibi cümleler kuruyorsa vay halineArkadaşlar herkese merhaba,
KK'ya yeni üye oldum, uzun zamandır takip ediyordum.
Sizlere danışmak istediğim konular var.
Üniversitede başlayan ilişkimizde 3 aylık nişanlıyız. Adanalılar biz İstanbul'da yaşıyoruz. Nişandan sonra istanbula yerleşti işe başladı benimki. Annesinin tutumlari hoşuma gitmiyor. Buraya gelmesine çok karşıymış, düğünden sonra gelmeliymiş, para biriktirmeliymiş.
Mesela nişanlımla beraberken oğlunu arayıp benimle soğuk konuştu diye şikayet ediyor sonrası malum biz tartışıyoruz. Nişanlıma hemen her telefonda beni neden aramıyor diye şikayet ediyor halbuki 2haftada bir konuşmak yeterli konuşacak konumuz yok diye düşünüyorum.
Aslında o kadar doluyum ki fazla karışık anlatmak istemiyorum.
Geçen hafta annemi aradı, "canım gelin mi aldık birşey anlamadık valla gülüm öyle işte" diye bir cümle kurdu arkasina bitmeyen bir kahkaha bastı duydum ahizeden. Kurduğu cümlenin saçmalığına takılmıyorum arkasına o kahkaha da enteresan geldi.
Bana sormadan nişan alışverişi yaptı eski bir valizi bohça diye getirdiler nişanda sonra Adanaya döndükten sonra beni aradı "ayyy gülüm valizi de almayı unuttuk" diye ben birşey demedim.
Bana kalsa nişan bohçasına da gerek yok ama oldu bi kere.
Her seferinde elinde birşeyle gelir Allah var ama etiketi üzerinde gönderilir mi?
Aldıkları kız tarafına düşen şeyler istemiyorum çünkü evimde kullanmam. Daha ev yok ortada bana sormadan sen beğenirsin diye düşündüm aldım diyor altın renkli süs eşyası; ki altın rengini de hiç sevmem.
En son konumuz geçtiğimiz kurban bayramı beni beklemişler el öpmye gidecekmişim. Beni aradı (anneme gelinimizi bekliyoruz diye arama tenezzülünde bile bulunmuyor hep bana söylüyor) sana hediye aldım bekliyorum gelirsiniz artık diye. Nişanlıma söyledim bizde kız tek başına öyle gitmez. Kız tarafına hediyeli hediyesiz bayram ziyareti yapar erkek tarafı benim gelmemi bekleme babamlara söyledim çok kızdı dedim. Annen söyle bizde adet böyle diye. Ama bana söyledim dedi sanırım söylememiş hala aramalarda söylüyor bekliyoruz diye.
İstanbul'a geliyorlarmış oğullarının evini görmeye. Annesi her telefonda söylüyordu ama bu sefer teyze de söyledi " ee biz bekledik gelen olmadı, biz gelelim dedik gülüm" buyrun tabiki bekleriz dedim ne diyeyim.
Sizden beklediğim şu ben çok mu önyargılıyım yoksa baa sürekli laf mı sokuluyor?
Evet sanırım cvp vermediğimiz için. Öyle ezik biri değilim hakkımı her şekilde savunurum ama nişanlımın annesi deyip sustuğum için sanırım böyle davranıyor. Alakasız yerlerde kahkahalar atıyor çözmeye çalışıyorum hata yapmamak için o da.bence çocuk ailesine söylemiştir de
senin kv koca kurt cinsi derler ya... oldu bittiye getirmek için
neyse iyi yapmışsın gitmemelekle kadın sen yüzgöz olmasanda cılımış anladığım kadarıyla
cevap vermeye başlayınca düzelir muhtewmeln hiçbir terbiyesizliğine cevap vermeyip kibarca karşılıyorsun kadın çoşmuş yani... sizi kafasına göre yönlendirmeye çalışmak nedir yahu ortada resmi nikah falan yok
Evlenince nisanlınla birlikte onlardan farklı sehirde mi yasayacaksınız ? Gerçi telefonda yeter onun sizi bunaltmasına ama aynı sehırde çekilmez ben sana diyeyim. Eşinle arana bile girer ilerde unutma ki evlenirken malsef sadece kocanla evlenmiyosun onun ailesiyle de ister istemez bağ kurmak zorundasın . Bu arada nisanlın ne diyor bütün bu olanlara sen abartıyorsun gibi cümleler kuruyorsa vay haline
Bayramda kız tarafına gelinir.Şimdi valiz sorun olmuşda kadın sana valizi değil bohçayı getirmiş valizini almak istiyor eskilerin malı kıymetli benim de öyledir yerine 20 tane alabilsem de o valiz önemli sana getirmemiş
Nişanlı kız gider mi denmiş ama bana garip gelmedi ki bana göre çok muhafazakar yaşayan arkadaşlarda da gördüm gidenleri
Nişan sizin şehirde olmuş onların akraba eş dost ile tanışmaya da bayramda gitmek uygun olur bence
Hediyeleri beğenmediğini söyle ki almasın
beğenmedim denmez de hani daha ev yok eşya yok süs eşyası vs alma boşa gitmesin sen altın al lazım olunca hazır para olur de ve kahkaha at
Çalışmaya gelince de günümüz erkek ve erkek azalırsın bakışı oğlumun parasını yiyecekkk korkusu ver cevabını oldu bitti
Bu arada 10 yıldır evliyim Kv ile toplam 5 kere telde ancak konuşmuşumdur nişanlı Kv bu kadar sık aranır mı ya
ezikle alakası yokEvet sanırım cvp vermediğimiz için. Öyle ezik biri değilim hakkımı her şekilde savunurum ama nişanlımın annesi deyip sustuğum için sanırım böyle davranıyor. Alakasız yerlerde kahkahalar atıyor çözmeye çalışıyorum hata yapmamak için o da.
Şaka değil korkutmak ta istemeyiz ama maalesef işin içine aileler de girince iyice curcuna oluyor
Kayınvalide ile az öz görüş, kararları nişanlınla almaya bak
Gelin hanım hııı bize bekliyorum demesi birazda sıkça telefonda görüşmenden kaynaklanıyor
Düğünden bahsetmeyelim hiç ama sen istediğim bayram Adana'ya gel elimi öp mü diyor
Nasıl yani ailemin karşısına çıkmadılar derken ? Siz nasıl nişanlandınız
Yanlış anlamada canım işin biraz zor o zaman, herşey nişanlında bitiyor seni savunması lazım sen yanlış anlamış veya gereksiz yere alınmış olabilirsin belki, tamam ama nişanlının gidip kırmadan düzgün bi dille sen sanki annesini şikayet etmişssin gibi değilde bu duruma bizzat şahit olmuş ve kendisi rahatsız olmuş gibi annesine dile getirmesi gerekir bence. Annecim bak zakkumun annesiyle niye böyle konustun ben bile yanlış anladım belki alınabilirler daha dikkatlı konuş lütfen demesi lazım veya anne daha ortada ev yok sonucta o evde biz yaşıcaz bi zakuma da sorsaydın ne ister ne sever... Bu cümleleri sen kayınvalidene kuramazsın yoksa kötü olan sen olursun ama sevgilin kurabilir hatta kurmalı da. Kadın işte tam da o anda belli eder karakterini oğlum olur mu oyle sey ben o niyetle demedim acaba gercekten kırılmışlar mıdır bana diye içine dert ederse senin kuruntun ama yok ortalığı ayağa kaldırırsa sert tepkiler verirse önyargılarında haklısın sonana kadarAyne öyleeee.
Kötü düşünme öyle bir niyetleri yok seni seviyorlar diyo. Ama tabiki de kanmıyorum bunlara.
Ailesi okul masraflarında destek olmadığı için ve annesi sürekli onu yönlendirmeye çalışıp karıştiğı için kızgın bunu açık açık söylüyor da ama konuşmuyor herşey evlenene kadar dedi geçenlerde yaparlarsa kendilerine dedi anlamadım
Tüm BDV haline şükredecek gibi bu paragraftan sonraOooo, biz Mersinliler ve Adanalılar acayip akrabacı oluruz öyle böyle değil. Dıdısının dıdısına bile saatlerce gezmelere gideriz, bir de onların komşularını da gezeriz. Adana bu konuda daha ağır basıyor hatta, bir gelin alınca tüm Adana'yı gezdirirler kabus gibi. Eve giren çıkan eksik olmaz mahremiyet 0. Acayip meraklı olurlar alınan gelin soyunsa orta yerde evirir çevirir incelerler her yerini. Tebrik de bitmez, gelin görmesi de gezdirmesi de bitmez, mevlüdü kırkı zartı zurtu ohooo... Kocanızdan çok akrabalarını görürsünüz.
Kesinlikle. Ben kötü gelin ilan edilmek istemiyorum. Yüreğime su serptiniz hepiniz ayrı ayrı önyargılı yaklaşmamak en doğrusu. Damat adayı çözerse ne ala.Yanlış anlamada canım işin biraz zor o zaman, herşey nişanlında bitiyor seni savunması lazım sen yanlış anlamış veya gereksiz yere alınmış olabilirsin belki, tamam ama nişanlının gidip kırmadan düzgün bi dille sen sanki annesini şikayet etmişssin gibi değilde bu duruma bizzat şahit olmuş ve kendisi rahatsız olmuş gibi annesine dile getirmesi gerekir bence. Annecim bak zakkumun annesiyle niye böyle konustun ben bile yanlış anladım belki alınabilirler daha dikkatlı konuş lütfen demesi lazım veya anne daha ortada ev yok sonucta o evde biz yaşıcaz bi zakuma da sorsaydın ne ister ne sever... Bu cümleleri sen kayınvalidene kuramazsın yoksa kötü olan sen olursun ama sevgilin kurabilir hatta kurmalı da. Kadın işte tam da o anda belli eder karakterini oğlum olur mu oyle sey ben o niyetle demedim acaba gercekten kırılmışlar mıdır bana diye içine dert ederse senin kuruntun ama yok ortalığı ayağa kaldırırsa sert tepkiler verirse önyargılarında haklısın sonana kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?