Nişanlımın annesini anlayamıyorum?

Oooo, biz Mersinliler ve Adanalılar acayip akrabacı oluruz öyle böyle değil. Dıdısının dıdısına bile saatlerce gezmelere gideriz, bir de onların komşularını da gezeriz. Adana bu konuda daha ağır basıyor hatta, bir gelin alınca tüm Adana'yı gezdirirler kabus gibi. Eve giren çıkan eksik olmaz mahremiyet 0. Acayip meraklı olurlar alınan gelin soyunsa orta yerde evirir çevirir incelerler her yerini. Tebrik de bitmez, gelin görmesi de gezdirmesi de bitmez, mevlüdü kırkı zartı zurtu ohooo... Kocanızdan çok akrabalarını görürsünüz.

Önyargılarım duyduklarımdan sonra başladı. Saygıda kusur etmem cana yakın da biriyimdir. Dedikleriniz doğru da olabilir zaman beni yanıltır diye umuyorum. Arama konusuna gelince o konuda hak verebilirim belki sıklaştırmam gerekir. Tavsiyeniz için tsk ederim

uzakta olmaları büyük avantaj.. bende yaşadığım şeylerden sonra iyice kaynanafobik biri oldum çıktım. nişanlın anneci mi yani daha önce başka olaylarda sezdin mi böyle birşey?

Anneci değildi kıbrısta okuduk. Annesinin dırdır ettiğini söylerdi ben de anne babaya saygısızlık edilmez diye diye göstermeye çalıştım. Hayırlı evlatmıyım tartışılır. Ama o yolda çok şey göstermeye çalıştım.
Sonrası bu anneci oldu bizimki :) aslında iyi birşey ama aramızdaki dengeyi sağlarsa tabiki

Yahu valizi istemek nedir ayip ! Uzak olman avantaj mesafeni koru birde neden kahkaha attiniz cümle sonunda anlamadım demedin mi hiç. ?
Anemin telefonun sesi çok açık her konuşmayı duyabiliyorum. Anneme yaptı bunu o da garibim konuyu değiştirdi bilmem kim nasıl diyerek. Kadın ne desin.
Mesafeyi korumaya çalışıyorum musade ederlerse tabi ki hayırlısı olsun ama iyi şeyler olmayacak gibi duruyor

Evlenince nisanlınla birlikte onlardan farklı sehirde mi yasayacaksınız ? Gerçi telefonda yeter onun sizi bunaltmasına ama aynı sehırde çekilmez ben sana diyeyim. Eşinle arana bile girer ilerde unutma ki evlenirken malsef sadece kocanla evlenmiyosun onun ailesiyle de ister istemez bağ kurmak zorundasın . Bu arada nisanlın ne diyor bütün bu olanlara sen abartıyorsun gibi cümleler kuruyorsa vay haline

Evet sanırım cvp vermediğimiz için. Öyle ezik biri değilim hakkımı her şekilde savunurum ama nişanlımın annesi deyip sustuğum için sanırım böyle davranıyor. Alakasız yerlerde kahkahalar atıyor çözmeye çalışıyorum hata yapmamak için o da.

P Pembezakkum22 ben de tam anlayamadım kv nizi aslında. başka örnekler yoksa, konu başında yazdığınız durumlar çok büyütülecek şeyler değil, bence bir yargıya varmadan mesafeli ilişkinize devam edin.

Şimdi valiz sorun olmuşda kadın sana valizi değil bohçayı getirmiş valizini almak istiyor eskilerin malı kıymetli benim de öyledir yerine 20 tane alabilsem de o valiz önemli sana getirmemiş

Nişanlı kız gider mi denmiş ama bana garip gelmedi ki bana göre çok muhafazakar yaşayan arkadaşlarda da gördüm gidenleri

Nişan sizin şehirde olmuş onların akraba eş dost ile tanışmaya da bayramda gitmek uygun olur bence

Hediyeleri beğenmediğini söyle ki almasın

beğenmedim denmez de hani daha ev yok eşya yok süs eşyası vs alma boşa gitmesin sen altın al lazım olunca hazır para olur de ve kahkaha at

Çalışmaya gelince de günümüz erkek ve erkek azalırsın bakışı oğlumun parasını yiyecekkk korkusu ver cevabını oldu bitti

Bu arada 10 yıldır evliyim Kv ile toplam 5 kere telde ancak konuşmuşumdur nişanlı Kv bu kadar sık aranır mı ya

Ayne öyleeee.
Kötü düşünme öyle bir niyetleri yok seni seviyorlar diyo. Ama tabiki de kanmıyorum bunlara.
Ailesi okul masraflarında destek olmadığı için ve annesi sürekli onu yönlendirmeye çalışıp karıştiğı için kızgın bunu açık açık söylüyor da ama konuşmuyor herşey evlenene kadar dedi geçenlerde yaparlarsa kendilerine dedi anlamadım

Bayramda kız tarafına gelinir.
Ama ailemi arayıp buyrun bekleriz diye davet etselerdi giderdik ailecek çünkü bana da uymaz tek gitmek ama annemi babamı saymıyorlar heralde ki bana söyleyip onlara söylemiyorlar.
Sinirlerim kaldırmazsa kahkayı bende basarım bir gün :)))

ezikle alakası yok
senin ki ne saygı diyorlar
ama oğlunuda ufaktan doldurur dikkat et sen de söyle annesiyle eksikleri nişanlına tek tarafla dolmasın

:)) yani nişan sonrası konuşmadılar ailemle. Onlar da bekliyor dünürler bir araya gelelim konuşalım istiyorlar. Ama onlar ailemle konuşmadan kendi kendimize benim adanaya mekan bakmaya gitmemi bekliyor.
Bayram konusunda da evet elimi öp diye bekliyor kısaca

Yanlış anlamada canım işin biraz zor o zaman, herşey nişanlında bitiyor seni savunması lazım sen yanlış anlamış veya gereksiz yere alınmış olabilirsin belki, tamam ama nişanlının gidip kırmadan düzgün bi dille sen sanki annesini şikayet etmişssin gibi değilde bu duruma bizzat şahit olmuş ve kendisi rahatsız olmuş gibi annesine dile getirmesi gerekir bence. Annecim bak zakkumun annesiyle niye böyle konustun ben bile yanlış anladım belki alınabilirler daha dikkatlı konuş lütfen demesi lazım veya anne daha ortada ev yok sonucta o evde biz yaşıcaz bi zakuma da sorsaydın ne ister ne sever... Bu cümleleri sen kayınvalidene kuramazsın yoksa kötü olan sen olursun ama sevgilin kurabilir hatta kurmalı da. Kadın işte tam da o anda belli eder karakterini oğlum olur mu oyle sey ben o niyetle demedim acaba gercekten kırılmışlar mıdır bana diye içine dert ederse senin kuruntun ama yok ortalığı ayağa kaldırırsa sert tepkiler verirse önyargılarında haklısın sonana kadar

Ben evliyim farklı şehirlerdeyiz. Ayda 1 kez ararım ben. O da ayda bir arar, bazen eşim konuşurken uzatır bana konuşmam için yaani ayda toplam 3 ü geçmez. Eşim de benim ailemle ayda 4 kez konuşur ancak.

Tüm BDV haline şükredecek gibi bu paragraftan sonra

Sanki biraz önyargılı davranıyorsunuz gibime geldi ,şöyleki ;
Kadının sizden adanaya gelmenizi beklemesi yanlış düşünememiş sadece sizi görmek istemiş fikrini söylemiş kendince,
Hiç eli boş gelmez demişsiniz ne güzel işte yani sizin zevkinizi nerden bilsin kadın ama gene de almaya çalışıyor sizinde hoşlanacağınızı düşünüyor ,
Oğlu ile sitemi var sizinle ilgisi yok gibi sanki oralarda olması ondan uzak olması durumları yani,
Bana göre ortada birşey yok rahat olun,büyütmeyin derim....

Canım kayınvalide oğlunu kendisinden uzaklaştırıyorsun diye sana antipati beslemiş. İstese de sevemiyor. Asıl konu bu.
Tabi kültür farkı da var. Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin yapacak birşey yok. Nişanlının tutumlarına bu aralar dikkat et. Çok mu anneci, ortayı bulabiliyormu bunlar önemli.
Bir de bu arama konusunda sana laf etmişya, sen de demelisinki sen benim annemi aradınmı. bu konuda cekirgee ye katılıyorum.
Senin ailenin tutumları nasıl onlara karşı. Yani bu dengesiz tavırlara nasıl yorum yapıyorlar. Kötümser olmak istemiyorum. Herşeyin hayırlsı olsun

Kesinlikle. Ben kötü gelin ilan edilmek istemiyorum. Yüreğime su serptiniz hepiniz ayrı ayrı önyargılı yaklaşmamak en doğrusu. Damat adayı çözerse ne ala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…