- 9 Kasım 2013
- 1.723
- 1.764
-
- Konu Sahibi misssteacherr
bende aynısını düşünüyorumailenin maddi imkani olunca niye yardim etmemezlik yaparki?
sen oglunu seviyorsan onun yuvasinin huzuruyla huzurlu olursun gönlün rahat olur..basini yastiga rahat koyarsin.
ee oglunun yuvasi sikintili borc icinde olunca sikinti eder üzülürsün haliyle sende degil mi?
o yüzden imkanin oldukca yardima kosarsin topuklarini popona vura vura
yani insan evladini kendi canindan daha cok düsünür normalde
hayvan aleminde bile böyledir yani
ama durumlari yerinde oldugu halde ve ogullarinin zorlanacagini bildikleri halde yardim eli uzatmayan aile
ya umursamiyor, sevmiyor, bencil veya artik gerisini siz düsünün.
birde sadece gelinin sikinti icinde olmayacak eger cimrilik yaparsan hatce tiiiyze diyesim geliyor bazi kaynanalara
sonucta ogullarida ayni geminin icinde olacak..ama farkinda degiller sanirim..
evet ilginç en az napım oğlum evleniyorsa benim param gitmesin tavrı kadar ilginçYani ömürce bi kafanın etini yerim ben nasıl olsa mantığı olsun,erkek ailesinden düğünde yardım etmedi diye soğusun,görüşmesin,ama sonradan gördüğü karısının sözüne esir olsun...İlginç...
arkadaşlar merhaba.. çok uzun zamandan beridir burayı takip ediyorum ilk defa bugün üye oldum. çok okudum deneyimlilerinizi, yorumlarınızı.. bana da yardımcı olursanız sevinirim... 3 yıldır beraberiz nişanlımla. 2 yıllık nişanlıyım. nişanlımın atanmasını bekliyoruz evlenmek için. ama bu yıl da atanamazsa bir işe girip çalışacak. sorun şu bu aralar kredi çekip düğünü altınları eşyaları evin kirasını bu şekilde karşılayacagını söylüyor.. ben buna karşı çıktım tabi. ama kpss'den dolayı şuan üstüne gitmiyorum..
Ailesi destek olmayacak gibi.. ben ablasıyla konusurken nişanlımın annesine gönderme yaptım kredi olayını asla kabul etmem aileler payına düşeni yapsın yoksa evlenmem, beklersiniz dedim.. 2 kardeşler ablası evl,.. bir tek kendi var.. bu aile nasıl bu kadar sorumsuz anlamıyorum.. ben sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum belediye kurumunda.. acaba bana mı güveniyor bunlar anlamadım ki...uzun oldu kusura bakmayınç dertleşecegim kimse yok
iyide işsizse adam nasıl kredi çekiyor ki hangi banka veririşsiz adamla nişanlan düğünü ailelere yık. Çok mu akıllısınız siz. evlenecek yaşa ve akla eriştiyseniz kendi başınızın çaresine de bakabilmelisiniz. Bu ailelere yük olma sevdasını hiç anlamıyorum
iyide işsizse adam nasıl kredi çekiyor ki hangi banka verir
konu sahibinin üstüne alınacak öyleyse yada adam işe girecek yine de durumları zor ya beklesinler ya o kadar yüksek kredi almasınlar bence
doğru aslında gelmek istediğim nokta buydu hiç almasınlar daha sonra da biz sana bunu bunu yaptık diyemezlerHayır yanlış anlamadıysam nişanlısı atanamasa da özelde bi işe başlayacak dedi konu sahibi. Bende borç dert içinde yüzülsün istemiyorum. Ama aileler herşeyi yapmak zorundaymış gibi lanse edilmesini saçma buluyorum. büyütmüş okutmuş aile daha ne yapsın. kaıdn dediğini ayakları üstünde durur ayakları üzerinde duran da eş bulur. Sonra başlarlar kaynanam aldığı eşyaları yüzüme vuruyo, laf sokuyo diye.
doğru aslında gelmek istediğim nokta buydu hiç almasınlar daha sonra da biz sana bunu bunu yaptık diyemezler
ama bazısı çok fena oluyor benim arkadaşımın kayınvalidesi düğün yapmam vs. demiş kız kendi çapında evlendiler falan sonradan kaynanası oğlumu buldun yakasını bırakmadınız ailece
düğünsüz eşyasız geldin başımıza falan demiş ben şok
yani eşya istesen de istemesen de başına kalkan kalkıyor sanırım
iki uçlu değnek meselesi
Ahhh ne kötü. Bekarım ve sevdiğim bir adam var 4 yıldır hayatımı tatlandıran:)
Lakin bugün öyle şeyler okudum ki dehşete düştüm.
Hangi ara böyle olduk biri kendi yaşadığı iyi şartları başkasına böbürlenerek anlatır biri Ben neden ödüyorum yok o zaman bende çeyizi ödemeyeceğim çelik yüzük taktılar der.
Takan O olduktan sonra demir olsa kaç yazar. Ne olur yapmayın burada bu konuları okuyan kaç kişi var kötü örnek olmayın.
Ne oldu bizim bir olunca samanlığı seyran eden o kocaman sıcacık gönüllerimize...
Bakın bir ailesinin tavırlarıdır ki gidiyor şöyle çuvaldızı elinize alıp bir kendinize batırsanız. Nedir bu altın eşya tartışmaları ya konuşularak Halledilecek şeyleri ne kadar büyütüyorsunuz ailesine diyeceğiniz tek şey var fazla borca girmeyelim altın alınmasın, eşyalarımızı da alırız diye. Bakın ne güzel para biriktirip araba almışsınız biraz daha biriktirir borcunuzu ödersiniz böylelikle bindiğiniz arabayı aldığınız gibi oturduğunuz koltuğuda alırsınız. Ayrıca eminim kayın validenizi ettiğiniz tehdit pek ilgilenidrmemiştir. Ayrıca konu sahibi simgenil değilmiydi muhatabımız mı değişti?Hanım efendi yazdığımı çok yanlış anlamışsınız. Ben çelik yüzük taktı aaa ne ayıp vs demedim. Aksine ben bunu sorun etmedim dedim. Tabiki takan o tahta da olsa gururla taşırdım. Olay nişanlımla veya yüzükle ilgili değil yani ailesinin tavrıyla ilgili. Burada örnek olsun diye söyledim konu nerelere gelmiş.
Neden bu yüzük bu kadar konuşuldu anlayabilmiş değilim. Konu bu değildi bu sadece örnekti. Ben şikayetçi de değilim üstelik. Parmağımdaki yüzük altın mı çelik mi ben biliyorum ama benim için değeri ve hatırası çok farklı. Her neyse yorumları okudukça şok oldum o yüzden yazdım bunlar da. İyi dilekleriniz için teşekkürlerEşinizle mutlu olun aliyans sonrada alinir takmayin
Hanım efendi artkk sadece siz değil bizde biliyoruz yüzüğün çelik olduğunu ayrıca bunu dile getiren sizdiğiniz elimizi koklayıp öğrenmedik çelik olduğunu şikayetçi Değilseniz bu kadar sayfa mesaj niye konuştuk ki? Bu arada ben şu an nikotinella adı altında simgenille mi konuşuyorum?Neden bu yüzük bu kadar konuşuldu anlayabilmiş değilim. Konu bu değildi bu sadece örnekti. Ben şikayetçi de değilim üstelik. Parmağımdaki yüzük altın mı çelik mi ben biliyorum ama benim için değeri ve hatırası çok farklı. Her neyse yorumları okudukça şok oldum o yüzden yazdım bunlar da. İyi dilekleriniz için teşekkürler
Konu sahibi ben değilim çelik yüzük dediğiniz için cevap verme gereği duydum zira yanlış anlaşıldığımı düşündüm. Çünkü ben örnek olsun diye söyledim bunu sorun etmedim dedim. Aksine ailesinin alacağu altın yüzükten daha değerli benim için. Ama nasıl olduysa çok yanlış yerlere gitti. Düzeltmek istedim.Bakın bir ailesinin tavırlarıdır ki gidiyor şöyle çuvaldızı elinize alıp bir kendinize batırsanız. Nedir bu altın eşya tartışmaları ya konuşularak Halledilecek şeyleri ne kadar büyütüyorsunuz ailesine diyeceğiniz tek şey var fazla borca girmeyelim altın alınmasın, eşyalarımızı da alırız diye. Bakın ne güzel para biriktirip araba almışsınız biraz daha biriktirir borcunuzu ödersiniz böylelikle bindiğiniz arabayı aldığınız gibi oturduğunuz koltuğuda alırsınız. Ayrıca eminim kayın validenizi ettiğiniz tehdit pek ilgilenidrmemiştir. Ayrıca konu sahibi simgenil değilmiydi muhatabımız mı değişti?
HAnımefendi ben konu sahibine örnek olarak verdim bunu rahatsız olsam kendim konu açardım. Benim de söylemek istediğim konu niye benim söylediğime döndü böyle. Her neyse neye inanmak isterseniz sizi onunla başbaşa bırakıyorum.Hanım efendi artkk sadece siz değil bizde biliyoruz yüzüğün çelik olduğunu ayrıca bunu dile getiren sizdiğiniz elimizi koklayıp öğrenmedik çelik olduğunu şikayetçi Değilseniz bu kadar sayfa mesaj niye konuştuk ki? Bu arada ben şu an nikotinella adı altında simgenille mi konuşuyorum?
Aynı fikirdeyiz zaten ben en başındada sizin yüzüğünüze laf etmedim bunu dile getirilmesine laf ettim kimseyi kırmak istemem hele ki aynı fikirde olduğum insanları..Konu sahibi ben değilim çelik yüzük dediğiniz için cevap verme gereği duydum zira yanlış anlaşıldığımı düşündüm. Çünkü ben örnek olsun diye söyledim bunu sorun etmedim dedim. Aksine ailesinin alacağu altın yüzükten daha değerli benim için. Ama nasıl olduysa çok yanlış yerlere gitti. Düzeltmek istedim.
Geri kalan kısım konu sahibesine yazılmış onlara cevap vermiycem. Sadece belirteyim ben de eşyamı kendim alıyorum çeyizimi kendim yapıyorum, düğünü de yapmayız derlerse anlayabilirim ama altın konusunda anlamam da anlayış da göstermem. Yani borcunu ben ödeyeceksem takı diye koluma kv takamaz. Hepsi bu kadardı. Mutlu günler.
Aynı fikirdeyiz zaten ben en başındada sizin yüzüğünüze laf etmedim bunu dile getirilmesine laf ettim kimseyi kırmak istemem hele ki aynı fikirde olduğum insanları..
Ama O taktı demi:) kusura bakmayın tek derdim doğru bildiğimi anlatmak. Çünkü bence yuva eşyayla değil sevgiyle olur. Umarım sizinde sevgi dolu sıcacık yuvanız olur :)Bu kadar olay olacağını bilsem inanın açmazdım ağzımı. Ama artık kk da biliyor yüzüğüm çelik :) Çok da severek takıyorum. Ben de kırıcı olmak istemem kesinlikle.