nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

ailenin maddi imkani olunca niye yardim etmemezlik yaparki?
sen oglunu seviyorsan onun yuvasinin huzuruyla huzurlu olursun gönlün rahat olur..basini yastiga rahat koyarsin.
ee oglunun yuvasi sikintili borc icinde olunca sikinti eder üzülürsün haliyle sende degil mi?
o yüzden imkanin oldukca yardima kosarsin topuklarini popona vura vura
yani insan evladini kendi canindan daha cok düsünür normalde
hayvan aleminde bile böyledir yani

ama durumlari yerinde oldugu halde ve ogullarinin zorlanacagini bildikleri halde yardim eli uzatmayan aile
ya umursamiyor, sevmiyor, bencil veya artik gerisini siz düsünün.

birde sadece gelinin sikinti icinde olmayacak eger cimrilik yaparsan hatce tiiiyze diyesim geliyor bazi kaynanalara
sonucta ogullarida ayni geminin icinde olacak..ama farkinda degiller sanirim..

bende aynısını düşünüyorum
tamam konu sahibi kendi eşyasını alsında kaynananın millete göstere göstere takacağı altını da ben ödemeyeyim bir zahmet
hiç altın takmam zaten sevmem ama niye eşin ailesinin gösteriş yapacağı altın niye bana evlilik yıllarına ödenecek kredi olarak dönsün hiç altın olmasın en azından bana bir şey takmadılar da düğünde yapmadılar biz ödedik derim

ayrıca kadınlar kulübünde bu altın sorunları ,düğün yapılıp yapılmamasında konu sahiplerinin üzerine çok gidiliyor ben anlamıyorum bu ülkede hiç bir erkek ailesi oğluna hiç bir şey yapmamış gelinliğe kadar kendileri almışlar
ben kendi kızım veya oğlum rahat etsin isterim tabi ki kendi ödediği yerde olsun derim ama bu kadar yüksek meblağda borca girmesini istemem
60 bin lira kredi nedir yahu git oğluna borç ver bundan iyi
60 bin kredi demek oğlunun en az ekstra 20 bin faiz ödemesi demektir.

ben konu sahibinin yerinde olsam altına falan gerek yok daha düşük kredi al sadece düğünü ve eşyaları yapalım annenlerin hiç bir şey yapmadığı görülmüş olsun derim
gelecekte ki otuz sene de ailen bize yardım yapmadı onlara yardım etmemize gerek yok diye aileyle ilgili her maddi manevi yardım konularında ortaya çıkartırım onlar zamanında bize ne yaptı ki diye

Yani ömürce bi kafanın etini yerim ben nasıl olsa mantığı olsun,erkek ailesinden düğünde yardım etmedi diye soğusun,görüşmesin,ama sonradan gördüğü karısının sözüne esir olsun...İlginç...

evet ilginç en az napım oğlum evleniyorsa benim param gitmesin tavrı kadar ilginç
her şeyi maddi manevi düğünde yalnız bırakan sonradan oğlundan yardım beklemesi gelinin ona bakmasını beklemek kadar da ilginç o küçük gördüğü gelinden
ayrıca ben görüşmesinler soğusunlar demem ama daha sonra babamlar araba alacakmış onlara yardım etmemiz lazım deyip birden aile olan insanlara diyorum

işsiz adamla nişanlan düğünü ailelere yık. Çok mu akıllısınız siz. evlenecek yaşa ve akla eriştiyseniz kendi başınızın çaresine de bakabilmelisiniz. Bu ailelere yük olma sevdasını hiç anlamıyorum

iyide işsizse adam nasıl kredi çekiyor ki hangi banka verir
konu sahibinin üstüne alınacak öyleyse yada adam işe girecek yine de durumları zor ya beklesinler ya o kadar yüksek kredi almasınlar bence

iyide işsizse adam nasıl kredi çekiyor ki hangi banka verir
konu sahibinin üstüne alınacak öyleyse yada adam işe girecek yine de durumları zor ya beklesinler ya o kadar yüksek kredi almasınlar bence

Hayır yanlış anlamadıysam nişanlısı atanamasa da özelde bi işe başlayacak dedi konu sahibi. Bende borç dert içinde yüzülsün istemiyorum. Ama aileler herşeyi yapmak zorundaymış gibi lanse edilmesini saçma buluyorum. büyütmüş okutmuş aile daha ne yapsın. kaıdn dediğini ayakları üstünde durur ayakları üzerinde duran da eş bulur. Sonra başlarlar kaynanam aldığı eşyaları yüzüme vuruyo, laf sokuyo diye.

doğru aslında gelmek istediğim nokta buydu hiç almasınlar daha sonra da biz sana bunu bunu yaptık diyemezler
ama bazısı çok fena oluyor benim arkadaşımın kayınvalidesi düğün yapmam vs. demiş kız kendi çapında evlendiler falan sonradan kaynanası oğlumu buldun yakasını bırakmadınız ailece
düğünsüz eşyasız geldin başımıza falan demiş ben şok
yani eşya istesen de istemesen de başına kalkan kalkıyor sanırım
iki uçlu değnek meselesi

katılıyorum arsızlıkta sınır tanımayan çok insan var. Ama en azında bi gebeliğin olmadığında tavır koymak kendini savunmak daha kolay geliyo bana. Arkadaşının yerinde olsam sen bana değil oğluna verdiğin değeri gösterdin benim değil senin ayıbın derdim heralde.. Off dediğin gibi iki ucu çoklu değnek.

Ailelerin içinden gelmiyorsa yardım etmek zorunda değiller bence
Siz de paranız kadar harcarsınız
Hele ki borç yapacaksanız herşeyin uygun fiyatlısını alıp evlenirsiniz. Ha tabi evlendikten sonra da size bi yardımı olmayanlar sizden de bir beklenti içinde olmazlar böylece.
60 bin çok fazla değil mi?

Hanımefendi yazdığımı çok yanlış anlamışsınız. Ben çelik yüzük taktı aaa ne ayıp vs demedim. Aksine ben bunu sorun etmedim dedim. Tabiki takan o tahta da olsa gururla taşırdım. Olay nişanlımla veya yüzükle ilgili değil yani ailesinin tavrıyla ilgili. Burada örnek olsun diye söyledim konu nerelere gelmiş.

Son düzenleme:
Bakın bir ailesinin tavırlarıdır ki gidiyor şöyle çuvaldızı elinize alıp bir kendinize batırsanız. Nedir bu altın eşya tartışmaları ya konuşularak Halledilecek şeyleri ne kadar büyütüyorsunuz ailesine diyeceğiniz tek şey var fazla borca girmeyelim altın alınmasın, eşyalarımızı da alırız diye. Bakın ne güzel para biriktirip araba almışsınız biraz daha biriktirir borcunuzu ödersiniz böylelikle bindiğiniz arabayı aldığınız gibi oturduğunuz koltuğuda alırsınız. Ayrıca eminim kayın validenizi ettiğiniz tehdit pek ilgilenidrmemiştir. Ayrıca konu sahibi simgenil değilmiydi muhatabımız mı değişti?

Tehdit etmeden "tamam durumunuz yoksa düğün yapmayalim nikah yeter, borçla evlenmek istemiyorum" deyin. Beklerim falan demeyin. Sabirli gozukmeyin :)

Eşinizle mutlu olun aliyans sonrada alinir takmayin
Neden bu yüzük bu kadar konuşuldu anlayabilmiş değilim. Konu bu değildi bu sadece örnekti. Ben şikayetçi de değilim üstelik. Parmağımdaki yüzük altın mı çelik mi ben biliyorum ama benim için değeri ve hatırası çok farklı. Her neyse yorumları okudukça şok oldum o yüzden yazdım bunlar da. İyi dilekleriniz için teşekkürler

Hanım efendi artkk sadece siz değil bizde biliyoruz yüzüğün çelik olduğunu ayrıca bunu dile getiren sizdiğiniz elimizi koklayıp öğrenmedik çelik olduğunu şikayetçi Değilseniz bu kadar sayfa mesaj niye konuştuk ki? Bu arada ben şu an nikotinella adı altında simgenille mi konuşuyorum?

Konu sahibi ben değilim çelik yüzük dediğiniz için cevap verme gereği duydum zira yanlış anlaşıldığımı düşündüm. Çünkü ben örnek olsun diye söyledim bunu sorun etmedim dedim. Aksine ailesinin alacağu altın yüzükten daha değerli benim için. Ama nasıl olduysa çok yanlış yerlere gitti. Düzeltmek istedim.
Geri kalan kısım konu sahibesine yazılmış onlara cevap vermiycem. Sadece belirteyim ben de eşyamı kendim alıyorum çeyizimi kendim yapıyorum, düğünü de yapmayız derlerse anlayabilirim ama altın konusunda anlamam da anlayış da göstermem. Yani borcunu ben ödeyeceksem takı diye koluma kv takamaz. Hepsi bu kadardı. Mutlu günler.

HAnımefendi ben konu sahibine örnek olarak verdim bunu rahatsız olsam kendim konu açardım. Benim de söylemek istediğim konu niye benim söylediğime döndü böyle. Her neyse neye inanmak isterseniz sizi onunla başbaşa bırakıyorum.

Aynı fikirdeyiz zaten ben en başındada sizin yüzüğünüze laf etmedim bunu dile getirilmesine laf ettim kimseyi kırmak istemem hele ki aynı fikirde olduğum insanları..

Aynı fikirdeyiz zaten ben en başındada sizin yüzüğünüze laf etmedim bunu dile getirilmesine laf ettim kimseyi kırmak istemem hele ki aynı fikirde olduğum insanları..

Bu kadar olay olacağını bilsem inanın açmazdım ağzımı. Ama artık kk da biliyor yüzüğüm çelik :) Çok da severek takıyorum. Ben de kırıcı olmak istemem kesinlikle.

Bu kadar olay olacağını bilsem inanın açmazdım ağzımı. Ama artık kk da biliyor yüzüğüm çelik :) Çok da severek takıyorum. Ben de kırıcı olmak istemem kesinlikle.
Ama O taktı demi:) kusura bakmayın tek derdim doğru bildiğimi anlatmak. Çünkü bence yuva eşyayla değil sevgiyle olur. Umarım sizinde sevgi dolu sıcacık yuvanız olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…