nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

hiç bir bankanın yeni işe girmiş(girecek)birine o kadar kredi vereceğini zannetmiyorum, merak etme.
ayrıca şu ailelerin gezip tozmasından size ne.bunca yıl çalışıp çabalamışlar,emekli olmuşlar halen çalışıyorlar.gezip tozmayıp size mi versinler.sanki verseler kıymet vereceksiniz de

vallahi canım,çocuklarımıza vereceğimiz en güzel hediye onları topluma faydalı bir birey olarak,yetiştirmek diye düşünüyorum.
o kadar sene okutuyoruz,kurslara gönderiyoruz.sadece ders amaçlı değil,yaz okulları,spor faaliyetleri,bunlar 3-5 tane bilezik ile kıyaslanamayacak şekilde değerli bence,ha ama bunu anlayacak kapasitede insanlar olması lazım.

düğün masraflarına gelirsek,tabi ki yapacağım.altınımı da takacağım.eşyaları da alacağım ama dediğim gibibu şekilde karşı taraftan,kaç tane bilezik takılacağı ne yapılıp yapılmayacağının söylenmesi,bana çok itici geliyor.yapacağım varsa da yapmam yani...

Nişanlınız gelmiş bilmem kaç yaşına, evlenmeyi düşüneceği kadar çalışıp bir birikimde yapsaydı. Kaç yaşına gelmiş anasına babasına güvenmeseydi. Eminim nişanlın kaç senedir KPSS'ye evden hazırlanmıyordur. Bunun dershanesi de vardır. Bir nevi hala çocuk okutuyorlar. Sizin istediğiniz düğünü, zevkle seçeceğiniz mobilyaları onlar niye ödesin. Belli yok ve kredi çekilip karşılanacak. Siz evinizde borçsuz gül gibi yaşarken bu yaştan sonra insanlar birde kredi mi ödesin. Kendinizi ne bulunmaz hint kumaşı sandıysanız birde posta koymaya kalkıyorsunuz. İyi aileye düşmüşsünüz dua edin. Hala takı takmayı şeref meselesi olarak düşünen zihniyette bir gelin alacaklar yazık. Ayrıca nişanı kız tarafı yapar yani nişan olayında lütuf etmemişsiniz..

Ama O taktı demi:) kusura bakmayın tek derdim doğru bildiğimi anlatmak. Çünkü bence yuva eşyayla değil sevgiyle olur. Umarım sizinde sevgi dolu sıcacık yuvanız olur :)
Evet canım aynen öyle. Aynı şeyi düşünüyorum. Herşey makul olsun biz mutlu olalım eşyalar şaşalı düğün vs hiç önemli değil. İyi dileklerin için teşekkür ederim.

yok egemcim,anneler babalar gezmesin.çocuklar büyüyene kadar fedakarlık yapsın,sonra düğün zamanı borca girsin evlendirsin,torun olunca toruna baksın,yine gezmesin,sonra da iyice yaşlanıp elden ayaktan düşünce de,vay kaynanma kayınpederime bakmak zorundamıyım diye şikayet edilsin.

burada üyenin biri,(bana sarmıştı bi ara)ailelerin yapmak zorunda olduğunu,kendisinin çocukları daha küçük olmasına rağmen,ileride evlenecekleri için yatırım yaptığını yazmıştı.e herkesin çocuğuna yaptığı yatırım farklıdır.

sen altın alıp evlenirken ele güne rezil olmayayım diye düşünürsün,ben eğitimine katkısı olsun diye özel kurslara gönderirim,kitap alırım,sosyal faaliyetlere gönderirim.benim evlada yatırım yapma,kıstasım budur.tamamen mantalite meselesi.

aynen canım.bu aileler evlatlarına köle olsun diye düşünüyorlar.hatta birinden duymuştum.evlenecek torunları var ne gezmesiymiş diye

üstelik konu sahibinin nişanlısı halen anne baba parası yiyor.

hepsine katılıyorum

hepsine katılıyorum

öyle ama di mi?
şimdi oğlan tarafı bi sürü masraf yapıp evlendirse sonra düğün takılarını verin borç kapatalım diyecekler ya da yardım talep edecekler. en iyisi kimseden bişey istemeden çalışıp çabalayıp kredi falan çekip kendi başını kurtarmak.

iyide çocuğunu hem sosyal faliyete gönderip kursa yazdırıp okullara hatta yüksek lisanslara gönderip yine de düğünü yapanlar altın takanlar var düğün yapanlar çocuklarına bu konularda yatırım yapmıyor diye bir şey yok ki
ama size hak vermediğimi düşünmeyin her şeyi ailelerin yapmasına karşıyım yada hiç bir şey yapmasalar bile daha sonra bana bunu bunu aldın diyemezler
ama ya benim arkadaşın meselesi gibi
sen hiç bir şey olmadan oğluma gelmeye razıydın buldun yapıştın gibi çirkin ifadeler kullanırsa diye sonra bu başına kalkılırsa
ya dğünde hiç bir yardım yapmadığı torununa bakmadıktan sonra iyice yaşlanınca gelinin evine kapak atma planları yapıp bana bakmak zorundasınız derlerse
bunları size karşı yazmadım ama bu düğün yapmayan ailelerin hepsi evladını okutmuş iş sahibi etmiş de olmuyor oğlunu 10 yaşından beri çalıştırıp maaşlarına el koyup sonra evlenince siz ödersiniz aileleri de var

bence de yapmasınlar da bir şey de istemesinler zaten hiç bir zaman kolay kolay aynı noktada buluşamıyorlar yok perde pahalı geldi yok oturma odası benim istediğim gibi olmadı vs.

burası avrupa değil.bir
ailenin durumu VAR suya sabuna dokunmuyor ne ala.oğlanlarının işi yok nasıl ödicek çocuk kredi borcunu .ailenin görevidir yapacak bilmem az bilmem çok

Ben de senin gibi dusunuyordum. Ailesi degil mi yapacak diyordum. Ama en basta benim ailem ustune duseni yapmadi da kaliverdim oyle :) nisanlimla da oturduk konustuk, 3 5 disinda kimsenin bize bir destegini gormedik. Ornegin benim ceyizimin % 80ini ben odedim. Nisanlimin ailesi esyalar icin 2000 bi para verdi sadece. (Benim ailem hic bir luksunden vazgecmedi onun ailesi pazarci ama dogru durust pazara cikmadilar...) yani aileler borca girerken bi tek pesinatlari verip cekildiler :)

Neyse oturduk konustuk, bana dusenleri ben yaptim, ona dusenleri o yapti. Heryerde de gururla söylüyoruz biz kendimiz yaptik diye. Bilezikleri de sevgilim yapti onu yaparlar diye dusunmustuk ama olmadi. Canini alacak degiliz kimsenin. Yapilmasi gerek mi gerek, yapilmiyorsa malesef bir ayip var ortada.

Borca girin simdiden.

Biz de öyle yaptık bi şeyimiz eksilmedi. Çalıştık ödedik çok şükür. Evlenen sizsiniz. Ablaya evlenmem bak dersen evlenmezsen evlenme bana mı evleniyosun diyebilirdi iyi dememiş :)

Ben borçla evlendiğim için kmseye kızgın değilim. Yoktu. Olsaydı yaparlardı. Yapmak isterlerdi elbette. Eşim hala babasına yardım bile ediyo ağzımı açıp bişey diyemem ki kendi parası kendi babası.

Ya zengin bulucan ya da bişeylere katlanıcan. İşsiz adamla evleniyosun. Üstüne ailesi de maddi olarak iyi değil muhtemelen. Bir de borçsuz istiyosun. Çok zor.

60 milyarmı. nerdeyse anadoluda bir ev parası.

burası avrupa değil.bir
ailenin durumu VAR suya sabuna dokunmuyor ne ala.oğlanlarının işi yok nasıl ödicek çocuk kredi borcunu .ailenin görevidir yapacak bilmem az bilmem çok

evet orasi Türkiye ve bizim kültürümüzde evlenen ciftlerden bu beklenti var. Ailenin durumu VARSA tabiki evlatlarina yardimci olmali ama zorunda degilki yani tehdit dilemez. Ve ogularinin isi yoksa evlenmesin zira issiz evde gecirindilirmez.

burası avrupa değil.bir

Çocuğun işi yoksa evlenmesin madem. Kredi borcunu ödeyemecek adam evini nasıl geçindirecek. O zamanda aile mi yardım edecek. İşi olmayan adam bir zahmet ailesine güvenip evlenmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…