- 26 Aralık 2007
- 22.147
- 12.101
-
- Konu Sahibi misssteacherr
hiç bir bankanın yeni işe girmiş(girecek)birine o kadar kredi vereceğini zannetmiyorum, merak etme.3 yıldır bekli
3 yıldır bekliyorum zaten yine beklerim sorun değil.. 60 milyarlık borcun altına girip de evlenemem kimse kusura bakmasın.. hiçbişe yapamıycaz dedikleri için buraya yazıyorum.. nişan zamanı herşeye tamam dediler. oğlumuza aldıracaz demediler ki
aliyans değil alyans.. keşke aileniz yaptığı birikimle size iyi bir eğitim aldırsaydı da kendi düğününüzü kendiniz yapsaydınız.. yazdığınız yorumlardan cehalet akıyor zira..
hunter7 abla valla çocuklara iyi bir eğitim aldırdıktan sonra geri kalanları kendileri yapsın.. nasıl olsa yapsan da gelin arkandan söyleyecek yapmasan da.. hiç olmazsa yapmadan söylesin
Evet canım aynen öyle. Aynı şeyi düşünüyorum. Herşey makul olsun biz mutlu olalım eşyalar şaşalı düğün vs hiç önemli değil. İyi dileklerin için teşekkür ederim.Ama O taktı demi:) kusura bakmayın tek derdim doğru bildiğimi anlatmak. Çünkü bence yuva eşyayla değil sevgiyle olur. Umarım sizinde sevgi dolu sıcacık yuvanız olur :)
hiç bir bankanın yeni işe girmiş(girecek)birine o kadar kredi vereceğini zannetmiyorum, merak etme.
ayrıca şu ailelerin gezip tozmasından size ne.bunca yıl çalışıp çabalamışlar,emekli olmuşlar halen çalışıyorlar.gezip tozmayıp size mi versinler.sanki verseler kıymet vereceksiniz de
aynen canım.bu aileler evlatlarına köle olsun diye düşünüyorlar.hatta birinden duymuştum.evlenecek torunları var ne gezmesiymiş diyeyok egemcim,anneler babalar gezmesin.çocuklar büyüyene kadar fedakarlık yapsın,sonra düğün zamanı borca girsin evlendirsin,torun olunca toruna baksın,yine gezmesin,sonra da iyice yaşlanıp elden ayaktan düşünce de,vay kaynanma kayınpederime bakmak zorundamıyım diye şikayet edilsin.
burada üyenin biri,(bana sarmıştı bi ara)ailelerin yapmak zorunda olduğunu,kendisinin çocukları daha küçük olmasına rağmen,ileride evlenecekleri için yatırım yaptığını yazmıştı.e herkesin çocuğuna yaptığı yatırım farklıdır.
sen altın alıp evlenirken ele güne rezil olmayayım diye düşünürsün,ben eğitimine katkısı olsun diye özel kurslara gönderirim,kitap alırım,sosyal faaliyetlere gönderirim.benim evlada yatırım yapma,kıstasım budur.tamamen mantalite meselesi.
hepsine katılıyorumAilelerin içinden gelmiyorsa yardım etmek zorunda değiller bence
Siz de paranız kadar harcarsınız
Hele ki borç yapacaksanız herşeyin uygun fiyatlısını alıp evlenirsiniz. Ha tabi evlendikten sonra da size bi yardımı olmayanlar sizden de bir beklenti içinde olmazlar böylece.
60 bin çok fazla değil mi?
hepsine katılıyorum
iyide çocuğunu hem sosyal faliyete gönderip kursa yazdırıp okullara hatta yüksek lisanslara gönderip yine de düğünü yapanlar altın takanlar var düğün yapanlar çocuklarına bu konularda yatırım yapmıyor diye bir şey yok kiyok egemcim,anneler babalar gezmesin.çocuklar büyüyene kadar fedakarlık yapsın,sonra düğün zamanı borca girsin evlendirsin,torun olunca toruna baksın,yine gezmesin,sonra da iyice yaşlanıp elden ayaktan düşünce de,vay kaynanma kayınpederime bakmak zorundamıyım diye şikayet edilsin.
burada üyenin biri,(bana sarmıştı bi ara)ailelerin yapmak zorunda olduğunu,kendisinin çocukları daha küçük olmasına rağmen,ileride evlenecekleri için yatırım yaptığını yazmıştı.e herkesin çocuğuna yaptığı yatırım farklıdır.
sen altın alıp evlenirken ele güne rezil olmayayım diye düşünürsün,ben eğitimine katkısı olsun diye özel kurslara gönderirim,kitap alırım,sosyal faaliyetlere gönderirim.benim evlada yatırım yapma,kıstasım budur.tamamen mantalite meselesi.
bence de yapmasınlar da bir şey de istemesinler zaten hiç bir zaman kolay kolay aynı noktada buluşamıyorlar yok perde pahalı geldi yok oturma odası benim istediğim gibi olmadı vs.öyle ama di mi?
şimdi oğlan tarafı bi sürü masraf yapıp evlendirse sonra düğün takılarını verin borç kapatalım diyecekler ya da yardım talep edecekler. en iyisi kimseden bişey istemeden çalışıp çabalayıp kredi falan çekip kendi başını kurtarmak.
burası avrupa değil.birAileler maddi durumu varsa tabiki evlatlarina evlenirken destek olmali ama mecbur degiller buna. Evlenen ciftlerin aileden maddi destek beklemeleri hatta buna mecburi görmeleri bizim kültürümüzde var ama mesela Avrupada aileler cok cok nadir destek olurla olurlarsada ufak tefek destek bunlar
arkadaşlar merhaba.. çok uzun zamandan beridir burayı takip ediyorum ilk defa bugün üye oldum. çok okudum deneyimlilerinizi, yorumlarınızı.. bana da yardımcı olursanız sevinirim... 3 yıldır beraberiz nişanlımla. 2 yıllık nişanlıyım. nişanlımın atanmasını bekliyoruz evlenmek için. ama bu yıl da atanamazsa bir işe girip çalışacak. sorun şu bu aralar kredi çekip düğünü altınları eşyaları evin kirasını bu şekilde karşılayacagını söylüyor.. ben buna karşı çıktım tabi. ama kpss'den dolayı şuan üstüne gitmiyorum..
Ailesi destek olmayacak gibi.. ben ablasıyla konusurken nişanlımın annesine gönderme yaptım kredi olayını asla kabul etmem aileler payına düşeni yapsın yoksa evlenmem, beklersiniz dedim.. 2 kardeşler ablası evl,.. bir tek kendi var.. bu aile nasıl bu kadar sorumsuz anlamıyorum.. ben sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum belediye kurumunda.. acaba bana mı güveniyor bunlar anlamadım ki...uzun oldu kusura bakmayınç dertleşecegim kimse yok
60 milyarmı. nerdeyse anadoluda bir ev parası.3 yıldır bekli
3 yıldır bekliyorum zaten yine beklerim sorun değil.. 60 milyarlık borcun altına girip de evlenemem kimse kusura bakmasın.. hiçbişe yapamıycaz dedikleri için buraya yazıyorum.. nişan zamanı herşeye tamam dediler. oğlumuza aldıracaz demediler ki
Bence artik cirkin oyle syler ya ; altın takilmasinin amaci yeni evliye destek olmaktir. Cok guzel adetlerimiz var aslinda saptirmadan uygulayabilsek
duyuyorum ben çevreden altını bile kendi alp aile takıyo....
burası avrupa değil.bir
ailenin durumu VAR suya sabuna dokunmuyor ne ala.oğlanlarının işi yok nasıl ödicek çocuk kredi borcunu .ailenin görevidir yapacak bilmem az bilmem çok
burası avrupa değil.bir
ailenin durumu VAR suya sabuna dokunmuyor ne ala.oğlanlarının işi yok nasıl ödicek çocuk kredi borcunu .ailenin görevidir yapacak bilmem az bilmem çok