- Konu Sahibi misssteacherr
-
Inan okadar birc ilikinizi yipratir bir ise girip biriktirsin parasini madem birsey yspmak kstenuyorlar sonra evlenmiras evinde oturuyorlar yıllardır.. tokide evleri var kiraya vermişler. arabaları var. yaylada arsaları var.. babası emekli ama bi fabrikada çalışıyor. annesi de çalışıyor.. bunlarınki ye-iç-gez.... hiçbişey görmedim. nişanlımı sevmesem asla katlanmam ama severek evlenip boşananları da görüyorum... o yüzden mantıklı davranmak istiyorum
Ozaman sende evlenme okadar basit nisanlin girsin bir ise birintirsin3 yıldır bekli
3 yıldır bekliyorum zaten yine beklerim sorun değil.. 60 milyarlık borcun altına girip de evlenemem kimse kusura bakmasın.. hiçbişe yapamıycaz dedikleri için buraya yazıyorum.. nişan zamanı herşeye tamam dediler. oğlumuza aldıracaz demediler ki
Herkes böyle degil inaninkendimden örnek vereyim ama önce şunu anlayın siz karşı tarafa nasıl davranırsanız aynını görürsünüz..
benim sözlümü ailesi borç harç okutmuş memur olur kayınpederim ayrıca bize yakın yaşta bir de erkek kardeşi var ben kendim düşündüm ki zaten ailen seni okutmak için elinden geleni yapmış bir de herşeyi onlardan beklemek ayıp olur hem de zor durumda kalınır yarın öbür gün kardeşinde düğün isteyecek kimsenin hakkına girmeyelim mobilyalarımızı kendimiz alalım nasılsa mesleklerimiz var dedim bunu duyan kayınpederimin çok hoşuna gitmiş siz kendinizi ve kafanızı buna yormayın ben gerekirse kılı kırk yarar gene de yaparım siz sakın düşünmeyin hayaliniz neyse ona bakın demiş ..yani diyeceğim şu sen ne kadar düşünüyorsan karşındaki de seni o kadar düşünüyor umarım anlatabilmişimdir
Celik yüzükmu bunuda ill defa duydumCanım ben başta çok tok gözlü davrandım hiç ses çıkartmadım bişeye ama baktım ki işler çok değişik artık onlar nasılsa ben de öyleyim. Benim parmağımdaki yüzük çelik mesela altın falan değil o kadar görmezden geldim sonra baktım ardı arkası kesilmiyor çekildim aradan topu aileme attım çok rahatım şimdi. Sen annenle otur açık açık konuş ne olacağını senin ne düşündüğünü anlat. Annen de karşı tarafa anlatsın sen hiç girme bile konuya. Çünkü senin söylediğin yanlış anlaşılabiliyor.
Tamamda böyle kisilerde maalesef ilk seneleri kv oturuyorlar kolay mi okadsr bircu ve kirayi ödemek.ozaman kuru bir nikah yapardim ta dahi almazdim kendileri rezil olsun. Ben tskimi alacam oda kendi almis gibi bana takacak ohh hic almam.daha iyicanım vallahi varya bazen bende öyle düşünüyorum... düğünümü de kendim yapayım diyorum altınımı da kendim takayım diyorum... sonra o düşüncede vazgeçiyorum :) :)
Niye günsh bir kere evleniliyor herkesin bir hevesi var bende sözde nisanda dügpnde ayri yüzük aldim.kendiler aldi ben şunu al bunu al demedim.icindem gelen ztn aliyor.Kendini yuzukle mi kiyasliyorsun? Ne kadar yanlis ya...
Benim tektasim ve alyansim toplam 350 tl, 2.5 senelik musmutlu bi evliligim var. O yuzukler benim icin dunya kadar degerli, cunku esim ilk maasiyla aldi. Nisanda takilan yuzuk evlenince kullanilmiyor mu? Senin isteklerin bence nisanlina agir gelir. Adamin daha dogru duzgun isi yokmus hem.
Kizkardesimin sozu oldu gecenlerde, yuzuge tam 750 lira vermisler. Nisanda ayriyeten yuzuk aldircakmis gene. Sen hic acimiyor musun bu cocuga dedim. Ona vereceginiz parayla bi eksiginizi giderirdiniz dedim. Gunah ya, bi yuzuge o kadar para.
Yapma ne dugun yap nede altin al onlsrin istedigi o ztn altini alip birde o almis gibi takacak cok var öyle anne baba.nikah yap ardindan en samimi arkdaslarini al bir yemege bitti.dugunede hevesi varsa yap ama takilarini alma.kendileri rezil olcak sen niye takiyorsun ki kafanaesyaları biz hallederiz ona eyvallah. peki düğünü ve altınları da mı biz yapalım
Bana göre fuzuli, yani israf...Niye günsh bir kere evleniliyor herkesin bir hevesi var bende sözde nisanda dügpnde ayri yüzük aldim.kendiler aldi ben şunu al bunu al demedim.icindem gelen ztn aliyor.
Ogluna ve size deger vermemisler demek ki.benim oglumda kizimds evlense elimden gelen herşeyi ama herşeyi yapardim.sonucta bir kere oluyor insanda heves oluyor allah razi olsun yaptilar inkar edemem ama kendi ailemde yapti ayni masrafi.banada nasip olursa illerde bende ayni şekilde destek olurum cocuklarima.bana kizim ne istiyorsun taki olatak dedi 10 burma ve trabzon hasiri takilar. Halada deger verirler sif maddi anlamda degil herseye he he dememek lazim bence.yani icinden gelenler yapiyor sonjcta insan icine cikIorsun birseye benzicek dügünün benimkibde 1000 kişi vardi ve yemekliydi 60 milyar cokmu yazdi biri sif 35 milyar bizim duguumuz tuttu.harican harciyor.niye israf olsun sonucta evladigina harciyorsun mutlugu icin hicte istaf degilBana göre fuzuli, yani israf...
Size alınmış, herkesin hayatı bir değil. Ben bi özel dikim gelinlik istedim tek isteğim de bu oldu ekstrem olarak, deveye hendek atlattı resmen eşim annesine. Şimdiki aklım olsa kimseden bişey istemezdim. Sizin eşiniz ve ailesi düşünceli olabilir, herkeste o düşünce yok maalesef.
Şu lafınız tokat gibi çarptı suratıma sağolun, siz nispet yapmaya devam edin, neyse iyi geceler...Ogluna ve size deger vermemisler demek ki.benim oglumda kizimds evlense elimden gelen herşeyi ama herşeyi yapardim.sonucta bir kere oluyor insanda heves oluyor allah razi olsun yaptilar inkar edemem ama kendi ailemde yapti ayni masrafi.banada nasip olursa illerde bende ayni şekilde destek olurum cocuklarima.bana kizim ne istiyorsun taki olatak dedi 10 burma ve trabzon hasiri takilar. Halada deger verirler sif maddi anlamda degil herseye he he dememek lazim bence.yani icinden gelenler yapiyor sonjcta insan icine cikIorsun birseye benzicek dügünün benimkibde 1000 kişi vardi ve yemekliydi 60 milyar cokmu yazdi biri sif 35 milyar bizim duguumuz tuttu.harican harciyor.niye israf olsun sonucta evladigina harciyorsun mutlugu icin hicte istaf degil
Dininizde bile haktir bu hocalr ne diyor dengi dengine evlensin.hersey para degil kizim kusura bakma bizim durumumuz budur diyebilir demi bir insan sende ona göre ayagini uzatirsin. Ama varkende yok masraf etmem demekte ayip bence.olmaz ayri oluptq vermemek olmaz.yani ben bir anne olarak hic böyle anneleri anlamiyorum. Gelinim.gelinligini diktirmek ni istiyor basim gözünüm üstüne derdim. Param mi yok kizim şukdarim var sadece derim.birazda deme şekli önemli..Bana göre fuzuli, yani israf...
Size alınmış, herkesin hayatı bir değil. Ben bi özel dikim gelinlik istedim tek isteğim de bu oldu ekstrem olarak, deveye hendek atlattı resmen eşim annesine. Şimdiki aklım olsa kimseden bişey istemezdim. Sizin eşiniz ve ailesi düşünceli olabilir, herkeste o düşünce yok maalesef.
Kusura bakmayin ama öyle evladigina deger veren yapar lafim nispet degil herkes icin gecerli.Şu lafınız tokat gibi çarptı suratıma sağolun, siz nispet yapmaya devam edin, neyse iyi geceler...
Aynen böLe okadar borc ödemekten insan evliliginden birsey anlamaz. Calisin biriktirsin bekleyin en iyisiBizde ayni sekilde evlendk borc harc kredi halada oduyoruz cok zor kavul etmeyin benimde oglum var elimden gelnce destek olcam annelik babalik karin doyurmakla olunmuyor malesef bir kerede napyorsunuz nasil oduysnz dye soran olmadi kimse isteyerek dunyaya gelmiyor getiyorsan hersyini dusnmek zorundasin evlilik isleri zor helede zitlasirsan nerde kotusu ona layik goruluyorsun bu kadr diyim canim Rabbim kolaylik versin
Ogluna ve size deger vermemisler demek ki.benim oglumda kizimds evlense elimden gelen herşeyi ama herşeyi yapardim.sonucta bir kere oluyor insanda heves oluyor allah razi olsun yaptilar inkar edemem ama kendi ailemde yapti ayni masrafi.banada nasip olursa illerde bende ayni şekilde destek olurum cocuklarima.bana kizim ne istiyorsun taki olatak dedi 10 burma ve trabzon hasiri takilar. Halada deger verirler sif maddi anlamda degil herseye he he dememek lazim bence.yani icinden gelenler yapiyor sonjcta insan icine cikIorsun birseye benzicek dügünün benimkibde 1000 kişi vardi ve yemekliydi 60 milyar cokmu yazdi biri sif 35 milyar bizim duguumuz tuttu.harican harciyor.niye israf olsun sonucta evladigina harciyorsun mutlugu icin hicte istaf degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?