nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

Durumları kötü değilmiş. Bari altınları alsalardı yada düğünü yapsalardı. Oğullarını okutmuşlar sonuçta vazifelerini de yapmışlar. Benimde iki oğlum var. Okut evlendir bizde hic yiyip gezmeyelim o zaman. Evlatların herşeyi de anne babadan beklemesi de bencillik bence.

Bizde ayni sekilde evlendk borc harc kredi halada oduyoruz cok zor kavul etmeyin benimde oglum var elimden gelnce destek olcam annelik babalik karin doyurmakla olunmuyor malesef bir kerede napyorsunuz nasil oduysnz dye soran olmadi kimse isteyerek dunyaya gelmiyor getiyorsan hersyini dusnmek zorundasin evlilik isleri zor helede zitlasirsan nerde kotusu ona layik goruluyorsun bu kadr diyim canim Rabbim kolaylik versin

Madem ki krediyi evlendikten sonra ortak ödeyeceksiniz, o zaman sizin aileniz de hiç bir şey yapmasın. Sizin ailenizin takacağı altınlar için de siz kredi çekin, sonra da eşinizle ortak ödeyin.

Inan okadar birc ilikinizi yipratir bir ise girip biriktirsin parasini madem birsey yspmak kstenuyorlar sonra evlen

Benim kayinbabam satti ve adan z ye bir dügpn yapti allah rqzi olsun esya hersey ikimizin aileisnden karsilandi altinlarda ayni.dügünde takilanlarda bize verildi para vs hepsi.kabul etmeyin madem yardim etmicekler nişsnlinkz girdin bir işe bir iki sene birikim yapsin öyle. Evliliginkzden birdey anlamazdiniz anxa börc öderdinimadem.öyle beklesinler birikim yapsin.yoksa kendi takini kendi gelimligini kendin ödmemis olcan kredi cekince?kabul etme

Ozaman sende evlenme okadar basit nisanlin girsin bir ise birintirsin

Herkes böyle degil inanin

Celik yüzükmu bunuda ill defa duydum

canım vallahi varya bazen bende öyle düşünüyorum... düğünümü de kendim yapayım diyorum altınımı da kendim takayım diyorum... sonra o düşüncede vazgeçiyorum :) :)
Tamamda böyle kisilerde maalesef ilk seneleri kv oturuyorlar kolay mi okadsr bircu ve kirayi ödemek.ozaman kuru bir nikah yapardim ta dahi almazdim kendileri rezil olsun. Ben tskimi alacam oda kendi almis gibi bana takacak ohh hic almam.daha iyi

Niye günsh bir kere evleniliyor herkesin bir hevesi var bende sözde nisanda dügpnde ayri yüzük aldim.kendiler aldi ben şunu al bunu al demedim.icindem gelen ztn aliyor.

esyaları biz hallederiz ona eyvallah. peki düğünü ve altınları da mı biz yapalım
Yapma ne dugun yap nede altin al onlsrin istedigi o ztn altini alip birde o almis gibi takacak cok var öyle anne baba.nikah yap ardindan en samimi arkdaslarini al bir yemege bitti.dugunede hevesi varsa yap ama takilarini alma.kendileri rezil olcak sen niye takiyorsun ki kafana

Niye günsh bir kere evleniliyor herkesin bir hevesi var bende sözde nisanda dügpnde ayri yüzük aldim.kendiler aldi ben şunu al bunu al demedim.icindem gelen ztn aliyor.
Bana göre fuzuli, yani israf...
Size alınmış, herkesin hayatı bir değil. Ben bi özel dikim gelinlik istedim tek isteğim de bu oldu ekstrem olarak, deveye hendek atlattı resmen eşim annesine. Şimdiki aklım olsa kimseden bişey istemezdim. Sizin eşiniz ve ailesi düşünceli olabilir, herkeste o düşünce yok maalesef.

Ogluna ve size deger vermemisler demek ki.benim oglumda kizimds evlense elimden gelen herşeyi ama herşeyi yapardim.sonucta bir kere oluyor insanda heves oluyor allah razi olsun yaptilar inkar edemem ama kendi ailemde yapti ayni masrafi.banada nasip olursa illerde bende ayni şekilde destek olurum cocuklarima.bana kizim ne istiyorsun taki olatak dedi 10 burma ve trabzon hasiri takilar. Halada deger verirler sif maddi anlamda degil herseye he he dememek lazim bence.yani icinden gelenler yapiyor sonjcta insan icine cikIorsun birseye benzicek dügünün benimkibde 1000 kişi vardi ve yemekliydi 60 milyar cokmu yazdi biri sif 35 milyar bizim duguumuz tuttu.harican harciyor.niye israf olsun sonucta evladigina harciyorsun mutlugu icin hicte istaf degil

Şu lafınız tokat gibi çarptı suratıma sağolun, siz nispet yapmaya devam edin, neyse iyi geceler...

Dininizde bile haktir bu hocalr ne diyor dengi dengine evlensin.hersey para degil kizim kusura bakma bizim durumumuz budur diyebilir demi bir insan sende ona göre ayagini uzatirsin. Ama varkende yok masraf etmem demekte ayip bence.olmaz ayri oluptq vermemek olmaz.yani ben bir anne olarak hic böyle anneleri anlamiyorum. Gelinim.gelinligini diktirmek ni istiyor basim gözünüm üstüne derdim. Param mi yok kizim şukdarim var sadece derim.birazda deme şekli önemli..

Şu lafınız tokat gibi çarptı suratıma sağolun, siz nispet yapmaya devam edin, neyse iyi geceler...
Kusura bakmayin ama öyle evladigina deger veren yapar lafim nispet degil herkes icin gecerli.
O deger verme cünki öLe devam ediyor sonradanda ne demek bir gelinlik diktirmek isedim.saydi saydi.insan kizim benim sükadar param var yada kizim yüzük icin sukadar var.tatli dile söylenebilir.

Aynen böLe okadar borc ödemekten insan evliliginden birsey anlamaz. Calisin biriktirsin bekleyin en iyisi

nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

müstakbel eşim, düğün, altın, eşyalar dahil her şey için kredi çekti; beraber ödeyeceğiz, bir iğne için bile kimseye eyvallahımız yok. İç huzuruyla doluyuz.

İkinci kısımdan değilseniz evlenmeyin gerçekten, hiç gereği yok. Berbat klişe evliliklerden birini sürdürmektense bekar kalmak daha iyidir.

Bana göre cok yanliş yorumlar var yok illerde başiniza kakarlar hepsini biz ödedik diye.benim ve eşimin ailesi herşeyi karşıladi ve hic kimse bize bugüne kadar biz ödedik demediler. Insan olan bunu yapmaz zaten sacma.
Herkes ayni değil

siz evladınızın değerini, parayla mı ölçersiniz?tabi ki elinden gelen yapılmalı ama bunu değer vermeye indirgemek çok basitçe olur.
evladınıza verdiğiniz değeri maddiyatla ölçüyorsanız,önce evladınıza,sonra da size acırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…