-
- Konu Sahibi misssteacherr
Ben de böyle bir konu açacaktım da sizde gördüm gerek kalmadı.
Nişanlım öyle çok çabalıyor ki bizim için. Sırf sevgimden ve onun çabalarından dolayı göz yumuyorum. Herşeyi nişanlımın üzerine yıktı kadın, hem de ben yapacağım dediği halde, takıları dahil oğluna yıktı. Kendisi son model telefonlarla onun bunun arabasında gezedursun oğlu eşşek gibi çalışsın. Sonra da giyinip süslenip düğüne gelsin ben oğlumu evlendiriyorum diye.
Yani yazılacak çok şey var ama kardeşim hiç mi iyi kaynana yok ya?
Bu açıklamadan sonra şunu yazalım; nişanlın annesine söyleyecek; ben sen hava at diye altın alamam şeklinde.
Almayacaksa kendi bilir; nasıl bir duygu olduğunu biliyorum; benim kv dem de dedi ben size set alamam diye. Biz aldık taktık ama kv takmadı tabii; ben takıp öyle çıktım ortaya.
Bu arada evine yeni eşya aldı vs. parası da vardı yani.
Yukarıda da dedim boş ver diye yaşamadan demedim yaşayıp da dedim.
Hatta şurda düğün yapıyoruz dedik; pahalıdır biz para veremeyiz dedi ki o dediğimiz yer hakkında hiçbir fikri yoktu ama para istemeyelim diye önümüzü kesti senin anlayacağın.
Tek bir attığım adıma karıştırmadım; eşim de destek oldu zira; öyle davranana böyle davranılır.
Onun için diyorum sıkma canını her şeyi bildiğin gibi yap; istemiyorsan onun adına altın da alma takmayan sen değil kv olacak.
Annene de söyle paralamasın kendini; o da almasın çok şey
eşinizin ailesine minnet etmeyin. nişanlınız işe girdikten sonra, yapın sade bir nikah. altın falan da almayın o hepten saçma. gösteriş için altın mı alınır. bir ev tutun mobilyaları da koyun içine. işte size yarı yarıya düştü kredi rakamı :)
Bence konu sahibini çok saçma eleştiriyorsunuz.
Kendine güvenmeyene evlenmesin diyorsunuz da, kendine güvenmeyen de çocuk doğurmasın o zaman. Çocuk bir insanın kendi zevklerin için yapılıp ardından kenara atılacak bir oyuncak değildir. Doğurduysan evini kurana kadar peşini bırakmayacaksın arkadaş. Bazıları burada yok okutmuş kendi evlensin demiş. Benim nişanlım hem çalışıp hem okumuş annesinden zerre para almamış üstüne annesi evdeki parasını alıp eğlenmeye gitmiş. Bu hala da böyle.
Çocuk şimdi tırım tırım ordan burdan para bulmaya çalışıyor, neden biliyor musunuz? Annesi nişan zamanı herşeyi ben yapcam, bilezik takı tabiki takacağım gelinimiz bizim namusumuz deyip ardından ne yapayım benim param yok bulamıyorum dediği için.
Gerçekten herkes anne olamıyor, doğurmak kolay ya bakması?
Benim annem de tek başına yaşıyor, dışarda çalışıyor hem de ek iş yapıyor beni evlendirebilmek için, yıllarca alıp alıp kenara attı.
Şimdi ikisi de sıfat olarak anne. Peki bunu hakeden hangisi???
Aile çocuğunu evlendirmek zorundadır, evladına takı aldırıp göğsünü gere gere millete hava atan şahıs ne anne olabilir ne de insan. Bu kadar.
iste belki senin cevrende herseyi gelin damat yapıyo benim cevremde öyle dgeil evi dahil alınıp 0 ici dösenip bide kollara 8 bileizk bi set takılır belki konuyu yazan kızında cevresi öyle
peki nisanlının ailevi durumu nasıl parası varda mı yapmıyo yoksa varyemez amca gibi cocugun üstünemı atmaya calısıyoarada anlayıp yorum yapanları görünce çok şükür diyorum... teşekkür ederim. benim çevrem de öyle... bizim herşeyimiz hazı. çeyizimiz altınlarımız. ama karşı tarafın iğnesi bile yok.. o zaman ben de çeyizsiz giderim diyorum haksız mıyım.. bende kredi çekerim o zaman. dişe diş,kana kan :-D
peki nisanlının ailevi durumu nasıl parası varda mı yapmıyo yoksa varyemez amca gibi cocugun üstünemı atmaya calısıyo
eger varsa yapmıysa dedigimi yap annen arasın konussun desin bizde adet gelenek söyle
Neye karar verdiniz sanırım senin erkek arkadaşınlada dialoğun kopuk ki 3 yıl adam harekere geçmemiş
maalesef öyleBence bu konuyu bütün kızlar farklı şekilde yada aynısını yaşadığı içln popüler konu oldu
birde insanların çoğu maddi durumu kötü
ne ilgisi var? anlayamadım sorunuzu ? diyaloğum neden kopuk olsun. 3 yıldır çabalıyor kpss için ve ben ona hep destek oluyorum.. seviyoruz birbirimiz çok şükür aramız da iyi. yalnız bu aralar annesinin laflarıyla hareket ediyor ve bnm dediklerimi,ilerde yaşayacagımız zorlukları anlatınca sanki çok umursamıyor gibi... belki sınav stresindendir bilmiyorum.. kpss den sonra konuşacaz dedim ya :) yani 4 temmuzdan sonra. şuan onun kafasını bunlara yormak istemiyorum. 1 ay daha sabır :)
Canım benim aynı şeyi yaşamış biri olarak söylüyorum. 1 yıllık evliyim kredi ödüyorum daha da var. Bi yandan herseyi kendiniz yapmanız çok güzel çünkü yeri gelince lafı sokabiliyosun bize hiç birşey yapmadınız diye ve hep boyunlari bükük oluyo sana karşı. Boşver herseyi kendileri yapıp ben yaptım diceklerine böyle olsun daha iyi. Ama tabiki arada insanın zoruna gitmiyo değil bir iğneleri dahi yok evimde diye. Ama yinede emin ol daha iyi. Bide diğer evlatlarına yapıp bize yapmadilar bunu düşün daha zor. Allah yardımcınız olsun
Kpss'yi kazanmak çok zor onamı bağladınız bütün geleceğinizi , onuda kazanamazsa ne olacak yok mu bir B'planınız