nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

Uuzun uzun yazılmış sayfalarca okuyamadım.

Ailesinde bir hata göremedim; çeksin kredi evlensin demiş.

İlle de her şeyi dört dörtlük almak; en lüks yerde düğün yapmak; kollarınıza Trabzon setler; burma bilezikler takmak gerekli değil.

Yaptık oluyor; daha da güzel oluyor.

Mutlaka yukarlardaki yorumlarda da vardır; biz öyle evlendik diyen çok sayıda kişi.

Azıcık aşım ağrısız başım. Kv alsa her şeye karışsa; koltuğun renginden perdenin pile aralığına kadar daha mı iyi.

Nişanlın iş bulsun; sen iş bul; ona göre uygun bir ev döşeyip evlenin; ev döşemek de artık çok da pahalı olmayabiliyor.

Vakko gelinliğiniz; Doğtaş masif mobilyalarınız; saray gibi yerlerde düğününüz olmasın ama kimsenin ağız kokusunu da çekmeyin.

Siz de haklısınız ne konular görüyoruz burda ev aldılar ama halı almadılar diye açılan; isteyen bir toplumuz ama açıkça vermem diyen aileden de boşuna beklentiye girmeyin.

Ailemin durumu iyiydi; annem kendince bir iki basit çeyiz yapmış; biraz da altın taktılar; kv bir yorgan bir battaniye verdi. Bilezik taktı.

Düğün eşya; gelinlik ve aklınıza gelecek her şeyi kendimiz yaptık. Gelin arabası kimin dedi babam; bizim dedim. Nasıl dedi kiraladık; ona buna ağız eğmek yerine para verip kiraladık. Oldu bitti.

Onunki bununki hesabına girersek hayat zor geçiyor arkadaşım. Üzme kendini bul işlerinizi çalışın evlenin; kimseye eyvallahınız da olmasın.

eşinizin ailesine minnet etmeyin. nişanlınız işe girdikten sonra, yapın sade bir nikah. altın falan da almayın o hepten saçma. gösteriş için altın mı alınır. bir ev tutun mobilyaları da koyun içine. işte size yarı yarıya düştü kredi rakamı :)

arkadaşım mümkünse sakın böyle yerlerde hatta yakın çevrende bile bu konulara girme.. yorumları okudun mu bilmiyorum ama herkes ayrı bi kafa... o kadar çok eleştiren olmuşki... okurken ne diyecegimi bilemedim. bi abla yazmış ya böyle konular açanlara çok yükleniyorlar diye. aynen öyle. resmen yerin dibine sokuyorlar o yüzden boşver.

oysaki benim anlatmak istediğim o kadar kredi çekilmesine karşı olmamdı... ailesi hiçbişey yapmasın tamam ama herşeyin yapılmasını da istiyor. yoksa sade bi nikahla az esyayla altınsız bende evlenirim... kaldı ki benim çeyizim hazır, ailem kına için bile para biriktirmeye başlamış.. ayrıca benim babam yok. annem ordan burdan kısarak yapıyor bişeyleri.. 4 kardeşiz bizi annem tek başına büyüttü.. ilk çocugum benden sonraki kardeşlerime bile az az şeyler biriktiriyor. bu kadın benim annem işte.. nişanlıma sürekli oğlum yavrum der.. ama bnm nişanlımın annesi bigün olsun kızım demedi onu bırakın birine tanıştırırken oğlumun nişanlısı diyor... ta en baştan beri beni sevmediğini hissediyorum ki zaten.. şimdi benim burda yakınmam nişanlım tek erkek, zaten 2 kardeşler ve ablası 5 yıllık evli.. tek çocuk yani evde... ben bunlardan bişey beklemiyorum ama altınları bize yıkmaları ayıp.. takılmasın altın o zaman... ona buna hava atmak istemiyoruz ki biz... lütfen nisper yapar gibi de cevaplar vermeyin.. Allah hepinizinkini daha daha iyi etsin.. ben böyle şeylerle karşılaştım.zor durumdayım :-( hala napacagımı bilmiyorum.... kpss den sonra nişanlımla konuşacam bu konuyu... hı bu arada hakkımda hiçbişeyi begenmiyosun ,prenses gibi hitaplarda bulunanlar benim karakterimi bilemezsiniz o yuzden okuduklarınızdan anladıgınız kadar yorum yapıyosunuz farkındayım. nasıl anladığınız ortada..
ayrıca tekrar söylüyorum nişanlım kpss ye hazırlanıyor, olmazsa bu yıl bir işe girip çalışacak, yani işsizken evlenmeyeceğim çoğunuz demişsiniz ya niye işsizle evleniyosun diye açıklama yapayım dedim. gergin olabilirim,hassas zamanlardayım az çok anlamanızı beklerdim.. çogunuz bu zamanlardan geçtiniz yada geçeceksiniz... Allah herkesin gönlüne göre hayra cevirip versin..

Bu açıklamadan sonra şunu yazalım; nişanlın annesine söyleyecek; ben sen hava at diye altın alamam şeklinde.

Almayacaksa kendi bilir; nasıl bir duygu olduğunu biliyorum; benim kv dem de dedi ben size set alamam diye. Biz aldık taktık ama kv takmadı tabii; ben takıp öyle çıktım ortaya.

Bu arada evine yeni eşya aldı vs. parası da vardı yani.

Yukarıda da dedim boş ver diye yaşamadan demedim yaşayıp da dedim.

Hatta şurda düğün yapıyoruz dedik; pahalıdır biz para veremeyiz dedi ki o dediğimiz yer hakkında hiçbir fikri yoktu ama para istemeyelim diye önümüzü kesti senin anlayacağın.

Tek bir attığım adıma karıştırmadım; eşim de destek oldu zira; öyle davranana böyle davranılır.

Onun için diyorum sıkma canını her şeyi bildiğin gibi yap; istemiyorsan onun adına altın da alma takmayan sen değil kv olacak.

Annene de söyle paralamasın kendini; o da almasın çok şey

canım ben sana demedim yaşamadan konuşuyo diye.. o kadar sert uslüpla dalga gecer gibi yazanlara dedim.. gerçekten ne zormuş ya.. keşke hiçkimse karışmasa da biz halletsek vallahi bu kadar masraf çıkarmam o zaman. gider modalifeden en uygun paketi alır koyarım eve yeterki huzurumuz olsun...

annem konusuna gelince aynen öyle yapıcam canım.. eğer karşı taraf herşeyi isteyip bi de üstüne nişanlıma ödetirse ben de kredi çekip öyle alırım. yazık değil mi benim anneme de...

aynı kafadayız kaynana tarafı karışmasa ben de böyle istiyorum.. ama kv hava atacak ya altınlar takılsın istiyor :-(

Allah sabır versin güç versin.. gerçekten sizi anlıyorum.. burdakilere laf anlatmaya çalışmayın. ayrıca teşekkür ederim beni anladığınız için.. ne yazıkki anlayıp da yorum yapan bir elin parmagını geçmiyor.

iste belki senin cevrende herseyi gelin damat yapıyo benim cevremde öyle dgeil evi dahil alınıp 0 ici dösenip bide kollara 8 bileizk bi set takılır belki konuyu yazan kızında cevresi öyle

arada anlayıp yorum yapanları görünce çok şükür diyorum... teşekkür ederim. benim çevrem de öyle... bizim herşeyimiz hazı. çeyizimiz altınlarımız. ama karşı tarafın iğnesi bile yok.. o zaman ben de çeyizsiz giderim diyorum haksız mıyım.. bende kredi çekerim o zaman. dişe diş,kana kan :-D

peki nisanlının ailevi durumu nasıl parası varda mı yapmıyo yoksa varyemez amca gibi cocugun üstünemı atmaya calısıyo
eger varsa yapmıysa dedigimi yap annen arasın konussun desin bizde adet gelenek söyle

Neye karar verdiniz sanırım senin erkek arkadaşınlada dialoğun kopuk ki 3 yıl adam harekere geçmemiş

peki nisanlının ailevi durumu nasıl parası varda mı yapmıyo yoksa varyemez amca gibi cocugun üstünemı atmaya calısıyo
eger varsa yapmıysa dedigimi yap annen arasın konussun desin bizde adet gelenek söyle

canım yazmıştım üstte tekrar yazayım .
bir miras evleri var yıllardır onda oturuyorlar. bir evleri daha var kiraya vermişler. yaylada arsaları var1 tane ama kaç dönüm bilmiyorum. biz nişanlanacagımızdan 2 ay önce 18 milyara almıştı annesi. ama şimdi konu açılınca 4-5 milyarlık kötü bi yer diyor.. toyota arabaları var 98 model. yani çok şükür iyiler benim durumuma göre... bzii babasız büyüttü annem..
4 kardeşiz.. hiçbirşeyimiz yok kiradayız hala... bir tek ben çalışıyorum. diğer kardeşlerim okuyor.. ben 3 yıldır çalışıyorum annem bizim için elinden geleni yapıyor. sence durumları nasıl ? :)

Bence bu konuyu bütün kızlar farklı şekilde yada aynısını yaşadığı içln popüler konu oldu
birde insanların çoğu maddi durumu kötü

Canım benim aynı şeyi yaşamış biri olarak söylüyorum. 1 yıllık evliyim kredi ödüyorum daha da var. Bi yandan herseyi kendiniz yapmanız çok güzel çünkü yeri gelince lafı sokabiliyosun bize hiç birşey yapmadınız diye ve hep boyunlari bükük oluyo sana karşı. Boşver herseyi kendileri yapıp ben yaptım diceklerine böyle olsun daha iyi. Ama tabiki arada insanın zoruna gitmiyo değil bir iğneleri dahi yok evimde diye. Ama yinede emin ol daha iyi. Bide diğer evlatlarına yapıp bize yapmadilar bunu düşün daha zor. Allah yardımcınız olsun

Neye karar verdiniz sanırım senin erkek arkadaşınlada dialoğun kopuk ki 3 yıl adam harekere geçmemiş

ne ilgisi var? anlayamadım sorunuzu ? diyaloğum neden kopuk olsun. 3 yıldır çabalıyor kpss için ve ben ona hep destek oluyorum.. seviyoruz birbirimiz çok şükür aramız da iyi. yalnız bu aralar annesinin laflarıyla hareket ediyor ve bnm dediklerimi,ilerde yaşayacagımız zorlukları anlatınca sanki çok umursamıyor gibi... belki sınav stresindendir bilmiyorum.. kpss den sonra konuşacaz dedim ya :) yani 4 temmuzdan sonra. şuan onun kafasını bunlara yormak istemiyorum. 1 ay daha sabır :)

Kpss'yi kazanmak çok zor onamı bağladınız bütün geleceğinizi , onuda kazanamazsa ne olacak yok mu bir B'planınız

Allah razı olsun canım. cümlemizin inşallah.. herşeyi yaparız kendimiz belki ama altın alıp da onlar hediye ediyormuş gibi düğünümde takmalarını istemiyorum... hiç sevmediğim şeydir bu... yapmacıklık.... gerek yok.. bunu kabul ederlerse altınsız bir şekilde düğünümüzü de eşyamızı da kredi çekip yaparız. soranlara da açıklamayı kendiler yaparlar artık. evet hiçbişey takamadık paramız yoktu diye.. bana hep yok diyorlar çünkü..elaleme de desinler.

Kpss'yi kazanmak çok zor onamı bağladınız bütün geleceğinizi , onuda kazanamazsa ne olacak yok mu bir B'planınız

b planını 3 yıldır diyorum da kabul etmiyor. kıl payı kaçırıyor hep atamayı. bnm çalıştığım yerde gelip çalışabilir oysaki.. maaşım kadrolu gibi çok iyi değil ama idare ederdik..

İşln zor bu aileyle ve sevdiğinle sabır diliyorum sana umarım seni daha fazla yıpratmazlarda evlendiğinde mutlu olursun

düğün yapma nikah yap sende..Oğluma şanlı şöhretli düğün yaptım havasında gezemesin.. Eşşek kadar oğluna 3-5 lira da mı biriktirememişler bunca yıl..Acıyorum bu ailelere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…