nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

ooooo sen basta daha hata yapmıssın maden var biraz ellerini cebine atıcak nisanlınla konus ben borc ödemeyerek evlenmek istemiyorum de ailen yardım etsin de erkek ailesi ne güne duruyo allah askıan kaynanan belli degerleri düsük bi insan

Arkadaşım bana dedin diye yazmadım zaten bu konulara ben de çalışın alın kuruş istemeyin diye yazanlardanım

Her zaman huzur daha değerli

Bir de mümkünse annene yansıtma o çık daha fazla üzülür

Valla tam da dediğin gibi kocamın kredi çekip aldığı bilezikleri gözümün içine baka baka taktılar bana. Onlar yetmedi evli olan kız kardeşi de yine aynı şekilde kocamın aldığı bilezigi taktı yuzsüzlukle. Şimdi bide doğum yapcak bu ay gidip ona çeyrek altın takicam kocam üzülmesin diye sırf. Ailesi yüzünden canım kocamı üzmek istemiyorum veya onlar için aramıza soğukluk girmesin diye. Ama yani başımın gözümün sadakasi olsun diye takicam ve haram ediyorum inan. Insanin zoruna gidiyor ya

annemin şuan için haber yok bu kredi olaylarından... kpss den sonra herşeyi nişanlımla konuşacam eger o diretirse bu konuda, anneme anlatacam konuyu ki annem kabul etmeyecek işte o zaman kıyamet kopcak. çünkü başta bize oğlan kredi çekip herseyi tek başına yapacak demediler. ayrıca nişanlımın 15 bin de ünv okurken aldığı geri ödemeli burs borcu var işler çok kötü

b planını 3 yıldır diyorum da kabul etmiyor. kıl payı kaçırıyor hep atamayı. bnm çalıştığım yerde gelip çalışabilir oysaki.. maaşım kadrolu gibi çok iyi değil ama idare ederdik..

Adam yani istiyerek 3 yil issiz kaliyor??? Ve evlenmek istiyor??

Yemin ile bende annesi olsaydim bir kurus vermezdim. Millet ne zor sartlarda hem okul, hem ise gidiyorlar, üstelik öyle evli olanlarda var. Gerekirse part-time çalisip, eve geldiginde derslerine çalisabilirdi. Senin nisanlin tembel. Tembel bir evlada anne baba yardim etmek zorunda degil. Daha önce dedigim gibi, onlarda o parayi kolay kolay kazanmadilar. Bak onlarda çalisiyorlar, sanki bilmiyorlar mi evde oturmayi?

Senin yerinde olsam nisanlimin annesinden babasindan meddet umacagima, kpss'den sonra nisanlim ile çok ciddi bir sekile konusurdum. Artik evlenmek isterse biraz olgunlasmasi gerektigini, hangi para ile yuva idare edecegini sorardim.

farkındayım nişanlımın tembelliğinin aslında.. çünkü korkuyor sıradan bir işe girip yuva kurmaktaktan ..

karşı taraftan medet ummak değil benim dediklerim. hiçbişey yapmasınlar tamam biz yapalım herşeyi. ama ailemin hepi topu istediği 5 cift bilezik ve çok pahalı olmayan norml bi set. onu madem yapamayacaklr o zaman nişanlıma kredi çektirip altını aldırmasınlaar.altınsız olsun düğünüm sorun değl. onların derdi elalem sordugu zaman altın taktık diyebilmeleri ben bunu diyorum. yoksa bişey yapmasınlar. düğünlerini bile ben yaparım ya o kadar güveniyorum kendime ay cevremdekileri görüyorum bu kadar sıkıntılı olan yok ya daha bana diyorlarki düğün arabasından inmeden önce kayınbaba ve kayınvalideden ne isteeceksin adetmiş bizim buralarda... hahay ne diyim canlarının sağlığınnı. yoksa istediğm şeyi de kredi çektirip nişanlıma aldırırlar :)

burda yazılnları okumuyorsunuz anlaşılan. yardım ya da mecburiyet beklemiyorumm.. düğünü esyaları ne gerekiyosa kendimiz de yapabiliriz ama benim ailemin stediği az biiraz altın vardı onları da nişanlıma kredi çektirip aldırma düşüncesindeler,, düğünde de kendileri almış gibi takacaklar. ben buna karşıyım, bundan rahatsızlıgımı dile getiriyorum. kimseye hava atmak için altın takılmamalı. çünkü ilerde onun borcu bizi daha zor duruma sokacak

Kimse sıkıntı çekmeden evlenir sözüde kocaman bir yalan ,
herkes içinde yaşıyor dışarıya karşı gülümsüyor ama tabi yaşadıklarının çoğu dışarıya anlatamıyor bence herkeste sorunsuz evlendi sanıyor, yok öyle bir şey , bende evlendiğimde elektrikli süpürge makinam yoktu ki daha geçen yıl bulaşık makinası aldım alabilrdim ama kiracıyken elalemin evini kendim yaptırmak istemedim , bence hiç kimse dört dört dörtlük evlenmiyor birde annem o kadar iyiniyetliydiki pastaya gerek yok dedi eşime bana danışmadan masraf olmasın diye ki kp beş kuruş harcamadı ki bize yemeğe geldiğinde eli hep boş gelir ne ekmek , ne meyva böyle pinti bir adam ben bir hediyesini görmedim

bunu yazmışsın ve ben bunu okudum. burda sadece ALTIN yazmıyor.

Konunun içinde konu açılmaz sende bdv konu aç sor çok iyi önermeler alırsın bence ama bu durumda aile sorumsuz birde ailenin meteliğide yok en büyük fedakarlığıda senden bekliyorlar evlendikten sonra dışarıda yemek yiyemiyeceksin, altınlar hemen satılacak ailede oğlumu evlendirdim havalara girecek , sende her kuruş harcarken düşüneceksin

Altin konusunda haklisin. Ben bana hediye gelen seyi kendim ödemek istemezdim ve sadece bu konuda resti çekerdim. Elalem benim umrumda pek olmazdi. Onlar sana birsey söylüyorlar, ama is kendilerine geldiginde farkli davranirlar.

Ailenin istemesi yalnis ama. Bende evlendim fakat annem asla ne takilacagini hiç kimseye ne sordu, ne söyledi. Sonuçta yukarda dedigim gibi, hediye ise, ödemek ne kadar yalnis ise, o hediyenin ne oldugunu karar vermek o kadar yalnistir.

Ki sorun burda sende farkindasin, altin bile degil. Artik altin, hatta dügünün kendisi bir detay oldu. Erkek arkadasin üstelik daha 15000 borcu varmis üniden. Nasil hem borcu ödeyecek, hem dügün yapacak, hem ev döseyecek? Daha önce 6000 tl çekecegini söyledin, o'da neredeyse bir ev parasi, yazik degil mi?

Keske, ilk kpss'yi kazanmadiginda restini çekseydin, yani o ise mecburen girseydi. Böyle 3 sene beklemissin, adamda tik yok. Hiç realist degil, para idaresini bilmiyor. Bu dügünü siz en iyi erteleyin. En azindan üni borcun yarisi ödensin, bir birikimi olsun.

efendim?

aslında doru diyosun. kimse belli etmiyor üstüne bir de hava atar gibi nispet yapanlar var.. sırf onların yüz ifadesini görmemek için buraya yazdım ben. çünkü burdakileri tanımıyorum, canımı sıkan şeyler söyleseler bile dert etmiyorum beni tanımıyorlar ondan öyle konuşuyorlar der gecerim. ama gercek hayatta bu konuları dertleşecek az kişi var

canım o kadar yıpranıoruz ki her gecen zaman biraz da ha kötü oluyoruz bu evlilik meseleleri açıldıgında.. yrıca cevre baskısı da o kadar fazla ki 3 yıldız ne zaman düğün diyorlar... hı şu konuda hemfikiriz bu kadar borçla bu kadar sorumsuzlukla evlenmeyi düşünmüyorum zaten, çünkü daha zor olur o zaman.. biraz daha bekleriz dediğin gibi ama inşallah yıpranmayız

bunu yazmışsın ve ben bunu okudum. burda sadece ALTIN yazmıyor.

ilk istemeye geldiklerinde evet öyle demiyorlardı herşeyi yaparız havasındalardı.halbuki gerçeği de söyleyebilirlerdi.. bende şimdi bu konuda arkadaşlarla konusurken diyorum ki herşeyi yparız ama hediye olan altını da alıp kendimize takamaız anladın mı canım ?

Sanirim hersey ancak kpss'den sonra açikliga kavusacak. Simdi konuyu açarsan ve kpss'yi kazanmazsa bide üstelik sana suç atar kazanmadigi için.

Kpss'den sonra ciddi ciddi konus erkek arkadasin ile, hatta biraz gözemle. Sorumluluklarini aliyor mu diye. Baktin halen tik yok, üzgünüm ama o zaman ayrilmak en iyisidir. Dedigin gibi bu sekilde ancak ikiniz yipraniyorsunuz. O cevre baskisinada kulaklarini tika bir müddet. Zaten o baski birçok insanlarin yalnis karar alma nedeni oluyor. Yani o konuda stresse girme. Sonuçta olan hep sana olur, çevreye hiçbirsey olmuyor. Önemli olan senin huzurundur, onlarin sana karismaya hakki yoktur.

Birde face zamanındayız herkes bir gösteriş ve hava peşinde , olduğundan herşey farklı yansıtılıyor , ve gerçekler asla söylenmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…