nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

Genel olarak insanların maddi durumu zayıf ama sen hem oğlunu okutma çalıştır ve kazancını elinden al sonrada düğünü ben yaptım havalara gir

sonra bu çiftler yıllarca borç ödesin ve bu çocuklar sayesinde birde emekli olur böylelerde var !
Ve emekli olduktan sonra halen maddi konulardada beklenti içinde ol , bu kadarda olmaz dedirtiriyorlar çoğunluk zaten üniye yollamıyor aileyi geçindiren çocukları oluyor ondandır 5 tane doğurmalarının sebebi sonrada ,ben neler çektim neler

o halde parasızlığına rağmen doğurmasaydın ! Be
hayatta sana çektirmezdi

arkadaşlar merhaba.. çok uzun zamandan beridir burayı takip ediyorum ilk defa bugün üye oldum. çok okudum deneyimlilerinizi, yorumlarınızı.. bana da yardımcı olursanız sevinirim... 3 yıldır beraberiz nişanlımla. 2 yıllık nişanlıyım. nişanlımın atanmasını bekliyoruz evlenmek için. ama bu yıl da atanamazsa bir işe girip çalışacak. sorun şu bu aralar kredi çekip düğünü altınları eşyaları evin kirasını bu şekilde karşılayacagını söylüyor.. ben buna karşı çıktım tabi. ama kpss'den dolayı şuan üstüne gitmiyorum..
Ailesi destek olmayacak gibi.. ben ablasıyla konusurken nişanlımın annesine gönderme yaptım kredi olayını asla kabul etmem aileler payına düşeni yapsın yoksa evlenmem, beklersiniz dedim.. 2 kardeşler ablası evl,.. bir tek kendi var.. bu aile nasıl bu kadar sorumsuz anlamıyorum.. ben sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum belediye kurumunda.. acaba bana mı güveniyor bunlar anlamadım ki... :KK43: uzun oldu kusura bakmayınç dertleşecegim kimse yok :KK43:

3 yıldır bekli

3 yıldır bekliyorum zaten yine beklerim sorun değil.. 60 milyarlık borcun altına girip de evlenemem kimse kusura bakmasın.. hiçbişe yapamıycaz dedikleri için buraya yazıyorum.. nişan zamanı herşeye tamam dediler. oğlumuza aldıracaz demediler ki
Niye 60 milyar :)

Kendini yuzukle mi kiyasliyorsun? Ne kadar yanlis ya...
Benim tektasim ve alyansim toplam 350 tl, 2.5 senelik musmutlu bi evliligim var. O yuzukler benim icin dunya kadar degerli, cunku esim ilk maasiyla aldi. Nisanda takilan yuzuk evlenince kullanilmiyor mu? Senin isteklerin bence nisanlina agir gelir. Adamin daha dogru duzgun isi yokmus hem.
Kizkardesimin sozu oldu gecenlerde, yuzuge tam 750 lira vermisler. Nisanda ayriyeten yuzuk aldircakmis gene. Sen hic acimiyor musun bu cocuga dedim. Ona vereceginiz parayla bi eksiginizi giderirdiniz dedim. Gunah ya, bi yuzuge o kadar para.
bu kadar tamaatkar olma degerin bilinmez sonra emin ol

Neden sok oldun?
Artik herkes oyle evleniyor ..altin dahil herseyi esim yapti...bazen icerlensemde onunla gurur duyuyorum beni ailesine muhtac birakmadigi icin...
Ben hic bisey gormedim maddi olarak.ama manevi olarak hep severiz..sagolsun kotu insanlarda degil.
Senin gibi kimseyide tehditde etmedim.sevdigimle yoluma baktim.

Valla hep kp kv biseye karismasin isteriz hem herseyi yapsin alsin dayasin dosesin..oyle bir dunya cok az kaldi
iste belki senin cevrende herseyi gelin damat yapıyo benim cevremde öyle dgeil evi dahil alınıp 0 ici dösenip bide kollara 8 bileizk bi set takılır belki konuyu yazan kızında cevresi öyle

yazdığım konu hakkında bilip bilmeden konuşan arkadaşlaar lütfen öncelikle kendinizi benim yerime koyun... ben 60 milyarlık hiçbirşey istemedim. nişanlım o kadar kredi çekeceğini söyledi ve ben buna karşı çıktığım için buraya yazdım tecrübeli olanlardan fikir almak için... mümkünse bekara karı boşamak kolay sözüne uyanlar cevaplamasın.. başınıza gelmeden bilemezsiniz.. herşeyin en iisini isteyen ve bu masrafların hepsini oğullarına yıkacak olan bir aile var karşımda. ve ben ne yapacagımı bilmiyorum.. anlayabildiniz mi ?? ben mal mülk eşya şaşalı düğün altın derdinde değilim. az borçla evlenmek derdindeyim. yeterince para biriktirdim araba aldım kendime,ailem de çeyizim yaptı dört dörtlük ama karşı taraf pısırık olunca kabullenemem ya... bunu anlatmaya çalışıyorum.. konu sahibesi olarak !!!!
kısmen haklısınız ama bazı yerlerde de haksız
kimse kimseyi evlendirmek zorunda kesinlikle değil!! şunu bir yazın kafaya

eşiniz altını v.s. kendi yapacaksa kv görümcenize aynen şöyle diyebilirsiniz:
madem hepsini x yapıyor düğünde herşeyi o takacak üzerime ve herkes düğünümüzü kendimizin yaptığını bilecek
sakın orda burda konuşmayın boşu boşuna rezil olursunuz :)

cnm basta sende hata istedigin kriterlere uygun birini bulucaktın yada nisanlın bilmiyorum isi iyimi maası iyimi ama ne olursa olsun sen organixe bi yemek yap aileni cagır yada onlar ailemin evine gelsinler ve baban desin bu gencleri borcsuz evlendirelim bak görüyoruz insanlar parasızlıktan bosanıyor diye annen desin iste 6 yada 7 biliezk bi set diye o anda söz alsınlar ki bi daha dönemezler

sakın üstüne kredi alma nisanlınada makul bisey cektir ille cekicekse

Ben de böyle bir konu açacaktım da sizde gördüm gerek kalmadı.
Nişanlım öyle çok çabalıyor ki bizim için. Sırf sevgimden ve onun çabalarından dolayı göz yumuyorum. Herşeyi nişanlımın üzerine yıktı kadın, hem de ben yapacağım dediği halde, takıları dahil oğluna yıktı. Kendisi son model telefonlarla onun bunun arabasında gezedursun oğlu eşşek gibi çalışsın. Sonra da giyinip süslenip düğüne gelsin ben oğlumu evlendiriyorum diye.
Yani yazılacak çok şey var ama kardeşim hiç mi iyi kaynana yok ya?

Biz kredi çekmedik ama bütün mobilyayı vs ev eşyamızı kendimiz odedik. Ki ben bütün çeyizimi kendim almıştım en ufak bir borç bile bırakmadım düğün sonrasına. Ama diğer mobilya vs borçlarımız düğün sonrasında biz ödedik. Altınlarımıda eşim almıştı kp emekliydi parası yoktu Ama allah razı olsun evverdi başka bir şeyede gerek kalmadı . Hiçta birgün bile aklıma biz niye alıyoruz diye gelmedi. Her şeyide istediğimiz gibi aldık bütçemize uyanları. Setimi 1,500 almıştık hem benim hem eşimin ailesine 3,000 aldığımızı söyledik Ben istedim böyle söylemeyi ki ucuz almışlar denmesin diye. Benim ailemde bir gün bile karışmadı bu konulara ne alırlarsa onların bize gelicek dedi. Çok şükür şimdi gayet mutluyuz.

Bu dayatmalar gerçekten çok kötü. Çocuğunu büyütüp okutuyorsun. Evlenecek yaşa getiriyorsun. Sonra elin kızının hayallerini gerçekleştirmediğinde "yemiş içmiş gezmişler" oluyorsun. Lafa gelince hangi çağda yaşıyoruz.
Yok hanımlar yok... Ne gelin eşinin annesine anne demek zorunda ne evini temizlemek. Aynı şekilde hayatlarının 20-25 yılını çocuklarımı büyütüceğim okutucucağım diye erteleyen anne babalar evleniyoruz diyen yetişkin bireylerin evlerini iğneden ipliğe döşemek mecburiyetinde de değil.. Sorumluluklar yerine getirildikten sonra herkes kendi hayatını kurar ve yaşar. Kimseye de laf düşmez.

arkadaşlar merhaba.. çok uzun zamandan beridir burayı takip ediyorum ilk defa bugün üye oldum. çok okudum deneyimlilerinizi, yorumlarınızı.. bana da yardımcı olursanız sevinirim... 3 yıldır beraberiz nişanlımla. 2 yıllık nişanlıyım. nişanlımın atanmasını bekliyoruz evlenmek için. ama bu yıl da atanamazsa bir işe girip çalışacak. sorun şu bu aralar kredi çekip düğünü altınları eşyaları evin kirasını bu şekilde karşılayacagını söylüyor.. ben buna karşı çıktım tabi. ama kpss'den dolayı şuan üstüne gitmiyorum..
Ailesi destek olmayacak gibi.. ben ablasıyla konusurken nişanlımın annesine gönderme yaptım kredi olayını asla kabul etmem aileler payına düşeni yapsın yoksa evlenmem, beklersiniz dedim.. 2 kardeşler ablası evl,.. bir tek kendi var.. bu aile nasıl bu kadar sorumsuz anlamıyorum.. ben sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum belediye kurumunda.. acaba bana mı güveniyor bunlar anlamadım ki... :KK43: uzun oldu kusura bakmayınç dertleşecegim kimse yok :KK43:

İkiniz de çalışıyor olsanız biz kendimiz yapıcaz deseniz belki olabilir de, daha evlenirken o kadar borca girmek.. Bir de kredinin faiz meselesi var. Dinen de uygun değil bu bir gerçek. Allah kimseyi muhtaç etmesin. Siz o borcun içinde evlendiğinizi anlayamazsınız.

Bence konu sahibini çok saçma eleştiriyorsunuz.
Kendine güvenmeyene evlenmesin diyorsunuz da, kendine güvenmeyen de çocuk doğurmasın o zaman. Çocuk bir insanın kendi zevklerin için yapılıp ardından kenara atılacak bir oyuncak değildir. Doğurduysan evini kurana kadar peşini bırakmayacaksın arkadaş. Bazıları burada yok okutmuş kendi evlensin demiş. Benim nişanlım hem çalışıp hem okumuş annesinden zerre para almamış üstüne annesi evdeki parasını alıp eğlenmeye gitmiş. Bu hala da böyle.
Çocuk şimdi tırım tırım ordan burdan para bulmaya çalışıyor, neden biliyor musunuz? Annesi nişan zamanı herşeyi ben yapcam, bilezik takı tabiki takacağım gelinimiz bizim namusumuz deyip ardından ne yapayım benim param yok bulamıyorum dediği için.
Gerçekten herkes anne olamıyor, doğurmak kolay ya bakması?
Benim annem de tek başına yaşıyor, dışarda çalışıyor hem de ek iş yapıyor beni evlendirebilmek için, yıllarca alıp alıp kenara attı.
Şimdi ikisi de sıfat olarak anne. Peki bunu hakeden hangisi???
Aile çocuğunu evlendirmek zorundadır, evladına takı aldırıp göğsünü gere gere millete hava atan şahıs ne anne olabilir ne de insan. Bu kadar.

iste belki senin cevrende herseyi gelin damat yapıyo benim cevremde öyle dgeil evi dahil alınıp 0 ici dösenip bide kollara 8 bileizk bi set takılır belki konuyu yazan kızında cevresi öyle
Benim ve esimin cevreside oyle yani herseyi aileler yapiyior..bizde benim ailem destek oldu yalniz.erkek ailesi durumumuz yok dedi..bizde genclerin sinavi banka kredisi ve faizlerle bogusuyoruz..cok sukur sagligimiz yerindeki oduyoruz.

Olay ne biliyormusun..ben esimin ailesinden bisey gormedim belki ama esimi buyuttukleri icin saygida kusur etmedim..beni kizi gibi severler bende onlari..huzurumuz yerinde sukur..
Simdi bende elaleme bakip mutsuz mu olsaydim.yada tripleremi girseydim...ne olurdu?
Hep derdim erkek ailesi belki mecbur degil yardim etmeye ama yardim edendende allah razi olsun.

miras evinde oturuyorlar yıllardır.. tokide evleri var kiraya vermişler. arabaları var. yaylada arsaları var.. babası emekli ama bi fabrikada çalışıyor. annesi de çalışıyor.. bunlarınki ye-iç-gez.... hiçbişey görmedim. nişanlımı sevmesem asla katlanmam ama severek evlenip boşananları da görüyorum... o yüzden mantıklı davranmak istiyorum

Seni çok iyi anlayabiliyorum , hadi atansın diye bekle sonra biriktirsin diye vs... ohooo o zaman içerisinde ne olaylar oluyor bir bilsen...

Aslında sorun şu erkek borçlanarak evlendikten sonra eşine sınırlama getirecek onu almayalım ,gezmeye gitmeyelim
belkide bütün takılarda hemen ertesi gün satılığa çıkarılacak
bazı kızlar buna razı olur bazılarda ben 4 yılımı sınırlı yaşayamam der bu blraz evlenecek olan kıza bağlı
ya kız evlenmeden biriktir diye karşı tarafa baskı yapar yada çok seviyor deyip maddi olarak sınırlı yaşamayı kabullenir

Evlenecek olan sizsiniz.. Aileler değil.. Madem evlenmek için kendinize güveniyorsunuz.. Düğünü de kendiniz yaparsınız. Aileler yardım etse, çok güzel olur. Demek ki durumları yok ki yardım edemiyorlar.. Kredi çekmeyi düşünmek yerine, 3 yıl daha bekleyin. Birikiminizi yapın, öyle evlenin..

Benim bir arkadaşım da okul biter bitmez, sevdiği çocukla evlendi. Ne kızın işi vardı, nede sevdiği çocuğun. Hatta askerliği dahi duruyordu. Çocuğun ailesi, düğünü yaptı.. Evlerinin bütün eşyalarını, a dan z ye kadar aldı. Kıza takacağı takıları da aldı. Bizde içimizden diyorduk, kız çok şanslı.. Kayınvalidesi giller üstlerine düşenleri fazlasıyla yaptı.. Benim arkadaşım, kayınvalidesinin alt katında yaşamaya başladı. Eşiyle iş bulup çalışmaya başladılar. Ama kayınvalidesi, çalıştıkları paraları ellerinden alırdı, onlara harçlıklar verirdi. Neden? Çünkü düğünlerini onlar yapmışlardı, borç ödüyorlardı. Kızın evi ayrıydı, kayınvalidesinin alt katında otururdu ama, canı bir şey çektiğinde alıp yiyemezdi. Kayınvalidesinde yemek zorundaydı. Akşamları eşiyle baş başa evlerinde kahve içemezlerdi, kayınvalidesi fırçayı basardı.. Hatta geceleri kızın evinde dolaşır, yatak odasına kadar girermiş.. Yani o kadar çok zor ki.. Kızın psikolojisi şuanda hiç iyi değil. Psikiyatrik yardım alıyor.. Eğer ki onlar acele etmeyip, 2-3 yıl bekleselerdi.. Düğünlerini kendi birikimleri ile yapsalardı, kayınvalidesi bu kadar karışma hakkını kendinde göremezdi. Kızın ömründe 10 sene gitti.. Neye yarar..

Bende evlenirken ne benim ailem, ne de eşimin ailesi yardım etmedi. Her şeyi eşimle ben karşıladım. Ne yapalım biz şimdi. Aileler yardım etmedi diye, ailelerimize sırtımızı mı dönelim. Bir ihtiyaçları olduğunda yanlarında olmayalım mı?
Bende ailelerin bu tutumu karşısında çok çok kırıldım, hatta kinlendim. Ama en azından bir birey olduğumu, bu hayatın da benim hayatımın olduğunu, bu hayatta ayakta durmam gerektiğini öğrendim. Benim evimin her köşesinde eşimle benim alın terimiz var. Emeklerimiz var.. Bunun kadar güzel duygu olamaz bu hayatta.. Hiç kimseye karşı minnet duygumuz yok.. Evliliğimizin ilk yılları bizim için çok zordu. Maddi sıkıntılarımız oldu, yeni bir şehir, yeni iş, evlilik hayatı.. Ama biz bu zorlu günlerde, eşimle birbirimize destek olduk. Atlattık o günleri.. Çok paramız yoktu.. Evimiz yok.. Malımız mülkümüz yok.. Ama mutluyuz. Evimizin huzuru var.. Bu benim için çok çok önemli.
Bence konu sahibi, krediye bulaşmayın. Eğer düğününüzü kendiniz yapacaksanız, ev eşyalarınızın parasını biriktirin. Küçük sade bir nikah töreniyle de evlenirsiniz.. Böylesi çok daha makbul. Erkek arkadaşınızın ailesi de takı takarsa takar, takmazsa da onların sorunu olur..

X