Nisanlimin altini gereksiz görmesi

gereksiz gördüğünden değil o almak istemediğinden.

tamam anladık herşey para değil de bu devirde parasız mutlulukta olmuyor bu bariz bir gerçek

nişan yüzüğünü bile gönlünce alamıyorsan
iyi gazlı içecek kutusunun açma halkasını söküp al tak diye getirmemişler.

Haklisiniz, herkes boyle düşünüyor. Bu iliskiye gencligimi verdim.Nisanlimin bu dusunceleri beni çok yipratiyor.Icinden gelmeyerek almasini istemiyorum.Ama ikna da olmuyor.Maaşı iyi, başka ne istesem aliyor.Ailesi bana deger vermiyor.Sözde paramiz yok dedilet, istedigim yüzüğü secmeme izin bile vermediler.Yüzük icin ayirdiklari bütçe cok kisitliydi ve sonuc olarak uyduruk icime sinmeyen bir yüzük alindi.Durumu olmayan aile kendi kizlarina nisanda bilezik takti ve nisani iyi bir salonda yapti.Ailesinden cok soğudum. Nisanlimi sevdigim icin katlaniyordum.Ama onun da böyle davranmasi cok uzdu beni

Öyle olmamasi icin ugrasiyorum.

Bilezik mi?Alacagini hic sanmam tek tas altin yuzuk icin bile aylardir bekliyorum.Nisanli olmayan arkadaslarima sevgilileri surekli altin takilar aliyor.Bizimkinde tik yok.Cevremdekileri görünce de moralim daha çok bozuluyor.
Evet tek tas almiyor.Ben ondan cok pahalli altin takilar beklemiyorum.Hicbir şekilde almaya yanaşmıyor. Onun bu tabriyla birlikte evet kendimi degersiz hissediyorum.
Sana değer vermiyor, parası var diyorsun şu devirde her bütçeye göre pırlanta var artık öyle 5000-10000 değil yani, sırf üzülme diye alır insan yazık

Ama bu altın meselesi tatiklemiş gibi geldi bana.
Bu ve baska konularda söz verip sözünü tutmaması, onu zorlamayacak altin taki istiyorum.kendisine gereksiz gelse bile beni kirmamak uzmemek adina yapabilir.Benim onun isteklerini o istiyor diye yerine getirdigim gibi.

Kizlar hepnize merhabs.8 yil suren bir iliskim var, nisanliyim.Sözden sonra nisan yapmadik, nisanlim da ben de gerek gormedik nisana.Söz de beyaz gül istiyordum bir buket.5 tane gul ve otlarla dolu bir cicek geldi.Söz de bana taki takilmadi.Nisanlimin ailesi durumumuz yok diyerek en ucuz, ayari en dusuk yuzugu aldi bana.Nisanlim kendisi alir diye sesimi cikarmadim.Ama almiyor.Atsan atilmaz satsan satilmaz, cok gereksiz.Bozdursan para etmez diyor.Ne yapsam ne desem derdimi anlatamiyorum.son zamanlarda baska konularda dahil cok fena tartistik birbirimize girdik.Aramiz yeni düzeliyor ama bu konudaki fikirleri hic degismiyor.Altin disinda ne desem yapiyor ama ben bu konu ve diget tartismalarmiz sonucunda kendisinden uzaklasmaya basladim.Ne yapacagimi bilemiyorum, yardim edin.

yüzük konusundan hemen sonra atsan atılmaz satsan satılmaz yazmışsın ya ona istinaden yazdım yüzük zaten bi ömür takılacak diğer altınları da şimdiden satma peşinde olması düşündürücü

yüzük konusundan hemen sonra atsan atılmaz satsan satılmaz yazmışsın ya ona istinaden yazdım yüzük zaten bi ömür takılacak diğer altınları da şimdiden satma peşinde olması düşündürücü
Hmm, onlar nisanlimin sozleri.Atsan atilmaz satsan satilmaz diye ondan istedigim kolye ve bileklik icin diyor.

Benim annem hayatta degil.Su durumu, ailesiyle yasadiklarimi görse yüzük coktan atılmıştı. Annem aklima gelince de içim rahat etmiyor.Nisanlimdan bekledigim altin kolye, bileklik ve altın tek tas.Biz karadenizliyiz.Bizde kizi alirken anne altin burma bilezik ister.Ben ailesinin dugunde de birsey yapacagini düşünmüyorum. Yapsalar bile oyle bir kaynanam var ki dugunden sonra geri ister.Sekiz yil bekledikten sonra, onca sıkıntıya bu iliskide göğüs gerdikten sonra ne istesem haketttigimi düşünüyorum. Beyaz esya beyaz istemiyordum gri veya siyah istiyordum.Ama nisanlim pahalli buldugu icin hrpsinin beyaz olmasina karar.verdik.Bu ay alinacak esyalar.Gelinlik konusunda da bir butce ayirir ve ona uymami bekler sanirim.Daha once sen hangisini begenirsen alirim diyrn insan,Ama 500tl lik yuzuge burun kivirinca artik gelinlige de ne der ne yapar bilemedim [/QUOTE]
Iste dedigim gibi siz ayni dusunmuyorsunuz ve anladm ki nisanliniz cimri...
Beyaz esya beyaz olsun pahali diyen birinin cimrilikten baska bi aciklamasi olamaz..
Yarin cocugun olucak besikten tut kiyafet seciminde bile ucuzuna git dicek sana..
Cimri biriyle hayat gecmiyo cnm kp biliyorm piknige gidecegi zmn bile yakin yere gidiyo fazla yakmasin die ki durumuda gayet ii...
Yaninda ise cok sklyrm kp ..Hic oryak dusunmuyorz ben onlara bise demiyrm ama kv kp de surekli guzel seyleri karaliyorlar almadiklari icin..
O zmn ii dusun ..8 dgl 18 yil olsada ayni dusunmedigin biriyle evlilik olmuyorr..

Bu ve baska konularda söz verip sözünü tutmaması, onu zorlamayacak altin taki istiyorum.kendisine gereksiz gelse bile beni kirmamak uzmemek adina yapabilir.Benim onun isteklerini o istiyor diye yerine getirdigim gibi.

İşte en büyük hata bu bence siz o istiyor diye size uymayan bir şeyi yapmayın. Yaparsanız da karşılık beklemeyin. Söz verip tutmama konusunda haklısınız. Benim de nefret ettiğim bir davranıştır.Çalışıyor musunuz?

Hmm, onlar nisanlimin sozleri.Atsan atilmaz satsan satilmaz diye ondan istedigim kolye ve bileklik icin diyor.
ne saçma bahaneler bunlar kimse altını atmak için istemez çok zorunda olmadıkça satmayı da istemez

yazık senin adına üzüldüm yeni gelin olacaksın millet şıkır şıkır gezerken sen içten içe hüzünlenecek heves edeceksin

düğünde ben eşimden takı seti istedim satmam takarim dedim düğünden 2 ay sonra yarı fiyatına sattım eşime dedim ben altın takmam ki ne diye aldırdım bunu, satsakmı diye, ister at ister tak ister sat o senin dedi

Olurmu öyle sey.
Kadinlar kulubunde ki hanimlar altinsiz kiz yok diyor dersin.
Vermiyoruz seni. Alsin altinlari yüzügü gönlünü yapsin ilk önce..
Gereksiz felan degil o altinlar. Hic bosuna kivirmasin.

Vlla bn bileziklerim ve diğer takılarım sayesinde ev sahibi olup kiradan kurtuldum..
tek yatırım altın bnce.. Yoksa biriktrmek mumkun değil.
aklınızda olsun

Ben de.öyle diyorum senin aldigin altin takiyi neden satayim diye, takmak istiyorum diyorum.Ama ne desem bos ışte.

bak canım bu sorun işte, yani normalde ben ne altın severim ne de takarım, konu başka türlü ilerlese durumu yoksa almasın da derdim ama senin konunda erkeğin baskınlık çabası var, sana bişeyler alsa da düğünden sonra satar elinden alır demedi deme

Gerekli olmadigini düşünüyorsunuz ama nisanlim su an birsey almasi ne mihriyi yapar ne de yüz gorumlugu takar.Durumu oldugu kadar yapmasini istiyorum.Kendisino zora sokmak istemiyorum tabii ki,

Ailesi yapmak istemedigi icin almiyor.Kendi kizina nisanda bilezik damadina birseyler alan da bu aile sonucta.Ailesinin yapmadigini kendisi yapmak icin defalarca söz verdigi halde yapmamak icin yirtiyor resmen kendini

Benimkisi tamamen şahsi fikrim.
Yüz görümlüğü olayları falan da garip geliyor bana ama burada evlenecek sizsiniz ve nişanlınızın durumu varken niye yapmasın ve içinizde kalsın ki?

İşte en büyük hata bu bence siz o istiyor diye size uymayan bir şeyi yapmayın. Yaparsanız da karşılık beklemeyin. Söz verip tutmama konusunda haklısınız. Benim de nefret ettiğim bir davranıştır.Çalışıyor musunuz?
Yapabileceklerimi kabul ediyorum.Herşeye olur demiyorum tabi.Ben okuyorum.Son siniftayim.

ne saçma bahaneler bunlar kimse altını atmak için istemez çok zorunda olmadıkça satmayı da istemez

yazık senin adına üzüldüm yeni gelin olacaksın millet şıkır şıkır gezerken sen içten içe hüzünlenecek heves edeceksin
Bu bahaneleri hep almamak icin iste.Ben ailemden de boyle görmedim üstelik. Babam anneme özel günlerinde altin alirdi hep.Her dogumdan sonra altin taki alirdi. Dugunden sonra ailemin ve nisanlimin aldiklarini takarim tabi nisanlim birsey alirsa

X