Nişanlımın Ailesi

+1000000

Eğer bu şekilde olacaksa zaten ben bu işi götüremem. Aile adına hiçbirşey yok ortada ben yokken bile sahip çıkan olmamış. 7 yaşına kadar el kapısında büyüyen 22 yaşına kadar da orda burda büyüyen biri eğer annem annem diyecekse yolu bahtı açık olsun.

O kadar çok konu okudum ki ben artık böyle hikayelere inanamıyorum. Nişanlılık süreci bu. Adamın sonuçta ailesi var mı? Var. Ne olursa olsun adam “ailem, anam, babam” diyor. Ağzını açmasanda, açsanda adam bir şekilde ailem ailem diyor.

Şu an nişanlınız “utanıyorum” diyor olabilir ama demekle kalır. Sorunlu ve tehlikeli aile. Bence dikkat edin. Evlilik zamanı konular açmanızı istemem elbette.

Aile atılıp satılamıyor maalesef.
Yarın nişanlınızın ailesi bakıma muhtaç kalsa, nişanlınız yardım etmek isteyecektir. Atıyorum en kötü bakıcı tutacaktır sizden beklemese ve kendi yapmasa bile.
Ailesini nişanlınız kendi seçmedi, o da mutlu değildir ama aile işte. Siz de bunu bilerek davranın. Yarım öbür gün yardım etmek istediginde, bakımını üstleneceği zaman bu sizde sıkıntıya yol açmasın.
Ve bencede nişanlınıza ailesini kötülemeyin. Zaten her şey ortada.

7 yaşına kadar el kapısında büyüyor 22 yaşına kadar orda burda çalışıp harçlığını çıkarıyor. Bu adamın baba anne hiçbir zaman yanında olmamış ille de ailem diyeceği gün gelmez inşallah ama gelirse de ben yokum bunu da söyledim ona.

Hiç anasını babasını görmemiş bir adam yıllar sonra ortaya çıkan ailesine bakıyor.. sorunlar başlıyor ardından boşanıyorlar.. “oğlum” bile dememiş bir anneye yardım eden adam gördü bu gözler. Neler neler...
Aile bu hiçbir adam aileyi bir kenara atmaz. Utanıyorum demekle kalır en fazla. Annesine en ufak bir cümle etseniz “annem o benim der”

Ama umarım demez inşallah. Ve yanılırım.

Ortada bir aile yok işte ben bunu diyorum. Hiçbir zaman yanında olmamışlar. 28 yıl olmayan bu saatten sonra da olmasın. Ben onunla konuştum bunu yarın öbür gün bakarım ederim diyorsa da yolu açık olsun. Ailesine baksın. Hala bile aile feöey
ben ailesinin yaptığı yanlışları onu kullandıklarını parası olmayınca her Türlü pisliği yaptıklarını dedim zaten tek kelime etmedi edemez de. Ben haksızlık karşısında susamam susmayacağım da nişanlımın hayatını peynir ekmek gibi yemişler artık müsaade etmem. Ben ona yuva sıcaklığı samimiyet sevgi verdim. Tüm bunları bir kenara bırakıp hayatını mahvetmek isterse de onun tercihi ben kimseye dur demiyorum. Çok saf olduğu için de ona söylemem ailesi dediği müptezelleri anlatmam gerekiyordu ve bende üstüme düşeni yaptım. İlerde bize muhtaç olmasınlar inşallah da hadi oldular elden ayaktan düştüler diyelim ben bakmam ama evlat olarak kendi isterse evimin rızkını azaltmadan müsaade ederim. Neticede kafir bile olsa ana baba ana babaymış.

Bunların hepsini tüm ihtimalleri konuştum onunla bu şekilde istersen devam edelim yok dersen de yolun bahtın açık olsun dedim. Ben kimseye zorla birşey yaptırmam içinden geçeni ergeç yapar kendi de. Ama kalmadı artık gördüğüm kadarıyla oda artık pes etti zorla aile olunmuyor dedi. Yarın öbür gün değişir mi bilmiyorum ama ben bu şartlar altında onunla bir yola baş koydum. Şartlar değişirse yola devam etmek veya etmemek de tercihe kaldı. Ama ben bakmam o insan müsveddelerine. Bana ailesini anlatırdı hep yapma öyle deme ailedir derdim ta ki tanıyıp gözlerimle şahit olana kadar. Allah şahidim olsun çok film izledim kitap okudum ben böyle insanlar görmedim. Evladına beddua etmeye hemde hayatını senin için harcamış evladına beddua etmeye her annenin dili varmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…