Nisanlimin ailesi sorunu

Kapimizi kapatiriz herkes disarda kalir demis nisanlin. O oyle olmuyor iste. Asil evlendikten sonra ailenin onemini anliyorsun.

Iki ailenin denk olmasi gerek. Olmuyorsa da saygi duyan insanlar olacaklar. Kararlariniza karismayacak saygi duyacaklar.

Sizin hayatinizla ilgili kararlari almaya baslamislar bile. ( yerine getirmeselerde niyetlenmisler dugun yeri ev konusu)

Mumkunse siz nisanlinla sehir degisikligi yapin

nişanlınız kendine güvenerek alabilir ancak
doğu güneydoğu da aile büyüğü ne derse o olur

olay doğulu olmaları değil bence nişanlınız maddi yönden ailesine gebe olması. isteklerinizi aileler karşılamak zorunda değil . yetişkin evlenmeye karar verebilecek olgunluktaki bireyler evliliğin maddi manevi tüm sorumluluklarını da karşılamak zorunda. ailelerin içinden gelip yardım ederse ne ala. sizin istediğiniz ev alınmıyorsa istediğiniz evi kiralayın. bir kere evleniyorum herşeyin iyisi olsun kafasına girmeden sade bir ev dizin. ailesinin biz parayı veriyoruz bizim dediğimiz olacak egosunu törpüleyebilirsiniz belki. kimsenin lafını çekmek istemiyorsanız kimseye minnet etmemeniz gerekiyor. düzen bu.

Ben bu nişanlıma, eşime kızamıyorum onun da ailesi sonuçta tavrını anlamıyorum. Böyle adamlar hayatındaki kadını kasırganın ortasında bırakmaktan gocunmuyor lakin kadınlarımız aman nişanlım, eşim kırılmasın, çok iyidir zart zurt tavrında. Ayrıca bu tarz konular dikkat ediyorum hep para üzerinden çıkıyor. Ya oğlan aile şirketinde çalışıyordur, aşiretten çıkmaya cesaret edemez ailesine tavır alamaz bu yüzden, ya da bir ev ve düğün masrafını onların sırtına yükleme beklentisi vardır, alttan almak zorundadır aileyi. Aile de bunu kullanır.
Aslında hayatınızdaki erkek elini kaldırıp 'durun ben evleniyorum, evimi kurarım, evi nereden alacağıma, düğün salonuna eşim ve ben karar veririz' demediği için işler bu hale geliyor. Üstte bir yorumcunun dediği gibi hem karnım doysun, hem pastam dursun olmuyor öyle. Evi alırsa, yerine de kp karar verir. Sizin psikologluk konunuz da bu noktada açıldı. Belli eğitimden geçmiş, belli bir yaşam standardı ve olgunluğuna ulaşmış biri olarak karşınızda ailesinden kendini soyutlayabilmiş özgür bir erkek, eviniz için özerk bir alan isteyebilmeli ve bunu anlatabilmelisiniz. Ve dahi düğün masraflarınızı da elbette karşılamalısınız. Deneyin, bu sorunlarınız hiçbiri kalmaz.

Ben bu nişanlıma, eşime kızamıyorum onun da ailesi sonuçta tavrını anlamıyorum. Böyle adamlar hayatındaki kadını kasırganın ortasında bırakmaktan gocunmuyor lakin kadınlarımız aman nişanlım, eşim kırılmasın, çok iyidir zart zurt tavrında. Ayrıca bu tarz konular dikkat ediyorum hep para üzerinden çıkıyor. Ya oğlan aile şirketinde çalışıyordur, aşiretten çıkmaya cesaret edemez ailesine tavır alamaz bu yüzden, ya da bir ev ve düğün masrafını onların sırtına yükleme beklentisi vardır, alttan almak zorundadır aileyi. Aile de bunu kullanır.
Aslında hayatınızdaki erkek elini kaldırıp 'durun ben evleniyorum, evimi kurarım, evi nereden alacağıma, düğün salonuna eşim ve ben karar veririz' demediği için işler bu hale geliyor. Üstte bir yorumcunun dediği gibi hem karnım doysun, hem pastam dursun olmuyor öyle. Evi alırsa, yerine de kp karar verir. Sizin psikologluk konunuz da bu noktada açıldı. Belli eğitimden geçmiş, belli bir yaşam standardı ve olgunluğuna ulaşmış biri olarak karşınızda ailesinden kendini soyutlayabilmiş özgür bir erkek, eviniz için özerk bir alan isteyebilmeli ve bunu anlatabilmelisiniz. Ve dahi düğün masraflarınızı da elbette karşılamalısınız. Deneyin, bu sorunlarınız hiçbiri kalmaz.
aman kırılmasın eşim,nişanlım denildiğinde ilerde onlar karşısındakini tuzla buz ediyolar sonra ben mutsuzum durumları kadınlarda

Bu ev meselesi hallolsa başka birşey çıkar belliki size bir ömür sorun yasatacaklar.bu şimdiden görünüyor.bu iş nisanlinda biter aslında ,gerçekten size yansitmayacaksa bunlara rağmen mutlu olmayı basarabilecekseniz olur ama evlenmeden önce bilinmiyor bazı şeyler ,sonradan nisanlinda bazı degisiklikler olacaksa (birçok kişide olduğu gibi) işin zor görünüyor.

Terzi kendi söküğünü gerçekten dikemiyormuş..Böyle durumlar için biz psikoloğa gidiyoruz genelde :D

Arkadaslar birincisi neden psikolog oldugum icin anlayamiyorum parayi veren dudugu calar olayini ? Bunun psikolog olmakla konusu ne.Peki yuva kuracak 2 insanin hic mi istegi yoktur.Bir insanin cebinden para cikacaksa neden bosuna ciksin bizim de gonlumuz olsun isteriz haksiz miyiz bu konuda.Benim ailem de para harciyor hele ki annem ama asla bu konularda egosunu öne almaz.Evet cok guzel demissiniz resmen birey oldugumu ortaya koymak icin savas veriyorum.
ayrıl derim cünki değişmez. gerdekten sonara kapına dıkılıp carşf isterselerde şaşırma. ailenin bukdar müdhale etmesi normal değil. ilerde cok problem yaşarsınız

Arkadaslar nisanlim her daim arkamda, ama hatalari yok mu elbette var cunku beni kaybetmemek icin hicbir sorun yok gibi davraniyor ben herseyi sonradan duyuyorum gizlemek de yanlis bisey yani.Dugun icin aylarca otel baktik en son duydum ki birakin oteli babasi muzikli dugun bile istemiyormus...Arkamda olmasina elbette arkamda ama babasina o bile lafini geciremiyor babasi o an icin tamam deyip 2 hafta sonra fikir degistiriyormus.
lafını gecırmeyor ilerdede gecırcegını sanıyorsan yanılıyorsun

Ben de doğulu ancak sizin anlattıklarınıza kıyasla daha medeni bir ailenin geliniyim. Eğer kendi ailenize karışılmamasını onların sizin sahibinizmişçesine davranmamalarını istiyorsanız beş kuruşlarına tamah etmeyeceksiniz. İlk başta parayı veren düdüğü çalar yorumunu yapan arkadaş dibine kadar haklı. Bu tip aileler parayla pulla evle gelini satın aldığına inanıyor. Bilen biri olarak benden söylemesi.

Evet ailesine rest çekemez çünkü zaten onların işinde çalışıyor o konuda bile onlara bağlı.Ayrıca rest çekse nolacak ailesi çizilen sınırlara saygı duyan aile değil sınırlarınız kimin umrunda ki nasılsa ihlal etmenin bir yolunu buluyorlar...
Oo bir de aile işiymiş sizin iş çok fena.

5 kurusa tamah etmeyip kiraya ciksam hersey duzelir gozuyle bakamiyorum cunku sorun zihinlerde, verilen sozlerin tutulmamasinda.Calistigimi biliyorlardi simdi gelinimiz calisamaz olayina geldi durum bu kadar da olur mu ki.

Evet ailesine rest çekemez çünkü zaten onların işinde çalışıyor o konuda bile onlara bağlı.Ayrıca rest çekse nolacak ailesi çizilen sınırlara saygı duyan aile değil sınırlarınız kimin umrunda ki nasılsa ihlal etmenin bir yolunu buluyorlar...

Bu yaşa kadar ipini koparmamışsa bundan sonra hiç koparamaz diyecektim.
Aile işinde çalışıyor demen tuz biber oldu yani ümitsiz vaka.
Nişanlın şimdilik iki tarafı idare ediyor ama evlenince iyice sıkışacak. O zaman sana şu an olduğu gibi yumuşak olmayacak.
Böyle ailesi olan insanların kesinlikle kendi çevrelerinden biriyle evlenmesi taraftarıyım.
Aksi halde başta kendileri mutsuz oluyorlar. Ne eşlerini ne ailelerini mutlu edemiyorlar.
İş düğünle, evle bitmiyor. Bunun gidip gelmesi, yatısı, bayramı, doğumu var da var. Üzgünüm ama bence olumsuz.

Evet kendi cevresinden kendine yakisan bir kiz bulsaydi bu kadar sorun asla olmayacakti.Ona bunu zaten soyledim.Evlenince herseyin degisecegini dusunuyor hersey bizim lehimize olur diyor ama ben inanamiyorum zıtlıklarla baslayan bir evlilik olayinda evime girince tum dislerini gosterirler bana boyle hissediyorum.

Back
X