Nisanlimin ailesi sorunu

Babam boyle degildi son zamanlarda inatlasti diyor nisanlim.Ben de diyorum ki o zaman kayinpederim beni ailesine istemiyor.Kayinvalideme soruyorum gizlemeyin lutfen istememezlik mi var diyorum olsa bu asamaya gelmezdik istememe gibi bisey yok diyor..

Arkadaslar merhaba,
Uzun suredir buraya sorunumu yazsan mi diye dusunuyorun ve nihayet cesaretimi toplayabildim.Ben 25 yasindayim, psikologum ve yaklasik 4 ay once nisanlandim.Aslen elazigliyim dogma buyume Istanbulluyum.Nisanlim da dogulu ve dogma buyume Istanbullu.Benim sorunum nisanlimin aiesiyle.Biz sadece mutlu bir yuva kurmaya calisan ve birbirini seven bir ciftiz.Nisanlim deger veren, merhametli asla incitmeyen biridir.Nisanlimin ailesi ise Istanbulda yasamalarina ragmen dogu geleneklerine halen bagli olan, klasik tum aile amcalar vs ayni apartmanda yasayan bir aile.Iki aile arasinda kultur farki vardi ancak nisanlimla biz bunu pek sorun etmeyerek evlilik yolunda adim attik.Ancak tum sorunlar o zaman basladi.Nisanlimin ailesinin maddi durumu iyi ancak borc oduyorlar o yuzden suan sıkısıklar.Borclari bitince bize ev alacaklarini soylediler ancak yakin oturalim diye tutturdular.Ne nisanlim ne ben yakin oturmak istemiyoruz.Babasi asiri inatci kendi istedigini kabullendirmek isteyen biri cunku parayi o verecek diye egosu var.Ileride bir apartman yaptirip biz de kendi yanlarina almayi dusunuyorlar bu yuzden bize idareten bir ev almak istiyorlar.Ben ailem ve nisanlim buna karsi cikiyoruz ancak babasina kesinlikle kabul ettiremiyoruz.Kayinvalimden de kocasina destek oluyor.Zaten kendisiyle anlasamiyoruz ogluna cok duskun yasi da genc ve adeta benle yaris icinde.Dugun yeri konusunda bile babasi bizim ne istedigimizi hic sormadan bir restaurantla anlasacakti ancak istedigimiz gibi olmadigi surece dugun yapmayacagimizi belirttik.Bazi anlar nisani atmayi dusunuyorum.Acikcasi onlardan o 'aile' sicakligini alamadim oysa ki cok istemistim sicak bir aileye sahip olmak cunku babasiz buyudum.Baba ozlemim vardi ve esimin babasini cok sevecegimi umuyordum.Ama olmadi olamadi benimseyemedim onlari.Bizim ailemiz şen şakrak en yaslimiz bile nasil esprilidir nisanlim bize gelince gitmek istemez surekli aileme olan sevgisini dile getirir.Kayinvalidemle telefon konusmamiz bile buz gibi cunku hayat enerjisi yokmus gibi bitik bir ses tonuyla konusur moraliniz cok iyi olsa bile sizi asagiya ceken bir enerjisi var.Onlara gidince sus pus otururuz.Cunku muhabbet sarmaz...Nisanlimi cok sevsem de ailesine nasil girebilirim nasil olur bilemiyorum ilerde sorun yasar miyim nisanlim kapimizi kapariz herkes disarda kalir diyor.Terzi kendi sokugunu dikemedi lutfen yardimci olun.
Koskoca psikologsun ilerde kendi evini kendin almak istesen istediğın yerden böyle sorunlar olmaz kaldı ki bi piskolog olark lv nin yaşam enerjisini yükseltmek saba düşer...

Yapmayin lutfen koskoca psikolog derken 10 bin mi kazaniyorum bunun lafi bile ayip bence.Meslegimi icra ettigim saatler icinde yeterince enerji yukseltiyorum.Neden hemen karsi taraftan biseyler beklemek ve ona biseyler yuklemek amacindasiniz yani

Arkadaslar merhaba,
Uzun suredir buraya sorunumu yazsan mi diye dusunuyorun ve nihayet cesaretimi toplayabildim.Ben 25 yasindayim, psikologum ve yaklasik 4 ay once nisanlandim.Aslen elazigliyim dogma buyume Istanbulluyum.Nisanlim da dogulu ve dogma buyume Istanbullu.Benim sorunum nisanlimin aiesiyle.Biz sadece mutlu bir yuva kurmaya calisan ve birbirini seven bir ciftiz.Nisanlim deger veren, merhametli asla incitmeyen biridir.Nisanlimin ailesi ise Istanbulda yasamalarina ragmen dogu geleneklerine halen bagli olan, klasik tum aile amcalar vs ayni apartmanda yasayan bir aile.Iki aile arasinda kultur farki vardi ancak nisanlimla biz bunu pek sorun etmeyerek evlilik yolunda adim attik.Ancak tum sorunlar o zaman basladi.Nisanlimin ailesinin maddi durumu iyi ancak borc oduyorlar o yuzden suan sıkısıklar.Borclari bitince bize ev alacaklarini soylediler ancak yakin oturalim diye tutturdular.Ne nisanlim ne ben yakin oturmak istemiyoruz.Babasi asiri inatci kendi istedigini kabullendirmek isteyen biri cunku parayi o verecek diye egosu var.Ileride bir apartman yaptirip biz de kendi yanlarina almayi dusunuyorlar bu yuzden bize idareten bir ev almak istiyorlar.Ben ailem ve nisanlim buna karsi cikiyoruz ancak babasina kesinlikle kabul ettiremiyoruz.Kayinvalimden de kocasina destek oluyor.Zaten kendisiyle anlasamiyoruz ogluna cok duskun yasi da genc ve adeta benle yaris icinde.Dugun yeri konusunda bile babasi bizim ne istedigimizi hic sormadan bir restaurantla anlasacakti ancak istedigimiz gibi olmadigi surece dugun yapmayacagimizi belirttik.Bazi anlar nisani atmayi dusunuyorum.Acikcasi onlardan o 'aile' sicakligini alamadim oysa ki cok istemistim sicak bir aileye sahip olmak cunku babasiz buyudum.Baba ozlemim vardi ve esimin babasini cok sevecegimi umuyordum.Ama olmadi olamadi benimseyemedim onlari.Bizim ailemiz şen şakrak en yaslimiz bile nasil esprilidir nisanlim bize gelince gitmek istemez surekli aileme olan sevgisini dile getirir.Kayinvalidemle telefon konusmamiz bile buz gibi cunku hayat enerjisi yokmus gibi bitik bir ses tonuyla konusur moraliniz cok iyi olsa bile sizi asagiya ceken bir enerjisi var.Onlara gidince sus pus otururuz.Cunku muhabbet sarmaz...Nisanlimi cok sevsem de ailesine nasil girebilirim nasil olur bilemiyorum ilerde sorun yasar miyim nisanlim kapimizi kapariz herkes disarda kalir diyor.Terzi kendi sokugunu dikemedi lutfen yardimci olun.
Ne şamın şekeri ne Arabın yüzü diye bir laf vardır. Bilmem duydunuz mu. Siz psikologsaniz nisanlinizin da denk bir mesleği olacagini var sayiyorum. Birakin artik ailelerden destek beklemeyi. Hani eğitimsiz, baskasinin eline bakacak bir insan da değilsiniz. Yok eğer ille alsinlar diyorsaniz onlar neyi uygun görürse onu alirlar. Hediye nihayetinde.

Bence sorunlar daha da büyüyecek evlenince
ben olsaydım evlenmeden önce böyle bir aileyle çocuk buyutulur mu diye düşünürdüm
ayrıca nisanlinizin size yaşananları soylememesi sizin arkanızda olduğunu göstermiyor tam tersi demek ki size a diyorsa onlara tam tersini diyor ki aile hala israrci
o evde açık açık sizin evliliginiz hakkında ne konuşuluyor bir şekilde öğrenip ona göre yolunuzu cizmelisiniz

Bir de kayinvalidem mesela araya asla mesafe konmasina mahal vermeyen bir insan.Bir olayda catisirsiniz insan azcik mesafe koymak ister uzak durur degil mi ? Ama yok.10 dakika sonra hicbir sey olmamis gibi whatsapp'tan yazar arar vs.Yani kadina bir olaydan sebep tavir bile alinmiyor biraz uzak kalmak istiyorum mesela ama yok hemen hicbisey olmamis gibi davraniyor.

Ayrica da belki meslegimden dolayi beni elestiren insanlar da olacaktir ama meslek edinmeye calisirken okudugumuz ogrendigimiz kitabi bilgiler ile gercek yasam deneyimleri cok cok farkli.Insan tecrubelerden yararlanmak istiyor, benzer seyleri yasayanlardan fikir almak istiyor.Realitede yasanan hersey cok farkli dogal olarak ben psikologum herseyi cozerim havasina sahip olmaya gerek yok.

Kac yasindasiniz ,kac yillik psikologsunuz ?
Eger ogrenciyseniz su konuyu acmanizi ancak anlarim ,yok soyke bnoylke deneyimliyim diye iddianiz varsa fakesiniz ,

Simdi ben size 15 senelik psikologum desem ne degisecek ogrenciyim desem ne degisecek onu anlamadim ? Psikolog olan insan baska insanlarin tecrubelerinden yararlanamaz herseyi kendi cozer diye bir kural var sanirim.Buraya gelip kibarca fikir istedim amacim hem icimi dokmek hem de tecrube sahibi insanlardan bilgi almakti ama olay sorunumdan cok meslegime dondu anlayamadim.Herhangi bir alanda iddiam yok 2 senelik psikologum.Olayla baglantili yorum yapiniz lutfen.

Sizin durumunz çook zor. Evi uzak tutsanz bu sefer de kalmaya gelmek isterler. Ve bu şekilde sülalecek yaşayan ailelerde bireysel taklmak her zaman skıntıdır. Ve baba böyle bugün başka yarin başka konuşuyorsa çok daha zor. Bir de nişanlnz babam bu aralar böyle diyorsa demek ki size karşi bir tepkileri var. Ve o tepkiler evlenince katlanarak büyür.Huzurlu olmanz çok zor. Ben de bizzat yaşadm eşmin bütn akrabalari ayni sokakta gelinler,kayivaldeler altli ustlü falan yaşiyor. Ben tabiki bunu kabul etmedm ve karaktet olarak da mesafeli bir insanmdr. Kayinvaldem bunu anneme bile söylemiş bizi saymiyorlar falan.Ancak cok baskin olamadiklari için biz hallettik ama sizn durumunz daha farkli aile uyumu çok çok önemli gördügum kadaryla nişanlanz onlara rest çekemeyecek.

Sizin durumunz çook zor. Evi uzak tutsanz bu sefer de kalmaya gelmek isterler. Ve bu şekilde sülalecek yaşayan ailelerde bireysel taklmak her zaman skıntıdır. Ve baba böyle bugün başka yarin başka konuşuyorsa çok daha zor. Bir de nişanlnz babam bu aralar böyle diyorsa demek ki size karşi bir tepkileri var. Ve o tepkiler evlenince katlanarak büyür.Huzurlu olmanz çok zor. Ben de bizzat yaşadm eşmin bütn akrabalari ayni sokakta gelinler,kayivaldeler altli ustlü falan yaşiyor. Ben tabiki bunu kabul etmedm ve karaktet olarak da mesafeli bir insanmdr. Kayinvaldem bunu anneme bile söylemiş bizi saymiyorlar falan.Ancak cok baskin olamadiklari için biz hallettik ama sizn durumunz daha farkli aile uyumu çok çok önemli gördügum kadaryla nişanlanz onlara rest çekemeyecek.

Cok guzel anlatmissiniz, ben de mesafeliyimdir sebebi de saygimizi her daim koruyalim yüz göz olmayalim diye.Fazla samimiyet tez ayrilik getirir derler..Kayinvalidem de benim anneme demis gelin cok soguk davraniyor uzak duruyor diye.Bana her firsatta gelis gidis yapmayi cok sevdigini anlatir.Ama ben bu fikirde degilim iste elbette gorusecegiz ancak bu sıklığı daha simdiden onlar belirliyor.

Dediğim gibi bu tarz ailelerde eşin çok dirayetli olmak zorundaki üstüne gelemesinler.Yoksa bir zaman sonra eşinz de sıkntı yapmaya başlayacak.Doğum var mesela kayinvalden gelip baş köşeye kurulip süt ver,işte yemek yedir ben hepsine verdim diyecek,çocuğa ben bakayim diyecek ama kendi kurallarina göre genelde kurallari olmaz çocuğunla çatişirsin...falan falan bu aile asla değişmez. Hele ki para verip ev alacaklarsa asla susmazlar. Ya kabul edeceksiniz.Ya da eşin bu bizim hayatmz diyebilecek. Ama dogu kültüründe onu diyebilecek pek fazla babayiğit yoktur.Bu asla aşagilama falan değil herkesin bi kültürü var. Kabul eden evlenir edemeyen başinin çaresine bakmak zorunda.

Evet ailesine rest çekemez çünkü zaten onların işinde çalışıyor o konuda bile onlara bağlı.Ayrıca rest çekse nolacak ailesi çizilen sınırlara saygı duyan aile değil sınırlarınız kimin umrunda ki nasılsa ihlal etmenin bir yolunu buluyorlar...

Bunun cevabı belli, şimdi bu kadar muhalefetken sizin kararlarınıza bir de bir arada yaşarken düşünün kendinizi.. ?? Cevapları bulursunuz zaten

Bazı şeyler ne hevesle yapılıyor neler hayal ediliyor ama insanlar evlatlarının mutluluğunu düşünmüyor düğünü bile ben kendi çevrem için yapıyorum diyor.Yazık gerçekten onca emek ve hayale..

Arkadaşım buradaki dostlar sizin mesleğinizle ilgili olumsuz bir yorum yapmamış ki neden yanlış anladınız ki?
Ne güzel mesleğiniz var neden düğün,ev alınması/kiralanması,eşyalar vs. için masrafları ailelere yüklüyorsunuz diye soruyorlar ve her nedense buna açık bir cevap vermiyorsunuz?
Baştan konuşulmuş olması şimdi fikirlerini değiştirmeyecekleri anlamına gelmiyor.
Sonuçta para onların,karar onların,emin olun ki ev ve eşya da onların olacak.

Ayrica da belki meslegimden dolayi beni elestiren insanlar da olacaktir ama meslek edinmeye calisirken okudugumuz ogrendigimiz kitabi bilgiler ile gercek yasam deneyimleri cok cok farkli.Insan tecrubelerden yararlanmak istiyor, benzer seyleri yasayanlardan fikir almak istiyor.Realitede yasanan hersey cok farkli dogal olarak ben psikologum herseyi cozerim havasina sahip olmaya gerek yok.
mesleğinin konuyla hiç ilgisi yok ki?
neden yazma açıklama getirme ihtiyacı hissediyorsun?
bilsek ne değişecek bilmesek ne değişecek.

zor durumdasınız nişanlınız istediği için aile bişey dememiştir belki ondan zorluk çıkarıyolardır ama sakın yakın oturmayın derim siz hakkımız diyip evi onların almasını istemişsiniz ama o evde huzurlu oturmayacaksınız ve ilerde eşinle sorun başlıcak evi kendiniz alın saygını eksik etme ama çok yakında davranma bırak soğuk desinler zaten nişanlında farkındadır ailesinin sonra uğraşır durursun hakkında hayırlısıı olsun

Siz de çalışıyorsunuz,nişanlınız da.Kendi masraflarınızı kendiniz karşılayın.Babasının yanında çalışıyorsa eğer başka bir iş bulsun madem.Birlikte çalışırsanız krediyle ev alabilirsiniz,bir çok insan bu şekilde ev alıyor.
Hem karnım doysun hem pastam dursun,olmuyor ne yazık ki.

Back
X