Nişanlımın ailesi… Lütfen akıl verin

Bu kadar iyi ifade edilemezdi Evet mesafeli olmak en doğrusu zaten.

niye ailenizle gelip düğün tarihi konuşsunlar ki?
evlenecek olan sizsiniz e herşeyinizi de kendiniz yapıyorsunuz düğün tarihine karar vermekte sizin hakkınız. nişanlınızla ne zaman hazır olursanız siz insanlara gün bildireceksiniz.

Kesinlikle ya komşu komşuya soruyor “Bir şeye ihtiyacın var mı?” diye ve ben ailesinden böyle bir beklentiye girdim diye suçlu oluyorum… Çok haklısınız sizinle aynı görüşteyim.

Mesela sizin aileniz toplumda kız tarafına düşen şeyleri yaptı mı?
Yada evlenmeden önce bitiriyorsunuz değil mi bunlarla ilgili borçları..
Eğer böyleyse erkek tarafından da en azından gücü nisbetince bir kaç taksit bari beklentiye girmesi çok mümkün. Ki bu adam kendi doğurduğu çocuğa borç ödetmiş. Madem öyle ideal bir yetişkin örneği olarak borç yapmasaymış.

Neyse...
Bunları şimdi kavga seve yapma.
Bundan sonrası için ancak madem parayı siz ödeyeceksiniz. Sevdiğin istediğin şekilde al eşyalarını. Kalan paralar onlara gidecek.

Beyaz eşya alırken geldiler demişsiniz müsade etmeyin, para vermeyecekleri eşyayı seçmeye niye geliyorlar? Ödemeyi siz yapacaksanız eşyayı da siz seçin.

Biz bunu yaptık ama her yörenin kendine ait gelenekleri görenekleri vardır. İki ailenin oturup birbirine karşı beklentilerini konuşmasında bence bir sakınca yoktur kaldı ki ailelerin geleneksel yapıya sahip olduğunu söyledim. Haliyle ailemin böyle bir konuşmayı beklemesi normal, ayrıca bu küçücük bir şey inanın arayıp ilgilenseler bir şey kaybetmezler :)

Siz nişanlınızla ortalama bir tarih belirleyin. Uygun mu diye sorun?

Biz çok uzun zaman nişanlı kaldık. Sürekli sorunlar oldu bizim dışımızda o sebeple ertelendi.

En son eşimle biz şu tarihi düşünüyoruz. Bir sıkıntı var mı dedik. O tarihe karar verip düğün salonu ayarladık.

Bu kadar iyi ifade edilemezdi Evet mesafeli olmak en doğrusu zaten.
Mesafeli olun. Kibar ve sakin bir dille bu durumu nişanlınızla konuşun. Daha yardım yapıyorsa bence o da biraz düşünsün. Çünkü evlendikten sonra da devam ederse bu durum hoş olmayan senaryolar ortaya çıkar.

iyide insanlar ağız ucuyla bile bir ihtiyacınız var mı bizim yapabileceğimiz birşey var mı diye bile sormamışlar.
şu şartlarda birde kalkıp düğün tarihine karar vermeye çalışsalar ben olsam sinir olurdum.
ailenizede siz söyleyin biz nişanlımla hazır olduğumuzda tarihe karar vereceğiz diye.

Evet benim ailem ben çalışmama rağmen ellerinden ne gelirse ve üzerimize ne düşerse yapmaya çalıştılar sağ olsunlar. Evet kendi doğurduğu çocuk işe girer girmez borç yaptı. Katılıyorum madem borç ödetiyor evladım ödesin diyor o zaman aile olarak üzerine düşeni de gün gelince yapmalı. Bu beklenti normal. Ben zıttını söyleyen insanları şu durumda anlardım ailenin oğlundan hiçbir beklentisi olmasaydı, parasına dokunmasalardı, he o zaman tamam problem yok derdim.

Evlendiğinizde nişanlınız her şeyi unutur. Hatta onun parasını yiyen ailesi de herkesten kıymetli olur. Burdaki konulara bakınca gördük ki asla aksi yaşanmadı.

Artık yardım yapmıyor nişanlandığımızdan beri yani. Anca kendi borçlarımızı güç bela halletmeye çalışıyoruz

Evlat büyütmek maddi manevi o kadar zor ki, artık evliliklerini ,düğünlerini gençler kendileri yapsın düşüncesindeyim..zaten onlar da kendilerine anca yetiyorlar gibi anladım, yoksa niye evlatlarına borç ödetsinler..güzel mesleğiniz var,nişanınız da çalışıyor, böyle şeylere takılmayın bence..

Nişanlınıza güveniyor musunuz o zaman bu soruyu da kendiniz cevaplarsınız.
Bunlar çift maaş deyip sürekli destek istediklerinde gönderir mi?

İnsanlardan lüzumsuz beklentiler içine girmezseniz kırılmazsınız.
Kimse kimseye ev kurmak zorunda değil.

Ev kursunlar demedim zaten lütfen dikkatli okuyun.

Gayet dikkatli okudum.
Sizin aileniz sizi okutmuş o'nun ailesi de o'nu.
İki yetişkin kendiniz yaparsanız her şeyi, kimseye de şunu yaptı bunu yapmadı demezsiniz.
Kayınvalideniz yakın davranıyormuş siz illa araya kırgınlık sokmaya çalışıyorsunuz. Durduk yere huzurunuzu kaçıracaksınız bence.

O dönem yardım edeceklerini düşünmüştüm sonra inanın şok geçirdim
Nişanlınızla her şeyi açık açık konuşun, üzülen siz olmayın. Yardım etmek zorunda değiller ama aynı zamanda eşya almaya gelemezler, düğün tarihine karar veremezler, düğün şekline (açık havada kır düğünü olsun, salon düğünü olsun, nikah olsun) karar veremezler vs vs uzar gider.

Ev kursunlar ev kurmak zorundalar diye bir söylemim olmadı. Sadece insan ağız ucuyla da olsa “Bir şeye ihtiyacınız var mı?” diye sorar ufacıkta olsa bir yardımda bulabilir dedim, ikisini aynı kefeye koymayın. Araya kırgınlık sokmuyorum çünkü zaten kırgınım bu duyarsızlıklarına karşı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…