Nişanlımın ailesi… Lütfen akıl verin

bykv

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2023
24
39
27
Merhaba hanımlar, uzun süredir canımı sıkan konular var akıl verirseniz çok sevinirim. Kısaca anlatmam gerekirse, üniversite 4. sınıfta tanışıp aşık olduğum çocuk ile 3 yıl sonra nişanlandık. Mezun olduktan sonra o güzel bir işe girdi ben de öğretmen olarak atandım. Sonrasında onun para biriktirmesini bekledim fakat bu süreç biraz sancılı geçti çünkü bir yandan da babasının borcunu ödüyordu haliyle nişanlanma sürecimiz uzadı. Bu olay beni üzse de ailesi olduğu için elbette yardım etmeli şeklinde düşünüp onu bekledim. Dediğim gibi 3 yılın ardından nişanlandık. Ama ailesi hem sorumsuz hem de hiçbir konuda yardım etmiyor. Durumları iyi sayılır, borçları bitti hatta ellerine sonrasında bir yerden hatrı sayılır bir para geçti. Yıllarca nişanlım onların borçlarına yardım etmesine rağmen inanın “100 liralık” bile olsa ne bir yardımlarını ne katkılarını görmedik. (Yemin ederim abartmıyorum) Beyaz eşya almaya gittiğimizde nişanlımın ailesi de geldi ve inanın bir tanesini de biz alalım ya da bir taksiti de biz ödeyelim demediler. Yine eşya aldığımda da aynı şey oldu. Takıları, düğün salonunu aklınıza ne gelirse nişanlım ve ben borç altına girerek yapmaya çalıştık. Her şeyin en uygununu istedim sırf nişanlım kendini eksik hissetmesin diye. Fakat nişanlım ailesinin borcuna yardım etmesinden dolayı çalıştığı ilk dönemler pek birikim yapamadı. Ailesinin düğün için yardım edeceğini düşündü haliyle ben de aynı şeyi düşünmüştüm. Çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Bir kere bile siz bu kadar şeyi nasıl yapacaksınız, bizde size yardım edelim demediler. İçim onlara karşı çok buruk. Ama annesi sözde beni çok seviyor. Benim ailem ise ellerinden geleni yapıyor, her konuda bize destek olmaya çalışıyorlar.
Arkadaşlar ben ne yapmalıyım, nasıl bir tavır içinde olmalıyım? İçimde büyük bir kırgınlık var bu konular yüzünden çoğu zaman nişanlımla tartışıyoruz bazen onun üstüne gittiğimi farkedip pişman oluyorum. Ama ailesine ısınamıyorum, git gide içimde onlara karşı mesafe hissediyorum. Mutsuzum.

Son düzenleme:
Bir anormallik görmüyorum? İki yetişkin insan evleniyor ve eşyalarınızı kendiniz alacaksın tabi?

Bu adamla evlenseniz bile mutlu olamazsınız , şuan susup fedakarlık yaptığınız herşeyden pişman olacaksınız, yapmayın...

Cok benzer durumdayiz. 6 senelik iliskimiz vardi ve ben ailemden cok kotu baski görüyordum. Asiri zor durumdaydim. Bir an once biseyler yapip isi ciddiye kavusturmamuz gerekiyordu, gun sayiyordum . Esim ilk giriste atanmisti , ilk guvenlik sorusturmasi vs surecleri surerken planlar yapiyorduk resmen, ilk maasini alir almaz yuzugunu aldigi gibi istemeye gelecekti. Baska caremiz yoktu, yeni mezun olmustu, elinde kuruş yoktu. Babasi da bos bos is kurup batirip surekli kredi cekmek, borca batmayi marifet sanan biriydi. Ailesinden kuruş bekleyemeyecegini biliyordu. Ilk maaşını alir almaz ailesine gidip sevgilimi istemeye gidelim diyecekti. Babasiyla bunu konusmaya gittigi gun babasi ilk maasini daha alamadan resmen maasina çöktü. Benim borcum var öde dedi. O da ilk defa kendisinden maddi talebi oldugu icin geri ceviremedi. Bizjm evliligimiz 1 yil ertelendi bu sebepten. Esimin isindeki ilk 1 yil boyunca karnini zor doyuracak kadar parasi kaliyordu, hepsini babasinin borcuna oduyordu. Iyi maasli bir memuriyet olmasina ragmen 3 kisiyle ogrenci evinde kaliyordu. Cok üzücü ya. O zamandan bilenmistim babasina. Ama benim şansım eşim ailesine gobek bagiyla bagli kör bir aptal degildi. Benim bilendigim kadar o da bilendi. O günden sonra 1 kuruş vermek istemedi. Babasi pandemide gelirsiz kaldiginda falan ben destek olalim dedim, esim istemedi ben zorladim da biseyler verdik vs . Yani nisanlinizjn tutumu onemli. Bazi erkek evlatlar nedense ne kadar ailesinden kazik yese de vazgecmiyor aptal yerine konulmaktan. Karılarını kötü goruyorlar ustelik. O yuzden dikkat etmen lazim

Sizinle aynı düşünce yapısında olmayabiliriz, fikriniz için teşekkürler.
Rica ederim
Bana asıl tuhaf gelen maddi gücünü eline almadan illa da düğün olacak diye borca harca girip yapılan aileden destek bekleyen yetişkin insanlar

iyi insanlarsa maddi yardim yapmamalarina kizmam yeter ki huzur kacirmasinlar .maddiyat hallolur bir degil iki uc yil borc odenir ama diger tavirlar daha onemli

Belki de ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorlar dir. Nisanliniz açık açık destek istesin. Neticede ailesi. Elbette onlara güvenerek bu yola cikmadiniz ama düşüncelerini bilmek en doğal hakkınız. Nisanlinizin teklifine olumsuz yanıt verirlerse hem siz hem de nisanliniz da bundan sonraki süreçte ona göre hareket edersiniz.
Ailelerin imkanı varsa tüm yükün altına yeni evlenecek çiftlerin girmesi bana çok acımasızca geliyor. Düğün sonrası borç ode evliliğe alış ailelere alış derken genç çiftler heba oluyor.
Gençlerin ihtiyacı olmaz borcsuz evlenirler o ayrı ama borç içinde her şeyi hesap ederek evlenmek ister istemez her iki tarafida geriyor.

Nişanlım ailesinin yaptığının yanlış olduğunu düşünüp aynı burukluğu hissediyor. Bu konu dışında herhangi bir problemimiz de yok çok şükür. İnşallah ileride de bu durum değişmez haklısınız

Elbette kendimiz alacağız fakat sizce de sıfır abartı bir insanın çocuğuna minicik de olsa yardım etmemesi size tuhaf gelmiyor mu?
Yardim beklemeyin. Etmesinler de . Kendi kendinize yapmaniz daha dogru. Ama sizden talepte bulunmalarina izin vermeyin. Düğün şöyle olsun demelerine izin vermeyin mesela. Butceniz nasilsa siz karar verin. Bunu da soyleyin. Destek cikmadiginiz surece sizin soz hakkınız olamaz diyin.

Herkesin ailesi düzgün değil ne yazık ki.

Burada yıllarca maaşı alıp bir de maaş gelmeye devam etsin diye her evlilik adayına karşı çıkan “aileler” gördük.

İnanın sizin hayalkırıklığınızın bin katını nişanlınız yaşıyor. Hem para sıkıntısı çekiyor hem de size karşı mahçup.

Benim önerim yorganı ayağınıza göre uzatarak hamle yapmanız. Onları bize para verin diye zorlayamayacağınıza göre (inanın zorlamak istemezsiniz çöp alsalar 10 yıl lafı olur) siz elinizdekilerle yola devam edin.

Eğer nişanlınızın ailesinden şöyle lüks olsun ektra şu kadar akraba çağıralım gibi talepler gelirse ciddiye almayın çünkü katkıları yok. Para sizdeyse düdük de sizde.

Konuyu nişanlınıza yansıtıp da ilişkinizi gereksiz yere yıpratmayın zira nişanlınızın küçüklükten gelen aile dinamiklerini değiştirmesi zor. Hatta nişanlınıza yapmayıp kardeşine yapabilirler, şaşırmayın.

Benzer bir sorun ben de yaşadım ve çıkmaza girip buraya üye oldum konuları okumaya başladım ne kadar çok böyle konu varmış.
Size hak veriyorum siz fedakarlık yapıp para biriktirmesini ailesinin durumunun düzelmesini beklemişsiniz sonrasında da durumları düzelince en azından küçük bir şeyde size destek olmalılar sonuçta oğulları evleniyor. İsteyen yardım eder diye bir şey yok herkes bütçesince destek olmalı can sıkıcı bir durum gerçekten.
Destek olmadıklarına göre inşallah yine karşınıza borç falan çıkarmazlar. Sizin ailenizde destek olmasın sonrasında kıymet bilinmiyor illaki kendi aileleri kıymetli oluyor.
Mutlu olacağınıza inanıyorsanız ikiniz yapın kendinizi zorlamadan yuvanızı kurun. Umarım nişanlınız da bu durumun farkındadır ve ailesinden göbek bağını koparmıştır.
Düğün hazırlıklarında söz sahibi olmasın ailesi zaten kuruş faydaları yok bir de her şeye burunlarını sokmasınlar

Son düzenleme:
iyi insanlarsa maddi yardim yapmamalarina kizmam yeter ki huzur kacirmasinlar .maddiyat hallolur bir degil iki uc yil borc odenir ama diger tavirlar daha onemli
İyiler ama biraz sorumsuzlar sadece maddi olarak demiyorum bunu. Mesela nişandan sonra bize gelip düğünü konuşma teklifinde bulunmadılar. Ailemle sık sık konuşuyorlar ama bu tarz konuları akıl mı edemiyorlar ya da umurlarına mı gelmiyor bilemiyorum orasını

Rica ederim
Bana asıl tuhaf gelen maddi gücünü eline almadan illa da düğün olacak diye borca harca girip yapılan aileden destek bekleyen yetişkin insanlar

Evlilik konusunda ben de boniva gibi düşünüyorum. Eğer yeterli maddi güce sahip değilseniz kredi çekebilirsiniz ya da bir süre bekleyip para biriktirebilirsiniz.

Buna ek olarak, eğer aileden beklentiniz varsa bunu nişanlınla ve nişanlının ailesiyle oturup, açık ve dürüst bir şekilde konuşmalısın. Senin ailen mesela size 50 bin lira destek olacaksa, nişanlının ailesi de 50 bin lira destek olsun.

Ama evlilik ve nişanlılık öncesi,yok borçlarını ödedi şimdi yardım etmiyorlar bu nasıl aile gibi konuları eleştirmen doğru değil.

Kesinlikle. Çok şükür ikimiz de çalışıyoruz ama küçük bir yardım bile görsek mutlu olurduk, bu gayet normal bir beklenti. Nedense bazı insanlar tarafından yanlış anlaşılıyor.

Ben bu devirde insanların ailelerin de desteği olmadan kolay evlenebileceğim düşünmüyorum. İnsan elbette evladına biraz olsun yükünü hafifletmeli. Öyle eskisi gibi çalışır öderiz değil her şey ateş pahası.

Lakin bu durumda yapabileceğiniz bir durum yok içlerinden gelmemiş yapmıyorlar. Bu yüzden sizi seviyor veya sevmiyorlar diyemem. Umarım nişanlınızla güzel bir evliliğiniz olur. Birbirinize odaklanın en azından senin ailen yanındaymış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…