• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisanlimin ailesi dügünümüzü yapmiyorlar, evliligimize onay vermiyorlar..

farkında olmadan ters bişey mi yaptın? yada ailenden herhangi biri bişeymi dedi bilmeden? yani açıkça sorsana yada nişanlın sorsun neden böyle oldu diye

Canım peki sen ve nişanlın ayakları üzerinde durabılen ınsanlarmısınız maddiyat olarak ?
En azından nişanlının her hangi bir engeli var mı askerlık konusunda yada iş güç konusunda belkı bunlarda sebebiyet verebilir ama ben cok fazla sizin ufak bir tartısmanızdan ötürü düğünü gerıye cektıklerini düşünmüyorum elbet bunun altında vardır bır problem karsılıklı bır araya gelın tarıhı alınn1 yıl olmazsa 1 bucuk yıl olur nıye nısanlın aılesıne saygısızlık gb dusunuyorki evlenıcek olan sizlersiniz muhtemelen 21 yasında gelın gıdıceksın evet aslında kucuk ben de 22 yasında gelın gıdıyorum ALLAHIN iznıyle bu yaz ama önemlı olan yas degıl beyin,akıl,düşünme....
Bilinçli olmak en önemlisi kendinize guvenınız varsa bence problem degıl. Umarım hersey gönlünce olur güzel haberlerinide duyarz.

Canım peki sen ve nişanlın ayakları üzerinde durabılen ınsanlarmısınız maddiyat olarak ?
En azından nişanlının her hangi bir engeli var mı askerlık konusunda yada iş güç konusunda belkı bunlarda sebebiyet verebilir ama ben cok fazla sizin ufak bir tartısmanızdan ötürü düğünü gerıye cektıklerini düşünmüyorum elbet bunun altında vardır bır problem karsılıklı bır araya gelın tarıhı alınn1 yıl olmazsa 1 bucuk yıl olur nıye nısanlın aılesıne saygısızlık gb dusunuyorki evlenıcek olan sizlersiniz muhtemelen 21 yasında gelın gıdıceksın evet aslında kucuk ben de 22 yasında gelın gıdıyorum ALLAHIN iznıyle bu yaz ama önemlı olan yas degıl beyin,akıl,düşünme....
Bilinçli olmak en önemlisi kendinize guvenınız varsa bence problem degıl. Umarım hersey gönlünce olur güzel haberlerinide duyarz.

Canim ben yer hostesiyim, nisanliminda kendi sirketi var. Yani maddiyat olarak cok cok iyiyiz hamd olsun. Askerlik gibi engellerimizde yok. Bastan beri nisanlimin ailesi beni istemiyordu farkindaydim. Onlar kendileri gibi zengin bir kiz istiyorlardi ve o sacma tartismamiza görümcem sahit olup ailesine anlattigi icin bu tavirlari yapiyorlar. Yani onlara malesefki gün dogdu. Tartisma her iliskide olur ama onlar pireyi deve yaptilar. Haklisin, burdaki herkes hakli yasimiz ufak ama gelingörünki böyle bir ülkede, bu serbestligin arasinda evlenmeyi düsünüyorsak ve istiyorsan bizimde var bir bildigimiz.. Sonucta almanyada gezmek tozmak serbest.. Ama biz bir hedef koyduk.. O yolda ilerlemek istiyoruz fakat nisanlimin ailesi bizi ezip gecin ozmn demeleri beni bitirdi. Cumartesi allahin izniyle anneler konuscak ama bizi hesaba almiyorlarki, kaldiki bir tarih koyacaklar. ohoo..

Anlayabildiyim kadarıyla nişanlının ailesinin evlenmenizi ertelemesi çocuklarının senden vazgeçebilme durumunun olcağını ümit ediyolar.bence sen ısrar da bulunma çünkü nişanlın bile daha durumun farkında değil ne malum ailesinin yanında olmayacağı ondan emin olmadan eblenmeye kalkma istenmeyen gelin olmak çok kötü bişidir kesinlikle.erkekler herzaman daha geç olgunlaşıyor bu tartışılmaz bi gerçek ve siz aynı yaştasınız ama sen çok daha mantıklı şekilde düşünüp durumun farkındasın ailenin sözünden çıkma bence en doğrusunu bilirler.evlilik inanki tek başına kızla erkekten oluşmuyo ailelerinde onalaması huzurunuz için çok önemli ..

Anlayabildiyim kadarıyla nişanlının ailesinin evlenmenizi ertelemesi çocuklarının senden vazgeçebilme durumunun olcağını ümit ediyolar.bence sen ısrar da bulunma çünkü nişanlın bile daha durumun farkında değil ne malum ailesinin yanında olmayacağı ondan emin olmadan eblenmeye kalkma istenmeyen gelin olmak çok kötü bişidir kesinlikle.erkekler herzaman daha geç olgunlaşıyor bu tartışılmaz bi gerçek ve siz aynı yaştasınız ama sen çok daha mantıklı şekilde düşünüp durumun farkındasın ailenin sözünden çıkma bence en doğrusunu bilirler.evlilik inanki tek başına kızla erkekten oluşmuyo ailelerinde onalaması huzurunuz için çok önemli ..

Nihayet beni anlayan biri cikti. Cok tsk ederim. Ve evet canim durumu uzatiyorlar cünki ümit ediyorlarki Nisanlim benden vazgecsin.. Yazik nisanlimda annecim diyor baska bisey demiyor. Gecen sormus anne bizi ayirmakmi istiyorsunuz diye.. Yani aslinda birseyleri seziyor ama insan annesini babasini bir melek olarak görürya, oda beklemiyor iste ailesinden böyle davranislari. Yoksa mantiken maasallah yasindan olgun. Benim ailemse cok seviyorlar nisanlimi, almanya gibi pislik bir ülkede cok efendi maasallah diyorlar. Ama malesefki nasil davranmaliyiz bilmiyoruz. :( Annemin yasi henüz 40. Cok cahiliz. Cumartesi günki görüsmede ne gibi cümleler kursun annem, neler desin bilmiyoruz :(

bence senin annen ağızlarını arasın gerçek niyetlerini anlamaya çalışsın ve düşüncesini açık seçik beyan etsin çok fazla üstelemesine gerek yok sonuçta zorla da kız vermek istemez hiç kimse senin hakkında ne düşünüyolar iyice bi öğrensin gerekirse de sorsun biz sizin davranışlarınızdan bu şekilde şeyler anladık asıl amaç nedir bu çocukarl ne yapacaklar destek olup olmucak mısınız diye sorsun.yanlız kendinzi ezdirmeyin kendilerini bişi sanmasınlar niaşnlını avuçlarının içinde olduğunu biliyolar zaten bide siz çok istekli aman nolur olsun şeklinde durursanız karşılarında herşey bizim isteğimizle olur yada olmaz diye düşünürler.tavrınızı koyun mutlaka.

bence senin annen ağızlarını arasın gerçek niyetlerini anlamaya çalışsın ve düşüncesini açık seçik beyan etsin çok fazla üstelemesine gerek yok sonuçta zorla da kız vermek istemez hiç kimse senin hakkında ne düşünüyolar iyice bi öğrensin gerekirse de sorsun biz sizin davranışlarınızdan bu şekilde şeyler anladık asıl amaç nedir bu çocukarl ne yapacaklar destek olup olmucak mısınız diye sorsun.yanlız kendinzi ezdirmeyin kendilerini bişi sanmasınlar niaşnlını avuçlarının içinde olduğunu biliyolar zaten bide siz çok istekli aman nolur olsun şeklinde durursanız karşılarında herşey bizim isteğimizle olur yada olmaz diye düşünürler.tavrınızı koyun mutlaka.

ayrıca sonuçta sen artık nişanlısın öyle son dk ya getirip seninde duygularınla oynayacak insanlar değillerdir umarım

pardon ama öncelikli konum 20 yaşı evlilik için çok erken görenlere şaşırmam
arkadaşlar bende 21 yaşndaym ve bir buçuk ay sonra evleniyorum.
nişanlım benden 5 yaş büyük.ikimizde gayet olgunuz ve kendimizden eminiz.
ayrıca herkesin fikrine ve kararlarına saygı duymak önemli

ben genç anne olmak istiyorum
ne yani şimdi erken erken diye 25 imden önce evlenmesemiydim?
ee 25imde evlendim,bir sürü borç harç,onları temizleyene dek eder çok çok fazla 2-3 yıl..ee çocuk noldu?
30 umda mı anne olucam?
bence çok geç.ben 50 olduğumda çocuğum 20 yaşnda olucak ee ben o yaşta nasıl koşucam onun peşinden,nasıl arkadaş gibi olucam?

ha ben üniv.okumadım,içerisinde yükseleceğim bir işe de sahip değilim..ee evlilik benim ta çocukluktan beri hayalim ( bu arada yengeç burcuyum,çok sıkı bir evcimenim :21:)

herneyse bnm de düşüncelerim bu.

yani hem eskiden evlilik yaşı neydi ki?

herneyse bnm ''EVLİLİK YAŞI'' konusundaki düşüncelerim bunlar.

konuyu açan arkadaşıma gelince de; soruyorum ona
bunca zaman nasıl katlandın :53:
eğer ailesi bu kadar kendilerini ağırdan satıyorsa ve işler bu kadar ertelenip ağır ilerliyorsa kusura bakma ama nişanlının da çok pasif olduğunu gösteririr..
tanımadığım için pek fazla birşey söyleyemiycem ama burdan öyle gözüküyor :26:

oncelikle 20 yaş evlenmek için çok ama çok erken biyaş. Daha kişiliğin karakterin bile tamamen oturmadığı yaş. Hiçkimse kusura bakmasın ama bu kadar erken yapılan evlilikler ilerde hüsranla sonuçlanabiliyor. tabi şimdi bunu 20 yaşında yada o yaşlarda olan arkadaşlar anlamaz. bikaç sene geçsin yaş ilerledikçe kendinizin bile nasıl değiştiğine şaşıracaksınız. Konumuza dönersek arkadaşım seni isterken bilmiyolar mıydı bu zamanlarda evlilik düşündüğünüzü. tabiki isteme vs nişan olmuş artık evlilik düşüneceksiniz demek ki bu sizin en doğal hakkınız. ailesinin tarihi uzatmasını ben hoş karşılamadım sanki tarih uzarsa ayrılırsınız diyemi düşünüyolar acaba:26: ben nişanlınızın çok pasif olduğunu düşünüyorum. Ailesine gelince sizi istemeeynleri siz hiç istemeyin bence

oncelikle 20 yaş evlenmek için çok ama çok erken biyaş. Daha kişiliğin karakterin bile tamamen oturmadığı yaş. Hiçkimse kusura bakmasın ama bu kadar erken yapılan evlilikler ilerde hüsranla sonuçlanabiliyor. tabi şimdi bunu 20 yaşında yada o yaşlarda olan arkadaşlar anlamaz. bikaç sene geçsin yaş ilerledikçe kendinizin bile nasıl değiştiğine şaşıracaksınız. Konumuza dönersek arkadaşım seni isterken bilmiyolar mıydı bu zamanlarda evlilik düşündüğünüzü. tabiki isteme vs nişan olmuş artık evlilik düşüneceksiniz demek ki bu sizin en doğal hakkınız. ailesinin tarihi uzatmasını ben hoş karşılamadım sanki tarih uzarsa ayrılırsınız diyemi düşünüyolar acaba:26: ben nişanlınızın çok pasif olduğunu düşünüyorum. Ailesine gelince sizi istemeeynleri siz hiç istemeyin bence

Ama malesefki nasil davranmaliyiz bilmiyoruz. :( Annemin yasi henüz 40. Cok cahiliz. Cumartesi günki görüsmede ne gibi cümleler kursun annem, neler desin bilmiyoruz :(

Gözlerim doldu... Neden bilmiyorum.. Şu cümleyi okudum... Kaldım..
"Çok Cahiliz" mi.. Hayır efendim.. Çok iyisiniz.. Bu yüzden strateji yapmayı bilmiyorsunuz.. Bu yüzden ne cümleler kursun, bilmiyorsunuz...
Cahil falan değil... Kızının nişan alışverişi eften püften yapılmış olsa bile sesini çıkarmayacak kadar hanımefendi bir kadın...
Üstelik daha çok genç...

Şimdi sen şu konuyu mümkünse iyice anlat.. Görümcenin şahit olduğu tartışma neyden çıkmıştı... Ve sen o tartışmada neler söyledin nişanlına?
Üslubun nasıldı... Kayınvalideni ürküten detayı bilmek lazım...

ha eklemeyi unuttum
bilindik bir cümle

AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR :34:

canım ya bu yaşta herkesin cevabı aynı ama evde oturup 25 inde 2 çocugun olduktan sonra aynı olmuyorz 20 ve 21 yaşında evlenen iki kuzenimde berbat halde hele birinin kayınvalidesi resmiyel yatardı şimdi düşman gibiler 2 çocgn peşinde koşmaktan kendiyel doğru düzgün ilgilenemiyor eşine bağlı çünkü bir işi bir birikimi yok adam aldatsa çıkıp gidemez bile..bu yaş hep aynı yıllardır böyle ve asla değişmeyecek tarih tekerrürden ibaret 20 yaş erken diyorsa yaşayıp görenler erkendir gerçektende öyle şimdi böyle diyosun ya bu linki kopyala 3 sene sonra tekrar konuşalım..tabi çocuklar ve ev işinden vakit kalırsa...

Bence sorun kıızın yaşında değil zaten sorun nişanlısının yaşında ne olursa olsun kızla erkeğin yaşları arasında en az 2-3 yaş olmalı.akıl yaşta değil baştadır denmiş ama arkadaşın anlattıklarından nişanlısının daha pasif olması ve ailesinin müdahale etmesine izin vermesi daha yaşın olgunluğunda olmadığını gösteriyor.zaten nişanlısının ailesi de bunu bahane edip evlenmelerine engel oluyor.

canım ya bu yaşta herkesin cevabı aynı ama evde oturup 25 inde 2 çocugun olduktan sonra aynı olmuyorz 20 ve 21 yaşında evlenen iki kuzenimde berbat halde hele birinin kayınvalidesi resmiyel yatardı şimdi düşman gibiler 2 çocgn peşinde koşmaktan kendiyel doğru düzgün ilgilenemiyor eşine bağlı çünkü bir işi bir birikimi yok adam aldatsa çıkıp gidemez bile..bu yaş hep aynı yıllardır böyle ve asla değişmeyecek tarih tekerrürden ibaret 20 yaş erken diyorsa yaşayıp görenler erkendir gerçektende öyle şimdi böyle diyosun ya bu linki kopyala 3 sene sonra tekrar konuşalım..tabi çocuklar ve ev işinden vakit kalırsa...

bir defa ben çalışıyorum ve eşim olucak insan oldukça anlayışlı.belli bir düzenim,tertibim olucak.
gelinleri olduğum aile ile pek sıkı fıkım olmıyacak.
hem ne yani o böyle yaşadı,şunun başına şu geldi diyerek ben olgunlaşmayı mı bekleseydim :9:
komik yani..

canım evlenmeyin olmaz bu iş dememişler ki bekleyin demişler. siz de bu arada evliliğin tüm o sorumluluğundan uzak. bir resmiyetin var olduğunun da gönül rahatlığıyla gezin tozun eğlenin ( nasıl olsa senin nişanlık kim ne der flörtünüze ;) evlilik hazırlığınızı yapın yavaş yavaş kafa rahatlığıyla. eksiklerinini belirleyin tamamlamaya çalışın sonracııma düğün mekanı belirleyin gelinlik damatlıınızı etraflıca düşünün yani sindire sindire evlilik hazırlıınızı yapın atlı mı koşturuyo peşinizden evlendikten sonra zaten hep birliktesiniz ailenizle yaşayacağınız zamanlarınızn keyfini çıkartın ooh mis. hem yaşında 20 daha geç kalmış değilsin. valla ben senin yerinde olsan kayınvalideciğime canıma minnet der beklerim.

evliligi, çolugu çocugu hayatın amacı olarak görmeyin lütfen bayanlar...

bir bayanın amacı bu mudur yani bu mu olmalı da herseyinizin yasını basını ona göre dusunuyosunuz anlamıyorum

bir bayan önce kendini dusunmeli, kendi için, kendine göre yapmalı planları

eş, evlilik, çoluk cocuk hayatı süsleyen detaylardır, var olma sebebiniz degil....

kaç yasında evlenirseniz evlenin kimsenin yakasına yapısamayız aman su yasta evlenin diye... ama lutfen evlilik hayatınızın tek amacıymıs gibi de davranmayın, kendiniz için...

Son düzenleme:
Back