- 2 Aralık 2017
- 95
- 21
-
- Konu Sahibi adimlazimdegil
Valla ben de doguluyum ama böyle bir şeyi hiç duymadım hele ki nişan da takılan altınlar kesinlikle erkek tarafı ağzını açıp tek söz edemez kız tarafı kendi masraflarını karşılar. Ben kendim çalışıyordum kendi birikimimle her şeyi yaptım ailem de altınları evlenince aldım onlar verdi hiç böyle bir muhabbet olmadı . İki düğün yaptık bizim tarafta olan düğün salonu masrafını takilan paradan ödedik onların tarafında yapılan düğün için masrafları ailesi üstlendi düğün bitiminde katılan sayısı fazla olduğu için tekrar ödeme yapmamız gerekti bizde yine düğünde takılan paradan karşıladık biz size veririz dediler ben eşime söyledim böyle birşeye gerek yok verirseler de alma dedim. Normal şartlarda doğu da kız hiç harcama yapmaz sadece ceyiziyle gider erkek kına nişan vs ne masraf varsa erkek yapar. Ben daha ortak yapılmasından yanayımKızlar merhaba. Mehmetin ailesi düğünde takılan altınları alacakmış. Bana sadece anne babasının taktıkları kalacakmış. Onlarda adet böyleymiş. Benim ailem de asla böyle birşey duymadık diyor. Altınlar ikinizin olur diyor. Onlar Doğulu. Altınlarla düğün, eşya masrafını karşılayacaklarmış. Ama benim ailem kendi cebinden karşılayacak bize düşen eşyaları, kınayı vs. Bir hesap yaptım toplamda onlar bizden 10 bin tl kadar fazla şey yapmış olacak. Bu nasıl erkek evlendirmek anlamadım. Üstelik ikimize kalan altın da sadece kendi ailemle anne babasının taktıkları olacak. Nişanlımın ailesinden ikimize bi tek anne babasının taktıkları kalacak. Ve onların durumu bizden çok daya iyi. Böyle bir adet varmı?
Kızlar merhaba. Mehmetin ailesi düğünde takılan altınları alacakmış. Bana sadece anne babasının taktıkları kalacakmış. Onlarda adet böyleymiş. Benim ailem de asla böyle birşey duymadık diyor. Altınlar ikinizin olur diyor. Onlar Doğulu. Altınlarla düğün, eşya masrafını karşılayacaklarmış. Ama benim ailem kendi cebinden karşılayacak bize düşen eşyaları, kınayı vs. Bir hesap yaptım toplamda onlar bizden 10 bin tl kadar fazla şey yapmış olacak. Bu nasıl erkek evlendirmek anlamadım. Üstelik ikimize kalan altın da sadece kendi ailemle anne babasının taktıkları olacak. Nişanlımın ailesinden ikimize bi tek anne babasının taktıkları kalacak. Ve onların durumu bizden çok daya iyi. Böyle bir adet varmı?
Bu arada nisan yazmissiniz onu simdi gördpm.Tam aksine dogulu insanlar xok daha fazla altin takiyor ve bu altinlar dinen ve örfen kadinin hakkidir.
Esiniz dahi zinet esyaniza dokunamaz o sizin hakkiniz.
Altinlari tabiri caizse cebe indirmek icin bizde adet böyle kilifi giydirmeye calisiyorlar. Böyle birseyi ilk kez duyuyorum.
Valla iyi yıtmıssın, burada da paylaşmıştım, mahkemelik olan bir arkadaşım var aynen böyle henüz de evlenmemişkenBen Mardinliyim nişanlım Erzurumlu bana dediler ki işte düğünde toplanan paraları erkek tarafı alırmış adet öyleymiş falan. Baya uzadı mevzu en son dedim ki 300g mehir istiyorum paralarla mehri karşıla kalanı veririz babana, yine bir sürü artistlik yaptılar en son annem olaya el attı bizim orda da nişanda takılan tüm takılar kızın çeyizine harcanır siz düğündekileri alın biz nişandakileri alalım bu çocuklarda 2 kuruş maaşlarıyla geçim sıkıntısı çeksinler ortada kalsınlar madem dedi. O günden sonra kimsenin sesi çıkmadı. Allah senin de yardımcın olsun çözersiniz inşaAllah bu durumu