Nişanlımın 3000 TL ile ev kurmayi düsünmesi ve ayni anda 3600TL ye Iphone6 almak istemesi

Benimkide gitti iphone aldi şimdi degistircem diyo onun üstünde otururuz artık evlenince dedim şimdi mobilya bakıyoruz :KK70: biraz terslemek en iyisi o bunalima girme de işin içinden siyrilmak için sen tm madem daha az masraf yapalım de diye yapiyodur gibi geldi bana gelme bu oyunlara üstüne düşeni yapsın evlenicekse eğer biraz büyüsün. .
Banad biri akil vermisti baski kur uzerinde sen iste diye bir mudey denedim isey yariyor ama uzun sure yapamiyorum aslind denemek lazim o dusunmuyosa ben hic dusunmem bende istiyim onun gibi davraniyim

Nişanlınız gösteriş meraklısı diycem ama mobilyaya gelince onda da öyle olması gerekirdi .
Ayrıca niçin aldığınız mobilyayı ömürboyu kullanıcaksınız ki ? 10bin lira bi koltuğa verip 30 sene oturmayı mı planlıyosunuz yapmayın bunu .

Nişanlınız gösteriş meraklısı diycem ama mobilyaya gelince onda da öyle olması gerekirdi .
Ayrıca niçin aldığınız mobilyayı ömürboyu kullanıcaksınız ki ? 10bin lira bi koltuğa verip 30 sene oturmayı mı planlıyosunuz yapmayın bunu .
Hayir cnm yatak odasi salon takimi yemek odasi toplam 3 binliraya alicakmis omur boyu kullanmak degil ama simdiki mobilyalar hemen cokuyor 2 senedede atamam o mobilyayi

Ayni sekilde tam düğüne 1 hafta kala telefonu bozuldu esimin ve iphone serisinden giden bir adam baska tel kullanmamis hic...

iphone 7 de türkiye piyasasina yeni sürülmüstü 2 gün gitti geldi iphone alisigim baska telefon kullanamam dedi iphone 7 alacak , agzimi bile acmadim fiyat arastirmasi yaparken elinde samsung'un yeni bir telefonu ile geldi neden iphone 7 almadin dedim. Düşündüm 4 bin onu alacagima 2 küsür liraya iyi özellikte bir telefon aldim 1,5 lira farkla da gider bi eksik kapatiriz dedi...

aferin dedim bu adam olmuş :))

saka bir yana bazen kendileri idrak etmesi gerekiyor sanirim...

Ayni sekilde tam düğüne 1 hafta kala telefonu bozuldu esimin ve iphone serisinden giden bir adam baska tel kullanmamis hic...

iphone 7 de türkiye piyasasina yeni sürülmüstü 2 gün gitti geldi iphone alisigim baska telefon kullanamam dedi iphone 7 alacak , agzimi bile acmadim fiyat arastirmasi yaparken elinde samsung'un yeni bir telefonu ile geldi neden iphone 7 almadin dedim. Düşündüm 4 bin onu alacagima 2 küsür liraya iyi özellikte bir telefon aldim 1,5 lira farkla da gider bi eksik kapatiriz dedi...

aferin dedim bu adam olmuş :))

saka bir yana bazen kendileri idrak etmesi gerekiyor sanirim...
Evet bak esin dusunmus boyle bende kendi dusunsun istiyorum dolma akilla olmuyor hersey birlikte konusup plan yapiyoruz tamam diyo sonra donuyor yaz geliyor sanada banada giysi almamiz lazim diyor ben bosuna konusuyorum gibi

Evet bak esin dusunmus boyle bende kendi dusunsun istiyorum dolma akilla olmuyor hersey birlikte konusup plan yapiyoruz tamam diyo sonra donuyor yaz geliyor sanada banada giysi almamiz lazim diyor ben bosuna konusuyorum gibi

elalem daha kiymetli onun icin , madem öyle sende bu zaafindan vur onu...

o na desen ki dis goruntuye gösterise önem veriyorsun, evimize gelen giden misafir yadirgamayacakmi bu esyalarla bizi? demezler mi üstlerinde filanca marka kiyafet ellerinde iphone var ama evlerinde ki esyalara bak, gibi...

yani bilemiyorum cocukca bir fikir ama seninki bu tarz seylerden anliyor...

nişanlanmazdım 40 yasına kadar buyumemıs kımseyı 40ından snra adam etmeye calısamazdım gıtsın kendıne 3bın tllık hayat ev kursun telefnuyla basbasa yasasın

Hayir cnm yatak odasi salon takimi yemek odasi toplam 3 binliraya alicakmis omur boyu kullanmak degil ama simdiki mobilyalar hemen cokuyor 2 senedede atamam o mobilyayi

Şimdi oldu o 3binlik setlerden alıcak ama o takımların yatak odasının salon takımının içleri ve çekmeceleri plastik git göster
Elinde iphonela plastik çekmece mi kullanıcakmış

Simdi dikkatli taki eden ler konuyu anladi ben parca atlaya ziplaya okuyanlar her zamanki gibi anlayamadi simdi konu su 3 bin tl ye tum mobilyalari alicagini soyledi.
Beyaz esya olayi sorulara cevaptir ben butun beyaz esyayi oparaya alabilicegimizi soyledim ayrici para var evet sıkınti o demedimki size mobilyaya ayirdigi butce dedim 3000 tl dedim
Dikkatli takip etmek zorunda mıyız her yazdığını ? Konuyu açıyorsun parça parça anlatmışsın adam akıllı ilk yazdığında anlatsan anlarız beynimizde sorun yok.
3bin tl ile bütün evin mobilyasını almayı düşünen müstakbel eşinizle mutluluklar dilerim.

Dikkatli takip etmek zorunda mıyız her yazdığını ? Konuyu açıyorsun parça parça anlatmışsın adam akıllı ilk yazdığında anlatsan anlarız beynimizde sorun yok.
3bin tl ile bütün evin mobilyasını almayı düşünen müstakbel eşinizle mutluluklar dilerim.
Sende basindaki konuyu okuyup yorum yap ozaman madem diger yorumlari okudun sorulan sorularida tam okusaydin

modasi gecti dedim biraz yatisti

39 yasinda ama hava atma istegi var nasil yenicem bilmiyorum

39 yaşında ev kurmak için 3000 TL bütçe mi ayırıyor. Bence nisanlinizin dünyayı algilamasinda bir problem var. 3000 TL ye 2. El bile kurtarmaz. Bu bütçe ile ne almayi düşünüyorsunuz?

Merhaba kizlar nisanlim 3000TL ile ev esyalarimiz icin butce ayirdigini soyledi 2dk sonra Iphone 6 telefon almak icin ve bayiye gidip taksitleri sordu bu durumda siz nasil tepki verirdiniz?
Ayyy aynı ben bizde bu konuda tartıştık erkek arkadaşımla ben birikimimide yaparım kendime aylık bi bütçe ayırırım o ayın bitmesine yakın fazlam varsa harcarım istediğim gibi mesela belli başlı şeyleri demirbaş sayıyorum telde bunlardan biriydi aylık 50 den fazla vermemeye çalşrm ama kendme ve ev masrfı bin tl ayırırım kıyafet alırım vs geçen yaz maaşa yakın zaman param artmıştı zamanımda vardı araba kiralayıp yanına gittim geçen ayda paketim bitti netim bitti dediğimde bi patladı bu sen dedi araba kiralayıp geliosn telefona param yok diosun falan biriktirdiğin paradan boz $ al yükle vs ama ben o parayı yok sayıyrum ayrıca paketin günü gelmeden yüklesem ne faydaa bunu kız arkadşmla paylaştm mesela herkes farklı farklı bendeki de böyle huy işte ne yapim nişanlında ev için parayı ayırıyorsa bişey deme bence

3000 tl ye evi nasil kuracak , soylesin biz de bilelim..
Ayol 3000 tl ye ancak beyaz esya alinir o da kampanya falan varsa..
tlf bakmaya gidince bi hayirdir diyemediniz mi nisanliniza.. Evimizi bir doseyelim dogru duzgun bu iphone nereden cikti deyin..

Su iphone telefonlarin hakkini veren kac tuketici var acaba merak ediyorum sosyal medyaya girmek disinda neyapiyolar
Sosyal medya kullanmıyorum :KK66:
Arkadaşlar ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama iphone gerçekten bana lüks geliyor. 3000tlden başlıyor fiyatlar ve en fazla iki sene kullanılıyor. Sonra modası geçiyor. O paraya buzdolabı almak istesek çok diyen kişiler o parayı sırf hava için veriyor. Küçümsemek için söylemiyorum ama ben kuaförde ağda yapan kızın, avmde güvenlik görevlisinin elinde iphone gördüm. Kim bilir kaç maaşları?? Ha alınır ama paran varsa, seni zorlamıcaksa alınır. Yada çok ihtiyacın vardır. Onun dışında tamamen kapitalizmin bize getirdiği bişey. .

avm de çalışan güvenliğin yada ağda yapan kuaför çalışanının yaşayabileceği kendince lüksü bu. Bunla mutlu oluyorsa olmasında ne sakınca var? Boğaz kenarında yalı alma lüksüne sahip olsa alırdı o insanlar , diyebilirsin ki ev evdir işte ne gerek trilyonları yalıya dökmeye. Ama döken döküyor işte.
Bırakın telefonla mutlu olan insanları hor görmeyi artık. Evet gereksiz bir harcama , ama yaptığımız her harcama çok mu gerekli? Senede bir pantolon bir kazak işimizi görür kimin dolabında bunlardan 10 taneden az var? Ayakkabı bir yazlık bir kışlık 10 sene götürür , hangimiz 10 senedir aynı ayakkabıyı giyiniyoruz?

Ha telefonda 2 senede kırılan birşey değil abartmayalım, 5 seneden az kullandığım telefonum olmadı.

Konu sahibi iphonun hakkını vermek be demek bu arada :KK70: telefonla atom mu parçalamak gerekiyor? Suya toza karşı dayanıklı olsun , hafızası yüksek olsun, ömrü 2 senelik olmasın. Beklentim bunlar bir telefondan. Telefonu da sosyal medya dışında birçok şey için kullanıyorum , siz sadece sosyal medya için kullandığınızdan herkesin böyle olduğunu düşünmenizi anlıyorum. Ama öyle dahi olsa adamın kendi emeğiyle kazandığı parayı mutlu olarak harcama şekli bu ise müdahale etmenizi yanlış buluyorum. Hele ki nişanlıyken hele ki çalışmıyorken...

Su iphone telefonlarin hakkini veren kac tuketici var acaba merak ediyorum sosyal medyaya girmek disinda neyapiyolar
Telefonun hakkı nası veriliyor merak ettim. Ben de iphone kullanıyorum. Sosyal medyaya girmek, mesajlaşmak, fotoğraf çekmek vs. Başka ne yapacağım telefonla, uzaya mı gideyim:KK53:

X