Nişanlıma anlatmalı mıyım?

bella-donna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
2.785
3.607
Güncelleme: 13.sayfa

İyi geceler kızlar,

hatırlayanlar olacaktır, gecende ailemin nişanlımı istememesiyle ilgili bi konu açmıştım. Kısaca özet geçmek gerekirse ailemi zaten mesafe ve tanımadıklarından dolayı zor ikna etmiştim nişanın olması icin. 1,5 sene uğraştılar ayrılmadık, kopamadık sonunda nişan yaptık ama nişan olduğu günden itibaren annem bana istisnasız hergün nişanı atmam icin baskı yaptı. Sebebi ise nişanlım ailemi sevmiyormuş, beni sevmiyormuş, değer vermiyormuş falan filan. Bunları bende sezerim öyle olsa, neden ailemi geçtim, beni sevmeyen biriyle evleneyimki. Mesafeden dolayı aileler henüz 1 kez biraraya geldik, 3 gün onların evinde kaldık. Eve geldik kıyametler koptu, neymiş biz onları en lüks mekanlarda ağırlamışız, onlar bize dürümcüyü layık görmüşler. Nişanlım çok konuşmamış, bakışları sertmiş onlara karşı, ailemi istemediği her halinden belliymiş. Yani benmi yanılıyorum kızlar, nerede yanlış yapıyorum, göremiyor muyum acaba gerçekten böyle düşünmelerini gerektirecek ne var bilmiyorum kafayı yemek üzereyim. En son buraya konu açtıktan sonra resti cektim dedim biz evlenmek istiyoruz, o günden beri tamam git evlen ama seni sileriz, aileni unut, seni evime katmayacagım, doğurduğun çoçuğun yüzüne bile bakmam, elin ne idüğü belirsiz birinden yaptığın cocuga torunum demem ve birsürü hakaretler. Annem kronik kalp hastası ve sinirlendiği zaman duracak gibi olduğundan, ona bişey olmasın diye hep alttan aldım, hatta annem istiyor diye ayrılmayı bile düşündüm ama bize yazık değilmi? Ölürsem senin yüzünden ölecegim, ana baba duası almadan git evlen bak bakalım mutlu olacak mısın, asla olmayacaksın ama sonra kapıma gelme. Düğününe bile gelmeyeceğim, hatta evlenmek istiyorsan kapı orda buyur kaç. Ya daha neler neler, İnan’ın aklımı kacırmak üzereyim. Nişanlıma yansıtmamaya çalışıyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Bütün bunların sebebi ne diyorum, biz baştan beri istemedik hala istemiyoruz, istemeyeceğiz diyorlar. Nişanlımın ailesi aramıyor diye kızıyorlardı, şimdi arıyorlar ama geçti artık bu saatten sonra onlarla muhattap dahi olmayız, telefona çıkarsam biz nişanı attık ne yaparsanız yapın diyeceğim diyor. Kızlar Allah aşkına ben ne yapmalıyım şimdi, nişanlıma durumu nasıl anlatayım, ana baba duası almak istiyorum evet hemde çok istiyorum ama ortada çok büyük bişey yokken ben nişanı sırf bu yüzden atsam hem mutsuz ederim hemde mutsuz olurum. Ailem neden bunu göremiyor

Son düzenleme:
Olmayınca olmuyor işte. Senin onunla mutlu olacağını bile bile inat ediyorlar.

Ben kalbimin sesini dinledim asla pişman değilim eşim en doğru insan, şükürler olsun :)
Sizin için de hayırlısı olsun inşallah.
Amin inşallah, size de mutluluklar dilerim. Ben artık ikna etmeyi falan geçtim ama nişanı atarız tehditlerini nasıl atlatacağım, nişanlıma güveniyorum ama ona anlatmadan nasıl olacak bu işler bilmiyorum

Sizde böyle fırtınalar koparken nişanlınız her şey yolunda mı sanıyor? Onlarda durum nasıl?
Evet onlar icin tek sorun ailemle iletişim kuramamaları. Onun dışında onlarda bi sorun yok, beni de çok seviyorlar, hep hayal kuruyorlar, bense bişey diyemiyorum. Ona anlatsam ne anlatacağım Onuda bilmiyorum ki

Amin inşallah, size de mutluluklar dilerim. Ben artık ikna etmeyi falan geçtim ama nişanı atarız tehditlerini nasıl atlatacağım, nişanlıma güveniyorum ama ona anlatmadan nasıl olacak bu işler bilmiyorum
Biz bu durumlardan dolayı çare bulamayınca, direk nikah yapıp evlendik. Rest çektik yani. Hala da limoni aramız ailemle.

Sizde böyle fırtınalar koparken nişanlınız her şey yolunda mı sanıyor? Onlarda durum nasıl?
Evet onlar icin tek sorun ailemle iletişim kuramamaları. Onun dışında onlarda bi sorun yok, beni de çok seviyorlar, hep hayal kuruyorlar, bense bişey diyemiyorum. Ona anlatsam ne anlatacağım Onuda bilmiyorum ki

Yanı ailenin mutlaka bir sebebi olmalı istememek için .
Misal eğitim farkı mi ? Maddi durum mu ? Memleket-mezhep durumları mı? Mutlaka kendilerini haklı gördükleri bir durum var ki bu kadar ayak diriyorlar. Tek sebep dürümcüye gitmiş olmak değildir sanırım . Bence duygular karşılıklıdır, ailen nişanlını sevmiyor, muhtemelen o da bunu farkediyor o yüzden soğuk duruyordur .
Bazen genc kızlar , gerçekleri göremiyorlar , ailenle adam akıllı otur konuş bakalım , ya da dışardan tarafsız biri gelsin, ona anlatın ,o yorum yapsın. Yaşın kaç bilmiyorum ama , böyle stresle hemen evlilik diye acele etme , hem nişanlımla , ailesiyle daha çok vakit geçir bakalim , belki ailenin gördüğü ama senin farketmedigin birşeyler vardır. .
Ayrıca aile ile iletişim kurmamak bence de eksiklik . Aksine insan hep beraber olmak ister , sonuçta beraber büyük bir aile olacaksınız. Böyle şeyler önemsiz gibi durur ama önemlidir . Ve maalesef doğru sadece 2 kişi evlenmiyor, bir yerde aileler mutlaka ucundan kıyısından etkiliyor evlilikleri ...

Yanı ailenin mutlaka bir sebebi olmalı istememek için .
Misal eğitim farkı mi ? Maddi durum mu ? Memleket-mezhep durumları mı? Mutlaka kendilerini haklı gördükleri bir durum var ki bu kadar ayak diriyorlar. Tek sebep dürümcüye gitmiş olmak değildir sanırım . Bence duygular karşılıklıdır, ailen nişanlını sevmiyor, muhtemelen o da bunu farkediyor o yüzden soğuk duruyordur .
Bazen genc kızlar , gerçekleri göremiyorlar , ailenle adam akıllı otur konuş bakalım , ya da dışardan tarafsız biri gelsin, ona anlatın ,o yorum yapsın. Yaşın kaç bilmiyorum ama , böyle stresle hemen evlilik diye acele etme , hem nişanlımla , ailesiyle daha çok vakit geçir bakalim , belki ailenin gördüğü ama senin farketmedigin birşeyler vardır. .
Öyle büyük bi fark yok aileler arasında. Eğitim durumu olsun, maddi durum olsun hemen hemen aynı. Zaten ailem baştan beri istemediği ve hep saçma sorunlar çıkardıkları icin nişanlım biraz tepkiliydi ama nişan takıldıktan sonra hepsi geride kaldı, ailenin başımın üstünde yeri var der her zaman, öylede davrandığını düşünüyorum aslında. Ben aileden dolayı çok tartışma çıkardığım oldu, öf be yeter sende ailende dememiştir. Çok kırdık birbirimizi ama asla aileme laf etmez, yada kendi ailesini daha üstün tutmaz. Yani bilmiyorum benim göremediğim ne var diye düşünüyorum ama çok büyük bişey göremiyorum

Önceki konunuzu da okumuştum. Ama aileniz karşı çıkma şiddetlerini artırıyor ve sizi silmeye kadar işi getiriyorlarsa iletişim kuramamak, dürümcü gibi basit sebepler olmamalı altında. Mutlaka birşeyler vardır onları bu derece rahatsız eden? Madde madde size sıralasınlar, bir düşünün. Belki de göremediğiniz birşeyler vardır.

Annenizle detaylı konuşun , karşınıza alıp bilmediğim birşey mi biliyorsunuz benim duymadigim birşey mi duydudunuz , problem ne diye açık açık sor .
Bu kadar karşı olmaları torunlarını yok sayacak kadar garip yani ben olsam anlatmadıkları birşey var diye işkillenirim .

Bende onu düşünüyorum ama ne olabilir ki benim bilmediğim görmediğim?

Önceki konunuzu da okumuştum. Ama aileniz karşı çıkma şiddetlerini artırıyor ve sizi silmeye kadar işi getiriyorlarsa iletişim kuramamak, dürümcü gibi basit sebepler olmamalı altında. Mutlaka birşeyler vardır onları bu derece rahatsız eden? Madde madde size sıralasınlar, bir düşünün. Belki de göremediğiniz birşeyler vardır.
Onuda yaptılar, diyorum ki tamam belki haklısınız ama bunları anca konuşarak cözeriz, dediklerinizi bide ona sorayım ne diyecek, neden öyle davranmış belki bi açıklaması vardır diyorum onada karşı çıkıyorlar. Çünkü benim açımdan bi sorun yok, ailem öyle görüyor. Aynı şeyi bende görsem konuşmaya değmez derdim

X