• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisanlıma ankilozan spondilit teşhisi kondu :(

Pocahontas94

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2020
315
792
103
30
Kızlar çok üzgünüm. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şok olduk adeta. Hafif sinyaller vermeye başlamıştı eklemlerde ağrı yapıyordu sonra dizinde şişme ödem ve hareket kısıtlanması oldu. Romatolojiye gittik ve teşhis kondu. Birlikte yaşıyoruz. Kalktığında çorabını bile giyemiyor çok ağrısı var ve daha 27 yaşında ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalacağı ileride kambur yapacak bir hastalığa yakalandı. Allahım beterinden korusun diyorum daha ne hastalıklar var diyorum ama herkese kendi derdi dağ görünürmüş. Ailesine şimdilik üzülmesinler diye bir şey söylemedi. Kortizonlu ilaçlar kullanıyor onlar da zaten daha çok hasta yaptı gibi hissediyorum. Bu hastalığın tedavisi yok sadece ağrıları azaltmaya yaşam kalitesini biraz olsun artırmaya yarayan bir tedavi olacak. Ben ömür boyu onun yanında olacağım. Onu öyle çok seviyorum ki o yeter ki iyi olsun her seyi yaparım. Ama bana geçen gün ağlayarak iyi düşün dedi. Hayal ettiğin o kadar şey var elinden alamam. bu ilaçları kullanırken çocuğum bile olmuyormuş bırakırsam bana ne olacağı belli değil seni hayatta en çok istediğin şeylerden mahrum edemem dedi. Çok üzülüyorum her şey çok ani. Hastalık bize neler gösterecek bilmiyorum. Ancak internet araştırmalarında öğrendiklerim var işte. Bu hastalığı bileniniz var mı ? Siz neler yaşadınız bu süreçte?

Babam aynı hastalıktan ameliyat oldu. Tedavisi var. Annemin dayısı çok tanınmış bir omurga cerrahıydı o yaptı.
Hacettepe’de bi doktorun hastalığı için verdiği ilaçlar kemiklerini peynir gibi dağıtcak seviyeye getirmiş. Az daha dayıma gitmeseydik beli kırılıyormuş. Ama halen yağmurlu havalarda biraz ağrıları oluyor.

Bu kadar karamsar olmayın, hastalığı çok iyi yönetenler de var.
Ömür akkor şefin ınstagramda sabit storylerinde aS ile alakalı br şeyler var.
Biraz araştırın.
Benzer şekilde ilaçsız hayatına devam edenlere tanık oldum.

Babam aynı hastalıktan ameliyat oldu. Tedavisi var. Annemin dayısı çok tanınmış bir omurga cerrahıydı o yaptı.
Hacettepe’de bi doktorun hastalığı için verdiği ilaçlar kemiklerini peynir gibi dağıtcak seviyeye getirmiş. Az daha dayıma gitmeseydik beli kırılıyormuş. Ama halen yağmurlu havalarda biraz ağrıları oluyor.
Ankara'da mi tedavi oluyordu ? Biz de Ankara'dayız. Gata romatolojiye gidiyoruz ama doktor hastalıkla ilgili bizimle konuşmadı bile tonlarca ilaç verip gönderdi ve ilaçlar gerçekten çok ağır kullandıkça daha çok çöküyor hissedebiliyorum.

Kızlar çok üzgünüm. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şok olduk adeta. Hafif sinyaller vermeye başlamıştı eklemlerde ağrı yapıyordu sonra dizinde şişme ödem ve hareket kısıtlanması oldu. Romatolojiye gittik ve teşhis kondu. Birlikte yaşıyoruz. Kalktığında çorabını bile giyemiyor çok ağrısı var ve daha 27 yaşında ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalacağı ileride kambur yapacak bir hastalığa yakalandı. Allahım beterinden korusun diyorum daha ne hastalıklar var diyorum ama herkese kendi derdi dağ görünürmüş. Ailesine şimdilik üzülmesinler diye bir şey söylemedi. Kortizonlu ilaçlar kullanıyor onlar da zaten daha çok hasta yaptı gibi hissediyorum. Bu hastalığın tedavisi yok sadece ağrıları azaltmaya yaşam kalitesini biraz olsun artırmaya yarayan bir tedavi olacak. Ben ömür boyu onun yanında olacağım. Onu öyle çok seviyorum ki o yeter ki iyi olsun her seyi yaparım. Ama bana geçen gün ağlayarak iyi düşün dedi. Hayal ettiğin o kadar şey var elinden alamam. bu ilaçları kullanırken çocuğum bile olmuyormuş bırakırsam bana ne olacağı belli değil seni hayatta en çok istediğin şeylerden mahrum edemem dedi. Çok üzülüyorum her şey çok ani. Hastalık bize neler gösterecek bilmiyorum. Ancak internet araştırmalarında öğrendiklerim var işte. Bu hastalığı bileniniz var mı ? Siz neler yaşadınız bu süreçte?
Bu arada evet endol ve salazopryin türü ilaçlar sperm kalitesini düşürüyormuş evet.

Bu kadar karamsar olmayın, hastalığı çok iyi yönetenler de var.
Ömür akkor şefin ınstagramda sabit storylerinde aS ile alakalı br şeyler var.
Biraz araştırın.
Benzer şekilde ilaçsız hayatına devam edenlere tanık oldum.
Instagram kullanmıyorum ama araştıracağım çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Ankara'da mi tedavi oluyordu ? Biz de Ankara'dayız. Gata romatolojiye gidiyoruz ama doktor hastalıkla ilgili bizimle konuşmadı bile tonlarca ilaç verip gönderdi ve ilaçlar gerçekten çok ağır kullandıkça daha çok çöküyor hissedebiliyorum.
Doktorun dediği gibi ilaç kullanmasına gerek yok. Babama ilaç veren doktor da profesördü inanın hiçbirine gerek yok. Babam mide koruyucu dahil bir avuç ilaç içerdi. Şimdi nerdeyse 3 tane kullanıyor.
Bence iyi araştırın,kötü olmak var. Verilen iğneleri de kullanmayın. Tanesi milyar lira tutanlardan......

kusura bakmayın ama ne abartmışsınız.
bana bu teşhis konduğunda + yumuşak doku erimesi de var bende. 20 yaşındaydım.
ilaçların hepsini çöpe attım spora başladım çünkü bir doktor öyle dedi istediğin kadar ilaç kullan spor yapmadıktan sonra anlamı yok.
evet ataklar vurduğunda acillik oluyorum
serumumu yiyorum bitip gidiyor.
işe gitmek için daha erken uyanmaya çalışıyorum ki yatakta esneme hareketleri yapayım.
insan isteyince her şey olur.
nişanlınız kötürüm olacakmış gibi konuşmuşsunuz 👎🏽

kusura bakmayın ama ne abartmışsınız.
bana bu teşhis konduğunda + yumuşak doku erimesi de var bende. 20 yaşındaydım.
ilaçların hepsini çöpe attım spora başladım çünkü bir doktor öyle dedi istediğin kadar ilaç kullan spor yapmadıktan sonra anlamı yok.
evet ataklar vurduğunda acillik oluyorum
serumumu yiyorum bitip gidiyor.
işe gitmek için daha erken uyanmaya çalışıyorum ki yatakta esneme hareketleri yapayım.
insan isteyince her şey olur.
nişanlınız kötürüm olacakmış gibi konuşmuşsunuz 👎🏽
Ben nişanlım kötürüm olacakmış gibi konuşmadım. Allah size de şifa versin beterini göstermesin ama neden öfkelendiginizi anlamadım. Grip bile olsa hastalık insanı üzer yıpratır. 20 li yaşlarında gecen aya kadar hoplayip zipladigini gördüğünüz insanın bacağının birini kullanamadığını ağrıdan bağıra bağıra uyumaya çalıştığını kendi çorabını bile giyemedigini görünce üzülüyorsunuz ister istemez. Benimle yaşıyor tek destekçisi benim şu an o yüzden ona en iyi şekilde faydalı olmak istiyorum. Ben onun yaklaşımına üzülüyorum benimle olmayı iyi düşün dediği için.

Gercektenmi ya benim amcamın oğlu 22 yaşında polis ve bu hastalığa yakalandı. Gittiği her doktor şifası yok diyor ve çoğu yiyeceği yasakliyorlar. 1 ay boyunca sadece yeşillik yediğini biliyorum . Nerde bu doktor yardımcı olurmusun😔

Ben nişanlım kötürüm olacakmış gibi konuşmadım. Allah size de şifa versin beterini göstermesin ama neden öfkelendiginizi anlamadım. Grip bile olsa hastalık insanı üzer yıpratır. 20 li yaşlarında gecen aya kadar hoplayip zipladigini gördüğünüz insanın bacağının birini kullanamadığını ağrıdan bağıra bağıra uyumaya çalıştığını kendi çorabını bile giyemedigini görünce üzülüyorsunuz ister istemez. Benimle yaşıyor tek destekçisi benim şu an o yüzden ona en iyi şekilde faydalı olmak istiyorum. Ben onun yaklaşımına üzülüyorum benimle olmayı iyi düşün dediği için.
ama sadece şu an için böyle ağrılı.
hem kambur olacağını nerden biliyorsunuz?
arama motorlarındaki çarpık ellere vs aldanmayın
ayrıca bu dediğimi lütfen dikkate alın ben kortizonlu ilaç kullanırken çok daha kötüydüm.
kortizonu bırakınca düzeldim.
hatta ilaçları komple bırakıp spora yazılınca...

Gercektenmi ya benim amcamın oğlu 22 yaşında polis ve bu hastalığa yakalandı. Gittiği her doktor şifası yok diyor ve çoğu yiyeceği yasakliyorlar. 1 ay boyunca sadece yeşillik yediğini biliyorum . Nerde bu doktor yardımcı olurmusun😔
Evet öyle. Babam günlerce kışın tutulduğu için işe gidemedi... Hayır var,annemin dayısı “Nerde kaldın” falan dedi... Biz ev yoğurdu falan yapıyorduk kemiklere iyi diye.

ama sadece şu an için böyle ağrılı.
hem kambur olacağını nerden biliyorsunuz?
arama motorlarındaki çarpık ellere vs aldanmayın
ayrıca bu dediğimi lütfen dikkate alın ben kortizonlu ilaç kullanırken çok daha kötüydüm.
kortizonu bırakınca düzeldim.
hatta ilaçları komple bırakıp spora yazılınca...
Konuda yazdığım gibi o kadar yeni teşhis kondu ki sadece internetten arastirdigim kadarına hakimim. Doktor bilgilendirmedi çevremde tecrübesini aktarabilecek bunu yaşamış kimse de yok. Hastalığın adını İnternete yazıyorsunuz karşınıza kambur görselleri çıkıyor. Dolayısıyla böyle yazdım. Kamburu çıksın çıkmasın o benim hayat arkadaşım zerre umrumda değil dediğim gibi onun çektiği ve çekme ihtimali olan sıkıntılar için uzuluyorum. Çalıştığı otelin spor salonunu kullanıyor ve bir havuza gitmeye başlayacak şimdi yüzme iyi geliyormuş sanırım

Ben im tavsiyem bir hacamat ve sülük merkezine gidin sülük tedavisi yapın kessin sonuç alacağınıza inanabilirsiniz hastalık ilerlemeden

Back