- 26 Ekim 2013
- 1.801
- 1.398
- 198
- Konu Sahibi Arzustokrasi
-
dar görüşlü olduğumu düşünmüyorum yaşantılarımız yada hayata bakış açılarımız farklı diyeyim aynı şekilde eşimde bana benim canım annemde kalmak istiyo bu gece orda yatıcam dese neden noldu bi hastalık durumu bir mecburiyet durumu varmı diye sorgularım ama yoksa ciddi anlamda çok bozulurum
Yanlış anlamayın lütfen, dar bakmayın derken "şunu şunu yapıyorsa MUHAKKAK Kİ şöyle şöyledir" gibi genellemeler yapmayın demek istemiştim. Herkes bir olacak diye bir şey yok. Aynı şeyi yapan herkesin amacı aynıdır, niyeti aynıdır, düşüncesi aynıdır, başka yolu yok diye kati düşünmeyin anlamında söylemiştim. Az önce dediğiniz tavırda olan birisi evet sizin dediğiniz gibi boş vermiş de olabilir ama benim eşim gibi mutlu olacaksa neden bir gece kalmasın özlem gidermesin ki diye düşünüyor da olabilir. Umarım yanlış anlaşılmayı düzeltebilmişimdir.
kizla ayni fikirde olan tek kisi de mervecik bey :) zaten ilk mesaji simdi okudum, kiz herkesi dusman bellemis, evleneyim de haksiz cikartayim diyor. ablalari bile mutlulugunu bozmak istiyormus. al kardesim gonul rahatligiyla evlen, bu tur adamlarin ikili iliski sirkulasyonundan cikarilmasi gerekiyor, seni biraksa baskasina yapacak bunlari. sen de bayagi isteklisin, birakma bu adami, sirkulasyona geri koyma, masum bir kizi bu adamdan korumus olursun. hem evlilik hem sevap olur.
ben bu örneklerden nefret ediyorum işte.. insan kısmetiyle karşılaştığında gözü kör kulağı sağır oluyormuş insanlar anasını babasını bırakıp kaçıyor evleniyor kimse kısmete mani olamaz hatta insanın kendi bile bunu der bunu söylerim.. eğer yaşayacağım varsada buda rabbimden derim yaşamadan göremem.. hep nişanlımı savunuyorum çünkü o benim ailem olacak ve insan ne olursa olsun ailesini savunur... ona karşı ailemi hep savundum ve onuda herkese karşı savunurum seviyorum çünkü rabbim yazmış.. olacağa benim diyecek sözüm yok belki haklısınız belki değil hayırlısı olsun benim için sadece bu şekilde dua edin yeter...
m teyzemde kaldığımdada ki annemle kaldım surat yaptı ben evde yatınca içi rahat ediyo beyzadenin tek kızdığı şey dışarda kalmam git gecenin üçüne kadar otur ana evinde yat tek derdi bu ve anneme de yatıya gidemeyeceğim bunu şimdiden biliyorum evimiz uzak değil zaten annemde sevmiyo kalmayı o yüzden hiç ısrar etmedim bu konuda acil hastalık vs durumda tabiki onun yeri ayrı ama keyfi kalmam..
.................
Aslında kırmızılaştırdığım konuya parmak basacaktım ki çok fazla şey yazınca unuttum. O yüzden evlilik nişanlılığa benzemez dedim.
Konu sahibi nişanlısının köprüyü geçene kadar ayıya dayı demeyen bir yapısı olduğunü söylüyor ama aslında şu anda bizzat onu yapıyor ve fedakarlık gösterdiğini düşündürüyor.
Evlilik bambaşka bir dünya.
O değil de konu sahibinin nişanlısı da baya akıllıymış takdir etmeli erkekte kolay rastlanmaz bu özelliğe.
Ablalar kardeşini sevdiği için korumacı davranıyor aşırı tepki veriyor. Konu sahibine itici geliyor.
Nişanlı bey sakin sakin işliyor. Kendi tarafına çekiyor kıymetli oluyor. Eh zaten aşk var. Alt yapı sağlam
Bence nisanli bey akilli ya da sakin degil. Nisanli konu sahibesi hanim cok korumaci.
Yoksa zorla ozur diletilen, gece orada kalmayacaksin diye baski yapan, teyzeye anneyle gidilse dahi surat yapan bir nisanli alttan alta isliyor olamaz. Acikca ben buyum diyor.
Konu sahibesi goremiyor.
Evliliği yaşamadan, tecrübe etmeden bilemeyecek gençler, herkesin geleneği, hayata bakış tarzı farklıdır, o yüzden bizler sadece tecrübelerimizi aktarabiliyoruz burada fakat Türk erkeklerinin çoğunluğu evlenene kadar sineye çektiklerini evlendikten sonra gün yüzüne çıkarıyor, bizde sürekli annesinde kalsın, aman mutlaka ablasında kalacak demiyoruz ama bazen öyle durumlar olur ki kalmanız icap eder, mesela doğum, hamileliğiniz ağır geçer 2 adım ötede olan annenizde kalmanız gerekebilir, eşiniz hayır kalamazsın dediğinde ağrınıza gider, bebeğiniz olur lohusa kadın annesi yanında kalsın ister, bana birinin evinde kalmak ters geliyor, annen bizde kalamaz denirse içinize oturur. Eşiniz şehirdışına çıkar evde yalnız kalmaktan korkarsınız babanızın evinde kalırsınız, ablanız, kardeşiniz doğum yapar sizi yanında ister, sonuç olarak bir sebeple mutlaka kalmanız gereken durumlar olur.
Elbette hepimiz keyfe keder kalmadık ailelerimizde ama benim eniştem epey ağır bir ameliyat olmuştu, ben o zaman kardeşimde 15 gün kaldım, el kadar bebeklerine bakıp, eniştem hastanede yatarken başında bekleyen kardeşimin evini çekip çevirmem gerekiyordu, eniştemin çoraplarını bile giydirdim çünkü kardeşim lohusaydı, bundan da gocunmadım, eşimde niye kalıyorsun, sen nasıl eniştenin çoraplarını giydirirsin demedi, o benim canım ciğerim, abim.
Bende onun için baldız değil kardeşim, evlatları evlatlarım, evladım evlatları demek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?