Nikah nisanlim ve ben farkli sehirlerdeyiz

destina80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2010
15
0
36
Osmaniye
arkadaşlar nişanlım başka şehirde ben başka şehirdeyim nikahımız benim olduğum yerde olucak nişanlım direk gelsede burda başvursak olurmu yoksa bulunduğu şehrin evlendirme dairesine gitmesine gerek varmı önceden?çok teşekkür ederim şimdiden:)

öncelikle hayırlı olsun cnm:)) ilk önce nişanlın kendi oturduğu yerdeki evlendirme dairesine gidip izin alması gerekiyor zaten gidip konuşsun söylerler ordan cnm

biz nişanlımın şehrinde evlendik
ben izin filan almadım valla
direk gittik başvurduk
her iki tarafın da ikametgahının olmadıgı 3. bir yer olunca izin gerekiyor olabilir.

kadıköy belediyesinin sayfasından baktım şöyle yazıyor
18 yaşını dolduran ve çiftlerden birinin Kadıköy'de ikamet etmesi durumunda aşağıdaki belgeleri getirmeleri yeterlidir.İkamet adresi Nüfus Müdürlüğü Adrese dayalı KPS de(kimlik paylaşım sistemi.MERNİS) kaydı olmalıdır. KPS de ikametgah kaydı olmayanların Kadıköy Nüfus Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
KADIKÖY'DE İKAMET ETMEYENLER İKAMET ETTİKLERİ YER EVLENDİRME DAİRESİ'NDEN İZİN BELGESİ ALARAK EVLENDİRME DAİREMİZE BAŞVURABİLİRLER.

yani senin ikamet ettiğin yerde başvuracaksınız izin belgesine filan gerek yok.

Son düzenleme:

nişanlınızın kendi evlendirme dairesine gitmesine grek yok. belgelerini tamamlamış olması yeterli. sizin ilçenizde olucaksa nikahınız direkt kendi ilçenizdeki evlendirme dairesinden işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. farklı bir ilçede olucaksa, önce kendi ilçenizden(nişanlınızın sizinle gelmesi gerekiyor) izin belgesi almanız gerekiyor.

hayırlı olsun :)

öncelikle hayırlı olsun cnm :)
ikinizden birinin ikametgahının olduğu yerde olucaksa nikah ikinizin de izin belgesi almanıza gerek yok. nikahın olacağı yer ikinizden birinin ikematgahının olduğu yer değilse ozaman ikinizin de , kendi bağlı bulunduğunuz belediyeden izin belgesi almanız ve bu belgelerle(ve istenen bazı diğer belgelerle) nikahın yapılacağı belediyeye başvurmanız gerekiyo. bu başvuruyu sizin adınıza bi başkası da yapabilir. biz öyle yapmıştık. ikimizde farklı şehirlerde çalıştığımız için ikametgahlarımız o şehirlerdeydi. izin belgelerini ve diğer belgeleri hazırlayıp istanbula gönderdik. o şekilde tarih alındı.
mutluluklar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…