nişanlım ve bekleyememek

guzelmatmazel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2011
101
1
46
Bursa
merhaba arkadaşlar,

nişanlımla ilk defa konuşarak sonuçlandıramadığımız bir problemimiz oldu dün akşam.
ikimizde 32 yaşında, sorun çıktığında sakinlik ve aklı selimle çözmeye çalışan insanlarız.
dün onun evine gittim.yemek yaptım, yedik, konuştuk güzelce. dışarı çıkmadık. film izleriz dedik.
konuşurken, gülüşürken benimle cinsel olarak yakınlaşmaya başladı. küçük sevgili dokunuşlarının
dışına çıkmaya başladı diyelim. şaka yollu "yaz geldi, nikah oldu da haberim mi yok" dedim gülerek.
bozuldu.."biz nişanlıyız, senin cinsellikten kaçman için bir sebebin yok. bu durum bana beni istemediğini düşündürüyor" dedi.
(Bu arada ben bir evlilik yapmış biriyim. bu onun ilk evliliği olacak.)
Bende "tabi seninle olmak istiyorum ama herşeyin bir sırası, meşru bir yolu var" dedim."yaza evleniyoruz" dedim. "bana eziyet ediyorsun" dedi.
Böyle deyince ben sinirlendim biraz "beni kendimden utanacağım şeylere zorlama" dedim. "Seni zorlamıyorum ama seninde istemeni isterdim" dedi. "ahlak denen, iffet denen vazgeçilmezlerimiz var. istediğin şey bizi bunlardan uzaklaştırır, sevgimizi lekeler" dedim. "affedersin, filmimizi seçelim mi?" dedi. "hayır, evime gitmem en iyisi" dedim. "peki" dedi...
Bana "özür dilerim, seni seviyorum" diye mesaj attı gece. "bende seni seviyorum aşkım" yazdım gönderdim.

Şimdi düşünceler içindeyim..
Böyle birşey olabileceği, böyle birşeyi talep edebileceği hiç aklıma gelmezdi.
Herşey en doğru, en meşru, en güzel, bize en yakışan şekli ile olsun demiştik ve planımızı buna göre oluşturmuştuk.
Ama üzerinde düşündükçe "acaba ben fazla mı abartıyorum" diyorum. Sonuçta evlilik yaşamış biriyim.
Sonra yok diyorum. Nişanlıda olsam ben evlilik dışı cinselliğe bulaşacak, kendine bunu layık görecek biri değilim diyorum.
Ama dün geceden sonra aşkımın haline de üzülüyorum.

Çare olarak nikah tarihini öne çekmeyi (isterse çok yakına 2 hafta- 1 ay içinde) teklif edeceğim ama bu da tüm hayallerimi altüst edecek..
daha gelinliğimi bile seçmedim..düğün yapmayacağız ama arkadaşlarımızla, ailelerimizle güzel bir nikah ve yemek, akşamına diskoda eğlence.
sabaha uçakla balayına gitmeyi düşlemiştik, planlamıştık. Öne çekersek balayı sonraya kalacak. bakalım nikah nasıl olacak bu kadar kısa zamanda..
Ne yapsam, ne düşünsem bilemedim.
off offf..şu erkekler az daha dayanıklı olsa

Bekleyebilirsiniz

İsteği rededildikten sonra nikah olana kadar tekrar bunu talep etmeyecektir eğer size saygı duyuyorsa.

istedigin sekilde zamanladigin gunde yap bence sonra icinde kalir onra zorlanirsiniz hem bence bunu onun teklif etmesi gerkiyor neden sen erkene cekelim diyeceksin ki

Son düzenleme:
Senden özür dilemiş zaten kendi de fark etmiş demek ki hatasını yada senin bu kadar hassas olacağını düşünemedi çok normal şeyler bunlar.Yaptığınız planı asla bozma.Zaten bir daha sana bunu teklif etmez ederse bu sana saygısızlığı olur.Herşey yolunda kafanı takacağın birşey yok sen güzel güzel keyifle gelinliğini nikah yerini seç.Mutluluklar şimdiden

istedigin sekilde zamanladigin gunde yap bence sonra icinde kalir onra zorlanirsiniz hem bence bunu onun teklif etmesi gerkiyor neden sen erkene cekelim diyeceksin ki

Sadece herşeyin ikimiz içinde güzel olmasını istiyorum.
Aşkım sıkıntı çekerken güzel olmaz ki.
Aslında gelinlik, balayı, nikah falan çok umurumda değil. Bunları yaşadım ben.
Umurumda olan ikimizin güzel ve hatırlanası birşey yaşaması. O günü güzel fotoğraflarla, anılarla hatırlaması.
Bu yüzden titizleniyorum.

ben onun tavrını da senin tepkini de hepsini normal buluyorum.
insanın canı sevdiğini çeker mi? elbette çeker çekmezse problem vardır.
yaşlar biraz ilerlediği ve siz de nişanlı olduğunuz için bunu talep etmesi normal geldi bana ki zaten durduk yere değil yakınlaştığınız bir anda ilerleme olmuş.
senin tepkin de gayet normal, evlilik dışı yakınlaşma istemiyorsun.
e ne oldu, nişanlık tepkini öğrendi bundan sonra yakınlaşmayacaktır.
ama bunu nişanlına güzelce izah etmen lazım, senin de istediğini ama herşeyin vakti zamanında olduğunda içine daha çok sineceğini daha mutlu olacağını anlatmalısın.
nikah tarihini öne çekme fikri çok güzel, ama kış gelini olmak mı istiyorsun?
şahsen bahar en güzelidir...
nisan sonu mayıs başı ideal olabilir..
çok da geçe bırakma, neticede ikinize de yazık bence.

Oy ne hoş telaşeler bunlar:)
Hayatında biri olanın dertlerinden biri de budur:)Haksız mıyım:)

medyadan okuyorum, forumda okuyorum. öyle, affedersiniz, domuzlar, denyolar var ki hayatı onları sevenlere zehir eden..
birde aşkıma bakıyorum..eğitimli, kazanan, karakteri oturmuş, ahlaklı, kadına saygılı..
evlilik yaşadığım halde düğün teklif etti. Senin bir eksiğin yok, yanlış birşey yapmadın ki; sevmiş evlenmişsin, anlaşamamış boşanmışsın dedi..
Ailesini ikna etti. Bu konuda tek kelime laf işitmedim. Beni onlara iyi anlatmış belli ki. Aramız çok iyi.
hiç evlenmemiş biri olduğu için ben biraz çekimser kaldım ilk zamanlar, onu biraz yordum açıkçası.
Bugün mutlu bir evlilik hayaliyle yazı bekliyorsam bu daha çok onun eseri...
Mutlu anılarla başlamak istiyorum, güzel olsun istiyorum o kadar.
Bencillik mi ediyorum? Dün sıkıntı çektiği belli oldu. Mutluluğumun mimarına sıkıntı çektirmek istemiyorum.
Belkide nikah tarihini geriye çekme önerimi kabul bile etmeyecek.
Ama ya ederse.. işte bu yüzden iyice düşünüp doğru karar vermem, sizlerden gelen yorumlara kulak vermem gerekiyor sanırım.

hayirli isleri uzatmamak gerekir.gelinlik balayidir bunlari yasadim diyorsunuz.icinizde uhdesi kalmayacaksa tarihi one cekin.belirlemis oldugunuz tarihde de gidersiniz balayiniza.dugun dernekde kurulmayacaksa dugun tarihini one alabilirsiniz.bunu onunla gorusurun bir onun fikrinide alin..

Konu "ben" oluncaya kadar benim görüştüm tereddütsüz bu idi. :)
Aşktan gözü dönebiliyor insanın
Yanlışa düşüleceğine nikahı bir an önce yapmanın en güzeli olduğu söylerdim hep.
İnsan fıtratına eziyet etmenin manası yok gerisi sonrada tamamlanır, yapılır derdim..
ama şimdi hayaller girdi devreye

Buyur işte..En yakın arkadaşım geldi az önce..
Bu akşam nişanlı cezalı. Kadın kadına takılalım demiştim.
Onun çözümü bir Türk klasiği..
Ne kasıyon, ver kurtul diyo cadı..:)

Onu seviyorum ve üzülmesini, sıkıntı çekmesini istemiyorum.
Çok aklı başındadır, bir daha talep etmeyeceğine neredeyse eminim.

O zaman her şeyi aceleye getirip

hayallerinizi ertelemenın bir manası yok

anlaştığınız nikahın gününü bekleyin

Son düzenleme:
Buyur işte..En yakın arkadaşım geldi az önce..
Bu akşam nişanlı cezalı. Kadın kadına takılalım demiştim.
Onun çözümü bir Türk klasiği..
Ne kasıyon, ver kurtul diyo cadı..:)

inşallah bizden de böyle bir cevap beklemiyorsundur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…