- 9 Aralık 2021
- 67
- 90
- 43
- 26
Ben zaten bunun mümkün olamayacağını bastıra bastıra ifade ettim konuyu kapattık bir daha açmaya kalkarsa 9 çocuklu da olsam onu bırakacağımı biliyor şimdi de zaten benden vazgeçtiğini düşündüm dedi kendiSakın sakın sakın küçücük bir taviz bile verme. Eğer fikrinden vazgeçmiyorsa da bu ilişkiyi daha fazla sürdürme, sevgiden aşktan daha önemli şeyler var evlilikte.
Bizim oraların bir sözü var bekara karı boşamak kolay diye aile olmak en ufak şeyde ortada s** gibi bırakmak demek değil ben böyle yetişmedim böyle görmedim. Zaten kendisi de ısrar etmedi bir kere hayır dedim üzerine çok büyük kavga çıkardım bir daha bana böyle bir teklifle gelirse aşkımdan ölsem de yataklara da düşsem bırakacağımı gayet net anladı diye düşünüyorumeski nişanlın olmuştur umarım.!!
buna rağmen evlenirsen pess derim.
26 yaşındayım hanımefendi ve evet öğrenciyim ayrıca ikinci üniversitemi okuyorum ve kpss hazırlanıyorum inanmazsınız ama atanacağım daSen bir de daha öğrenci misin? 21-22 yaşında?
Ya Rab, sen kimseyi evladıyla sınama, özellikle kız evladıyla sınama. El bebek gül bebek büyütüp gözünün içine bakıyorsun, okusun diye varını yoğunu heba ediyorsun, daha diplomasını eline almadan bacılarıyla aynı evde yaşama hayali kuran adamlarla evleneceğim diye ayak sürüyorlar. İçimden geçeni yazsam ban yerim, içimden geleni yapsam kadına şiddet diye haberlere çıkarım herhalde.
Ne kınayalım ne büyük konuşalım. Allah herkese irade versin.
Teşekkürler ederim yıkıcı yorumlara karşı böyle bir yorum yaptığınız için. Kendisi bana fikrimi sordu bende kesin bir dille reddettim üstelemedi zaten ben fazlasıyla ağır ve kalp kırıcı konuştuğumu düşünüyorum buna karşılık bir daha üstelemeyeceğini düşünüyorumBen bu tarz durumlarda direkt ayrıl, bitir şeklinde yıkıcı yorumlar yapmam kolay kolay. Yapıcı olmaya çalışılmalı, siz bu durumu istemediğinizi belirttiniz ve nişanlınızda ters bir tepki verdi mi? Örn: Hayır, bizimle yaşayacak kesinlikle gibi. Bu tarz bir söylemi olmadıysa durumu tatlıya bağladıysanız sorun yok. Ancak "kesin olarak istemediğinizi" belirtip, nişanlınızın da bunu anladığından emin olun. Şimdi böyle söyleyip, evlendiğinizde görümceniz size taşınacaksa olmaz yani. Yol yakınken dönün derim. Her şeyi açık bir şekilde konuşmak önemli.
Bu zamana kadar ailesi sorun olmadı aramızda ne zaman ki iş ciddiye bindi o zaman bu konuyu açtıBu ısrarı ben anlayamadım çok saçma evlenmek için acele etme derim , senin söylediklerin elbette mantıklı güzel konuşmuşsun bence ya bu konuyu tekrar konuşun ortak bir kararda bitirin konuyu yada uzun süre açma bilemedim acele etme sakın. Hatta hiç onunla evlenmemelisinn ama ayrılmayacaksın belliçünkü seviyosun.. ama kendisi çok aileci çok kafa yapısı seninkinden farklı nasıl anlaştınız bunca zaman şaşırıdm doğrusu..
Görümceyle birlikte kapının ona da kapanacağını gayet iyi biliyorEvlendikten sonra bir bahaneyle o görümce o eve gelecek gibi duruyor.
Bizim oraların bir sözü var bekara karı boşamak kolay diye aile olmak en ufak şeyde ortada s** gibi bırakmak demek değil ben böyle yetişmedim böyle görmedim. Zaten kendisi de ısrar etmedi bir kere hayır dedim üzerine çok büyük kavga çıkardım bir daha bana böyle bir teklifle gelirse aşkımdan ölsem de yataklara da düşsem bırakacağımı gayet net anladı diye düşünüyorum
Üslubum gayet düzgün hanımefendi bana üslup ögretmenize ihtiyacım yok yorum yapın diye size yalvarmadım buraya sadece bir konu açtım istediğimi yazmakta da özgürüm sizde özgürsünüz lakin had ve saygı çerçevesindeŞu leş üslubu en başından gösterseniz de nefesimizi boşuna tüketmesek. Koş kaçırma böylesini bulamazsın. Devlet senet imzaladı herhalde kesin atayacağım seni diye?
Çok komiksinBoşan, ben arkandayım.
Evet bekara karı boşamak kolay ama bu şöz evlenince işlerin şimdiki gibi olmayacağını anlatıyor. Sevgiliyken , nişanlıyken hayatından çıkar gider. Ama evliyken öyle olmuyor işte. Bu kardeşle yaşama düşüncesi ailesinin kafasına yatmış , karar verilmiş. Senin tepkin tabiki önemli ama evlendikten sonra kardeşim bi kaç haftalığına bizde kalacak dese ve bu kalma nedense 3-5 ay olsa siz ne yapacaksınız. Kardeşini evden mi kovacaksınız, kocanızla mı çatışacaksınız. Hadi kocanızla kavga ettiniz, ne var kalsa hem sana yardım eder, benim kardeşim sana fazlalık mı, senin ailen gelince ben de kovarım o zaman benim ailemi istemeyeni ben hiç istemem derse ne yapacaksınız? İşte o zaman buradaki konularda okuduğunuz gibi boşanamayan kadınların konuları gibi konu açarsınız. Bir kere eşinizin ve ailesinin kafasına bu fikir yatmış , uygun görülmüş , nişanlınız dememiş ki ailesine, benim nişanlım kabul etmez, ne gerek var, neden bizimle yaşayacakmış diye. Bu zihniyet değişmez, bu sefer kızkardeşi gelmez, erkek kardeşi gelir, annesi babası gelir, beraber iş yapalım derler.Bizim oraların bir sözü var bekara karı boşamak kolay diye aile olmak en ufak şeyde ortada s** gibi bırakmak demek değil ben böyle yetişmedim böyle görmedim. Zaten kendisi de ısrar etmedi bir kere hayır dedim üzerine çok büyük kavga çıkardım bir daha bana böyle bir teklifle gelirse aşkımdan ölsem de yataklara da düşsem bırakacağımı gayet net anladı diye düşünüyorum
Bence yavasca ayrıl çünkü bu alarm çanları belirtiler bunlar başında görmen senin için iyi ilerde çok problem yaşayacaksın ve mutlu evlilik yapman mutlu olmak senin en doğal hakkın eski kafalı biri gibi konuşmuşBu zamana kadar ailesi sorun olmadı aramızda ne zaman ki iş ciddiye bindi o zaman bu konuyu açtı
Tamam sen evlenmezsinDeliler gibi aşık olsa da evlenmemeli. Evlilik zaten aşkı öldürüyor, bu herifle olan evlilikte aşkın a’sı kalmaz.
Üslubum gayet düzgün hanımefendi bana üslup ögretmenize ihtiyacım yok yorum yapın diye size yalvarmadım buraya sadece bir konu açtım istediğimi yazmakta da özgürüm sizde özgürsünüz lakin had ve saygı çerçevesinde
İnsanın fikri neyse zikri de o olur size bu iğrenç düşüncelerinizle mutluluklar dilerimBiraz abartılı bir düşünce belki ama aklımdan ensest geçti. 7 kardeşten sadece birini yanına almak istemesi çok hayra alamet değil sanki.
Mesleğimi zaten yapacağım kpss bekliyorumAnnesiyle yasamak isteyeni duymustum da kiz kardesini isteyeni ilk kez duyuyorum bu arada ayrilin , ayrilmasaniz bile mesleginizi yapin
Zaten iş ciddiye binince açılır bu konular, ama işte aile içinde konuşulmuş karar verilmiş. Nişanlınız da bu karara uygun davranmış. Şimdilik kabul etmiş görünebilir ama evlenince o , yerleşerim ayrılırım tehditleri öyle kolay yapılacak durumda olmayınca , nasıl davranacak.Bu zamana kadar ailesi sorun olmadı aramızda ne zaman ki iş ciddiye bindi o zaman bu konuyu açtı
Ben zaten 1 yıl kpss hazırlanacağım ve bu süreçte de evde kimseyi istemeyeceğim bunu bildiğini düşünüyorum. Daha sonra da atanabildiğim en uzak şehri yazmak istiyorum ben çalışırken de evime misafir kabul edip işe gidemem çok ısrar ederse kendisi kaybederEvet bekara karı boşamak kolay ama bu şöz evlenince işlerin şimdiki gibi olmayacağını anlatıyor. Sevgiliyken , nişanlıyken hayatından çıkar gider. Ama evliyken öyle olmuyor işte. Bu kardeşle yaşama düşüncesi ailesinin kafasına yatmış , karar verilmiş. Senin tepkin tabiki önemli ama evlendikten sonra kardeşim bi kaç haftalığına bizde kalacak dese ve bu kalma nedense 3-5 ay olsa siz ne yapacaksınız. Kardeşini evden mi kovacaksınız, kocanızla mı çatışacaksınız. Hadi kocanızla kavga ettiniz, ne var kalsa hem sana yardım eder, benim kardeşim sana fazlalık mı, senin ailen gelince ben de kovarım o zaman benim ailemi istemeyeni ben hiç istemem derse ne yapacaksınız? İşte o zaman buradaki konularda okuduğunuz gibi boşanamayan kadınların konuları gibi konu açarsınız. Bir kere eşinizin ve ailesinin kafasına bu fikir yatmış , uygun görülmüş , nişanlınız dememiş ki ailesine, benim nişanlım kabul etmez, ne gerek var, neden bizimle yaşayacakmış diye. Bu zihniyet değişmez, bu sefer kızkardeşi gelmez, erkek kardeşi gelir, annesi babası gelir, beraber iş yapalım derler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?