• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım görümcemin evlenince bizimle yaşamasını istiyor

Bu kız kardeşin özelliği neymiş? Maddi olarak size destek olacağına diğer kardeşlerin yaşadığı eve destek olması daha mantıklı değil mi? Diğer kardeşler kirada kalıyorsa, aralarında okuyanı da varsa nasıl geçinecekler? Evden 2 çalışan ayrılacak.
Ben size olacakları söyleyeyim. Evlenince o kız kardeş önce misafir olacak gelecek, sonra haftalar, aylarca sizde gitmeyip yerleşecek. Sonra da diğerleri tek tek gelmeye başlayacak. Başka açıklama bulamadım ben çünkü. Aşırı mantıksız. Ailesi adama muhtemelen eşinle, kardeşlerinle hep beraber yaşayın. Kardeşlerini de başında olsun dedi o da annesine hayır diyemeyip size yalandan bahanelerle teklifte bulundu. Şimdilik bu konu kapanır, evlenince tekrar açılır.

Nişanlım evlenince kız kardeşim de bizimle yaşasa senin için sorun olur mu dedi. Bende bunun normal bir şey olmadığını bizim yeni evli bir çift olacağımızı aileye 3. bir kişiyi sokmanın normal olmadığını söyledim. Bu arada annesi ve babası sağ. İlk başta sana arkadaş olur ben işteyken gece yalnız kalmazsın dedi bende dedim ben daha önce yalnız yaşadım yine yaşarım. Daha sonra evlenince borçları ödeyemeyeceğini zorlanacağımızı kız kardeşinin çalışıp ona destek olacağını öne sürdü bende benim de bir mesleğim olduğunu benimle bu yola çıkarken henüz atanmamış olduğumu bilerek evet dediğini hatırlattım özele girip çalışabilirim destek olurum sana dedim. Hayır diyor. Böyle bir şeyi bana nasıl teklif edebildiğini aklım almıyor. Ben iki kişilik bir aile hayali kurarken nişanlım 3. bir kişiyi de dahil ediyormuş. Dünden beri çok doluyum sevgiden bu kadar gözümün kör olup da gerçekleri göremediğim için kendime kızıyorum. Ben senin iyiliğin için söyledim diyor bende dedim sen beni tanısaydın benim nasıl bir tepki vereceğimi ne düşüneceğimi bilirdin tanıyamamışsın dedim. Kız benimle yaşıt bu arada o işe gidecek nişanlım işe gidecek ben evde onların hizmetçiliğini yapacağım ama kendimin de mesleği var üstelik güzel bir meslek kendim işe girip çalışıtım derdi paraysa eğer. Dedim hadi ben seni kırmamak için evet deseydim kabul etseydim biz o evlilikten ne hayır görecektik. Bunları hiç mi düşünemedin dedim. Dünden beri moralim çok bozuk ona eskisi gibi davranamıyorum o da bunun farkında sürekli neden benden uzak duruyorsun, neden soğuk davranıyorsun, beni özlemedin mi, merak etmiyor musun diyip duruyor. Bilmiyorum kızlar bana bir akıl verin benim tek isteğim aile olmaktı ben bu adam için babamı bile karşıma aldım aylarca babam bana küs gezdi. Bunu şimdi kendime yediremiyorum.
Ailesinden ona böyle bir istek gelmiş olmasın. O da kendi fikriymiş gibi size sunuyo olabilir.

Bu adam sütten kesilmemiş ve kesilmez de. Eşim doğulu, iyi kötü içlerini bilirim. Birbirinden bağımsız yaşayanlar olduğu gibi koloni olmayı normal karşılayanlar da var ki bu sadece doğulularda yok. Babanız aileyi görünce yaşam şekillerini anlamış, size yapamazsınız demiş ve haklı da çıkmış. Nişanlınıza göre sizin talebiniz tuhaf çünkü durumdan mutlu, öyle yaşamak normal onun için.

Bu gün görümceyi savuşturursunuz yarın kayın gelir, ünv kazanan kuzen gelir... gelir de gelir. Her seferinde başa dönersiniz. Hep şanslarını zorlarlar. Başa çıkabilirim diyorsanız siz bilirsiniz.

Biz de görümceme yapma bak onların aile düzeni bizim gibi değil, eşin koruyamaz seni dedik, dinlemedi. Hemen de doğurdu. Kv çocuğa bakacak diye yanlarına da yerleşti. Hemşire hanım şimdi işten gelip misafir sofrası kurup kayınları görümceleri ağırlarken aynı zamanda bahçedeki keçiyle tavuğa yem veriyor.

Başa çıkamazsın sen o insanlarla, habersiz misafirin hiç bitmez, onlar gelmese eşin seni götürür. Alışık olmayan yapamaz.

Bu kız kardeşin özelliği neymiş? Maddi olarak size destek olacağına diğer kardeşlerin yaşadığı eve destek olması daha mantıklı değil mi? Diğer kardeşler kirada kalıyorsa, aralarında okuyanı da varsa nasıl geçinecekler? Evden 2 çalışan ayrılacak.
Ben size olacakları söyleyeyim. Evlenince o kız kardeş önce misafir olacak gelecek, sonra haftalar, aylarca sizde gitmeyip yerleşecek. Sonra da diğerleri tek tek gelmeye başlayacak. Başka açıklama bulamadım ben çünkü. Aşırı mantıksız. Ailesi adama muhtemelen eşinle, kardeşlerinle hep beraber yaşayın. Kardeşlerini de başında olsun dedi o da annesine hayır diyemeyip size yalandan bahanelerle teklifte bulundu. Şimdilik bu konu kapanır, evlenince tekrar açılır.
Muhtemelen çalışan kardeşlerin içinde tek kız, evin bütün işini buna yıkıp ezecekler, tek koruyan evlenecek olan abi, o da diğerlerinin eline kalsın istemiyor. Aile büyük ihtimal memlekette. Tabi üzülür insan ama şahsen görümcemi belirsiz bir zaman için evime almam.

Ben 3 yıl kp ile altlı üstlü oturdum. Kaynım da bizim evde uyudu bir süre, öyle gerekti. Ama ne gece eve girdiğini görürdüm ne sabah çıktığını. Yeni evli de değildik. Oğlum yaşına yakındı bunlar olduğunda. Kız kardeş böyle olmaz, sürekli diplerinde olacak. Ne cilve yapabilirsin, ne seksi giyinip salona girebilirsin. Yaşanmaz.

görümceyle yaşama işi tam bir fiyasko kabul edilemez

Ama neden siz ona ben çalışırım sana maddi imkan sağlarım mesajı veriyorsunuz ?
Yani bu adam sizinle evlenmek istediyse geçimin sorumluluğun ne demek olduğunu da biliyor olması lazım böyle teklifte sunmayın maaşınız cebinizde kalsın kendı paranızın yönetimini elinizde tutun.. ev için ayda %35 yardım ideal bence zaten %30 da kişisel kendınıze harcasanız birikim yapmak için %35 kalcak .bu orantısız söylediğim her ay farklı ihtiyaçlar doğabilir o ayrı mesele tabi .
Tatillerde %50 , sağlık problemlerınde %100 destek ideal bende .
öyle karambole çalışırım ben varım güvenceleri de pek sağlıklı gelmiyor bana . Sayfada çok okuyorum maaşını olduğu gibi eşine verip 3 gün sonra boşanmaya kalkınca ben napcan die sıkıntı çekenleri

tüm bu yorumlara rağmen konu sahibi evlenir. sonra ilk başta o görümceyle, devamında ise diğer kardeşler ile birlikte yaşar.

benim anlamadığım madem bu kadar hizmetçi olmaya meraklısınız bari sizi büyüten, bu yaşa getiren ana babaya hizmetçi olun. niye elaleme bu kadar meraklısınız

Direk rest çekmedim ama beni zorlarsa kendisinin evliliğe hazır olduğunu düşünmediğimi benim başımı yakmaması gerektiğini söyleyeceğim
Seni zorlarsa degil suan bunu ona soylemen gerek. Neden boyle yapiyorsun diye sordugunda kesin ve sert bir dille asla kabul etmeyecegini soylemen gerek. Ustune basa basa ISTEMIYORUM, BOYLE BIR SACMALIGI KABUL ETMIYORUM. Demen gerek.. Bir evlenelim nasilsa kabul eder diye dusunuyorsa da evli cocuklu olsan bile bir dakika dusunmeden catir catir bosanacagini soylemen gerek.

Artik bundan sonra verecegi soze nasil guvenirsin bilmiyorum.
Ben olsam goze alamazdim bu teklifle gelen bir adamla evliligi. Rus ruleti gibi bir sey.

Ailesinden ona böyle bir istek gelmiş olmasın. O da kendi fikriymiş gibi size sunuyo olabilir.
Annesi dedi diye düşünüyorum aklına girdi konuştu çünkü bugün arayıp defalarca özür diledi yaptığının yanlış olduğunu düşünemediğini doğru olanı yaptığını düşündüğünü söyledi

Annesi dedi diye düşünüyorum aklına girdi konuştu çünkü bugün arayıp defalarca özür diledi yaptığının yanlış olduğunu düşünemediğini doğru olanı yaptığını düşündüğünü söyledi
Anasının ağzına bakmaya devam edecekse daha çok talep gelir sana buna benzer

Hayır ilçede yaşıyorlar. Bilmiyorum neden bana böyle bir teklifle geldi.
yalnız kalma diye cümlesini her yere çekerim ben. misal sana güvenmediği için başına bekçi olarak almak istiyor olabilir. mazallah o ise gidince evde yalnız kalırsan erkek filan atabilme ihtimaline karşı bir önlem almaya çalışıyor olabilir yani....

Nişanlım evlenince kız kardeşim de bizimle yaşasa senin için sorun olur mu dedi. Bende bunun normal bir şey olmadığını bizim yeni evli bir çift olacağımızı aileye 3. bir kişiyi sokmanın normal olmadığını söyledim. Bu arada annesi ve babası sağ. İlk başta sana arkadaş olur ben işteyken gece yalnız kalmazsın dedi bende dedim ben daha önce yalnız yaşadım yine yaşarım. Daha sonra evlenince borçları ödeyemeyeceğini zorlanacağımızı kız kardeşinin çalışıp ona destek olacağını öne sürdü bende benim de bir mesleğim olduğunu benimle bu yola çıkarken henüz atanmamış olduğumu bilerek evet dediğini hatırlattım özele girip çalışabilirim destek olurum sana dedim. Hayır diyor. Böyle bir şeyi bana nasıl teklif edebildiğini aklım almıyor. Ben iki kişilik bir aile hayali kurarken nişanlım 3. bir kişiyi de dahil ediyormuş. Dünden beri çok doluyum sevgiden bu kadar gözümün kör olup da gerçekleri göremediğim için kendime kızıyorum. Ben senin iyiliğin için söyledim diyor bende dedim sen beni tanısaydın benim nasıl bir tepki vereceğimi ne düşüneceğimi bilirdin tanıyamamışsın dedim. Kız benimle yaşıt bu arada o işe gidecek nişanlım işe gidecek ben evde onların hizmetçiliğini yapacağım ama kendimin de mesleği var üstelik güzel bir meslek kendim işe girip çalışıtım derdi paraysa eğer. Dedim hadi ben seni kırmamak için evet deseydim kabul etseydim biz o evlilikten ne hayır görecektik. Bunları hiç mi düşünemedin dedim. Dünden beri moralim çok bozuk ona eskisi gibi davranamıyorum o da bunun farkında sürekli neden benden uzak duruyorsun, neden soğuk davranıyorsun, beni özlemedin mi, merak etmiyor musun diyip duruyor. Bilmiyorum kızlar bana bir akıl verin benim tek isteğim aile olmaktı ben bu adam için babamı bile karşıma aldım aylarca babam bana küs gezdi. Bunu şimdi kendime yediremiyorum.
Kesinlikle kabul etmeyin, ne kadar iyi biri de olsa aynı evin içinde yaşamak hele ki yeni evliyken çok büyük sorunlar yaratır. Bir kere eşinizle özel bir anınız bile olamaz, eşiniz de bir garip anlaşılan.
Yeni evli bir erkek nasıl kız kardeşini de eve alır, bizimle yaşasın der.

Ee bu da kötü bir şey sokma akıllı adamdan adam olmaz ya iki gazlamaya sana bunu teklif edeni güzel bi dolduruşla neler yaptırırlar bir düşün

Seneye bu zamanlarda yeni doğum yaptım. Görümcem kayınpederim kaynanam ve diğer aile bireyleri yatılı kalıyor. İyi değilim gibisinden konular açmak istemiyorsanız bu adamı hayatınızdan gönderin. Birebir aynısını ailesinde yaşayan biri olarak diyorum. Bu hikayenin sonunda sadece siz üzülürsünüz.

Amannnn ardiniza bakmadan kacin. Simdi hayir dediniz diye konuyu kapatmis olsa bile bu durumu okadar normal karsiliyor ki teklif etmekten cekinmiyor, ileride benzer taleplerle karsiniza yine cikacaktir. Rahmetli k.pederimde istanbul'a tasininca yavas yavas memleketten kardeslerini getirmis. 3 bekar kayniyla ayni evde yasamis k.validem. Sonra evlenip ayrilmislar teker teker. Yani gelip kalanlarda da yüz yok, akil yok. Bazi aileler icin bu durumlar cok normal gelebiliyor malesef sizde de persembenin gelisi carsambadan belli olmus. Simdi evlenirseniz sonrasinda daha cok benzer konular acarsiniz.

Gayet sert tepki verdim dünden beri çok uzak davranıyorum ona o da bunun farkında. Neden böyle yapıyorsun diyor
Esegin s...den dolayi deseydin :) ensest falan olabilir dikkat et aklı da kıt gibi. Böyle abuk bi teklifle seni sinirlendirip sen uzaklasinca neden diye sormasindan belli.

evlenince borçları ödeyemeyeceğini zorlanacağımızı kız kardeşinin çalışıp ona destek olacağını öne sürdü bende benim de bir mesleğim olduğunu benimle bu yola çıkarken henüz atanmamış olduğumu bilerek evet dediğini hatırlattım özele girip çalışabilirim destek olurum sana dedim. Hayır diyor.

Yazdıklarınızdan şu anda çalışmadığınız anlaşılıyor. Şu anda neden çalışmıyorsunuz ?

Back