Nişanlım görümcemin evlenince bizimle yaşamasını istiyor

Dedim zaten normal değil bu dediğin dedim. Hatta dedim evi geçindiremem diyorsan ben atanana kadar 2-3 sene bekle dedim hayır diyor
Nişanlının gözü fazla açık.

Senin mesleğin var, çalışma imkanın var. Adam buna rağmen bacısının parasıyla evliliğini sürdürecek. Ne zamana kadar? Neyin karşılığında?

Kardeşi neden çalışıp da parasını abisine versin? Enayi mi o kız ? Mutlaka bi menfaati var. Aile içinde resmen bi anlaşma var. Sana da söylemiyor. Aklınla dalga geciyor. Koyverme kendini sakın. Dirayetli ol.

Bilmiyorum bana da öyle geldi kendi aralarında konuşmuşlar da beni ikna etmek kalmış gibi geldi

Ailesine hayır diyemeyen adamdan hayır gelmez. Bence yolun başında bu yönünü gösterdiği için şükür edin ve ayrılın. Ne münasebet kardeşim yeni evliyken gelip bizde kalacak diyemiyor da size sunuyor fikir diye. Bir de yalnız kalmazsın diye aklınca güzelliyor durumu.

Sakın ha seviyorum falan diye göz yumma. Benim arkadaşım ilk sene kalacak diye kabul etti şuan 10 yıl oldu beraberler. Kız rahatı yerinde evlenmiyor. Borca girdiler kıt kanaat geçiniyorlar bir kuruş bile vermiyor. Maaşını vadeye yatırıyor. Akşam yemeği önüne istiyor. Arkadaşım da çalışıyor akşam eve gelip çocuklara yemek hazırlıyor görümce yemeği beğenmeyip neden benim sevdiğim yemeği yapmadın diyor. Kafayı yersin. Benim gidip o kızı evden kovasım geliyor. Arkadaşım pısmış iyice baştan kabul etti sesini çıkaramıyor.

Hâlâ bana nasıl bunu söyler, böyle teklifi nasıl eder falan diyorsunuz, alacağınız aksiyon nedir, planınız ne??? Adam kök ailesinden kopmayacak, şuan ki gibi kardeşlerini, belki anne babasını eve doldurma derdinde, sizin dersiniz ne peki?? Misal ben olsam derdim bunlardan kurtulmak olurdu.

Kardeşi şimdi de yanında kalıyor beş kuruş vermiyor diyorum ya ben evde onlara hizmetçi olacağım temizlik yemek onlar evi otel gibi kullanacak tek fark nişanlım evli olacak tüm kardeşleri başıma toplayacak bana öyle geliyor. Ben buna izin vermem tepkimi ortaya koydum zaten

Bağımlı muhakkak çok düşünüp doğru karar vermeniz lazım sert bir tepki verin. Evlenince neler söyler annemde gelsin yaşasın dahi diyebilir.Yol yakınken bence de ayrılmak daha mantıklı
Gayet sert tepki verdim dünden beri çok uzak davranıyorum ona o da bunun farkında. Neden böyle yapıyorsun diyor
Evliliğin iki kişi olduğunu başkalarının müdahalesinin olmayacağını belirt. Bu konudaki gibi fikirlerinle gelirsen ben evlenmek istemiyorum de resti çek. Cnku çok zor aileye bağımlı adam yaşamış biri olarak söylüyorum

Bu devirde 7 kardes,dogulu diye tahmin ediyorum. Eminim nisanlin iyi bir insandir ama kulturleri bize gore farkli, ic ice yasamayi seviyorlar, bireysellik yok. Onlarin normali oyle. Once gorumceyle baslar, sonra bakarsin tum aile basinda,50 kisiye yemek yapip, cay demliyorsun. Bence herkes kendi kulturune yakin kisilerle evlenmeli, cunku bir nevi ailelerle de evleniliyor. Cok basin agrir ilerde, bastan bitirmek en iyisi.

Direk rest çekmedim ama beni zorlarsa kendisinin evliliğe hazır olduğunu düşünmediğimi benim başımı yakmaması gerektiğini söyleyeceğim

Olmaz canım tüm sülalesiyle aynı evde yaşaman gerekir ayıp etmişsin. Ayrıl tabiki nişan yüzüğünü at. Bu kişiyle evlilikte mutlu olamazsın ne yazıkki

Sakın kabul etme sonu ayrılık bıle olsa.

Bende doğuluyum ama bizde böyle bir şey yok nişanlıma kötü biri diyemem ama bu söylediği beni çok düşündürdü ondan beklemezdim

Direk rest çekmedim ama beni zorlarsa kendisinin evliliğe hazır olduğunu düşünmediğimi benim başımı yakmaması gerektiğini söyleyeceğim
Bence resti çek cnku evlenince yine bu konu gündeme gelecek. Nisaliyken pek tepki vermiyorlar evlenince dozu arttiriyorlar ben ayrılmayı düşünüyorum kafamız uymuyor tarzında konuşabilirsin. Nisanliyken sana bunu söyleyen evlenince inan takmayacak cnku.

Seni annen bunun için mi doğurdu ?
Başkalarına hizmet et diye. Kimse babasının evindeki rahatı bırakıp böyle bi köleliğe razı olmaz. Nişanlın fazla akıllı sanıyor kendini.

Evlendikten sonra kardeşlerini eve toplayacak diye bi düşüncen varsa şimdi vazgeç.

Babanızın bi bildiği varmış demek ki. Uzak durun. Şükredin şimdiden göstermiş yüzünü.

Kız kardeşi neden size yardım etsin ki onun hayatı yok mu ? Ne saçma iş ya hani düşündüm sebep bulamadım. Bence rest çek kardeşini getiren öbür gün tüm aileyi getirse ne olacak ? Hiç tüm aile beraber yaşamaktan falan bahsetti mi ?

Böyle bir şey söylemedi kız kardeşim de 1-2 yıl yaşar diyor

Görümce görmeyeyim ömrümce. Hanımefendi ne yapacakmış yeni evli çiftin evinde. Sonra çalışıyorım diye yeyip içip yatacak, para da katıyorum bu eve diye de iyice otelcilik hizmeti alacak. Def edin gitsin. Olmaz öyle şey. Nişanlınız inada bindirirse ondan da ayrılın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…